Hamilelik ve yumurtalık rezervi

ben arı sütü bal polenin yanında her sabah aç karnına çörek otu yiyorum ve bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı yutuyorum[/Q

canım çok sagol cvp verdiğin için.Allah razı olsun.çörek otunu bende duydum.üzüm çekirdeğini daha doğrusu kara üzüm varya kuru olandan bende denk gelirsem,gözüme çarparsa yiyorum.bende denerim bunları.inşallah önce sana sonrada bizlere Allahım şifa verir.....

hayatım ben gittimde ne oldu.hayatta herşey vesile sadece.hulusi çok iyi bir dr.ama.bende severim.genç bi dr.orta yaşlıda denmez.ben 3.yü ona gittim.ama 4.yü nere nasıl gitsem kararsızım.gürgan na da mı gitsem bi diyorum.kararsızım.sen neler yapıyosun.keyfin iyidir umarım

semramus canım bende başkente gitdim.ama hulisi beye değil.başka bi doktruna.oda ilk dediği yurt dışı var orda donasyonmu ne işte yumurta naklini söyledi,hani bunu aklının bi kenarına koy 60 yaşına kadar anne olursun dedi.adet olunca gel dedi.valla bende adet olunca zaten kendi doktoruma gitcektim kendi ümidim kesildi ordan.bide bende ilk denemmemi gürganda yaptım.haklarını yemeyim ilgileniyolar,ilaçları kendi içlerinde eczaneden daha uygun veriyolar ama negatif sonucu alınca arayıp sormadılar veya biz ilk ön görüşmeye gitdik hemen tüp dediler.apar topar olayın şaşkınlığıyla zaten 20 güne herşeyi sığdırdık.şuan daha temkinli ve daha sağlam adım atıyorum.ARKADAŞIM İYCE ARAŞTIRIP KARAR VER.HEM MADDİ HEM MANNEVİ ÖZELLİKLE MANEVİ ÇOOOOK YIPRANMADAN ALLAHIM 4.DENEMENDE BEBİŞİNE KAVUŞTURUR İNŞALLAH....

zerrin cim sana yardım edeyim ama bu destek haplarını her doktor önermiyor öncelikle bunu bil.benim gün içinde
SABAH:
gnc arginmax
Dhea
folık asit

ÖĞLEN:
Dhea
balık yağı kap.
evening primrose oil

AKŞAM:
q 10 ENZİM
Dhea
gnc arginmax

ben kendime göre böle uyguluyorum.diyetisyenimde böyle uygun dedi.ama faydası olsumu hayır.son 2 yıldır ne paralar döktüm bunlara bilemezsin.hakkımızda hayırlı diyelim artık.sen ankaradasın sanırım.denemelerin varmıydı .durumunu özetlermisin?

bu hap ve vıtamınlerı doktorun mu soyledı ? nerden temın edılıyor ve ne tur faydları var acaba ?

Kızlarrrr yardııımmmmm ......
Arı sütü bal polen bunları kullanmaya başladım.
Ama diğerlerinden hangisini alsam ne yapsam bilmiyorum.bunları almayı yarınamı bıraksamki.kızlar msjımı görünce en doğru bilgiyi verirsiniz inşallah......BU ARADA BEN DHEA YI DA KULLANIYORUM.........NE OLUR CVP VERİNNN.....

dhea yı doktor mu soyledı fsh dusebılsın dıye ? bana nıye verılmedı bu anlamadım ben sadece cyclo kullanıyorum.

arı suru bal polen nerden aldın ? belırlı bır marka var mı ozel ? fıyatlar nasıl ?

sagol canım demekki dhea ile beraber alınabiliyomuş bu haplar.evet benim ilk denemme geçen yıl oldu.tek embriyo sonuç negatif.gürgan klinikte.eşimle gitdik biz ilk ön görüşmeye gitmiştik hemen tüp dediler.apar topar bayram içinde transfer yapıldı.nasip değilmiş demekki.bu dhea fsh düşürüyo tamam ama yumurta rezervine faydası yok demekki.bende 5 aydır kullanıyorum.canım inşallah bundan sonra faydası olur.hepimiz için dua ediyorum.......

