Hamilelik ve yumurtalık rezervi

zerrincim dun de yazmıstım ama silinmiş... lütfen ümidini kaybetmee... benm bahseetiğim akrabamın da amh'si 0,01'miş. 3. denemsinde ikizlere hamıle kaldı. önceisnde 2 tüp ve aşılamaları var. ve gittiği butun dr lar bırak bu işin peşini demişler bizimki hayatla bğlantısını bile koparmıs bi ara doğal olarak tabii. adamlar senın cocuğunun olmas imkansız demişler düşün.. neyse işte o da murat beyle diyete başlamıs tabii benim eşim oldğu gibi onun eşi de onunla beraber diyet yapmıs 3 ay. sonra asıl tedavıye gecmişler ve şimdi 5 küdür aylık iikiz bekliyo.... ben de şimdi aynı süreçteyim bakalım benim sonu ne olucak.... dualarda buluşalımmm....

makay cım, yani herşeyi ALLAH bilir ama tedavi öncesinde ve tedavi sırasında ilaç kullanmak, tedavinin ilerleyişini olumlu etkiliyo... doktorunun neden böyle davrandığını anlayamadım... senin hakkında tam bilgim yok tedavide misin şu an fsh ve amh ın kaç daha önce tedavi oldun muu... ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş... ben de şu an 3. tedavimin içindeyim. 3. günüm bugün. kötü rüyalar görüyorum, etkileniyorum... stresim tavan...

merhaba arkadaşım .. yazılarını okumuştum ve verdiğin mücadele ve emeğine hayran olmuştum . bak şu an tedavi sürecindesin .. bu dönemde stress yapmaman gerekir ki onca hazırlığın boşa gitmemiş olsun .. lütfen her şeyi resetle yaşamında ve sadce güzelliklere odaklan ... güzel şeyler düşün ki güzellikler seninle olsun canım .. Allah yardımcın , şansın bol olsun canım...

makay cım, yani herşeyi ALLAH bilir ama tedavi öncesinde ve tedavi sırasında ilaç kullanmak, tedavinin ilerleyişini olumlu etkiliyo... doktorunun neden böyle davrandığını anlayamadım... senin hakkında tam bilgim yok tedavide misin şu an fsh ve amh ın kaç daha önce tedavi oldun muu... ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş... ben de şu an 3. tedavimin içindeyim. 3. günüm bugün. kötü rüyalar görüyorum, etkileniyorum... stresim tavan...

aman kuzum boş ver rüyaları bak heyecanla seni takip ediyoruz sen umut olacaksın inş. bu azimle lede başaracagını biliyoruz

giz'cim, gaye'cim çok tşk ederimm... dün de iğne kullanımından dolayı hata yapıp strese girmiştim:/ iğnenin suyu dışarı katı bi kaç damla, ve iğnenin ucu yamuldu yamuldu falan... hergünüm ayri bi tiyatro sahnesi gibi valla... benim 2. tedavimde yumurtalar toplandıktan sonra ertesi gün aradıklarında hayatımın şokunu yaşadım ve bu yüzden de ister istemez strese giriyorum, aynı şeyleri ya da beterini yaşamaktan korkuyorum.. merkezden aradıklarında yumurtlarınız anormal gelişim gösterdi demişlerdi ben de vay bee anormal derecede güzel demekki süper diye düşünürken, meğerse anormal derken, bildiğimiz normal olmayan demek istemişler.. yumurtalar kendilerini döllemişler, 23 kromozom olması gereken yumurtalar 46 kromozom olarak çıkmıs nasıl oluyorsa... ulun bey bana bunu söylediğinde beynımden vurulmusa döndum bu ne ben meryem ana mıyım dedim, kabullenemedim. benden genetik test istedi... bu ne demek dediğimde eğer genlerınde böyle bi sorun varsa bu butun tedavılerde aynı sorunla karsılasacağımız anlamına geliyo dedi. yani ben çocuk sahıbı olamıycaktım... 21 gün boyunca test sonucu için ulun bey arayana kdar hayatla bağımı kopardım. öğretmenim, ders mi anlattım, çoklarla mı ilgilendim bi sorun bana, hergunum ağlayarak geçti. kımsyele konusmadım, ruh gibi dolaştım. şükürler olsun kı genetık testim sorunsuz çıktı, en azından ümidim devam ediyo... önceden tedaviyi kendıme yaksıtıramazken, o günlerde muhtac olduğumu hıssetım, yalvardım ALLAH'ıma ki nolur bana bi kere daha tedavi olma şansı ver diye... RAbbim kabul etti ve şu an tedavi oluyorum... inşallah sonu da güzel olur...
işte bu yüzden korkum da stresim de tavan yapmıs durumda... bi an önce cts olsun gideyim kontrole ve dr desin kii, oo süperr çok güzel büyüyolar, inşallah topladımızda kalitesi de güzel olur... anlayacağınız umuda ihtiyacım varrr, ben umutsuz yaşayamam....:(

