Her insanın aynı olmaya biliyor canım sakin bozma moralini yavaş yavaş uygun pozisyonu alır bizim akilli bidiklar demekki az daha yan gelip yatmak istiyor beyzade:) insanın elinde olmadan düşünüyor değil mi doğum ne zaman olacak nasıl olacak, acaba bir sorun çıkar mı, hemen yetisebilirmiyiz vs..
inşaallah sorunsuz sıkıntısız zamanında atlatırız o dönemi de.
Senemcim hastane cantasi için liste yapıyorum da sen hazırlamış biri olarak aldıklarını koyduklarini yazarmisin bana da bakayım atladigim birsey var mı.
Bir de bende ara ara nefes darlığı var ve sık wc ye gidiyorum normal mi sende de var mı sanki bagrimda biri oturuyor. Bebiş iyi şükür ama hareketlerini çok bariz hissediyorum bu kadar net kol bacak hissetmem de normal mi?
Evet canım herkesin aynı olmuyor artık bekleyip göreceğiz ne olacağını. Eğer doğum kanalına girmezse sanırım bu gidişle sonum sezeryan.Bizim paşa babamıza benziyor biraz babamızda rahatına düşkündür:)
İnan Esracım düşünmeyeceğim dedikçe sürekli o düşünce içinde buluyorum kendimi. Nasıl olucak,kolay mı olucak, ne zaman olucak falan diye. Aman şimdiye kadar iyi geldik Allahım sonunuda güzel bitirmemizi nasip etsin. Hayırlı doğumlar olsun hepimizin.
Canım nefes darlığı çekmen normal çünkü bebeişlerimiz artık nefes alıp vermeye başladı ve bu da bizi etkiliyor. İnan bazen konuşurken nefesim kesiliyor boğazımı birşey sıkıyormuş gibi oluyorum. Artık daha sakin konuşuyor,yürüyor ve hareket ediyorum. Sık wc'ye bende gidiyorum buda bebekler büyüdüğü için mesaneye baskı yaptığından oluyormuş yani hepsi normal canını sıkma.
Canım daha dur o hareketler ne ki diyorum ben şimdilerde. İnan karşıdan birisi karnıma baktığından oğlumun karnımda yaptığı dalgalanmalarını görebiliyor. Eşim bazen karşıma geçip oturuyor ve oğlunun maharetlerini seyrediyor çokta keyif alıyor:) Bazen öyle bir dayıyor ki bir tarafını canım acıyor:) Birde bu aralar çok sık hıçkırık tutmaya başladı bizimkini:)
Esracım biz iki ayrı çanta hazırladık. Biri benim diğeri oğlumun. Hastanede annemlerin eli ayağı karışmasın diye böyle yaptık aradıklarını rahat bulsunlar diye.
Oğlumun çantasında;
2 adet hastane çıkışı ( çok kaka yaptıkları için çabuk kirlenebiliyormuş)
3 adet önlük ( ağızlarından sarı su geliyormuş kıyafetleri kirlenmesin diye)
1 paket bez
3-4 adet ağız mendili
2-3 adet içe giydirilen çıtçıtlı badi ( bazı hastanelerde hemşireler isteyebiliyormuş)
2 çift çorap ( ayakları çok üşüdüğü için ayaklıklı pantolonların içine giydiriliyormuş)
Pişik kremi
Emzik ve biberon ( Allah korusun süt gelmezse gerekiyormuş)
Sarılık olmasın diye yüze örtülücek sarı tülbent ( bazı doktorlar mutlaka örtün işe yarıyor diyormuş eve geldikten sonra 10 gün boyuncada koyuluyormuş)
Hastaneden çıkarken ana kucağına koyduğumuzda yüzüne örteceğimiz yüz örtüsü
Benim çantamda;
2 adet gecelik ( pijamadan daha kullanışlıymış)
2 paket kullan at külotlardan
1 paket hasta bezi ( çok kanama olduğu için orkidler yeterli gelmiyormuş)
1 çift çorap
1 çift terlik
Sabahlık
1 rulo havlu kağıdı
Lohusa tacı
Tarak, toka ( istersen makyaj çantası)
5 çift göğüs pedi
Hastaneden çıkarken giyebileceğin rahat bir kıyafet
Kamera, telefon şarj cihazları ( erken olduğu için daha koymadım)
Emzirme sütyeni
Canım bunlar etrafımda doğum yapmış kişilerin çantalarına koydukları şeyler. Nettende araştırdım hemen hemen aynı. Eğer sen bunların haricinde birşey duyarsan ya da aklına gelirse banada söyleysen sevinirim .