bana doktorum dhea vermedı ? neden dıye dusunur oldum sımı oysa fsh sorunum var

Ya evet hepımızın ayrı ayrı hıkayesı var ama ortak noktamız ılaclar umutsuzluk karamsarlık ve annelıgı tadamıyor olmak. Ama dedıgın gıbı bızım hıkayemız senınle benzıyor. Bu bıle guzel. Cunku cevremde anne olamayan bıle yok ınan. Kaldı kı erken menopoz falan yanı.
Tabıkı koparmayalım ırtıbatı. Ozelden de devam edelım ıletısımıze. Benım aılem ıstanbulda yasıyor ben de tedavı ıcın geldım zaman zaman ve tabıkı onları gormeye gıdıyorum. Mesela bu bayram ordayız.
Bit yumurtlama takıpı derken, ovulasyon testı ıle kendın mı takıp et demek ıstedın anlamadım yoksa doktora mı gıdeyım folikul durumu ıcın ?
Doktorum asla paragöz bır adam degıl ve karakter hastaya yaklasım olarak da mukemmel ama ben calıstıgı klınıktekı dıger kısılerden rahatsız oldum ve bır de doktorumun asıl bransı tup bebek degıl dıye degıstırmek ıstıyorum. Ay canım o arkadas gıbı hamıle kalırmıyız bız de dersın ? bıze benzıyor durumu. Cok umutlandım sımdı. Ben tup bebek tedavıye gıtmek ıstemıyorum hemen. 5-6 ay kılo vermeye calısacam. Vucudumu kendı halıne bırakacam. Baktım zayıflıyorum ama halen bır gelısme yok ve seneye baharda gıdecegım. Planım boyle sımdılık.
Emre beyin şöyle bir avantajı var her zaman bunu söylüyorum en son da mesela bende bunu tasdik ettim onayladım..
Evet canım ben de yumi oluyor ama ıgnelerı alıyorum alıyorum ama tık yok. Tedavı yarıda kesılıyor ve ben sadece o ıgnelerın masrafını yapmıs oluyorum. Ikısı de bu sekılde yarıda kaldı yanı.
Buaralar asırı yogunum ama ırtıbatı kesmeyelım dıyorum. Ilk defa bana benzer durumda bırını buldum, sankı doktor bulmus gıbı heyecanlandım. Yalnızlık cok zor, eger senın sıkıntın baskasında yoksa ınsanlarn ne psıkolojık olarak ne de tedavı olarak senı anlaması mumkun olmuyor.

Kıyamam sana bennnnnnn yaaaa..
Yaşadıklarını duygularını taa yüreğimden hissediyorum gerçekten..
Planlarını yapmışsın ama ben sana şöyle bir dua edeceğim şimdi:)) İnşşşşşşşş rabbim sana o 5-6 ay içinde mucizeni hiç beklemediğin bir anda göndersin cnm..
Yumurta takibi derken doktorda takibi kastettim..Ovu testlerine pek inanmıyorum çünkü zaten büyürse 1 adet yumi büyüyor bizde kendiliğinden oda her ay olurmu muamma zaten..en iyisi doktorun takibi ile rahim ve yumilerin durumunu kontrol altında tutarak doktorunun start verdirdiği anda tedaviye başlamak gibi geliyor bana..Zamanımız yok çünkü..Bekleme lüksümüz hele hiç yok :50::50:

milciğimm bu ezcaneden yada ebaydan alabilceğimi söylemiştin bu vitaminleri.bide hulisi hoca demiştinya.onu açarmısın biraz

Başkent Üniversitesi prof.Hastanesi Hulusi Zeyneloğlu nu kasttmiştim..Ankarada ki arkadaşlarım çok memnunlar kendisinden ama bizim durumumuzda olan hastalara yaklaşımını çok merak ediyorum..Hani dedim sende Ankarada olduğundan acaba gittn mi hiç??

merhaba kızlar. hepimizin hemen hemen aynı durumda olması bana güç veriyor. diyorum ki yanlız değilim. yaşım 31 olmasına rağmen rezerv sıkıntım varmış. amh 0.1 çıktı. 1 kez tüp bebek denemem oldu. yumurta toplama gününden 1 gün önce 3 tane olan yumurtalarım toplama günü 1 e düştü. 2 yumurtam puffff uçtu gitti.sebebini söyleyemediler. en azından ben mantıklı bulmadım. şimdi fsh normal çıkarsa istanbul şişli memorialde2. tüpe başlayacağım. öğretmen olduğum için de sadece yaz tatilinde yaptırabiliyorum.bir çok sayfaya girip çıkıyorum. inanın hiç bir sayfadaki duyacağım hamile haberi bu sayfadaki duyacağımdan değerli olamaz. çünkü bizler zoru başaranlar olacağız. Yumurtaya can veren rabbim! bu mübarek ayda duy artık sesimizi ve bizlerin rahmini ve kollarını boş koyma. bizlere de anne olmayı nasip et.

