• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte burun tıkanıklığı

benim de normalde toza ve polene alerjim var hem de cok fena:(( hamileyken iyice azdi gece yastiga kafami koyunca burnum tas gibi tikaniyor.. simdi 29 haftalik hamileyim azakmaya basladi ama 5 aylik falanken cok fenaydi ve deniz suyundan baska da hic bisey yapamamak en kotusu

ya aynı dert bende de var.çok kötü bişey.benimki sadece gece yattınca ortaya çıkıyo.ateşimim yok öksürüyüm yok.niye tıkanıyo anlamıyorum.çok cansıkıcı bişey.geceleri uyutmuyo.bide burun tıkanınca agzım açık oluyo oda genzimi kurutuyo.sonra kuru kuru öksürüyorum.bu hamilelikdenmi kaynaklanıyo.ne oluyo anlamadım.bilen varsa lütfen yardımcı olunnn.uykusuz kalmakdan bıktım artıkkkk

aynı durumdayız

ben doktoro sordum nefes darlığı kansızlıktan olabilir dedi. siz sordunuz mu ne diyor doktorunuz

kızlar aynı sorun bende de var. 6 haftalık hamileyim. 1 haftadır cok sık oluyor. grip e değilim ama aksamları özellikle yatınca cok rahatsız ediyor

benim de normalde toza ve polene alerjim var hem de cok fena:(( hamileyken iyice azdi gece yastiga kafami koyunca burnum tas gibi tikaniyor.. simdi 29 haftalik hamileyim azakmaya basladi ama 5 aylik falanken cok fenaydi ve deniz suyundan baska da hic bisey yapamamak en kotusu

bana doktor nazoneks verdi burun damlası bir de claritin bend e çok kötüyüm sürekli grip gibiyim ve çok fazla hapşırıyorum.

Bir arkadaş nane yağından bahsetmişti burun tıkanıklığı için.Kullanmaya başladım ama sürdüğüm zamanlarda felaket burnum akıyor.En azından rahatça nefes alabiliyorum artık çok şükür....

24 haftalık hamileyim 1 haftadır bende de var gripte değilim anlamadım özellikle yatınca daha çok tıkanıyo

Burun spreyleri normalde bile birkaç günden fazla kullanılmamalı, değil ki hamileyken. Zor olduğunu biliyorum, ben de yaşıyorum ama sabredin biraz. Çünkü sprey kullandıkça burun tembelleşiyor ve iyice damlaya bağımlı hale geliyor.
Ben hamile kalmadan önce kaynar suya kuru papatya atıp buğu yapardım. ıki-üç seferden sonra anında açardı. Hamile kaldıktan sonra hiç denemedim ama doktora bir sakıncası olup olmadığını sormak kaydıyla deneyebilirsiniz.

bende çok uzun süre çektim bu sıkıntıyı yaa çok kötü:( ayrıcada okyanus suyu hiç bi işe yaramıyo bende iliadin sprey kullandım 1 ay elimde şişeyle dolaştım bağımlı olmuştm oda faydasını yitirmişti yani. sonra okaliptus-nane-melisa-çin bu yağlardan oluşan karışımı yaptırdım aktardan özellikle geceleri kaynar suya 2-3 damla damlatıp buğu yaptım bardakla yanıma komodinin üstüne koydum faydası oldu. ayrıca sürekli ağız açık nefes almaktan boğazlarım ağrıyodu bunada çözüm hava nemlemdirici alet kullanmaya başladım. Neyse şuan 38.haftadym artık tıkanıklık sürekli diil yani ilerleyen dönemlerde geçiyor.

arkadaşlar eski bi konu ama tekrarlamak istemedim..Burnum tıkalı nefes alamıorum rsmen ne yapsam fikir verebilirmisniz.... 12+3 günlük bebişkoyu rahatsız etmeden doktorum burun spreyi kullan dedi ama içeriğinde hamilelikte kullanılmamalıdır diyor bitkisel neler yapsakk acaba:((

suyu kaynat içine tuz at burnuna çek ve temizle bana bu iyi geliyor yoksa gece uyuyamıyorum

bu konuyu ben acmıstım ozaman hamiileydim şimdi kızım 2 yaşında ve ben artık bi burun spreyi bağımlısıyım sakın ama sakın spreylere bağlanmayın arkadaşlar başka yöntemler deneyin şuan artık sürekli kullanmaktan burnum iptale bağladı ve ameliyt olmam gerekiyor :(

bu konuyu ben acmıstım ozaman hamiileydim şimdi kızım 2 yaşında ve ben artık bi burun spreyi bağımlısıyım sakın ama sakın spreylere bağlanmayın arkadaşlar başka yöntemler deneyin şuan artık sürekli kullanmaktan burnum iptale bağladı ve ameliyt olmam gerekiyor :(

bende hamileliğimden önce sprey bağımlısıydım sinüzitim olduğu için otrivine benim kurtarıcımdı ama tabi şuan kullanamıorum doktorum kullan dedi ama güvenemiorum ben:50: bu arada Allah uzun ömür versin kızınıza bende yazabilicekmiyim acaba bu msjı yazığımda şöleydim falan die:34:

Ayni sorun bende de vardi. Eczaneden burun yikama kiti aldim, sinus rinse diye geciyor. 15 lira. Cok rahat ettim. Tavsiye ederim.

benim de acayip burnum tıkandı gece boğularak uyandım.çarpıntım oldu .o gece grip patlak verdi.eve falan sığmadım.acile gittik.yapacak birşey yok dediler.evde deliye döndüm.kardiyoloji falan derken pisikiyatride soluğu aldım.o gece doktorum sen nefes almassan bebek de almaz bir kere illadin kullan ama çok sıkışınca yaterken bir kere fıs yap yeter o dedi.gerçekten işe yaradı bir rahatladım anlatamam.o gege üç saat uyudum.gün içinde hep mutfakta oturdum su buharı falan idare ettim.işde de çay ocağında oturdum birkaç saat.şimdi daha iyiyim bu sefer viks süreceğim arkadaş tavsiye etti işe yararsa size tekrar yazarım.allah herkeze sabır versin.geçmiş olsun arkadaşlar.

bende de aynı sorun var geceleri nefes alamıyorum burnum tıkanıyo yüksek yastıkla yatmaya çalışıyorum bu sefer boynum agrıyor vicks kullandım ama oda işe yaramadı bu akşam tuzlu su çekicem bakalım inş. işe yarar

bende 26 haftalık hamileyim hamileliğimin başından beri bendede burun tıkanıklığı ve ağzımdan nefes aldığım için boğaz kuruluğu var.geceleri buhar makinasını açıyorum onun sayesinde uyuyabiliyorum.

Son düzenleme:
Back
X