Folik asidin faydaları şunlardır:
Doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur.
Kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler.
Kalp sağlığını koruyabilir.
Beyin sağlığını ve bilişsel fonksiyonları destekler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkiler gösterebilir.
Doğum Kusurlarını Önlemeye Yardımcı Olur
Folik asit, özellikle gebelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimi için hayati öneme sahiptir. Bebeğin beyin ve omuriliğini oluşturan sinir tüpünün düzgün kapanmasını sağlar, böylece nöral tüp defektleri olarak bilinen spina bifida ve anensefali gibi ciddi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur. Bu nedenle, hamilelik öncesinde ve hamileliğin ilk aylarında yeterli folik asit alımı büyük önem taşır.
Folik Asit Eksikliği Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Tedavi edilmediğinde anemi, yorgunluk ve nörolojik bozukluklar gelişebilir. Hamilelerde bebekte nöral tüp defekti riski artar.
Bu eksiklik, megaloblastik anemiye yol açarak yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilere neden olur. Hamilelikte folik asit eksikliği, bebekte nöral tüp defektleri gibi doğum kusurlarına yol açabileceği için özellikle önemlidir.
Ben öncesinde başladım kullanmaya doguma kadar kullandım. Bebegim sağlıklı çok şükür bir sıkıntı yok. Kullanmayacaksanız degerlerinize surekli baktirmaniz gerek. Folik asit degerine. Yiyeceklerden yeterince alabildiginize emin olmalısınız. Ben kullanmanızı tavsiye ediyorum.