Amin cnmm aynen bende hep öyle diyorum bu topik inş.. hamişlerle dolup taşsınn:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

iyi geceler kızlar gecenin bir yarısı kafayı yiyeceğim artık 4. tedavime başlamak istiyorum doktor bulamadım eşim eski doktoruna gidelim diyor ama adam beni kandırıyor hep her şey güzel güzel harika hani moral vermek amacı belki ama ben gerçeklerle karşı karşıya gelmek istiyorum birde mini tüp bebek yöntemi ile embriyo biriktirmek istiyorum kesinlikle son tedavim böyle olmalı bu konuda iyi bir yerde bulamadım... bir kaç doktorlarla mailleştim o tedavi yöntemi bana göre değilmiş 1 yumurtası veya 2 yumurtası olanlar içinmiş

sanki denizde kum bizde yumurta topu topu kaçtane zaten :)

birde benim bugüne kadar hiç takibim yapılmadı kendiliğimden yumurtam gelişip çatlıyormu bunu bile bilmiyorum onada baktırmak istiyorum birde transferde önce muhakak rahim içine baktırmak ama bir merkez bulamıyorum ne yapacağımı şaşırttımşuan hiç bir ilaç kür vs kullanmıyorum adeta bir boşlukta gibiyim....

iyi geceler kızlar gecenin bir yarısı kafayı yiyeceğim artık 4. tedavime başlamak istiyorum doktor bulamadım eşim eski doktoruna gidelim diyor ama adam beni kandırıyor hep her şey güzel güzel harika hani moral vermek amacı belki ama ben gerçeklerle karşı karşıya gelmek istiyorum birde mini tüp bebek yöntemi ile embriyo biriktirmek istiyorum kesinlikle son tedavim böyle olmalı bu konuda iyi bir yerde bulamadım... bir kaç doktorlarla mailleştim o tedavi yöntemi bana göre değilmiş 1 yumurtası veya 2 yumurtası olanlar içinmiş

birde benim bugüne kadar hiç takibim yapılmadı kendiliğimden yumurtam gelişip çatlıyormu bunu bile bilmiyorum onada baktırmak istiyorum birde transferde önce muhakak rahim içine baktırmak ama bir merkez bulamıyorum ne yapacağımı şaşırttımşuan hiç bir ilaç kür vs kullanmıyorum adeta bir boşlukta gibiyim....

canım bir doktora güvenmek gerçekten çok zor. ben denizliliyim. bu sefer istanbulda denemek istiyorum 2. tüp bebeğimi. internet ve çevre araştırmalarıma göre memorial de semra kahramanı iyi diye duydum ona gideceğim.moralini bozma inşallah bizlerin de yüzü gülecek.

makay cım, yani herşeyi ALLAH bilir ama tedavi öncesinde ve tedavi sırasında ilaç kullanmak, tedavinin ilerleyişini olumlu etkiliyo... doktorunun neden böyle davrandığını anlayamadım... senin hakkında tam bilgim yok tedavide misin şu an fsh ve amh ın kaç daha önce tedavi oldun muu... ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş... ben de şu an 3. tedavimin içindeyim. 3. günüm bugün. kötü rüyalar görüyorum, etkileniyorum... stresim tavan...

canım stres yapma lütfen rahat ol allah bu süreçte yar ve yardımcın olsun ben yumurtalıklarımda endometrioma vardı ameliyat oldum 6 ay geçici menepoz oldum ama 7. ayda kistler tekrarlamış dr tüp bebek dedi o sırada yaptırmadık dr dr gezdim inan en son fsh yüksek yumurta rezervi az dediler bu arada kistlerim hala var bunu yükseltecek hiç bir şey yok beyinden geliyoo falan falann tedavi öncesi ben soruyorum vitamin ilaç kullanmam gerekiyormu diye o zaman doğum kontrol ilacı yazıyorlar tadavim iptal oldu 5 gün menegon ve puregon ignelerini oldum ama yumurta gelişmedi rabbim herkese şifa versin içinde bizlerede allah yardımcımız olsun

