Hamilelik ve yumurtalık rezervi

mını tup bebek yontemı ıle embrıyo bırıktırmek nasıl oluyor ? benım yumurtalarım az ve zaten catlamıyor. acaba bu benım ıcın uygun mudur kı ?

canım mini tüp bebek esasında bizler içinmiş çok az dozda ilaçla oluyor bazı aylarda ilaca bile gerek kalmıyormuş kendiliğinden büyüyen alınıyor çatlatma iğnesi oluyorsun yine... fazla sını uyarmak değil amaç var olanı az hormonla alarak kalitesini bozmamak biraz maliyeti artıyor fakat ilaç çok almadığın için hemen hemen dengeliyor vucuda fazla hormonda girmemiş oluyor....izmirdeysen kent hastanesi çok başarılıymış ben şimdi ankaradan bakınıyorum....

Yüce Allahım bizi neden böyle çaresiz bir acıyla sınıryor ki.düşünüyorum.kimseye bir zararım, b, art niyetim yok.sonunda olacak diye bir garantide yok.gelde kafayı yeme.düşünüyorum son 3 yılım bu acıyı gün ve gün sindirmekle geçmiş.benden okadar çok şey almış ki.başkasına verecek (kocamada) hiç birşeyim kalmamış.zamanla hiçbişeyden de zevk almıyosun.peşini bıraksan bırakamıyosun, bıraksan toplum baskısı o seni bırakmıyor.allahım sabır ver artık diyebiliyorum sadece.

canım benim yaa hepimiz bi sınavdan geçiyoruz işte Allah böyle uygun görmüş bizde çaresiz kabul ediyoruz, bekliyoruz inşallah birgün gülecek yüzümüz diye...Allah ne acılar yaşatıyo insana çalıştıgım yerde bi kız vardı 7 yıl filan uğraştı bebek için,tüpleri kapalıydı onunda sonunda 3 ay önce oğlunu aldı kucağına, tam yüzüm güldü diyoduki hiçbirşeyi yokken annesi öldü kızın, bazılarımız sanırım acı çekerek yaşlanıyoruz,Allah beterinden korusun bebek sahibi olupda onu küçücük yaşında toprağa koyan akrabalarım da var... yaşarken isyan edesi geliyo insanın ama gerçekten kimseye kaldıramayacağı yükü vermezmiş, bize güveniyo ki bununla sınıyo, azimle hepimiz başarıcaz bigün eminim..

kızlar selam nasılsınız? bugün acillik oluyodum ankara felaket sıcak her yer öyle tabi ama bu sıcaklarda birde ishal olunca benim durumumum dahada çok zorlaştı..burda devlette çalışan hamilelere 2 gün tatil var sıcaktan o derece yani... neyse bugün karın ağrısından ölecektim 3-4 gündür zaten ishalim, geçer diye bekliyodum ama hala geçmedi yinede inat ettim gitmedim dr a, psikolojim bozuldu hastalık hastası gibi hissediyorum kendimi, hep olumsuzluklar yaşadığım için bu güne kadar bunda da ters bişiler arayıp duruyorum sanki... bizim sınavımız doğurana kadar bitmiycek anladım ben:)

canım mini tüp bebek esasında bizler içinmiş çok az dozda ilaçla oluyor bazı aylarda ilaca bile gerek kalmıyormuş kendiliğinden büyüyen alınıyor çatlatma iğnesi oluyorsun yine... fazla sını uyarmak değil amaç var olanı az hormonla alarak kalitesini bozmamak biraz maliyeti artıyor fakat ilaç çok almadığın için hemen hemen dengeliyor vucuda fazla hormonda girmemiş oluyor....izmirdeysen kent hastanesi çok başarılıymış ben şimdi ankaradan bakınıyorum....

