Hamilelikte eşin tavrı??

Mares1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2016
377
196
103
39
Merhaba kızlar
Ben 6 buçuk aylık hamileyim merak ettiğim ve sıkıntısnı çektiğim bir husus var eşiniz hamileliğinizde nasıldı size karşı?benim eşim normalde de hislerini belli eden biri değildi ama hamilelikte daha hassas olur dikkat eder buna diye düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım açıkçası..nebilim insan bekliyor bişeyler ilgi sevecenlik falan etrafta da hep öyle görünce.. ama bizimkisinden tık yok tartışınca bile hamilelik öncesi ile aynı üslubü takınıyor..ben bu duruma üzülüyorum ve kendimi yalnız hissediyorum açıkçası..sizde nasıl oldu ben mi abartıyorum

Siz abartıyorsunuz. Eşinizin huyunu bildiğiniz halde farklı davranmasını bekliyorsunuz. Sahte sahte öpücükler atsa canım cicim dese farklı bi adam olsa hoşunuza mi gidicek ? Onu böyle kabul etmediniz mi ? Beklentiye girip huzurunuzu bozmaya deymez. Siz kendinizi sevin yeter.

Hayır haklısınız ben de öyle selami tipli biri olsun istemem aşırı ilgiye gelemem zaten ama nebilim ufacık da olsa ilgi beklemem çok mu anormal..bebek üzerine sohbet bile etmiyoruz hazırlıkları olsun vs.bu çok normal gelmiyor bana, hep bakarız ederizci takılıyor eşim normalde çok stresli ve kaygılı biridir içinde bunu mu yaşıyor acaba hazır değil mi ondan mı bu yüzleşmemesi diye düşünmekten alıkoyamıylrum kendimi

Belki erkendir diye böyle davranıyor olabilir ya da sürekli bebek üzerine konuşuyorsanız sıkılmış olabilir farklı şeyler yapın başka şeyler konusun monotonlasmayin tavsiyem :) bebek doğsun bi bakın o zaman nasıl değişiyor.

Benim Endişem bunu çocuk doğunca da sürdürmesi..eşimin babası ile ilişkisi de hep mesafeli olmuş şimdiye kadar, acaba babadan görmedi diye normal mi buluyor bu tavrını, ben şimdiden bunu takmış durumdayım bide kız babası olcak umarım endişelerim yersizdir

Erkeklerin çoğu böyle. Heleki ilk bebekse hiçbişey anlamıyorlar çoğunluğu...
Doğsun gözünüzün önüne gelsinde bakın siz , kıskanırsınız bile sevgisini ...
Benim eşimde ilgi konusunda aynı hamilelik dışında nasılsa şimdide aynı. Benimki biraz odunumsu ama o yüzden fazla beklenti yoktu yani bende :)

Hormonlarımız ele geçiriyor benim eşim azıcık fazla ilgi gösterse sen niye böyle ilgi gösteriyorsun diyorum göstermese sevmiyorsun.. beklemekte haklısın ama bazı şeylerin çözümü iletişimdir bence eşinle iletişim kur ve anlar belki farkında değildir. Hamilelikte ona daha çok ihtiyacın olduğunu belirt. Konuşmazsan ve anlatmazsan çözemezsin. Konuşmayı dene bence belki kendince cevapları vardır. Benim eşim değişmedi hala aynı sadece yaptığım şeylerde aman dikkat et filan diyor ama diğer ilgisi aynı yani aslında değişmiyorlar çünkü senin yaşadığın şeyi onlar şuanda yaşamıyor bebeği alınca daha duygusal olabilir ama o zamanda kesin değil tabi. Yalnız hissetme kendini burda bir sürü kız kardeşin var

hayır hayır bebek konusunda konuşmayız çok nadir nebilim mesela bebek eşyası gösterdiğimde çabuk sıkılıyor böyle keyifle bakmıyor bu tavrına da alınıyorum ne yapmam lazım