giz'cim, gaye'cim çok tşk ederimm... dün de iğne kullanımından dolayı hata yapıp strese girmiştim:/ iğnenin suyu dışarı katı bi kaç damla, ve iğnenin ucu yamuldu yamuldu falan... hergünüm ayri bi tiyatro sahnesi gibi valla... benim 2. tedavimde yumurtalar toplandıktan sonra ertesi gün aradıklarında hayatımın şokunu yaşadım ve bu yüzden de ister istemez strese giriyorum, aynı şeyleri ya da beterini yaşamaktan korkuyorum.. merkezden aradıklarında yumurtlarınız anormal gelişim gösterdi demişlerdi ben de vay bee anormal derecede güzel demekki süper diye düşünürken, meğerse anormal derken, bildiğimiz normal olmayan demek istemişler.. yumurtalar kendilerini döllemişler, 23 kromozom olması gereken yumurtalar 46 kromozom olarak çıkmıs nasıl oluyorsa... ulun bey bana bunu söylediğinde beynımden vurulmusa döndum bu ne ben meryem ana mıyım dedim, kabullenemedim. benden genetik test istedi... bu ne demek dediğimde eğer genlerınde böyle bi sorun varsa bu butun tedavılerde aynı sorunla karsılasacağımız anlamına geliyo dedi. yani ben çocuk sahıbı olamıycaktım... 21 gün boyunca test sonucu için ulun bey arayana kdar hayatla bağımı kopardım. öğretmenim, ders mi anlattım, çoklarla mı ilgilendim bi sorun bana, hergunum ağlayarak geçti. kımsyele konusmadım, ruh gibi dolaştım. şükürler olsun kı genetık testim sorunsuz çıktı, en azından ümidim devam ediyo... önceden tedaviyi kendıme yaksıtıramazken, o günlerde muhtac olduğumu hıssetım, yalvardım ALLAH'ıma ki nolur bana bi kere daha tedavi olma şansı ver diye... RAbbim kabul etti ve şu an tedavi oluyorum... inşallah sonu da güzel olur...
işte bu yüzden korkum da stresim de tavan yapmıs durumda... bi an önce cts olsun gideyim kontrole ve dr desin kii, oo süperr çok güzel büyüyolar, inşallah topladımızda kalitesi de güzel olur... anlayacağınız umuda ihtiyacım varrr, ben umutsuz yaşayamam....:(

canım umudunu sakın kaybetme dua et rabbim ol derse olacak inşallah sağlıklı ve hayırlı bebekler versin rabbim cümlemize aminn

Yüce Allahım bizi neden böyle çaresiz bir acıyla sınıryor ki.düşünüyorum.kimseye bir zararım, b, art niyetim yok.sonunda olacak diye bir garantide yok.gelde kafayı yeme.düşünüyorum son 3 yılım bu acıyı gün ve gün sindirmekle geçmiş.benden okadar çok şey almış ki.başkasına verecek (kocamada) hiç birşeyim kalmamış.zamanla hiçbişeyden de zevk almıyosun.peşini bıraksan bırakamıyosun, bıraksan toplum baskısı o seni bırakmıyor.allahım sabır ver artık diyebiliyorum sadece.

dhea yı doktor mu soyledı fsh dusebılsın dıye ? bana nıye verılmedı bu anlamadım ben sadece cyclo kullanıyorum.

arı suru bal polen nerden aldın ? belırlı bır marka var mı ozel ? fıyatlar nasıl ?

canım dheayı doktor verdi.yumurta rezervini güçlenirmek içinmiş .banada cyclo vermesini istedim.seni dupastonla adet gördürüyorum cycloya gerek yok şimdilik dedi.arı sütü bal polende aktarlarda satılıyor.ginseng katkılı olan bile varmiş onuda bende yeni gördüm:)dhea 60 tablet 25mg lıgı 80tlye aldım.arı sütü bal polende 17 tl.

mını tup bebek yontemı ıle embrıyo bırıktırmek nasıl oluyor ? benım yumurtalarım az ve zaten catlamıyor. acaba bu benım ıcın uygun mudur kı ?

canım dheayı doktor verdi.yumurta rezervini güçlenirmek içinmiş .banada cyclo vermesini istedim.seni dupastonla adet gördürüyorum cycloya gerek yok şimdilik dedi.arı sütü bal polende aktarlarda satılıyor.ginseng katkılı olan bile varmiş onuda bende yeni gördüm:)dhea 60 tablet 25mg lıgı 80tlye aldım.arı sütü bal polende 17 tl.

bana dhea vermedı doktorum. sımdı ben kendım alsam ıcsem yan etkısı olur mu kı ? ya da ona basladım dıye cyclo bırakmam mı gerekır bılemedım. yenı doktor bulmam lazım ıstanbulda ya bu boyle olmayacak.

ginseng katkılı olanın ne farkı var pekı ? ben hangısınden alayım. tavsıyen nedır ?

