Hamilelikte Aşırı Mide Bulantısı

Busra Kilic

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
36
12
18
28
Arkadaşlarım merhaba 6+6 haftalık hamileyim son bir haftadır acayip mide bulantısı ve halsizlik yaşıyorum. Koku hassasiyetim tavan sıcaklarda malum. Sıfır iştah ve sıvı tüketimiyle hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Ama korkuyorum acaba bu durum bebeğime zarar verir mi ? Siz nasıl önlemler aldınız ? Yapabileceğim bir şey var mı ? Dr normal deyip gönderiyor nasıl engel olabilirim bu halsizlik ve bulantıya? Şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı olsun gebeliginiz. Bu haftalarda yasadiklarinizin yoğun olması normal. 12. Haftaya kadar genelde devam eder. Halsizlik hissinde bolca yatın hatta mumkunse uyuyun. Yeme içme konusunda eger bulantı sebebi ile yiyemezseniz zorlamayın. Bebek ilk 3 ay annenin besin deposu ile beslenir. Bu yüzden de sizi halsiz bırakır zaten. Su içmeye çok çok özen gösterin. Bulantiya yeşil elma erik şeftali vs iyi gelir. Salatalik biber yiyebilirsin iyi gelir. Ac kalmamaya özen gösterin tansiyon düşüklüğü yaşamamak adına. Leblebi çeşitleri yada kuruyemis tüketmeye çalışın. Bastirir. Kimine iyi geliyor. Bebeğe zarar vermez ac kalmanız. Sadece sizi halsiz bırakır. İyi olduğunuz zamanlarda yemek yemeğe özen gösterin sadece

Çok teşekkür ederim yorumunuz ve güzel dilekleriniz için söylediklerinize dikkat etmeye çalışacağım.

9 haftaligim bende ayni durumdayim sabirla gecmesini, 3 haftadır bu durumdayim, mide sorunlarim tavan yapti, kilo verdim, 4/5 gunde birde serum yemeye gidiyorum, cok biktim yoruldum bu halden ne zman gecer, bu durumlardan gebelige bile sevinemez hale geldim

Kişiden kişiye değişiyor fakat benim 10 hafta hafifledi 11 hafta da da iştahım açıldı. Umarım tez zamanda normale dönersiniz.

amin, insallah kardesim, ilk gebeligim boyle degildi 2.cide ne oldugumu şaşırdım, ne kadar zormuş başkalarına muhtac olmakta enn zoru

Ne
amin, insallah kardesim, ilk gebeligim boyle degildi 2.cide ne oldugumu şaşırdım, ne kadar zormuş başkalarına muhtac olmakta enn zoru
canım merhaba 9+3 deyim mide bulantım tavan yapmış durumda, sürekli bulanıyor sıfır iştah herseyden tiksindim hayattan soğudum, nasıl oldu kaçıncı haftadasın düzeldim mi mide bulantın?

17. Haftadayım. Biraz düzelme vardi sanki. Ama sonra yine eskisi gibi oldum. Zaten yediğim içtiğim şeyler sınırlı. Çok nadir şeyleri yiyebiliyorum. Çok az su dışında bir şey de içemiyorum. Bu haftada hala ilac kullanıyorum. Hala kusuyorum. Mide bulantısı ağlatıyor her gece ve sabahları. Sanırım bu biraz bünye meselesi. Bazıları hic etkilenmiyor bazıları sonuna kadar sıkıntı yaşıyor. Umarım bizim de bir an önce geçer. Dua etmekten başka hiç bir çözüm bulamadım ben.

Ne

canım merhaba 9+3 deyim mide bulantım tavan yapmış durumda, sürekli bulanıyor sıfır iştah herseyden tiksindim hayattan soğudum, nasıl oldu kaçıncı haftadasın düzeldim mi mide bulantın?
merhaba Alllah sabirlar versin, 13.haftamdayim buyuk oranda duzeldim sukurler olsun, bende sogumustum hayattan herseyden, az daha sabir, seninde cok birsey kalmamis 3.aya girince epey geciyor

Merhaba hanımlar
Hamileliğimin 5+6 haftasındayım. İlk defa dün akşam yemek yerken yorulduğumu yiyemediğimi fark ettim. Hatta bu sabah ve gün içinde de bu durum devam etti. Yemek yemeye başlayıp 2-3 lokmadan sonra üstüme çok fena bi ağırlık çöküyor, başım ağır geliyor yiyemiyor bırakıyorum.
Bu durum beni biraz telaşlandırdı çünkü aklımda sürekli sağlıklı beslenmem lazım diye bir düşünce var.
Yazdıklarına bakarak bu durum daha sürecek gibi düşündüm. Fikirleriniz yardımcı olacaktır

Bu haftalarda bi anda halsiz yorgun düşme hissetme durumları çok normal. 12. Haftaya kadar bebek annenin var olan depolarını kullanarak gelişiyor. Yani bulantı iştahsızlık bs gibi durumlarda yiyemediginde kendini strese sokma. 8.9. Haftalarda biraz halin gelicek. 12. Hafta sonrasında enerjik olacaksın. Bende anlattığın gibiydim. 12. Hafta sonrasında 2 kez yemek yemek istiyorum ama çatlayacak kadar doluyum diyerek ağladım. Durmaksızın bi şeyler yemek istiyorum bazı zamanlar. Midem catliyo yiyemiyorum diye ağlıyorum. Her anın tadına varmaya çalışın hersey bi gun geçip dünde kalacak

her gebelik kendine ozgu geciyor ama daha yolun basindasiniz,

her gebelik kendine ozgu geciyor ama daha yolun basindasiniz,
insallah kotulenmezsiniz, bende 5. haftadan sonra basladim kotu olmaya serum almadan yasayamayacak hale geldim ama geciyor sukurler olsun, saglikli beslenme 3.aydan sonra daha önemliymis , cok kucuk oldugu icin depolardan besleniyor siz hic yiyemeseniz bile, endise etmeyin, :)

Ay çok hoşsunuz güldürdünüz beni teşekkür ederim, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Çok geçmiş olsun size de teşekkür ederim mesajlarınız iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…