canım kullandığın vitamin hakkında bilgim yok ama emin ol vitaminlerin aldıracağı kilo cyclo nun aldıracağının binde biri.evet cyclo yu bırakınca kemikleri eriyen benim, yazmıştım sana sanırım.ben de mi fiziik tedaviye gitsem? doktora gitmekten nefret ediyorum artık ama giderim herhalde.sporu ortopedist önerdi.eşim beden eğitimi öğretmeni o da şiddetle tavsiye ediyor.ben de spor yaptıkça güçlendiğimi hissediyorum.

bence fsh ın düşmüşken iyi bir doktora danış. şansa bırakma.takip ettir yumurtaları.eşim geldi yürüyüşe çıkıcaz,malum kemik sağlığı :)) sonra yazışırız...

merhaba nasılsın canım ? ısler cok yogun, ramazan da geldı zaten. gercı ben normalde de aksam gırmıyordum zaten sabahtan aksama kadar pc basındaydım 3-4 yıldır ısımden dolayı. bır de aksamları evde olmak ıstemıyorum.

ben kemık erımesı konusunda onumuzdekı ayı bekleyecem. onumuzdekı ay da adet olurmuyum olamazmıyım gormek ıstıyorum. dırenclı bır enfeksıyonun var dedı doktor. fıtıl ya da hap yenılecek bır de bu cıktı. tekrar gecmezse esıne de bakalım dedı belkı ondan dolayıdır dedı. hep kemık erımesı hem bu hem de detaylı bır muayene olacam. ozaman kemık taramamı da yaptıracam.

fızık tedavıyı ben kırık ayagım ıcın yaptırıyorum ama kesınlıkle guzel bırsey. tatıldesın ustelık zamanın da var ıhmal etme derım. doktor konusunda haklısın. tıksıntı gelıyor resmen artık bızlere.

giz'cim, gaye'cim çok tşk ederimm... dün de iğne kullanımından dolayı hata yapıp strese girmiştim:/ iğnenin suyu dışarı katı bi kaç damla, ve iğnenin ucu yamuldu yamuldu falan... hergünüm ayri bi tiyatro sahnesi gibi valla... benim 2. tedavimde yumurtalar toplandıktan sonra ertesi gün aradıklarında hayatımın şokunu yaşadım ve bu yüzden de ister istemez strese giriyorum, aynı şeyleri ya da beterini yaşamaktan korkuyorum.. merkezden aradıklarında yumurtlarınız anormal gelişim gösterdi demişlerdi ben de vay bee anormal derecede güzel demekki süper diye düşünürken, meğerse anormal derken, bildiğimiz normal olmayan demek istemişler.. yumurtalar kendilerini döllemişler, 23 kromozom olması gereken yumurtalar 46 kromozom olarak çıkmıs nasıl oluyorsa... ulun bey bana bunu söylediğinde beynımden vurulmusa döndum bu ne ben meryem ana mıyım dedim, kabullenemedim. benden genetik test istedi... bu ne demek dediğimde eğer genlerınde böyle bi sorun varsa bu butun tedavılerde aynı sorunla karsılasacağımız anlamına geliyo dedi. yani ben çocuk sahıbı olamıycaktım... 21 gün boyunca test sonucu için ulun bey arayana kdar hayatla bağımı kopardım. öğretmenim, ders mi anlattım, çoklarla mı ilgilendim bi sorun bana, hergunum ağlayarak geçti. kımsyele konusmadım, ruh gibi dolaştım. şükürler olsun kı genetık testim sorunsuz çıktı, en azından ümidim devam ediyo... önceden tedaviyi kendıme yaksıtıramazken, o günlerde muhtac olduğumu hıssetım, yalvardım ALLAH'ıma ki nolur bana bi kere daha tedavi olma şansı ver diye... RAbbim kabul etti ve şu an tedavi oluyorum... inşallah sonu da güzel olur...
işte bu yüzden korkum da stresim de tavan yapmıs durumda... bi an önce cts olsun gideyim kontrole ve dr desin kii, oo süperr çok güzel büyüyolar, inşallah topladımızda kalitesi de güzel olur... anlayacağınız umuda ihtiyacım varrr, ben umutsuz yaşayamam....:(

