Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar hamilelikte zararlı ve yararlı ürünleri yazar mısınız?
Ben maydonoz yedim salatanın içinde bi şey olur mu?
Bi de narı çok severim onun da yasak olduğu yazıyor bAzı yerlerde
O zaman ben de yesem bi şey olmaz çok severim :)Gebeliğimin ilk aylarında her gün 1 nar yedim.
Hiç birşey olmadı.
Maydanoz da o kadarcık birşey yapmaz.
Doğru söylüyorsun ama çiğ et filan da zararlı sanırım az pişmiş yaniAbartmadigin surece hicbiri hicbir sey yapmaz. En faydali seyin bile abartilmisi zarar verir. Her seyden kararinda yemek lazim.
Zaten ben çay kahve filan hiç içmem sevmiyorumBitki çaylarını günde en fazla 1 bardak için. Adaçayı hiç içmeyin.
Yiyeceklerde peynir,zeytin,yumurta,sebze bol tüketin,meyveleri bol tüketin.
Çiğ ete dokunmayın eldiven kullanın yemek yaparken.
Sebzeleri bol suda yıkayın..
onun dışında zararlı olabilecek kola var çay çok açık günde 1 bardak yeterli. Kahve de az tüketin. Aklıma gelenler bunlar.
Zaten ben çay kahve filan hiç içmem sevmiyorum
Çiğ ete çok dokundum hatta köfte yaptım kıymadan inşallah bi şey olmaz
Tamam sağol inşallah bi şey olmamıştır yaO zaman doktoruna söyle bunu toxoplazma testi yapsın.
Çok zararlı.
Az pişmiş et de yeme sakın salam sosis de yasak. Çiğ köfte de.
Yok öyle bi şey yapmadım ben 5 haftalık hamileyim o zaman hamile olduğumu bilmiyordumDokunmakdan birşey olmaz. Yaki mümkün degil. Eger ellini yikamadan filan ağızına sokarsan olabilir. Ama sadece dokunmadan birşey olmaz
Yok öyle bi şey yapmadım ben 5 haftalık hamileyim o zaman hamile olduğumu bilmiyordum![]()
Doğru söylüyorsun çok sağol moralim düzeldi sayende :)Sorun etme. Az kızarmış kirmizi ve beyaz et yeme. Balikda taze olsun. Çiğ yeme yani kisaca. Geri herşeyi dozunda tüketebilirsin.
Yeni moda oldu artik saglikli insani şunu yeme bunu yeme diye hasta yapmak.
Trde nasil bilmem. Ben avrupadayim ve burdaki kadinlar herşeyi yiyor (çiği et haric) ve hiçbirşey olmuyor...
Maydonuzu demet demet yemen lazim zarar vermesi icin. Onuda kim yapiyor normal hayatda?
Tabi canim cig et yememek lazim.Doğru söylüyorsun ama çiğ et filan da zararlı sanırım az pişmiş yani
Aynen ben zaten bi daha hayatta dokunmam :) şimdilik bi şey olmasın daBen hamileliğimde köfte yapıyordum çiğ köfte harcını aşerdim o an bir iki üç parça attım ağzıma yedim çok şükür birşey olmadı ama tabi dikkat etmek lazım![]()
Çok teşekkür ederim :) ben 6 haftalık hamileyim siz bu menüyü kaçınca aydan itibaren uyguladınız ? Başından beri mi? Bir de folik asit kullandınız mı?Merhabalar. Hamilelikte 12 kilo aldım Doğumdan 1ay sonra da eski kiloma döndüm belki faydası olur diye kendi hamilelik beslenme programımı yazmak istedim:)
Önce 1 günde kesin olarak yediklerimi yani mutlaka tükettiklerimi yazıcam daha sonra bunlara ilave neler tükettiğimi
1günlük menümde olmazsa olmazlarım;
2,5 litre su
1kase yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı bal
5 adet ceviz
7 adet badem
1 avuç fındık
1hurma
1 avuç içinden fazlaca büyüklükte tam yağlı peynir
1 kase çorba
1porsiyon sebze
1 tane çinko (tablet vitamin)
1 tane magnezyum (tablet vitamin)
2 adet meyve
2 dilim ekmek
1/2 limon
Bunların yanına ilaveten
Haftada 2 gün balık
Haftada 1gün kırmızı et
Haftada 2 veya 3 defa bulgur veya makarna
Haftada 1 veya 2 defa baklagil
Hergün salata
Neler yemedim:
Sigara zaten kullanmıyorum
Alkol almadım
Fast food yemedim
Paket ürünler cips bisküvi vs yemedim
Asitli ürünler tüketmedim
Kafeinli ürün türketmedim (kafeinsiz kahve içtim)
Tatlıya aşırı düşkün biri olarak olabildiğince en aza indirdim
Birde işten gelir gelmez her oturduğumda ayaklarımı uzattım ve ayaklarımın altına 2yastık koyup minik bir yükselti yaptım bu sayede hiç varisim olmadı
Çatlağımda hiç olmadı; onun içinde düzenli olarak tek bir ürün kullandım..o da vazelin ama eczanelerde satılan 1kg’lık beyaz vazelin çok çok ucuz be hergün kullanmalısınız en fazla gebelik boyunca 2 kutu bitirirsiniz. Mutlaka denemelisiniz
Herşey çok güzel maşallah sizlere de evladınıza da ama bi nokta var vazelin petrol türevi ve hamilelerin pek tercih etmesi önerilmiyor. Hatta bebe yağı bile önerilmiyor o da petrol türeviymiş. Bu tarz şeyler gözenekleri kapatıyor ondan dolayı nem çıkamıyor yoksa ekstra bir nemlilik sağlamıyor diyorlar. Küçük bir bilgi...Merhabalar. Hamilelikte 12 kilo aldım Doğumdan 1ay sonra da eski kiloma döndüm belki faydası olur diye kendi hamilelik beslenme programımı yazmak istedim:)
Önce 1 günde kesin olarak yediklerimi yani mutlaka tükettiklerimi yazıcam daha sonra bunlara ilave neler tükettiğimi
1günlük menümde olmazsa olmazlarım;
2,5 litre su
1kase yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı bal
5 adet ceviz
7 adet badem
1 avuç fındık
1hurma
1 avuç içinden fazlaca büyüklükte tam yağlı peynir
1 kase çorba
1porsiyon sebze
1 tane çinko (tablet vitamin)
1 tane magnezyum (tablet vitamin)
2 adet meyve
2 dilim ekmek
1/2 limon
Bunların yanına ilaveten
Haftada 2 gün balık
Haftada 1gün kırmızı et
Haftada 2 veya 3 defa bulgur veya makarna
Haftada 1 veya 2 defa baklagil
Hergün salata
Neler yemedim:
Sigara zaten kullanmıyorum
Alkol almadım
Fast food yemedim
Paket ürünler cips bisküvi vs yemedim
Asitli ürünler tüketmedim
Kafeinli ürün türketmedim (kafeinsiz kahve içtim)
Tatlıya aşırı düşkün biri olarak olabildiğince en aza indirdim
Birde işten gelir gelmez her oturduğumda ayaklarımı uzattım ve ayaklarımın altına 2yastık koyup minik bir yükselti yaptım bu sayede hiç varisim olmadı
Çatlağımda hiç olmadı; onun içinde düzenli olarak tek bir ürün kullandım..o da vazelin ama eczanelerde satılan 1kg’lık beyaz vazelin çok çok ucuz be hergün kullanmalısınız en fazla gebelik boyunca 2 kutu bitirirsiniz. Mutlaka denemelisiniz