Yüce Allahım bizi neden böyle çaresiz bir acıyla sınıryor ki.düşünüyorum.kimseye bir zararım, b, art niyetim yok.sonunda olacak diye bir garantide yok.gelde kafayı yeme.düşünüyorum son 3 yılım bu acıyı gün ve gün sindirmekle geçmiş.benden okadar çok şey almış ki.başkasına verecek (kocamada) hiç birşeyim kalmamış.zamanla hiçbişeyden de zevk almıyosun.peşini bıraksan bırakamıyosun, bıraksan toplum baskısı o seni bırakmıyor.allahım sabır ver artık diyebiliyorum sadece.

öyle düşünme canım benim.bu dünyaya geldiysek hepimizin bi sınaması var.Alalh büyük zamanını bekliycez.zamanı gelince hayırlısıyla olcaktır.bende bazen çok boğuluyorum.çevremdeki tüm kötülerin sadece bebk değil her işleri mükemmel ilerliyo bense hep zar zor çabalayarak ilerliyorum diyorum.hatda bazen bi oluyorumki onların bi çocukları var ikincileride ikiz oluyo...dahada kötü oluyorum.benimkine doktorlar imkansız diyip başlarından atıyoken bunlara niye ikiz diyorum...sonrada silkinip Allahım sen affet isyan etmiyorum.bu günlerimede hamd senalar olsun diyorum...Allah büyük.bakalım mevlam ne eyler ne eylerse güzel eylerrr.......

bana dhea vermedı doktorum. sımdı ben kendım alsam ıcsem yan etkısı olur mu kı ? ya da ona basladım dıye cyclo bırakmam mı gerekır bılemedım. yenı doktor bulmam lazım ıstanbulda ya bu boyle olmayacak.

ginseng katkılı olanın ne farkı var pekı ? ben hangısınden alayım. tavsıyen nedır ?

canım ben seni yanıltmayım.en doğrusu doktora gidip doktorun verdiğini kullanman.banada bikaç doktor dheayı bırak bunun bi etkisi yok dedi.bıraktım fsh dahada uçtu.topikte hem dhea hem cyclo içen arkadaşlar var.zaten onlarda yardımcı olurlar.bi zararı yok bildiğim kadarıyla.ginseng de çin enerjisi gibi bişeymiş.inan ben göze alamadım.düz arı sütü bal polen aldım.vital marka benimki.aktarda 80 tlye arı sütü bal polen karışımı yapıyodu.gösterdide büyük bi kavanoz almadım.zaten sana kalıyo arı sütü bal polen diyince rafta bi sürü gösteriyolar.hangisini seçersen.

Kıyamam sana bennnnnnn yaaaa..
Yaşadıklarını duygularını taa yüreğimden hissediyorum gerçekten..
Planlarını yapmışsın ama ben sana şöyle bir dua edeceğim şimdi:)) İnşşşşşşşş rabbim sana o 5-6 ay içinde mucizeni hiç beklemediğin bir anda göndersin cnm..
Yumurta takibi derken doktorda takibi kastettim..Ovu testlerine pek inanmıyorum çünkü zaten büyürse 1 adet yumi büyüyor bizde kendiliğinden oda her ay olurmu muamma zaten..en iyisi doktorun takibi ile rahim ve yumilerin durumunu kontrol altında tutarak doktorunun start verdirdiği anda tedaviye başlamak gibi geliyor bana..Zamanımız yok çünkü..Bekleme lüksümüz hele hiç yok :50::50:

Başkent Üniversitesi prof.Hastanesi Hulusi Zeyneloğlu nu kasttmiştim..Ankarada ki arkadaşlarım çok memnunlar kendisinden ama bizim durumumuzda olan hastalara yaklaşımını çok merak ediyorum..Hani dedim sende Ankarada olduğundan acaba gittn mi hiç??

