Hamilelikte Hipertiroid

life_city

22.11.2009 evlendik :)
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
6.161
151
163
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba
sizlere bi sorum olucak
ablam 12+3 hamile ve iki gündür hastanede yatıyor düşük tehlikesi var.senağlama
doktor hipertiroid teşhisi koydu
hamilelikte çıktı bu hastalık ablamda...
yani tiroid bezleri gereğinden fazla çalışıyor

aramızda varmı böyle bi duurum yaşayan hamileyken?
inş. bebişine bişey olmaz :gitme: :Saruboceq:

Son düzenleme:
canım oncelikle geçmiş olsun ablana acil şifalar

yannız hipertiroid hızlı calısan canım az calısan degıl.. cunku bende hipertiroid hastasıyım ama hamılelık öncesinden beri var heray benımde kontrollerım olur ilaçla tedavı yapılıyo ama ablanınki zor gecıyo sanırım inşallah biran once ıyılesşir..

tşk ederm cnm
ay yanlış yazmışım evet hızlı çalışıyor
peki hamileyken nasıl kullandınız ilaç?
ablama propycil vermiş doktor
plesantadan geçmiyor demiş ama ben nette baktığım ve anladığım kadarıyla geçiyor

valla canım ben levatiron kullanıyorum omur boyuda kullanıcam heray normal cıktıgında ben 4/3 içiyordum bu ay bıraz dusuk cıktı degerlerım ılacı 1 e cıkarttılar sureklı degısebılen dozu var propcil i duymadım ama tiroid ilaçlarını hamıleyken bıle bıraktırmadıklarına gore bıs sorun yok herhalde canım ya a.s.

merhabalar canım,
öncelikle ablana geçmiş olsun.bende şu an 14 haftalık ikizlere hamileyim.hipertroid teşhisi bana konuldu.10. yada 11. haftamdaydı.doktorum bana da propcil adlı ilacı verdi.20 tablatten oluşan bir kutuyu geçen hafta bitirdim ve tekrar tahlil yaptırdım.doktorum değerlerinde düzelme var,hamileliğin boyunca kullanacaksın dedi.
doktora sordum: kullanmasam ne olur dedim?
cevabı : kullanmazsan gerizakalı olurlar dedi.şaka yaptı sandım ama gerçekmiş.ayrıca vücudun kilo alamaması filan hep bu hastalığa bağlıymış.
o yüzden bence ablanda ilaçlarını düzenli kullansın.

anladım cnm
sanada çok geçmişler olsun
diğer ablamda şuan hamile oda 12. haftada,ikiz bekliyor snn gibi.(çift yumurta)
yani iki ablamda aynı anda hamileler..
ilaçlarını evet kullanıyor inş. bebişlerinize bişey olmaz.
allah sağlıcakla kucağına almak nasip etsn cnm.

iyi dileklerin için teşekkürler canım.
allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun.umarım hepimiz vakti gelince bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız.
NOT: buarada benim bebişlerde çift yumurta ikizi.inşallah 21 ağustosta ki kontrolümde cinsiyetlerini öğrenirim.:lepi:

slm canım bende 7+6 haftalığım bendede hamilelik öncesinden troid yetersizliği var.euthyrox ve tiromeli aynı anda kullanıyorum doktor ilaç dozumu yükseltti ve dört haftada bir kan tahlillerimi yaptırcam büyük ihtimalle ilac dozum dahada yükselcek ama korkma ablan ilaçlarını düzgün alırsa hiç bir şey olmaz

slm canım çok geçmiş olsun...ben hamile deilim ama tedavi görüyorum benimde troitler az çalışıyodu doktor euthyrox verdialtı ay kullandım her ay tahlil yaptırdım ve değerlerim normale döndü çok şükür ilacı bıraktım doktorum değerlerde bir anormallik olursa hamileygen bebeklerde zihin özürlülüğü oluyormuş o yüzden hamilelik boyunca ilaç kullandırtıyo doktorlar...korkmayın çok şükür tedavisi olan bişey tekrar geçmiş olsun

inş. öğrenirsin cnm insan merak ediyor
ablama doktor dmeiş ikiside erkek diye ama bakalımm yinede söyleme kimseye demiş
yanılabiliyoruz demiş
birisi tamamen erkek ondan eminim demiş
hatta ablamda görmüş ama diğerinden emin deilim demiş
allah sağlıklı doğmaısnı nasip etsn gerisi önemli diil:)

sanada çok geçmiş olsunn
inş. hepsi sağlıklı doğarlar:Saruboceq:

evet cnm yaa neyseki tedavisi var.
bkalım ablamda her an doktor kontrolunde kullanıcak ilaçları

evet neyseki tedavisi var allah beterinden korusun sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş

kıslar bende salı günü doktorun istedi testleri yaptırdım tsh normali 0.4 ile 4.20 imiş benim 4.30 çıkmış çok kötüyüm

gülencim canını sıkma doktor daha iyi bilir ama değeirn o kadar yüksek değil büyük ihtimalle ilaç kullanırsın ve hiçbirşey olmaz sen sakin ol

enteresan olan tüp bebek tedavisindeyken tsh 2.08 çıkmıştı şimdi gebeliğimde 4.30 çıkması çok şaşırttı beni ya daha doktoruma faxlatmayı gönderdim kuzenimi inşallahhh doktorum hemen döner bana
bebekte veya düşüke yol acıyormu bu hastalık
zaten zar zor buldum evladımı hiç ayrılmak istemiyorum ondan çok üzgünüm

seninki hamileliğe bağlı yükselmiş doktorumun bana dediği ilaçlarını doğru kullanırsan düşüğe yol açmaz o yüzden rahat ol

arkadaşım bu konudaki tecrübelerimi ''hipertroidi olan hamileler bakarmısınız..'' başlığında bir arkadaşa yardımcı olmak için ayrıntılı olarak yazmıştım ordan yararlanabilirsin çok uzun olduğu için tekrar yazmam zor olur kullanıcı adımla da arama yapıp bulabilirsin kısaca söyleyeyim hamileliğe bağlı geçici hipertroid diye bir şey var eğer ablanda daha önceden böyle bir rahatsızlık yoktuysa hamilelikten kaynaklanan geçici bir durum olabilir ve bu durum 5. aydan sonra kendiliğinden düzelir ama gerçek hipertroidse tedaviyi aksatmaması lazım düşük tehlikesi var bebeğin gerizekalı olma durumu ise daha çok hipotiroidde karşılaşılan bir durum onu fazla kafaya takmasın doktoruna da gebeliğe bağlı olup olamayacağını sorsun çünkü bazı doktorlar hamilelikte geçici hipertiroid diye bir durum olduğunu gözardı edip gerçek hipertiroidmiş gibi ilaç tedavisine başlıyorlar sonuçta her ilacın bebeğe belli bir zararı var, benim gittiğim ilk doktor bebek 10 haftalık olunca gel ilaca başlayalım dedi ama kadın doğumcumun yönlendirdiği doktor ilaca gerek görmedi fakat her ay düzenli takip istedi 5,5 aylıkken kendiliğinden düzeldi zaten sana söylediğim başlıkta yazdıklarıma bir bakarsan aradıklarına cevap bulursun sanırım, umarım yardımcı olabilmişimdir
en iyisi ben sana linki vereyim http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...-hipertroidi-olan-hamileler-bakarmisiniz.html

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…