• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte endişelerinizden nasıl kurtuldunuz?

özel bir hastanede takiplerim yapılıyordu o dönem, kardiyoloji olmadığı için devlet hastanesine yönlendirildim.
kan konusunda, hazırlıklı olmamızı söylemişlerdi, gerekli olabilir diye.
sağolsun 2 kişi bekliyorlardı..
şimdi ise, yakma veya dondurma işlemi gerçekleştirmek istiyor dr.
anjio tekniği ile, lakin ben korkuyorum.. yaptırmıyorum.
rica ederim.. geçmiş olsun..
Emin olamadıysan bir kaç doktora daha git
Ama hepsi aynı şeyi söylerse erteleme lütfen
Anjiyo korkulacak bir operasyon değil ki
Ama ilerler ise anjiyo ile atlatabileceğin bir şey için açık ameliyat olmak zorunda kalma
Erteleme olur mu
İyi bir doktora gözük mutlaka

Kuzenim de ileri derecede kalp hastası ve ikinci doğumunu yaptı geçen yıl. Doğumuna sanırım bir kardiyolog eşlik etmişti.Hamilelik boyunca ilaçlarını kullandı. Dr ona hamilelik ve doğum senin için hayati risk taşıyor iyi düşün dese de kuzenim ilkini, sonra da ikinci çocuğu dünyaya getirdi.Büyük bir sıkıntı ile de karşılaşmadı. Kızı birkaç gün sonra 1 yaşını bitiriyor.Bitti gitti herşey .İnşallah siz de aynen böyle sağlıklı bir şekilde bebeğinizi dünyaya getirirsiniz.Hiç merak etmeyin, evet nefes egzersizleri uygulayın, en önemlisi bol bol dua edin.Sizin gibi aynı sorunları yaşayan binlerce anne adayı olduğunu unutmayın.Yalnız değilsiniz, en ağır hastalıklarda bile Rabbim yardım ediyor annelere.İçinizi ferah tutun herşeyi yaradanın yüce iradesine bırakın.

Kuzenim de ileri derecede kalp hastası ve ikinci doğumunu yaptı geçen yıl. Doğumuna sanırım bir kardiyolog eşlik etmişti.Hamilelik boyunca ilaçlarını kullandı. Dr ona hamilelik ve doğum senin için hayati risk taşıyor iyi düşün dese de kuzenim ilkini, sonra da ikinci çocuğu dünyaya getirdi.Büyük bir sıkıntı ile de karşılaşmadı. Kızı birkaç gün sonra 1 yaşını bitiriyor.Bitti gitti herşey .İnşallah siz de aynen böyle sağlıklı bir şekilde bebeğinizi dünyaya getirirsiniz.Hiç merak etmeyin, evet nefes egzersizleri uygulayın, en önemlisi bol bol dua edin.Sizin gibi aynı sorunları yaşayan binlerce anne adayı olduğunu unutmayın.Yalnız değilsiniz, en ağır hastalıklarda bile Rabbim yardım ediyor annelere.İçinizi ferah tutun herşeyi yaradanın yüce iradesine bırakın.
Umut oldu bana çokkk teşekkür ederim
İnşallah kuzeniniz gibi sıkıntızı atlatırız bizde

Umut oldu bana çokkk teşekkür ederim
İnşallah kuzeniniz gibi sıkıntızı atlatırız bizde
İnşallah hiç merak etmeyin lütfen.Kuzenim iyi ki doğurmuşum diyor.Endişelenmeyin. Ayrıca endişe hamilelerin ortak derdi sanırım.Size has bir durum değil.Hamileyken kalp rahatsızlığım yoktu ama o zamanki endişelerimi anlatmakla bitiremem.

İnşallah hiç merak etmeyin lütfen.Kuzenim iyi ki doğurmuşum diyor.Endişelenmeyin. Ayrıca endişe hamilelerin ortak derdi sanırım.Size has bir durum değil.Hamileyken kalp rahatsızlığım yoktu ama o zamanki endişelerimi anlatmakla bitiremem.
Evet bütün hamilelerin bir sıkıntısı var
Sanırım daha hassas olduğumuz için
Bebeğime birşey olacak korkusu sarsıyor beni
Toparlayacağım inşallah

