Hamilelik ve yumurtlama ??

doktorunuzu degistirmenizi oneririm.bu ikisine ayri olay diyorsa ne kendinizi ne bebeginizi o doktora emanet etmeyin.yumurta catlatma ignesi zaten yumurtlama ignesidir.lutfen asagidaki bilgileri okuyun..boylece insanlari da yanlis bilgilendirmemis oluruz...

YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

KADINDA YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

YUMURTA CATLATMA IGNESI:
Kısırlık tedavisi verilen hastalarda aynı normal kadın vücudundaki ritme benzer şekilde yumurta yeterince büyüklüğe eriştiğinde HCG hormonu (Koriogonadotropin alfa) içeren ilaçlar uygulanır, bu ilaçlar "çatlatma iğnesi" olarak da adlandırılır. Bu ilacın özelliği kadın vücudunda bulunan LH hormonuna benzemesidir, bu nedenle LH yükselmesini taklit ederek yumurtanın çatlamasını sağlar. Yumurta çatlatma iğnesi uygulandıktan yaklaşık 36 saat sonra yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) meydana gelir

Adetinin kacinci gunu suan 21. Gunu gecmediyse 21.gunu progesteron testi yaparsan yumurtanın catlayip catlamadgini ogrenebilirsin

ewt göğüs ağrısı ve yumurta akı kıvamında uzayan saydam bi akıntı oluyor ama tabi kişiden kişiye görede degisiklik gösterebilir
Ya ben de şunu anlamıyorum. Akıntı geldiği Zaman mı ilişki olması gerekiyor. Yani akıntı geldiği gün çatlamış mı oluyor acaba. Benim ilişki olduktan sonraki gün o akıntı geldi kaçırmış mı oldum yumurtlamayı. Kafam karıştı

O konuda pek bi fikrim yok ama bildiğim kadryla öyle yanlış bilgi vermek istemem keşke o gunde birlikte olsaydin

kızla bu siteyi fazla kullanmayı bilmiyorumm yavaş yavaş artık 2 senelik evliyim ilk aylar hap kullandım bıraktım

bn adetimin 17. günü doktor takıbi ile yumurtlama olduğunu söyledi akşama ilişkiye gir dedi evt girdim bacaklarımı diktim o günden sonra sol kasığımda bir ağrı var şiddeli oturup kalkınca taş varmışcasın bir ağır sancı oluyor sonra o gecenin sabahında yine ilişki oldu ayaklarımı diktim bi gün ara verdim yine yaptık kızlar ilişkiye girdikten çsonra bu kasık ağrısı çıktı bende şuanda bile oturup kalktıkca sol kasığım fene ağrıyor acaba döllenme mi oluyor ondan mı bu kasık ağrısı önceden yoktu doktor ilişkiye gir dedi girdik ondan sonra oldu korunmuyorum 4 aydır devamlı içime boşalıyor yumurtlama takibi yapmadım çocuk istemedik boşaldı ama olmadı demekki o yumurtlama gününe denk gelmedi ilişkilerimiz şimdi bu durumdayım sizce kasık ağrılarım ilişkiden sonra olması döllenmeden dolayı mıdır hamile kalırmıyım acaba

Inşallah kalirsin ama kasik agrisi var diye gebe kalcksin diye bise yok bende dedignz gibi ilski gunlri yumrtlamaya göre yapiyrm ayni kask agrisi oluyor ama bu zamanki denemelrmz bos yani hamile deilm henüz.

Inşallah kalirsin ama kasik agrisi var diye gebe kalcksin diye bise yok bende dedignz gibi ilski gunlri yumrtlamaya göre yapiyrm ayni kask agrisi oluyor ama bu zamanki denemelrmz bos yani hamile deilm henüz.

teşekkür ederim inşallah kalırım doktora gittiğimde bu akşam ilişkiye gir diyince heycanlandım ilk defa yumutlama günü mü bilmiş oldum bnde bu fırsatta denedim inşallah olur bnde pokistik over var ama doktor çocuğun olmaz denemedi ban ahiç bir zamn bn baya oluyor korunmuyorum 4 aydır eğer bu ay da olmazsam eşimi siperm testine göndericem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…