hayatım artık geçmişle bugünu kıyaslamayı bırakmalısın .. hatta geçmişin üzerine sünger çekip bugüne bakman gerekir.. biliyorsun ki bizim baş düşmanımız tedavilerimizi etkileyen tek şey stress.. her şey beyinde bitiyor. lütfen bak tedavinin başlarındasın olumsuz yönde etki yapma lütfen... inşallah bu sfer her şey yolunda gidecek arkadaşım sen biraz içini ferah tut...

canım benim sende neler yaşamışsın..Çok benziyor aslında hikayemiz..Sakın irtibatı kopartmayalım olurmu..sen çapa nişantaşı falan dediğin için Burada yani İstanbulda olduğunu anlıyorum..Bende diğer kızlara katılarak hemen fsh bu kadar düşmüşken bit yumurtlama takibine girmeni en azından folikül varmı varsa büyüyorlarmı diye baktırmanı isterim.

Ben İvi tüp bebek emre Karatekelioğluna gidiyorum ve kesninlikle tavsiye ederim..Asla paragöz bir doktor dedil..Hani insan gibi insan derler ya öyle..Ben buradan tanıştığım bizim durumda bir arkadaşımıda götürdüm hatta...Bende zaten bir forumdan tavsiye üzerine gittim..Ve o tavsiye eden arkadaşımla halen görüşüyoruz..Hatta 16 haftalık falan hamile şu anda..2 yumurtası toplandı..1 i döllendi ve hamişş:nazar::nazar::nazar: Hemde oda cyclo ile adet görüyordu falan gibi tüm şartlar eşitti yanii.Aylarca yumurta bile görünmediği oluyordu..
Emre beyin şöyle bir avantajı var her zaman bunu söylüyorum en son da mesela bende bunu tasdik ettim onayladım..
Diyorkii sizin gibi durumdaki hastalarda normal siklus belli olmadığından yumurtalıklar kararsızdır..Ne zaman fshı yükseltip folikülü uyaracağı belli olmaz..Benim geçen ay 14 mm lik yumim mesela yumurtlama günümden çok sonra çıkan bir yumi idi..Diğer arkadaşında aynen öyle..cyclonun kahverengi haplarına geçtiğinden 2 adet yumi göründü iğne ile büyütüldü alındı ve bingo oldu:)) Rabb nasib etti tabii ama Emre beyde diyor eğer nasibinde varsa ben sadece vesileyim diye..Benim yumurtam döllenmedi önceden de konuştuk zaten hem tek yumi diye indirim oldu hemde geri iade bile yaptılar 1000 tl gibi bir rakamı..
Çok sık takip eder ve hemen ilaçlara dayanmaz Emre Bey..Önce yumurtanın kendinin biraz gelişmesini ister..Mesela benimde hemen hemen her ay yumi oluyor ama başka merkez onca iğneye hiç büyümeyip tedavi iptal olmuştu..Bunu belirttim ilk gittiğimde böyle olmasını istemiyorum dedim..O da zaten ben öyle yapmam dedi..Her ay bekliyoruz işte 7,8-8 mm oluyorlar genelde ama sonra büyüme olmuyordu..Bu ay bi gittim 14 mm olmuş 3 gün iğne vurundum 18 mm oldu belki kaliteli değildi döllenmedi ama kendiside açıkladı bana;her ay aynı kalitede yumurta çıkmaz..Öbür aya da böyle olacağını bilemeyiz diye..Umudumuz artık daha güçlü var en azından..1 senedir 1 tane bile yumrtamın büyüdüğünü görmek için nasıl da bekledik eşimle..O 3 günde resmen floramız değişti..Ama 12 gün test gününden sonra negatif olsaydı eminim çok daha yıkım olurdu..rabbime bunun içinde şükrettim..Zaten hep dualarım Tüp ebebkle bizi imtihan eyleme Ya Rabb diye olurdu..Dedim en azından bu acı çok daha hafiftir 12 gün beklemeye göre..Çok anlattım içimi döktüm sana..Dediğim gibi irtibatı koparmayalım olurmu??:16::16::16::16::16::16::16::16:

Ya evet hepımızın ayrı ayrı hıkayesı var ama ortak noktamız ılaclar umutsuzluk karamsarlık ve annelıgı tadamıyor olmak. Ama dedıgın gıbı bızım hıkayemız senınle benzıyor. Bu bıle guzel. Cunku cevremde anne olamayan bıle yok ınan. Kaldı kı erken menopoz falan yanı.
Tabıkı koparmayalım ırtıbatı. Ozelden de devam edelım ıletısımıze. Benım aılem ıstanbulda yasıyor ben de tedavı ıcın geldım zaman zaman ve tabıkı onları gormeye gıdıyorum. Mesela bu bayram ordayız.
Bit yumurtlama takıpı derken, ovulasyon testı ıle kendın mı takıp et demek ıstedın anlamadım yoksa doktora mı gıdeyım folikul durumu ıcın ?
Doktorum asla paragöz bır adam degıl ve karakter hastaya yaklasım olarak da mukemmel ama ben calıstıgı klınıktekı dıger kısılerden rahatsız oldum ve bır de doktorumun asıl bransı tup bebek degıl dıye degıstırmek ıstıyorum. Ay canım o arkadas gıbı hamıle kalırmıyız bız de dersın ? bıze benzıyor durumu. Cok umutlandım sımdı. Ben tup bebek tedavıye gıtmek ıstemıyorum hemen. 5-6 ay kılo vermeye calısacam. Vucudumu kendı halıne bırakacam. Baktım zayıflıyorum ama halen bır gelısme yok ve seneye baharda gıdecegım. Planım boyle sımdılık.
Emre beyin şöyle bir avantajı var her zaman bunu söylüyorum en son da mesela bende bunu tasdik ettim onayladım..
Evet canım ben de yumi oluyor ama ıgnelerı alıyorum alıyorum ama tık yok. Tedavı yarıda kesılıyor ve ben sadece o ıgnelerın masrafını yapmıs oluyorum. Ikısı de bu sekılde yarıda kaldı yanı.
Buaralar asırı yogunum ama ırtıbatı kesmeyelım dıyorum. Ilk defa bana benzer durumda bırını buldum, sankı doktor bulmus gıbı heyecanlandım. Yalnızlık cok zor, eger senın sıkıntın baskasında yoksa ınsanlarn ne psıkolojık olarak ne de tedavı olarak senı anlaması mumkun olmuyor.

zerrincim dun de yazmıstım ama silinmiş... lütfen ümidini kaybetmee... benm bahseetiğim akrabamın da amh'si 0,01'miş. 3. denemsinde ikizlere hamıle kaldı. önceisnde 2 tüp ve aşılamaları var. ve gittiği butun dr lar bırak bu işin peşini demişler bizimki hayatla bğlantısını bile koparmıs bi ara doğal olarak tabii. adamlar senın cocuğunun olmas imkansız demişler düşün.. neyse işte o da murat beyle diyete başlamıs tabii benim eşim oldğu gibi onun eşi de onunla beraber diyet yapmıs 3 ay. sonra asıl tedavıye gecmişler ve şimdi 5 küdür aylık iikiz bekliyo.... ben de şimdi aynı süreçteyim bakalım benim sonu ne olucak.... dualarda buluşalımmm....

