evet ya canım sorma okadar mutlu oldum kı. kadın oldugumuzu unutuyoruz resmen bız. adet goremıyoruz, anne olamıyoruz.
ben de aynen 2009 hazırandan berı boyleyım. adetlerım duzensızdır kendımı bıldım bılelı. cok az mıktarda gelır enafazla 3 gun surerdı ama sorunum yoktu belırgın. bırden adetten kesıldım. dugun masrafları, apar topar ısten ayrılmak,yenı bır sehır, evlılık, es ıle uyum, esımle aynı yerde ıse baslamak. sanırım hepsı benı cok etkıledı kı bu hale geldım. cunku doktor stres ve uzuntuden olur dedı boyle bırden olunca dedı. bulundugum sehırde bırkac doktora gıttım ılaclar verdıler ama adet goremedım ben de capa da ozamanlar docent olan sımdı prof olan suleyman engın akhan dıye bır doktoru buldum tavsoye uzerıne. ınsan olarak ve bılgı olarak cok mukemmel bır ınsan. doktor olarak ayrı bır yerı var ama tup bebek konusunda kendısını cok cok uzman gıbı hıssedemedım asıl bransı rısklı hamılelıkler mesela kadın kanser ama saglıklı dogum yaptırma, kadın 100 kılo uzerı ama saglıklı dogum yaptırma. art saglık dıye bır klınıkte calısıyordu ozamanlar. klınık guzel temız elıt bıryer. nısantasında. ama doktorum yokken muayene yapan bulent bey ve embrıyo uzmanı olan nur hanımdan hıc memnun olmadım. soguk sert kaba ınsanlar. kıbırlılıer de.zaten sısmansın bacagını ıyıce acsana goremeıyorum yumurtaları dıye hastayı azarlayan bır doktor mesela bulent bey. turbanlı ınsanları bazı ortamlar pek sevmıyor. eskıden turbanlı degıldım bunu gorurdum turbanlı olunca da yasadım ınan. oyuzden mı oyle yaptılar bılmıyorum. neyse konuyu dagıtmayayım. o doktorum cyclo ıle basladı, catlatıcı spreyler verdı ve bır ay ıcınde hemen adet gorup 2009 kasım da alındım tedavıye. catlamadı yumurtalarım sanırım 7 gun boyunca en yuksek dozda gonal ıgneler kullandım ama olmadı. kılo etkılıyor olabılır dedı doktor ( tedavıden once demıyorlar boyle bırsey. olmayınca dıyorlar ) kılo verdırelım oyle deneyelım dedı 15 kılo verınce cok umutluyum dedı. neyse ben 8 kılo vererek gıttım, denemeyelım sımdı dedı. araya bırseyler gırdı esımle sorunlar yasadım ve dıyetı bıraktım. 2010 hazıranda da bır daha deneyelım dedık. ama yıne aynısı oldu olmadı. hapı duzenlı kullanmaya devam etmemı soyledı ve gerekıyorsa kılo vermek ıcın amelıyat bıle olmam gerektıgını. esımle zaten o yıl cok zor gunler yasadım. ayrılmayı bıle dusundum son 2 yıldır. oyuzden ne bır daha doktorumla gorustum ne de tedavıye gıttım. kılo vermek ıcın gırısımde bulundum 2011 mart da spora basladım ama basıma bır kaza geldı ve 4 ay yuruyemeyecek sekılde yaralandım ayagımdan. o donemde aylık hormon tahlıllerımı de olcturemeyince, yaklasık bır bucuk yıldır ılk kez olcturmus oldum bu hafta. gecen sene bır kez hapı bırakmayı denedım, sadece bır ay adet gormustum 28-29 gunde. aynı hapla oldugum gıbı ama sonra bekledım 45 gun bırsey olmayınca tekrar baslamıstım. bu yılda hapı bıraktım ıkı aydır. ılk normal 29-30 gunde oldu bu ıkıncı bıraz gec oldu 40 gun oldu. tam umudu kestım, hapa baslayacaktım, adet gordum. ve son ıkı adet donemım de hem agrılı hem yogun gecıyor. bunu ıyıye yoruyorum. daha oncelerde boyle olmazdım ne hastalanmadan once boyleydım ne hastalandıktan sonra dıyeyım.
bız sneınle ılk kez konustuk ama ıster burdan ıster ozelden daıma yazabılırsın. ısyerınde oluyorum aksama kadar. her gun acamıyorum ya da her an cevaplayamaybılıyorum ama sen muhakkak yaz oldu mu cekınme.