Evet bütün hamilelerin bir sıkıntısı var
Sanırım daha hassas olduğumuz için
Bebeğime birşey olacak korkusu sarsıyor beni
Toparlayacağım inşallah
Bununla ilgili birşey önereyim size, naçizane, ben hamileyken bebek ile ilgili herşeyi internetten araştırıyordum. Gördüğüm görseller okuduklarım bilinçaltına yerleşmiş demek ki, bebeğim doğduğunda dr a ilk sorduğum şey ;''yarık dudaklı mı hocam?''oldu. O da ''ne alaka biri size öyle birşey mi dedi?Dudakları kiraz gibi maşallah ''dedi. Bütün endişeleri boşu boşuna yaşadım çok şükür ama endişem de farklı olarak bebeğimi etkilemiş midir bilemiyorum.Siz siz olun herşeyi araştırmayın, olumsuz hiçbir şey okumayın bakmayın.Her yazılana hiç ama hiç inanmayın.

Bununla ilgili birşey önereyim size, naçizane, ben hamileyken bebek ile ilgili herşeyi internetten araştırıyordum. Gördüğüm görseller okuduklarım bilinçaltına yerleşmiş demek ki, bebeğim doğduğunda dr a ilk sorduğum şey ;''yarık dudaklı mı hocam?''oldu. O da ''ne alaka biri size öyle birşey mi dedi?Dudakları kiraz gibi maşallah ''dedi. Bütün endişeleri boşu boşuna yaşadım çok şükür ama endişem de farklı olarak bebeğimi etkilemiş midir bilemiyorum.Siz siz olun herşeyi araştırmayın, olumsuz hiçbir şey okumayın bakmayın.Her yazılana hiç ama hiç inanmayın.
Araştırıyorum ama daha çok rahatsızlığım ile ilgili olgu sunumlarına falan bakıyorum
Diğer türlü çok bilgi kirliliği var haklısın
Hatta burdaki bazı topikler bile aşırı etkiliyor
Buna daha çok dikkat edeceğim

Allahin izniyle hic birsey olmaz korkma benim bi arkadasim da vardi kalp rahatsizligi tam sorun neydi bilmiyorum ama tabi ki zor bir hamilelik gecirmis ama sonunda kizina kavusmus suan kizi 12 yasinda Allah uzun ömurler versin. Senin de hic birsey olmaz Korkma Allah kucagina aldigin günleri de nasib etsin inşallah

Merhaba hatunlar
İmzadada göründüğü gibi dokuz haftalık hamileyim
15 yıldır kalp rahatsızlığım var
Ritim bozukluğu ve onun sonucunda gelişen kalp kapağında açıklık
Şimdiye kadar bu konu beni hiç üzmedi yada endişelendirmedi aslında
Bununla yaşamayı öğrendim
Çocukluktan itibaren sınırlarımı keşfettim ve ona göre yaşadım
Aslında kısıtlamadımda kendimi
Profosyonel atletizm yaptım yıllarca
Eğlendim gezdim
Sizler neler yaptıysanız işte
Bende öyle yaşadım
Sadece ekstra ilaçlarım arada yaptığım nefes egzersizlerim vs vardı

Hamile kalınca doktorumla görüştüm ve ilaçları bıraktım
9 haftadır bir sıkıntıda yaşamamıştım
Ta ki bugüne kadar
Bugün çarpıntım oldu
Biraz fazlaydı
Normalde kendimi kontrol edebiliyordum
Bugün edemedim
Bebeğime zararı olurmu acaba diye endişelendikçe dahada arttı

Sizler nasıl geçirdiniz hamileliğinizi?
Bu tür bir rahatsızlıkla sağlıklı hamilelik geçiren varmı aranızda ?
Sanırım bir kaç hikaye duymaya ihtiyacım var

En azından stresle/endişelerinizle nasıl baş ediyorsunuz paylaşırmısınız?
Doktoruna düzenli git ve onun söyledikleri dişina cikma. Hep iyi şeyler düşün. Güzel hayaller kur ve dua et. Ben öyle çok dindar biri degilimdir ama dua etmek beni çok rahatlatti dokuz ay boyunca. Hayallerimi olmasini istediklerimi hep dualarla dile getirdim ve gerçekten rahatlatti.

