Hamilelikte eşin tavrı??

Muhtemelen bu yüzdendir o zaman diye düşünüyorum bende. Yani stresli

Haklısınız bebeğime odaklanmam gerekiyor sanırım erkekler anlayamıyorlar anlayan erkeklerim eşlerini de şanslı görüyorum ne yalan söyleyim

Canımmm bilmiyor bak bu kısmı unutma sen söylediğin için yapması ayrı bilmediği bir durumu ona anlatıp yapmasını sağlamak ayrı şeyler. Sen ona söyle bu baskıcı bir yapı demek değil ki ihtiyacımız var de sende 7/24 vıcık vıcık ilgi beklemiyorum ama arada sevdiğini hissetmek istiyorum de illa sözle yapmak zorunda değil bunu kendi dokunur bebeğine mesela söyle bunları çekinme

Evet haklısınız sözle ifade edip yapmasını sağlamak gerekiyor sanırım

Evet haklısınız sözle ifade edip yapmasını sağlamak gerekiyor sanırım
Tatlı tatlı ifade edin ve ederken onu sıkmak için değil ihtiyacınız olduğu ve olacağı için dile getirmek istediğinizi söyleyin çünkü içinde bir sevgi var ama nasıl göstermesi gerektiğini bilmiyor

Takmamaya çalış sen stres olursan bebekte olur bebeğini düşün onu kucağına alacağın anları düşün mesela onun için örgüler ör böylece eşinin yaptıklarını bile gözün görmez

Ahhhh hormonlar Ahhhh... Aynı sıkıntı bende de var eşimin ilgi göstermediğini bebek için sevinmediğini hatta istemediğini düşündüğüm zamanlar oluyor. Eşimin degiştiğini aynı adam olmadığını düşünüyorum. Kendi başıma kalıp düşününce abarttığımı fark ediyorum. Değişen eşim degil benim... hormonlar degişiyor tavan yapıyor ve daha çok duygusala bağlıyor insan sonra eşten çıkarıyoruz acısını... Kendine ve eşine zaman ver yavrusunu kucağına aldığında fark edersin sevgisini

Geç idrak ediyorlar! İlk başta aniden kasıgima kramp girip iki büklüm olduğumda bile kahvaltısına devam etmişti bakmadan.. çok incinmistim.. ama şimdi anlıyorum ki algıları bizimki kadar açık değil bu cinsin:) Hamileliği de geç idrak ediyorlar birçok şeyi olduğu gibi. Empati yetenekleri yok en iyisinin bile.. Zaten bendeki bu hormonlarla belki de ağzıyla kuş tutsa yine birşey eksik diyeceğim:) Kimseye naz yapmadan, minimum ilgi özen arzuluyoruz ama annelik babalık işlerinde büyük adaletsizlik var,bedeni yipranmayanin kafası nasıl çalışsın da duyarlı davransin? İlk günden beri orası burası agriyan,bilinmeze yürüyen biziz. Düşük yaptığımda ben perişanken eşim teselli niyetine," birşey değişmedi benim için,birşey kazanmadim birşey kaybetmedim ki" demişti.. Hamilelikte bebege odaklanmak en iyisi.. Kendime en iyi şefkati de yine ben gösteririm diyeceksiniz!

İlgi bekliyorsunuz ki bu ne kadar dogal birşey.Bu dönem çok hassas oluyoruz.Ben de ilk haftalarda Azcık azarlayacak gibi olsun eşim hemen aglardım çocuk gibi.Çok duygusaldım.

Eşim de anlamıyordu haliyle ne göbeğim vardı ne de hamileye benziyordum.O yüzden ilk haftalar ilgisizdi.
Ama kalp atışını duyduk,bebegi gördük,ilgisi,alakası ona göre arttı o da Bebek için tabiki.

Çünkü 4 yıldır hamile kalamadım ve sonrasında 2 düşük yaşadım hevesimiz kursagımızda Kaldıgı için kıymetini biliyor ve aynı şeyleri yaşamak istemediginden dikkat ediyor şimdilik.

Çok hevesle istemiyorsa en başta ondan olabilir ya da huyu böyledir ama ne olursa olsun şu dönem sizin Mutlu olmanız için eşinizin de ilgisi şart.

Senin adına sevindim canım kötü günler yaşamışsın allah kucağınıza almayı nasip etsin işallah

Çok üzüldüm durumunuza ama haklısınız aynı şeyleri yaşamadıkları için hisleri de aynı olmuor kadının hisleri ile..

Canim allah saglikla kucagina aldirsin ilk once anali babali buyut yawrunu
Sonra sana nacizane birsey soylemek istiyorum bu hamilelilk hem cok guzel hemde cok da sikintili bir donemdir bir kadin icin
Ben ilk hamileligimde baktim cok hassasladiyorum surekli bir aglama durumu ve beklenti icindeyim kendimce bir karar aldim bu donemi esime sikinti vermeden kendimde en az hasarla atlaticam dedim cunki bir arkadasimin esi arkadasim icin dogursada kurtulsam artik diye illalah ederek sitemkar konusmustu adsmin o tawri beni cok etkilemisti ben edime boyle dedirtmemeliyim dige fusundum boyle guzel bir seyin bu kadar kasafete donusmesi ve yipratici hal almasi her sekilde sikinti yarayicakti

Cok sukur sikintisiz atlatmistim simdi yine ayni motivasyonla devam ediyorum
Birde esin su an hic bir sey hissetmiyor ne yapmasini bekliyorsun canim???bebek senin karninda onu sen hissediyorsun ve hamileligin su anda dadece senin yasadigin bir sey ne zaman ewladin dogar babasi kucagina alir onlarinda bir bagi olusur ve sizinde baginiz percinlenir

