hamilelikte hangi yiyecekler zararlı??

ndyatasayar

sen benim en kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
82
0
86
Konya
nane ve maydonozun zararlı oldugunu duydum ne kadar dogru bilemem tabi başka neler zararlı yazarmısınız?

bende cıg et yanı cıgkofte sucuk salam sosıs o tarz seylerın zararlı oldugunu duydum ama benım bıldıgım maydonoz ıyıdır. bilmem kafam karıstı :S

ekmek,tatlı,hamur ışleri,makarna,pılav bunlar senın cok fazla kılo almanı saglıyor bebıs bu yıyeceklerden kılo almıyor.

bilmiyom maydonoz ve nanenin ilk aylarda düşüğe neden olduğunu duydum ewet cig etide biliyorum o da zararlı

Maydanozun zararı düşük riskini artrırdığını biryerde okumuşturm.
Çiğ köfte, kola, fanta, kahve, sosis, salam, sucuk, turşu kesinlikle yenilmeyecek gıdalar.

doktorum sakatat yiyebileceğimi söyledi,temiz ve aşırı olmadığı sürece.çiğ et yenmez,salam,sosis,sucuk yenmez ,az pişmiş rafadan yumurta yenmez çünkü bunlarda ölmemiş mikroorganizmalar vardır ve bebeğe geçme ihtimali vardır.gıdacı olduğum için biliyorum ve doktorum da söylüyor.kola,gazoz,fanta da zararlı maddeler olduğu için tüketilmesi sakıncalı.maydonoz ve naneyle ilgili hiç böyle bir şey duymadım.ancak iyi yıkanmamış sebze ve meyve zararlıdır.ben 4,5 aylık hamileyim,ilk günden beri de sürekli yerim nane ve maydonoz.herkese sağlıklı hamilelikler ve hayırlı bebişler diliyorum.

maydanoz aslında normalde çok iyibir antioksidan vücuttaki toksinleri atmakda birebir o yüzden ilk aylarda tüketilmesi önerilmiyo düşük yapmaya sebebiyet veriyormuş tabi bu bi avuç böregin salatanın içine atılan maydanozdan bahsetmiyolar kaynatıp suyunu içenlerden ve salata yer gibi maydanoz yiyenlerden bahseyolar.

evet kızlar taze nane ve maydonoz düşüğe sebep oluyor bizim bir tanıdığımıza oldu aşırı maydonoz tüketmiş ve gerçekten düşük yaptı bol miktarda narda iyi değilmiş doktorum tatlandırıcı içeren şeyleride içme dedi meyveli soda gibi

aslinda mantikli düsünürsek normalde bi insana zararli olabilecek bütün yiyecekler bebelerede zararli...arkadaslarin yazdiklarinin hepsi dogru....en zararlisi cig et ve iyi yikanmamis meyve ve sebzeler, salam sosis sucuk ve gazli icecekler....ayrica fazla seker alimi seker hastaligi ve düsüge sebepmis...tatliya fazla düsme...mantar yerkende dikkatli ol iyi pisirilsin ton baliginida yeme cok zararlii..bildiklerim bu kadar

ton balığı haftada ufak bir kutu tüketmek yeterli fazlası zarar.fazlasında civa ve ağır metaller zarar verebiliyor.mümkün olduğunca taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.doğru bildiklerimizi ara ara paylaşalım kızlar.soda çok mineral açısından zengin olduğu için tüketibilirsiniz sürekli.

kızlar evet soda çok faydalı ama tuz oranı fazla bence arada için ödeme sebep olmasın yerimseniben

maydonoz nane ilk aylarda düşüğe neden olabiliyor
çok severim ama maalesef çekirdek/gündöndü/çiğdem de çok zararlıymış
kahve çay bitki çayları (dr.a sormadan asla) asitli gazlı içecekler (maden suyu hariç ama sade olacak ve limon sıkılmış olacak) fazla hamur işi çiğ et salam sucuk sosis sakatat türleri hazır gıdalar hazır çorba krema puding gibi, hazır meyve suları...

yani en doğrusu doğal beslenmek kızlar

ekmek,tatlı,hamur ışleri,makarna,pılav bunlar senın cok fazla kılo almanı saglıyor bebıs bu yıyeceklerden kılo almıyor.

ekmek gebelikte çok faydalı bir besin hamile kadın günde 12-13 ince dilim ekmek yemesi gerekir ancak gün içerisinde yediğin yiyceklerle dengeliyceksin. örneğin öğle yemeğinde bir kepçe çorbaya karşı bir dilim ekmek düşeceksin, yemeğinde iki yemek kaşığı pilav ve makarnaya karşı bir dilim ekmek düşeceksin, gün içerisinde sütlü tatlı yediysen ekmek hakkından bir dilim düşeceksin. ayrıca hamur işi bir dilim börek bebek için faydalıdır tabi tıka hamur işi yenildiğinde anne bebekten daha fazla kilo alır.

:1ninca: çekirdekmi zararlı ilkkez duydum e vitamini içeriyor fazlası herşeyin zararlı olabilir ama bir kasenin ne zararı olurki

bende doktorumun verdigi bir kitap var..ekmeksiz olmaz diyor hic olmazsa günde 3 dilim tost ekmegi yenmeli diyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…