canım bende dün yazdıklarını okuyup cvp vermiştim ama dediğin gibi hepsi silinmiş.Allahın izniyle seninde tedavi sonuçların güzel olacak....dua ediyorum senin için hepimiz için.dün yazmiştim sabah ilk işim bahçeciyi aramak olacak diye.aradım.doktor geri dönüş yapacak bekliyorum.ben ankarada olduğumdan.şuan için beni terk etmeyen bi daktırım var:)bayram sonu eşimle ona gitcez.bakalım ondan sonra bu doktor ve diyet için.bu amh değerleriyle bahçeciye başlamayı istiyorum.tabi onlarda kabul ederse:( .....İnşallah güzel haberlerle 2013te topik hamişleri, oluruzzzz :)

milciğimm bu ezcaneden yada ebaydan alabilceğimi söylemiştin bu vitaminleri.bide hulisi hoca demiştinya.onu açarmısın biraz

neler öğreneceğiz daha, ne demek kendiliğinden döllenmişler yaaa... varmı gerçekten böyle bi gen problemi?? inşallah c.tesi dr dan mutlu çıkarsın canım....

milciğimm bu ezcaneden yada ebaydan alabilceğimi söylemiştin bu vitaminleri.bide hulisi hoca demiştinya.onu açarmısın biraz

herhalde hulusi hoca derken başkentteki hulusi zeyneloglunu dedi bunun ismini çok duydum iy orta yaşlı bir dr muş gitmak nasip olmadı bana

canım ebay diye bir site var gitti gidiyor gibi ama ebay hem heaplı hemde çabuk ulaşıyor eline inş. yardımcı olmuşumdur

herhalde hulusi hoca derken başkentteki hulusi zeyneloglunu dedi bunun ismini çok duydum iy orta yaşlı bir dr muş gitmak nasip olmadı bana

canım ebay diye bir site var gitti gidiyor gibi ama ebay hem heaplı hemde çabuk ulaşıyor eline inş. Yardımcı olmuşumdur

giz canım en zor zamanlarımda hemen cvp veriyosun.allah razı olsun.şuan aklımdaki tanıdık eczaneme gitmek.omega-3 b-12 folik asit alırımda.bu ginseng q 10 enzim hangisini alsamki bilmiyorum.q 10 enzimi herkes çok övmüş ama.evening prime rose kapsül l-argine ne alcagımı bilemedim.nasıl kullancağımıda bilmiyorum.bi fikrin varmı canım ya.

Kızlarrrr yardııımmmmm ......
Arı sütü bal polen bunları kullanmaya başladım.
Ama diğerlerinden hangisini alsam ne yapsam bilmiyorum.bunları almayı yarınamı bıraksamki.kızlar msjımı görünce en doğru bilgiyi verirsiniz inşallah......BU ARADA BEN DHEA YI DA KULLANIYORUM.........NE OLUR CVP VERİNNN.....

Son düzenleme:
Ama diğerlerinden hangisini alsam ne yapsam bilmiyorum.bunları almayı yarınamı bıraksamki.kızlar msjımı görünce en doğru bilgiyi verirsiniz inşallah......BU ARADA BEN DHEA YI DA KULLANIYORUM.........NE OLUR CVP VERİNNN.....

zerrin cim sana yardım edeyim ama bu destek haplarını her doktor önermiyor öncelikle bunu bil.benim gün içinde
SABAH:
gnc arginmax
Dhea
folık asit

ÖĞLEN:
Dhea
balık yağı kap.
evening primrose oil

AKŞAM:
q 10 ENZİM
Dhea
gnc arginmax

ben kendime göre böle uyguluyorum.diyetisyenimde böyle uygun dedi.ama faydası olsumu hayır.son 2 yıldır ne paralar döktüm bunlara bilemezsin.hakkımızda hayırlı diyelim artık.sen ankaradasın sanırım.denemelerin varmıydı .durumunu özetlermisin?

canım ebay diye bir site var gitti gidiyor gibi ama ebay hem heaplı hemde çabuk ulaşıyor eline inş. yardımcı olmuşumdur

hayatım ben gittimde ne oldu.hayatta herşey vesile sadece.hulusi çok iyi bir dr.ama.bende severim.genç bi dr.orta yaşlıda denmez.ben 3.yü ona gittim.ama 4.yü nere nasıl gitsem kararsızım.gürgan na da mı gitsem bi diyorum.kararsızım.sen neler yapıyosun.keyfin iyidir umarım