bunu ılk kez duydum cok sagol. bana tedavı ıcın en uygun sehırler ankara ve ıstanbul. ozellıkle ıstanbul. acaba ıstanbulda hangı yer ya da doktor bu konuda basarılı ?ankaradan bulunca bana da soylermısın belkı ankarayı da tercıh edebılırım

kızlar benden iyi bişeyler duymayı bekliyodunuz ama korktuğum oldu. bugun kontrolum vardı 5. günümdeydım tedavimin... maalesef onca emeğime rağmen 4 yumurta oluşmus vee oluşan yumurtlarımın ikisi 6,5 mm biri 10,5 mm ve diğeri nası oluyosa 18,5 mm... ve dr tedavimi iptal etti... bu şekiilde 2 gun sonra yumurta toplamam lazım bu seferde tek yumurtayla şans %5 dedi. diğer tedavimle arasında 1 bucuk yıl var. bu sırada bi rahatsızlık geçirdin mi dedi hayır dedim. nedne bu kadar azaldığını sayının o da anlamadı. AMH istedi. cuma sonuc cıkıcak.. maddi manevi tükenmiş durumdayım... bi sürü ilaç kullandım, aylardır diyetteyim, sürekli dua ediyorum... işte sonuç... yapabileceğim ne varsa yaptım, öyle çaresizim kii ve nasıl bi şok hali anlatamam... sonuç itibariyle arkadaşlar, sanırım benım için bu sayfa kapandı:( bi dahakı ay denıycez, belki bu ay gününde değildin böyle oldu dedi dr, ne alaka ise... olmuyo işte ve belliki de olmıycak... uyumak istiyorum, rüya olduna inanmak istiyrum ama kocaman bi gerçek varrr elimde... bittim benn tükendimm:(

kızlar benden iyi bişeyler duymayı bekliyodunuz ama korktuğum oldu. bugun kontrolum vardı 5. günümdeydım tedavimin... maalesef onca emeğime rağmen 4 yumurta oluşmus vee oluşan yumurtlarımın ikisi 6,5 mm biri 10,5 mm ve diğeri nası oluyosa 18,5 mm... ve dr tedavimi iptal etti... bu şekiilde 2 gun sonra yumurta toplamam lazım bu seferde tek yumurtayla şans %5 dedi. diğer tedavimle arasında 1 bucuk yıl var. bu sırada bi rahatsızlık geçirdin mi dedi hayır dedim. nedne bu kadar azaldığını sayının o da anlamadı. AMH istedi. cuma sonuc cıkıcak.. maddi manevi tükenmiş durumdayım... bi sürü ilaç kullandım, aylardır diyetteyim, sürekli dua ediyorum... işte sonuç... yapabileceğim ne varsa yaptım, öyle çaresizim kii ve nasıl bi şok hali anlatamam... sonuç itibariyle arkadaşlar, sanırım benım için bu sayfa kapandı:( bi dahakı ay denıycez, belki bu ay gününde değildin böyle oldu dedi dr, ne alaka ise... olmuyo işte ve belliki de olmıycak... uyumak istiyorum, rüya olduna inanmak istiyrum ama kocaman bi gerçek varrr elimde... bittim benn tükendimm:(

ooofffff canım yaaa:( vallahi kendim yaşamış gibi oldum şuan.seni çoook iyi anlıyorum ümidim tükendi artık ne olacak böyle diyosun,neden olmadı ben herşeyi yaptım ama neden diyosun....şuan böyle düşünmen çok normal,için acır ama bide şöyle düşün demekki bu defa nasip değilmiş...bi zamanı var....o zaman geldiğinde vucudün güzel yumurtalar üretir sonucu güzel olurr...sen kalbini ferah tut,olacaksa zaten bişeyler vesile olacaktır...streste çok tetikliyo.... ümidini kaybetme...Mevlam güzel şeyler eyler...zamanı var demekki...kalbini ferah tut olurmu canım....kendini yıpratdıkça içinden çıkamazsınnn...inşallah bu günden sonra herşey güzel olur.rabbim kalbindeki dileğini gerçek etsinn....

bunu ılk kez duydum cok sagol. bana tedavı ıcın en uygun sehırler ankara ve ıstanbul. ozellıkle ıstanbul. acaba ıstanbulda hangı yer ya da doktor bu konuda basarılı ?ankaradan bulunca bana da soylermısın belkı ankarayı da tercıh edebılırım

ankarada mini tüp bebk yapan yer varmı bilmiyorum.gitdiğim doktorlarda böyle bişeyden bahsetmedi.ama netden araştırınca bi makalede okumuştum.zaten ilk tüp bebk denemelerinde daha doğrusu ilk tüpe başlandığında zaten böyle yapılıyomuş,sonradan çok hormon çok yumurta mantığıyla ilerlenmiş.şuanda fazla hormon mantığıyla kalite iyi olmayınca eskiye dönüş başlamış.bunu okumuştum.yani bu mini tüp yeni çıkmış bişey değilmiş.inşallahta bizlere faydası olur....