Canım bunları hep ona söylemelisin bebeğin ve senin ilgiye ihtiyacnız olduğu ve olacağını söyle hele ki bilmediği bir duyguysa kesinlikle söyle. O bildiğini uyguluyordur. Sevgiyi göstermenin kötü olmadığını ihtiyaç olduğunu anlat ona güzelce. Benim babamda sevgisini göstermezdi daha yeni yeni gösteriyor. Konuşarak anlattık ona onlar sevgi gösterme yöntemini öyle sanıyorlar öyle gördükleri için

hayır hayır bebek konusunda konuşmayız çok nadir nebilim mesela bebek eşyası gösterdiğimde çabuk sıkılıyor böyle keyifle bakmıyor bu tavrına da alınıyorum ne yapmam lazım
Bak bu konuda benim eşim duygusal olmasına rağmen o da sıkılıyor hemen. Yine söylüyorum bizimle aynı değiller bizim hormonlarımız bebek rahme düştüğü andan itibaren annelik üzerine gelişiyor. Ama babalarda bebeği gördükten sonra. Buna hiç takılma bence sıkıldığı zaman şey de mesela tamam canın istediğinde yeniden bakarız de ve gülümse kendin bak boşver zaten anlamıyorlar bir cacıkktan

Çok teşekkürler gerçekten burda yazınca kendimi iyi hissediyorum varlığınız ve fikirlerinizle, nebilim şimdi kendisine bu durumdan rahatsızlığımı dile getirince de baskıcı konumuna düşmek istemiyorum ben isterim ki kendi düşünsün yapsın ilgi göstersin alttan alsın fln..umarım doğum sonrası dediğiniz gibi olur

Eşinizl konuştunuz mu
Baskıcı olmamak için Şakayla karışık söyledim ama pek oralı olmuyor yada beni şımartmak istemiyor bilemiyorum normalde de şımartmayı sevmez ama böyle hassas konuda bu hesabı yapıyorsa affetmem onu

Tatlım benim eşimde öyle inan artik umrumda değil biliyorum baba olmayı çok istiyordu fakat herkesin Dediği bi laf var kucaklarina almadan baba olmak ne bilmiyolar ve hep odunlar yani kendi eşim öyle üzülüyorum ağladığm bile oldu umursamazligi yüzünden ama artık elimden geldiği kadar takmicam

Kesinlikle öyle benim babam da aynısı idi dediğiniz gibi kendileri görmedikleri için uygulayamıyorlar mesela şey söylerim kızımıza ilgi göster sev ki varlığını hissediyormuş diyorum ben söyleyince geliyor dokunup seviyor tekmesini dinliyor hani böyle içinden geleeek kendisi gelmiyor direk ben söyleyince anca

Maddi yönden bi sıkıntımız var mi
Hayır çok şükür yok sadece eşim normalde stresli ve yeni ev aldık belki onun sıkıntısı vardır bebekle üstü üste gelince ki bunu dile getirmişti bir kaç kez bana alışveriş konusunda abartma bak diyerek..sanıyorum kaygıları var ama ikimiz de çalışıyoruz ve iyi denecek düzeyde bir gelirimiz var tamam eskisi kadar rahat değiliz ama bunu sorun yapmasını anlamıyorum bir maaş ev kredisine gidiyor diğeri de bize kalıyor

Siz çözmüşsünüz olayı en doğrusu öyle yapmak sanırım..Ben de öyle oldum bir kaç defa ağladım duygusal da olunca bu dönemde..ne olduğunu sordu yeterince yakınlığını hissetmediğimi söyledim kendisine

Benim eşim biraz daha dikkatli davranıyor ama her zaman değil tabi :)
Geçen gün bana aptal dedi insanların içinde
Ama genel olarak birçok şeye dikkat ediyor. Ev işine olsun,kavgalarda olsun daha alttan alıyor. Ama bu ilk ayda bçyle değildi zamanla daha düşünceli oldu :) ilk aylar sanki ben başkasının çocuğunu taşıyorum gibi hissediyordum
Taş gibiydi ıy ne sinir olurdum.
Erkekler algılayamıyor zaten böyle şeylere dikkat etmezler. Fazla birşey beklemeyin. Çocuk doğduğunda da çocuk yüzünden kavga eder sizinle :))
Yok burası niye böyle,niye az yiyo,niye düşüyo vs vs. Sanki anneden daha çok düşünüyorlarmış gibi

Bende söylemiştim zaten eşim duygularını belli edemeyen biri üzme kendini bebisini günah valla bak ben çok net hatırlıyorum ortada hiç bi sebep yoktu ben neden böylesin falan dedim önce ağladım sinirden bi 15 dk sonra da açtım hareketli bi müzik dinledim beynim o kadar gitmişti galiba gebelikten dolayı boyleyiz ama üzmemeye bak kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…