merhaba kızlar. hepimizin hemen hemen aynı durumda olması bana güç veriyor. diyorum ki yanlız değilim. yaşım 31 olmasına rağmen rezerv sıkıntım varmış. amh 0.1 çıktı. 1 kez tüp bebek denemem oldu. yumurta toplama gününden 1 gün önce 3 tane olan yumurtalarım toplama günü 1 e düştü. 2 yumurtam puffff uçtu gitti.sebebini söyleyemediler. en azından ben mantıklı bulmadım. şimdi fsh normal çıkarsa istanbul şişli memorialde2. tüpe başlayacağım. öğretmen olduğum için de sadece yaz tatilinde yaptırabiliyorum.bir çok sayfaya girip çıkıyorum. inanın hiç bir sayfadaki duyacağım hamile haberi bu sayfadaki duyacağımdan değerli olamaz. çünkü bizler zoru başaranlar olacağız. Yumurtaya can veren rabbim! bu mübarek ayda duy artık sesimizi ve bizlerin rahmini ve kollarını boş koyma. bizlere de anne olmayı nasip et.

ben arı sütü bal polenin yanında her sabah aç karnına çörek otu yiyorum ve bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı yutuyorum

duman'cımm evet maalesef böyle bi talihsizlik yasadım ben de çok şaşırdımm böyle şeyler de olabiliyomuş meğersee... işte korkularımın sebbei de bundan kaynaklanıyoo:((

zerrin'cim bahçeci'den bi çok kişi memnun kalıyo. ben 2. tedavimi de onun anadolu akasındaki şubesi olan umut'ta yaptım, anattığım gibi kocaman bi talihsizlik yaşadım. şimdi 3. tedavimde yine umuttayım... benim yarama da merhem olmasını sabırsızlıkla bekliyorum...

zerrin cim sana yardım edeyim ama bu destek haplarını her doktor önermiyor öncelikle bunu bil.benim gün içinde
SABAH:
gnc arginmax
Dhea
folık asit

ÖĞLEN:
Dhea
balık yağı kap.
evening primrose oil

AKŞAM:
q 10 ENZİM
Dhea
gnc arginmax

ben kendime göre böle uyguluyorum.diyetisyenimde böyle uygun dedi.ama faydası olsumu hayır.son 2 yıldır ne paralar döktüm bunlara bilemezsin.hakkımızda hayırlı diyelim artık.sen ankaradasın sanırım.denemelerin varmıydı .durumunu özetlermisin?

sagol canım demekki dhea ile beraber alınabiliyomuş bu haplar.evet benim ilk denemme geçen yıl oldu.tek embriyo sonuç negatif.gürgan klinikte.eşimle gitdik biz ilk ön görüşmeye gitmiştik hemen tüp dediler.apar topar bayram içinde transfer yapıldı.nasip değilmiş demekki.bu dhea fsh düşürüyo tamam ama yumurta rezervine faydası yok demekki.bende 5 aydır kullanıyorum.canım inşallah bundan sonra faydası olur.hepimiz için dua ediyorum.......

duman'cımm evet maalesef böyle bi talihsizlik yasadım ben de çok şaşırdımm böyle şeyler de olabiliyomuş meğersee... işte korkularımın sebbei de bundan kaynaklanıyoo:((

zerrin'cim bahçeci'den bi çok kişi memnun kalıyo. ben 2. tedavimi de onun anadolu akasındaki şubesi olan umut'ta yaptım, anattığım gibi kocaman bi talihsizlik yaşadım. şimdi 3. tedavimde yine umuttayım... benim yarama da merhem olmasını sabırsızlıkla bekliyorum...

canım bugün bahçeciyi aradım.umut tüp bebeğe yönlendirildim.doktor görüşmemde oldu.fiyatıda sgk karşılarsa uygun.ama işte şuan gitdiğim başka bi daktır var benden umudunu kesmeyen diyimmm:)bu bayram sonu onla görüşmemiz var.oda olmaz der beni bırakırsa bahçeciye gitmeyi düşünüyorum.ALLAHIN İZNİYLE HERŞEY GÜZEL OLCAKTIR SEN KALBİNİ FERAH TUT.BUGÜN TEL GÖRÜŞMEMDE DEDİKLERİ VUCUDUNA KENDİNE HAKSIZLIK ETME VE KENDİNE GÜVEN DEDİLER.SENDE CANIM ALLAHA İNANIYOSUN.KENDİNEDE GÜVEN.ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYOSUN.....GERİSİ ALLAHTAN İNŞALLAH TA GÜZEL HABERLER VERCEN BİZLERE BEN İNANIYORUMM...

Back
X