LULUDYA...
sözün bittiği an ... çok üzüldüm arkadaşım.. zerrin'in de dediği gibi ben de yazını okudukça kendim yaşamış gibi canım yandı.. üzülme demek yersiz .. ama ne olursa olsun umudunu hep canlı tutmaya çalış canım .. tedavilerimizi etkileyen tek şey stress... bu kadar arzularken anne olmayı tedavi süreçlerimizde ister istemez stresse kapılıyoruz elde olmadan ... bir süre her şeyden uzak durmak bazen işe yarıyor.. lütfen canını çok fazla yakmadan en kısa sürede toparlanmaya bak ... vakti zamanı geldiğinde nasipse meleklerimiz bizi bulacak..

Son düzenleme:

canımsın ya çok üzgünüm:( hayal kırıklığını moral bozukluğunu hepimiz bir şekilde yaşadık seni en iyi bizler anlarız...insan o kadar çabalamışken en azından bi ışık görmek istiyo sonunda,ama lütfen bu ay olmadı diye bu sayfayı kapattığını düşünme.... belkide gerçekten bu ay senin için uygun ay diildi, her ay farklı yumurtluyoruz belki o oluşmayan yumurtalar önümüzdeki aya büyüyecekler, bu konuda dr una güven ve umutsuzluğa düşme cnm... sayfayı kapatmak için çok erken,bak o kadar kilo vermişsin uğraşmışsın hemen pes etmek olmaz... yaşadığın hayal kırıklığı çok kötü ben defalalarca farklı şekilde yaşadım ama inan bikaç gün sonra daha iyi hissedeceksin...

ya en azından yumurtaların gelişim gösterdiğini görebilseydim bi umut olurudu bana, ama aylardırr verdiğim onca emeğe rağmen bugün brbiriyle mm si alakasız hem de 4 tane yumurta görünce şok oldum. dr da böle bişi beklemiyodu... AMH sonucuunu bekliyolar şimdi... zaten o da düşük çıkarsa cidden bitmiştir bu iş... kabuğuma çekilmek zorunda kalıcam... ateş basıyo beni... içimi anlatamıyorum kızlar öyle biçareyim kii... kimseyle görüüşmek istemiyorum yalnız kalıp su lanet olası kabustan uyanmak istiyorum artık... annemin haberi yok o ayrı yıkılıcak ve tabii bu süreci bilen herkes de aynı durumu yasıycak.. eşim deseniz beni teselli etmeye çalısıyo, nereye kadar bilmiyorum... kabul mü etsem yenilgiyi uğraşmasam mı, ağustosta gidicem tekrar, ne değişicek ki... oofff off off... sözün bitiği yerdeyim...

su an senı cok ıyı anlıyoruz. yarım bırakılan bır tedavıden sonra taksıye bınıp saatlerce konusmadan agladıgım o gun aklıma geldı. canım ne dıyım bılmıyorum kı. uzulme desek yıne uzuleceksın bılıyroum. umutsuzluk coktu ıcıne. korku coktu. ama korkunun ustune gıt bu kez olmadı ama olacak dıye ınandır kendını. sen kendıne ınanmazsan, ılaclar da ıse yaramaz. sen o bebegı ıstemeye devam et, gelecegıne ınan kı o da sana gelsın. bır sure bu konudan uzaklas, gıdebılıyorsan acık hava guzel bıryere gıt. aıle yanı olur, tatıl olur. hem ruhunu hem bedenını dınlendır yanı.

ankarada mini tüp bebk yapan yer varmı bilmiyorum.gitdiğim doktorlarda böyle bişeyden bahsetmedi.ama netden araştırınca bi makalede okumuştum.zaten ilk tüp bebk denemelerinde daha doğrusu ilk tüpe başlandığında zaten böyle yapılıyomuş,sonradan çok hormon çok yumurta mantığıyla ilerlenmiş.şuanda fazla hormon mantığıyla kalite iyi olmayınca eskiye dönüş başlamış.bunu okumuştum.yani bu mini tüp yeni çıkmış bişey değilmiş.inşallahta bizlere faydası olur....

valla ben de bılmıyorum ıkı denemem de gunluk en yuksek dozda ıgne vurunmustum ve enaz 5- gundu sanırım. uzun bır protokoldu yanı. az ılac verdıklerını sanmıyorum bana.