Silkelen hamilelik donemini kendi burnundanda adamin burnundanda getirme tadini cikart kendi kendine deki bu bir donem ve gecicek ewliligim farkli bir dezende dewwm edicek her sey yoluna girecek

Çok üzüldüm durumunuza ama haklısınız aynı şeyleri yaşamadıkları için hisleri de aynı olmuor kadının hisleri ile..
Karışık anlatmisim aslinda,üstuste aylara yayılan birkaç kötü örnekti bunlar.. Genel anlamda şefkatli ve ilgili,çok üzülmeyin nolur:) Şu an 4.ayin içinde hamileyim ve eşim bence ilk iki ay bocaladi, yine düşük olur kaygısıyla bence biraz tepkisiz kaldı, bir de gerçekten bizim yaşadığımız hızlı bedensel değişiklikleri hayal bile edemedikleri için ne olup bittiginin farkında olamıyorlar. İlk iki ayda resmen bir ara dedim ki,hamile olan benim ama hormonları cozutan O:) Bir anda ilgi odağının kadına geçmesini içten içe hazmedemiyor da olabilirler ilk başta. Zaten en olgunu bile,kadın aklına,kadın duyarlılığına yetişemiyor. Ve karnınız büyümeden de hamileliği idrak edemiyorlar sanki. Stres ne zaman karnımı kaskatı yaptı,bunu görünce o zaman anladı benim eşim.. Ama alttan almak,hoşgörü göstermek,stres olusturmamak gibi şeylerde şimdilik iyi olsa da,benim genel olarak erkek yapisina güvenim yok,beklentiyi sifirlamak lazım gibi geliyor. Artı birşey olursa sevinelim,yoksa uzulmeyelim. Geçen ilk defa sebze çorbası yaptı mesela; normalde yemek yapma yetisi yoktur,çok sevindim:) Üşüdüm diye mırıldandim bu aksam hemen kalkıp üstümü örttü ' hamilesin, üşüme' diye.. (sevindiğim şeye bak:)) Bunlar zaten yapilmasi gereken ama olunca beni şaşırtan şeyler.. Beklemiyorum,olunca seviniyorum. Benim kadar bebekle ilgili araştırma hevesi yok mesela ama bunu söyleyince hemen dersini çalışıp geliyor Google amca ile:) Bence temelde olması gereken şeyler var bu süreçte: Kirmasınlar,bile bile incitmesinler,kaygilarimiza saygı duysunlar,baba adayı olarak güven sarsmasinlar, bir de onlara dert anlatmaya calismayalim.. Ama tabii,realite şöyle oluyor,belli aralıklarla nasıl hergun bir tarafimin agridigini, hormonların nasıl değiştiğini,bazen bir kap yemek yapana nasıl ihtiyaç duyduğumu tane tane anlatmak gerekiyor! Kendini en olgun sanan erkek bile hayal edemiyor içinde olup biteni! Allah'ım,o kadar kotuledim ki erkekleri,karnımda da bir oğlan var,duymasın:)) Ama bizim çağın erkeklerine cook kızgınım,neyse:) -Uzun yazdım epey,kusura bakmayın.-

Kızlar hamile olan veya olmak isteyen Meryem suresi listemize dahil olmak ister misiniz

çok yanlış düşünüosunuz.artık eşi eskisi gibi değil onun evladını taşıo daha hassar biri artık ve daha hassas davranması gerekio hayvan gibi davranmak yerine daha yumşak davranabilir

GüEl özetlemişsiniz erkekleri bu süreçte.. gerçekten hayatınıza girecek muhteşem varlığa odaklanmak varken ve eşinizin de bu sevince ortak olmasını beklerken böyle dinginlikleri kadına hayal kırıklığı yaşatıyor bence ..ne bilim daha anlayışlı daha düşünceli olabilirler eşimin uslubu da beni rahatsız ediyor mesela..hiç ilgilenmiyor demeyim bebeğe zarar verecek şeylerden kaçınmam konusunda takıntılı ve pimpirikli allah var hakkını yemeyim ama sadece bu sadece bişey indirmem kaldırmam ile sınırlı..ben sevgi ve ilgi anlamında daha sevecen ılımlı bir üslup beklerken onun sadece beni azarlar gibi sert uyarması hiç hoşuma gitmiyor ve uzaklaştırıyor kendisinden..bir diğer örnek olarak diyelim ki çorap giymedim çorabını giysene bide senle uğraşmayalım hasta olursan tarzı uyarır beni.. baksan beni ve çocuğu düşünüyor ama böyle düşünecekse düşünmesin

çok yanlış düşünüosunuz.artık eşi eskisi gibi değil onun evladını taşıo daha hassar biri artık ve daha hassas davranması gerekio hayvan gibi davranmak yerine daha yumşak davranabilir
Katılıyorum kadın bu kadar değişken bir ruh haline ve bebeğin varlığıyla bambaşka bir hayatın içine girerken erkek neden aynı ruh halinde kalıp aynı şekilde davranmaya devam etsin ki..

Hayvan gibi davranmak derken adam dövmüyo sövmüyo sadece stresli sanirim abartmayın bence.

Hayvan gibi davranmak derken adam dövmüyo sövmüyo sadece stresli sanirim abartmayın bence.
dövsün birde.
tartışmalarda bile eskisi kadar kırıcı oluomuş.benim eşim hamile üzüntü evladımada eşimede zarar verir die biraz düşük dozda tartışabilir.bunu yapmadığı için de hayvan gibi davranıo demek tam yeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…