Allahin izniyle hic birsey olmaz korkma benim bi arkadasim da vardi kalp rahatsizligi tam sorun neydi bilmiyorum ama tabi ki zor bir hamilelik gecirmis ama sonunda kizina kavusmus suan kizi 12 yasinda Allah uzun ömurler versin. Senin de hic birsey olmaz Korkma Allah kucagina aldigin günleri de nasib etsin inşallah
Amin inşallah
Çok teşekkür ederim
Ne güzel büyümüş kocaman kız olmuş bebeği
Darısı bana inşallah

Doktoruna düzenli git ve onun söyledikleri dişina cikma. Hep iyi şeyler düşün. Güzel hayaller kur ve dua et. Ben öyle çok dindar biri degilimdir ama dua etmek beni çok rahatlatti dokuz ay boyunca. Hayallerimi olmasini istediklerimi hep dualarla dile getirdim ve gerçekten rahatlatti.
Evet dua insana huzur veriyor gerçekten
Hiç aksatmıyorum normaldede
Şimdi daha çok dikkat edeceğim
Hayal kurmaya korkuyorum biraz
Bazen odasını yada doğup büyüdüğünü birlikte yapacaklatımızı düşünürken buluyorum kendimi
Sonra hemen lina hayal kurma diyorum herşey olabilir

Rahatsızlıgım olmamasına ragmen benım muthıs carpıntım vardı kalbım agzımdan cıkcak gıbıydı acıkcası
Hamılelık zor ama degecek sonucuna bılıyorsun
Hatta hamılelık dogumdan daha zor
Doktorunla ve kardıyologla sureklı ırtıbatda kalırsın zaten sen bılınclı ınsansın
Herseyın altından kalkarsın hıc sorun cıkmayacak
Bunu soylemeye geldım :KK36:
Bırbırınıze ıyı bakın allaha emanetsınız

Rahatsızlıgım olmamasına ragmen benım muthıs carpıntım vardı kalbım agzımdan cıkcak gıbıydı acıkcası
Hamılelık zor ama degecek sonucuna bılıyorsun
Hatta hamılelık dogumdan daha zor
Doktorunla ve kardıyologla sureklı ırtıbatda kalırsın zaten sen bılınclı ınsansın
Herseyın altından kalkarsın hıc sorun cıkmayacak
Bunu soylemeye geldım :KK36:
Bırbırınıze ıyı bakın allaha emanetsınız
Güzellik hoşgeldinn

Sürekli görüşüyorum hiç aksatmıyorum
Bugün daha iyiyim
Doğumdan korkmuyorum nedense
Bu aşamada bebeğime bişey olacak korkusu var sadece
İnşallah sağ salim gelir yavrum
Teyzesine poz veririz

Bırde dogsunda oyle hayal kurayım dogsunda oyle esya alım hele dogum yaklassında oyle odasını yapım deyıp olumsuzu cagırma
Bısey olacagı varsa dogduktan sonrada olur allah korusun
Ben etrafımda kı bunu soyleyen herkesı tamamen gorusmemek uzere cıkardım

Cok heveslenme hele bı dogsun ya ölürse
Bu lafı bana soyleyen kımseyle gorusmuyorum babanem de dahıl
Okadar munasebetsızler var ki dogumdan sonra kızımın kımlıgını cıkarttıgımda nıye acele ettın 40 ı cıksaydı ya ölürse dedı biri
O sırada kızımı emzırıyorum basımdan asagı kaynar su dokuldu supersonık ınsan ölum belgesı ıcın de kımlık lazım dimi

Oyle sacma seylerle senı korkutcaklar kı hıc bıseyden keyıf alamaz olcaksın hep endıselı
Sakın dınleme korkma tadını cıkar sevdıgını begendıgını al hayal kur
Sen mutlu oldukca bebekte mutlu olur unutma

Bırde dogsunda oyle hayal kurayım dogsunda oyle esya alım hele dogum yaklassında oyle odasını yapım deyıp olumsuzu cagırma
Bısey olacagı varsa dogduktan sonrada olur allah korusun
Ben etrafımda kı bunu soyleyen herkesı tamamen gorusmemek uzere cıkardım

Cok heveslenme hele bı dogsun ya ölürse
Bu lafı bana soyleyen kımseyle gorusmuyorum babanem de dahıl
Okadar munasebetsızler var ki dogumdan sonra kızımın kımlıgını cıkarttıgımda nıye acele ettın 40 ı cıksaydı ya ölürse dedı biri
O sırada kızımı emzırıyorum basımdan asagı kaynar su dokuldu supersonık ınsan ölum belgesı ıcın de kımlık lazım dimi