benım artık hıcbır merkeze guvencım kalmadı. bır yıl ıcınde tup bebek denemeyı dusunuyorum mesela seneye baharda. ama nereye gıdecem onu bıle bılmıyorum

ınsaallah faydası olur bızlere. gun gun daha ıyı gelısmeler olsun. yumurtası az ya da catlamayan kısılere yenı umutlar cıksın ıstıyorum

ya en azından yumurtaların gelişim gösterdiğini görebilseydim bi umut olurudu bana, ama aylardırr verdiğim onca emeğe rağmen bugün brbiriyle mm si alakasız hem de 4 tane yumurta görünce şok oldum. dr da böle bişi beklemiyodu... AMH sonucuunu bekliyolar şimdi... zaten o da düşük çıkarsa cidden bitmiştir bu iş... kabuğuma çekilmek zorunda kalıcam... ateş basıyo beni... içimi anlatamıyorum kızlar öyle biçareyim kii... kimseyle görüüşmek istemiyorum yalnız kalıp su lanet olası kabustan uyanmak istiyorum artık... annemin haberi yok o ayrı yıkılıcak ve tabii bu süreci bilen herkes de aynı durumu yasıycak.. eşim deseniz beni teselli etmeye çalısıyo, nereye kadar bilmiyorum... kabul mü etsem yenilgiyi uğraşmasam mı, ağustosta gidicem tekrar, ne değişicek ki... oofff off off... sözün bitiği yerdeyim...

canım benim ailen olmadı diye üzülecek ama onları en çok senin üzülmen etkiler bence suan bebekten daha çok seni düşünüyolardır... içinden nasıl geliyosa öyle davran at içindeki üzüntüyü bi şekilde tabi gerekirse ağla,ağlamak çok rahatlatıyo.... ama gerçekten bu şoku atlatınca çok daha mantıklı düşüneceksin..daha kaç yaşındasınki kapatıcaksın bu sayfayı:(

slm canlarım teselli degilmi hep teselli ya bizlerde olmasak bazen diyorum ki iyiki yalnız degilim kusura bakmayın ne olur ne anne ne baba kardeş anlamıyor ki bizi aman diyorlar bizim olduda ne oldu
bende benimde olsunda göreyim diyorum başlıyorlar kahkahaya

artık sıkıntı stres yapmıyorum içime bir ferahlık çöktü anlatamam tüp bebekden sonra üzülmedik bu sefer eşimle inanın alıştık aman bir dahakine dedik
olmazsada ölüm yokya son denemeyi kasım gibi düşünüyorum sonrası allaha kalmış kaderimde anneligi yaşamak varsa yaşarım yoksa hayata küsüpde eşimide kendimi üzemem

eşimle ailemlede konuşuyorum evlatlık da olabilir sürekli okurum o sayfayı bakalım 2 sene beklerim yaş gidiyor

hayatı zehir etmeyin kendinize saglıklıyız ya yeter gerisi boşşşşş inanınnn

hepinize çok teşekkür ediyorum sabahtan beri ağlıyorum, umutsuz yaşayamam ben:( bi dahaki ay da ya aynısı olursa korkusuyla başlıycam tedaviye belki de başlayamıycam AMH den dolayı onu bile bilmiyorum... ALLAHım en çok istediğim şeyle sınadı benii... içim öyle acıyo, hayat öyle anlamsız geliyo anlatamam... rüya mı gerçek mi ayırt edemıyrum ınananmıyorum...

hepinize çok teşekkür ediyorum sabahtan beri ağlıyorum, umutsuz yaşayamam ben:( bi dahaki ay da ya aynısı olursa korkusuyla başlıycam tedaviye belki de başlayamıycam AMH den dolayı onu bile bilmiyorum... ALLAHım en çok istediğim şeyle sınadı benii... içim öyle acıyo, hayat öyle anlamsız geliyo anlatamam... rüya mı gerçek mi ayırt edemıyrum ınananmıyorum...

canım bu kadar ümitsiz olma.benim amh 0.07 kaç doktor ağlatarak gönderdi.ama umudumu yitirmedim.kaderde ne varsa yaşanıyor.ağlarsın üüzlürsün ama bi zamandan sonra kalkmamız lazım.canım sende ağla içini boşalt ama sonra Allahtan ümidini kesmeden yoluna devam et....bende öyle yapıyorum...buna mecburuzz....şuan bu üzüntüde birbirimize destek olduğumuz gibi.birgün gelcek bizde doğumun yaklaştıgı anları,geçirdiğimiz hamilelik dönemlerini,bu zamanlarıda bu topikte mutlulukla paylaşcaz ALLAHIN İZNİYLE...YAŞIYORSAK UMUT VARDIRR...

