Hamilelikte cep telefonu gibi cihazların zararından nasıl korunucaz

ayseonel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
9
7
1
34
Kızlar merhaba, forumda yeniyim. 9 haftalık hamileyim. Doktorumuz cep telefonu gibi radyasyon yayan cihazlardan uzak dur dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı nasıl korunabiliriz. Bir arkadasım bana bir kolyeden bahsetti ama pek inandırıcı gelmedi. Birde yeni bir atlet varmış yason diye. Onu araştırıyorum yardımcı olurmusunuz.

aslında gebelik dışında da bu gibi şeylerden uzak durmaya çalışmak lazım..pek bilgi sahibi değilim ama en basit fikirle şunu söyleyebilirim ki; uyuduğun odada telefon bulunmasın ayrıca kulaklıkla konuş..takipteyim bilgiler için :)

Valla bende bilmiyorum bende 10 haftalik hamileyim, bende nasıl olacak bilmiyorum.
Elimden geldigince kullanmamaya çalışıyorum hatta oyunlarin felan hepsini sildim.
Ama yine de elime aliyor malesf instigram felan bakmak icin.
Bende takipteyim konuyu..

Ben de ayni merakin icindeyim ama bi yerde okudum konusunca zarari oluyomus ama henuz kanitlanmis biseyi yokmus benimde elimden dusmuo gece gunduz. Ha varsa nasibi engellemes bise nasibi yoksa hic eline almasan bile sonlanir Allah korusun

Kızlar biraz araştırma yaptım. Olay sadece cep telefonu ile konuşmamak değilmiş. Akıllı telefonlar sürekli olarak internete bağlı olduğu için sürekli olarak zarar veriyomuş. Ayrıca sadece telefonda değil wifi da tehlikeli diyolar. Bebeklerde gelişim bozukluğuna sebep olabiliyormuş. Yason marka atlet için sitesindeki numarayı aradım üniversitede yüksek lisans sırasında gümüş içerikli bir kumaş geliştirmişler. Gümüş içerdiği için antibakteriyel dedi. Ürünlerini tübitakta test ettirip onaylatmışlar. İstanbul Teknik Üniversitesinde yarışmaya hazırlanıyolarmış. Ürünü geldikten sonra sizde kendiniz test edebilirsiniz dediler. Sipariş verdim gelsin hemen deneyip işe yarayıp yaramadığını yazarım. İnşallah yarıyodur çünkü telefon ve bilgisayar olmadan artık yapamıyorum.

Elinize almamaya calisin. Odada uzak yere koyun. İnternete bagli kalmasin her zaman. Acil bir durum olsa ararlar msj ceken olmaz. O yuzden internet kapali olsun. Elinize oyalanacak baska birsey alin. Gece yatarken ucak moduna aliyorum. İnternete bilgisayardan bakin. Tlf gibi pratik olmadigi icin daha az girersiniz nete. Tlf cok fazla radyasyon yayiyor.

Kızlar biraz araştırma yaptım. Olay sadece cep telefonu ile konuşmamak değilmiş. Akıllı telefonlar sürekli olarak internete bağlı olduğu için sürekli olarak zarar veriyomuş. Ayrıca sadece telefonda değil wifi da tehlikeli diyolar. Bebeklerde gelişim bozukluğuna sebep olabiliyormuş. Yason marka atlet için sitesindeki numarayı aradım üniversitede yüksek lisans sırasında gümüş içerikli bir kumaş geliştirmişler. Gümüş içerdiği için antibakteriyel dedi. Ürünlerini tübitakta test ettirip onaylatmışlar. İstanbul Teknik Üniversitesinde yarışmaya hazırlanıyolarmış. Ürünü geldikten sonra sizde kendiniz test edebilirsiniz dediler. Sipariş verdim gelsin hemen deneyip işe yarayıp yaramadığını yazarım. İnşallah yarıyodur çünkü telefon ve bilgisayar olmadan artık yapamıyorum.
nasil anlayacaksin canim radyasyonu etkisiz hale getirdigini veya etkili birsey oldugunu. bunu anlamak cok zor bence. meye gore karar vereceksin bunu merak ettim.

Tatlım bende kararsızdım. Sitelerinde tübitak onaylı yazıyodu. İletişim numaralarını aradım genç bir mühendis çıktı. Yeni geliştirmişler ürünü. Ürünü çok kolay bir şekilde deneyebilirsiniz dedi. Bilgisayarınızla telefonunuz üzerinden internete girin ve indirme yada hız testi yapın dedi. Sonra koruyucu kumaşla telefonu sarın ve tekrar hız testi yada indirme yapın dedi. Bu sayede rahatlıkla anlayabilirmişim. Ürün gelsin deneyip size bilgi veririm.

Elinize almamaya calisin. Odada uzak yere koyun. İnternete bagli kalmasin her zaman. Acil bir durum olsa ararlar msj ceken olmaz. O yuzden internet kapali olsun. Elinize oyalanacak baska birsey alin. Gece yatarken ucak moduna aliyorum. İnternete bilgisayardan bakin. Tlf gibi pratik olmadigi icin daha az girersiniz nete. Tlf cok fazla radyasyon yayiyor.
Haklısın tatlım ama doktorlar diyoki sende olmasa bile komşunun wifi dalgaları senin eve geliyor. Ben daha önce düşük yaptım. O yüzden temkinli olmaya çalışıyorum.

nasil anlayacaksin canim radyasyonu etkisiz hale getirdigini veya etkili birsey oldugunu. bunu anlamak cok zor bence. meye gore karar vereceksin bunu merak ettim.
Tatlım bende kararsızdım. Sitelerinde tübitak onaylı yazıyodu. İletişim numaralarını aradım genç bir mühendis çıktı. Yeni geliştirmişler ürünü. Ürünü çok kolay bir şekilde deneyebilirsiniz dedi. Bilgisayarınızla telefonunuz üzerinden internete girin ve indirme yada hız testi yapın dedi. Sonra koruyucu kumaşla telefonu sarın ve tekrar hız testi yada indirme yapın dedi. Bu sayede rahatlıkla anlayabilirmişim. Ürün gelsin deneyip size bilgi veririm.

Haklısın tatlım ama doktorlar diyoki sende olmasa bile komşunun wifi dalgaları senin eve geliyor. Ben daha önce düşük yaptım. O yüzden temkinli olmaya çalışıyorum.
Ona engel olamayizki canim. Sac kurutma makinesi ve mikrodalgada cok fazla radyosyon yayiyor. Su zamanda elektrinik cihaz cok fazla. Allah a emanetler. İnsallah saglicakla yavrunu kucagina alirsin

Kızlar merhaba Yason marka hamile atleti sipariş vermiştim. Biraz önce kargoyla geldi. Ürünü hemen denedim. Karın bölgesinde radyasyondan korumak için içinde gümüş iplerin oldugu koruyucu kumaş var. Eşim cep telefonunu bağladı bilgisayara ilk önce normal hızda film indirdi. 2000 kb hızındaymış sonra biz kumaşı sardık 150-200 kb arasına düştü. Galiba işe yarıyor. Biraz kullnayım bakalım diğer atletlerimide bunla değiştiririm. Fiyatı 90 liraydı ben aldığımda ama şimdi indirime girmişler. Zaten benim hiç şansım olmaz alışverişte.

Back
X