Oyle sacma seylerle senı korkutcaklar kı hıc bıseyden keyıf alamaz olcaksın hep endıselı
Sakın dınleme korkma tadını cıkar sevdıgını begendıgını al hayal kur
Sen mutlu oldukca bebekte mutlu olur unutma
Etrafımda çok fazla insan yok
Ailemde şimdiden hazırlıklara başladı:KK45:
Çok münasebetsizlik etmişler
Biz zaten yeterince endişe duyuyoruz
Öyle söyleyen çıkarsa ağzına çarparım:-)

Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bunu uzulmeniz için değil, yardımcı olmak için yazıyorum .Benim çok sevdiğim bir ablam kalp hastası olmasına rağmen iki doğum yaptı. İlk doğumda üç defa kalbi durdu. İkinci doğumda hastaneler kabul etmedi doğumda ölebilir diye. Erken doğum yaptı. Antalya' da prof. İnanç Mendilcioglu iki hamileliği boyunca hem kontrol etti hem doğuma girdi. Söylediği tek şey allahın izniyle bebeklerde sende kurtulacaksınız. Ama şu anda bebekleri ve kendisi sağlıklı, mutlu. İyi ki doğurmuşum diyor. Yapmanız gereken riskli gebelik uzmanı bir doktor bulmak. Benimde düşük tehlikem var. Bunu düşüneceğime doğduğu zaman ne kadar mutlu olacağımı ,kırk mevlidini nasil yaparım diye düşünüyorum. Kötü düşünceleri uzaklastirmaya çalışıyorum.

Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bunu uzulmeniz için değil, yardımcı olmak için yazıyorum .Benim çok sevdiğim bir ablam kalp hastası olmasına rağmen iki doğum yaptı. İlk doğumda üç defa kalbi durdu. İkinci doğumda hastaneler kabul etmedi doğumda ölebilir diye. Erken doğum yaptı. Antalya' da prof. İnanç Mendilcioglu iki hamileliği boyunca hem kontrol etti hem doğuma girdi. Söylediği tek şey allahın izniyle bebeklerde sende kurtulacaksınız. Ama şu anda bebekleri ve kendisi sağlıklı, mutlu. İyi ki doğurmuşum diyor. Yapmanız gereken riskli gebelik uzmanı bir doktor bulmak. Benimde düşük tehlikem var. Bunu düşüneceğime doğduğu zaman ne kadar mutlu olacağımı ,kırk mevlidini nasil yaparım diye düşünüyorum. Kötü düşünceleri uzaklastirmaya çalışıyorum.
Ne güzel mutlu son ile bitmiş
Bir daha hiçbir zorlukla karşılaşmazlar inşallah
Doğum doktorumu netleştirmedim ama iyi bir kalp doktorum var
Bende olumlu düşüncelere yönlendireceğim kendimi
İkimizde sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza inşallah

Herhangi bir rahatsızlığım yok.Ama ben de çok endişeliydim en başlarda sürekli doktora gitmek istiyordum 2 haftada bir doktora gidiyordum.Doktor bile neden bu kadar kısa sürede geldin der gibi bakıyordu bazen :D
Sonra yavaş yavaş geçti.
Bir de 10 hafta sonra falan hareketlerini hissetmeye de başlarsınız o zaman daha rahat eder içiniz.

Herhangi bir rahatsızlığım yok.Ama ben de çok endişeliydim en başlarda sürekli doktora gitmek istiyordum 2 haftada bir doktora gidiyordum.Doktor bile neden bu kadar kısa sürede geldin der gibi bakıyordu bazen :KK70:
Sonra yavaş yavaş geçti.
Bir de 10 hafta sonra falan hareketlerini hissetmeye de başlarsınız o zaman daha rahat eder içiniz.
İnşallah canım
Bende sık gidiyorum ama daha çok doktorumu kesinleştirebilmek adına
Hala kesin karar verebilmiş değilim
Her muyanede başka bir doktora gidiyorum

Hem kadın doğumcunuza, hem kardiyoloğunuza bi sorsanız, düzenli olarak dondurma yesem faydası olur mu diye.
Dondurmanın kalbe iyi geldiğini, stresi azalttığını duymuştum. Hamileliğim boyunca ara ara, belli bir düzende dondurma yedim. İyi geliyordu, stres neyim kalmıyordu.

Back
X