zerrin çok tşkler benm amh diyetısyene ılk basladığımda 0,48'di 1 ay sonra 0.96 olmustu aradan 2 ay gecti şimdi kaç olmustur bılmıyorum umarım dusmemıs olur da umudum devam eder.. be ilk gunun verdiği acıyla yoğun yasıyorum su an bu yuzden ağlıyorum:( alışıcam zamanlaa kıı umarım ALLAHım alışmama fırsat vermeden bana bi ışık yakarrr...dularım hepimizee bizimyasadığımız herkesınkınden daha da zorr... ALLAHım yardımcımız olsun...

zerrin çok tşkler benm amh diyetısyene ılk basladığımda 0,48'di 1 ay sonra 0.96 olmustu aradan 2 ay gecti şimdi kaç olmustur bılmıyorum umarım dusmemıs olur da umudum devam eder.. be ilk gunun verdiği acıyla yoğun yasıyorum su an bu yuzden ağlıyorum:( alışıcam zamanlaa kıı umarım ALLAHım alışmama fırsat vermeden bana bi ışık yakarrr...dularım hepimizee bizimyasadığımız herkesınkınden daha da zorr... ALLAHım yardımcımız olsun...

cnm yaa bak benim amh ım 0.42 ve ben doğal yolla hamile kaldım, olmayacak bişey değil bu gerçekten inancını yitirme moralini bozma hep olumluyu düşün, inşallah sonunda hepimizin yüzü gülecek..eskiden amh mı varmı sunun surasında 10 yıllık bi değer en fazla, bak etrafına çocuk sahibi olamayan kaç insan tanıyosun hepsi er yada geç kavuşuyo bizimde öyle olacak...hee olmayadabilir o da Allah ın takdiri, anne baba bekleyen o kadar çok melek varki belki içimizden bazıları onlara vesile olacak giz in de dediği gibi... ölüm yok sonunda çok şükür sağlığımız yerinde.

Son düzenleme:
duman sen hamilemisin şimdii hayırlı olsunn ALLAH tamamına erdirsin inş... düşüncelerin için de çok teşeşkkürler... şuraya iki satır bişi yazdığımda nasıl rahatlıyorum anlatamam... çünkü bi tek biz birbirimizi anlayabiliyoruz... yaşamayana davulun sesi gibi işte... dedim yaa daha acım taze olduğu için yoğunum, sabırla beklıycem o gunu... ben bi gun anne olacağıma inanıyorumm sadecee bu tedavime çok buyuk bı sabır ve kararlılıkla hazırlanıp, böyle bi şeyle karsılatığım için kötü oldum...:(

duman sen hamilemisin şimdii hayırlı olsunn ALLAH tamamına erdirsin inş... düşüncelerin için de çok teşeşkkürler... şuraya iki satır bişi yazdığımda nasıl rahatlıyorum anlatamam... çünkü bi tek biz birbirimizi anlayabiliyoruz... yaşamayana davulun sesi gibi işte... dedim yaa daha acım taze olduğu için yoğunum, sabırla beklıycem o gunu... ben bi gun anne olacağıma inanıyorumm sadecee bu tedavime çok buyuk bı sabır ve kararlılıkla hazırlanıp, böyle bi şeyle karsılatığım için kötü oldum...:(

evet canım çok şükür sonunda sağlıklı hamileliği bulabildim... bu benim 4.hamileliğim ilk 3 ü hep sıkıntılıydı olmadı,, gerçekten zor değil ben amh ımın bu kadar düşük olduğunu geç öğrendim, dr da şaşırdı bu rezervle nasıl bu kadar kolay hamile kalıyosun diye... Allah büyüktür veren de o alan da o, biz bi sınavdan geçiyoruz kolay olmuyo ama sonunda inş. istediğimiz şeyler gerçek olacak... çok zor bişeyi hayal etmiyoruzki,en doğal hakkımız... inşallah en kısa zamanda toparlayıp yeniden başlarsın tedaviye canım.

luludya... kelimelerinin anlamsız kaldığı an .. hepimizin hali bu sadece direniyoruz tatlımm... sakin ol.. dua et.. Rabbime sığın... Allah gücünü sabrını arttırsın...

Back
X