evet bırbırımızı tanımıyoruz ama acılarımızı hıssedebiliyoruz. evet ıkı yıldan sonra guzel planlar yaptım. uzulsem de kafamdan sılmıs gıbı davranıyordum. esımle sorunlarım vardı, o bılmese de ben yurumeyecegı kararına bıle vardım bu yıl. ama su an ıyıye gıden bır yol ızlıyoruz hatta en ıyı gunlerımızdeyız bunun da etkısı ve tabıkı annelıgı bu yıl daha ıstıyor olmamım da sebebıyle, kolları sıvadım bebıs ıcın. ınsaallah zayıflarım ve kendılıgınden gelır bebegım. bu konuda umudum var cunku cevremde cok ornek duyuyorum bana benzer. erken menopoz var mı yok mu bılmem ama kılo verınce kendılıgınden hamıle kalan kısılerı duymaya basladım. ve ınsaallah senın de dıledıgın gıbı 5-6 ay sonra bebısım kendı gelır belkı bana. agzından bal damlamıs. ınsaallah dualarım dualarımız kabul olur. ınsaallah hepımız anne oluruz en kısa zamanda.

yumurta takıbı ıcın her ay adetımın ıkıncı gunu hormon tahlılı yaptırıp, bir de muayene mı olayım yanı ?

evet zaman akıp gıdıyor ve dılegım 30 olmadan ya da 30 da anne olmak. 35 yasındayken de kardesı olur ınsaallah. hep boyle ıstemısımdır evlenmeden onceden de.

hulusı beyden bahsetmıssınız sureklı. adını duymadım daha once. ankara bana yakın ama kalacak yer sorunum olur oyuzden ankarayı dusunmedım tedavıde. ama bızım konumuzda uzmansa neden olmasın dıye dusunmeye basladım ? uzmanmıdır acaba bızımle alakalı ?

öyle düşünme canım benim.bu dünyaya geldiysek hepimizin bi sınaması var.Alalh büyük zamanını bekliycez.zamanı gelince hayırlısıyla olcaktır.bende bazen çok boğuluyorum.çevremdeki tüm kötülerin sadece bebk değil her işleri mükemmel ilerliyo bense hep zar zor çabalayarak ilerliyorum diyorum.hatda bazen bi oluyorumki onların bi çocukları var ikincileride ikiz oluyo...dahada kötü oluyorum.benimkine doktorlar imkansız diyip başlarından atıyoken bunlara niye ikiz diyorum...sonrada silkinip Allahım sen affet isyan etmiyorum.bu günlerimede hamd senalar olsun diyorum...Allah büyük.bakalım mevlam ne eyler ne eylerse güzel eylerrr.......

evet nıye ben nıye ben dıyoruz hepımız. kımının sokaga bıraktıgı, kımının cocuk ıstemıyorum dıye aldırdıgı, kımının sevgısız sefkatsız buyuttugu bır bebege bız neden hasretız degıl mı ? hep bunları dusunuyoruz. evet sınav cok zor bır sınav hem de. ama beklemekten ugrasmaktan umutlu olmaktan baska da care yok. aglayalım uzulelım ama pes etmeyelım. dedıgın gıbı tıkır tıkır super ıslerde calısırlar, ev araba alırlar vs. ama bızler zorla gecınırız belkı, belkı aılelerımıze destek oluruz ve tabıkı bebek ıcın masraf ederız buyuk meblalarla. ne yapalım bu bır sınav. herkesın sınavı da hayatı da farklı. kendıne kızma kendını hor gorme. senın ısyanını hepımız yasıyoruz ve ancak yıne Allahım care ver dıye ona sıgınıyoruz, evımıze esımıze tutunuyoruz.

canım ben seni yanıltmayım.en doğrusu doktora gidip doktorun verdiğini kullanman.banada bikaç doktor dheayı bırak bunun bi etkisi yok dedi.bıraktım fsh dahada uçtu.topikte hem dhea hem cyclo içen arkadaşlar var.zaten onlarda yardımcı olurlar.bi zararı yok bildiğim kadarıyla.ginseng de çin enerjisi gibi bişeymiş.inan ben göze alamadım.düz arı sütü bal polen aldım.vital marka benimki.aktarda 80 tlye arı sütü bal polen karışımı yapıyodu.gösterdide büyük bi kavanoz almadım.zaten sana kalıyo arı sütü bal polen diyince rafta bi sürü gösteriyolar.hangisini seçersen.

gingseng ben de denemeyım ya ne olur ne olmaz. sade, dogal olanını kullanmak mantıklı. en kısa zamanda aktara gıdeyım de alayım.

demek ıkısını kullananlar da var. ben doktor bulunca herseyı tek tek sorayım en ıyısı. hep tup bebek olsun hem fsh hem rezerv cok sey ogrenıyorum kk sayesınde. doktorumu cok zorlayacam artık kesın :))))

Back
X