Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ates isminde ve gunes isminde tanidiklarim var. Ates cok iyi bir piyanist oldu gunes ise able ogretmeni ikisi de sakin mizacli insanlar

Her şeyin fazlasi gibi iyi niyetin de fazlası zarardır bunu unutmayın
Bu cocugu ikiniz yaptiniz ayrica o kadar ay karninda sen tasindin onay mi bekliyorsun ayrica asla kucumsemiyorum ben bu insanlara fikir filan sormazdim belliki israr edici kendi istegi olmayinca kusen tipler

Kızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın:KK43:
2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
İki kızım var ikisinin ismini de ortak karar ile eşimle birlikte koyduk kimseye de danışmadım çocuk benim kime ne isminden.

Laf söyleyen olsaydı doğurda sen koy istediğin ismi derdim🤣

İkisi de kötü, hele Hifa. Sağlık bilmem nesi var health information onun kısaltması. Ayrıca şifa, Kipa diye dalga geçerler söyleyeyim.
iğfa diye okudum ilk yanlıslıkla allah affetsin :rolleyes: o nasıl isim kiz? akustiği kötüdur anlami güzel diycem ama bu kadar kötü akustiği kapatacak güzel anlam bilmiyorum var mıdır?Hatice hifa koyun, kız zaten büyüyünce haticeyi kullanir tahminimce

Hifa ismi için ısrar etmeyi bırakın aklımdan bile geçirmem.
Söylenişi zor, söylerken yarım kalmış gibi bir tını bırakıyor, anlamı da hoşuma gitmedi.
Bununla birlikte kendi doğurduğum çocuğun ismine eşim dışında kimse karışamaz.
Dip not olarak fikrini gerçekten önemsemeyeceğiniz insanlara fikir sormayın, çünkü dalga geçer gibi oluyor.

2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
Bebek doğunca koluna mavi vs pembe bandana gibi birşey takıyorlar üstünde adı yazıyor. Anne ye soruyorlar bebeğin adı ne diye. Sende ismi belirlediğin için hifa dersin. Hifa gelir kalır. Annem öyle yapmış heyecanla adım kalmış babamın haberi yok annem bile bilmiyormuş ne koyacağını bir anlık heyecanla söylemiş hastane de adım o kalmış 😂😂

ya şu arapca isim özentiligi iyice tuhaflaßmaya başladı, böyle gırtlaktan balgam atar gibi gelen bir çağrışımı var şu sözcüğun, nasıl kıyıp da koyacaksıniz çocugunuza isim diye? o kadar güzel turkce veya üniversal isimler dururken niye ille de arapça? anlamak mümkün değil

ya şu arapca isim özentiligi iyice tuhaflaßmaya başladı, böyle gırtlaktan balgam atar gibi gelen bir çağrışımı var şu sözcüğun, nasıl kıyıp da koyacaksıniz çocugunuza isim diye? o kadar güzel turkce veya üniversal isimler dururken niye ille de arapça? anlamak mümkün değil
arapça isimkoyunca sevap falan sanıyolar..

sanki dinde o isimde önemli birileri var diye isim otomatik kutsal oluyor

iğfa diye okudum ilk yanlıslıkla allah affetsin :rolleyes: o nasıl isim kiz? akustiği kötüdur anlami güzel diycem ama bu kadar kötü akustiği kapatacak güzel anlam bilmiyorum var mıdır?Hatice hifa koyun, kız zaten büyüyünce haticeyi kullanir tahminimce
Ay bu benim aklıma neden gelmedi acaba? Hönkürüyordum ki kendimi tuttum saat itibariyle, bbbbzzzzzzzt gibi bir ses çıktı ağzımdan :D

Kızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın:(
Ya kusura bakmayın ama kp nin bir suçu varsa eşinizin iki suçu var. Şu dengeyi kurması lazım. Onlara fikirlerini sormak yerine, kendi kararınızı söyleseydiniz en başta.

K
Kaynpedernıze diyin doğur bitane ismini koy.. Delimi ne isim annenin hakkıdır bikere..

Benim bebegime zorla kayinbabanin adi konuldu hemde bana hic söz hakkı verilmeden ve şimdi toplanınca herkes inat eder gibi bastira bastira söylüyolar 2 yaşına gircek çocuğum hala söyleyemiyorum ismini Allaha havale ediyorum içim asla soğumadı isim güzel olsa gam yemezdim ama türkiyede 2 kişide vardır en fazla sayfalarca yazabilirim bu konuyu o kadar dertliyim. Tek umudum çocuğumun aklı erince ismini zaten istemeyecek oluşu ve değiştireceği.. sizin içinde dua edicem ınsallah bu saçma salak adetler biter de anneler rahat eder.

Benim bebegime zorla kayinbabanin adi konuldu hemde bana hic söz hakkı verilmeden ve şimdi toplanınca herkes inat eder gibi bastira bastira söylüyolar 2 yaşına gircek çocuğum hala söyleyemiyorum ismini Allaha havale ediyorum içim asla soğumadı isim güzel olsa gam yemezdim ama türkiyede 2 kişide vardır en fazla sayfalarca yazabilirim bu konuyu o kadar dertliyim. Tek umudum çocuğumun aklı erince ismini zaten istemeyecek oluşu ve değiştireceği.. sizin içinde dua edicem ınsallah bu saçma salak adetler biter de anneler rahat eder.

Ama ne fena bir durum. Sizin aklınızda bir isim varsa çocuğunuza o isimle seslenin. Belki zamanla o da sever, diğer ismi istemez.

Sormuşsunuz bir kere böyle bir tartışma içine gireceğiniz belliymiş. Ama ben olsam sordum diye istemediğim ismi koymaxdım.
Bu arada arapça isimler sadece belli sebeplerden konulmaz. Ki o belli sebeplerden konulsa bile kimsenin bunu saçma bulma hakkı yok diye düşünüyorum. Tıpkı universal diye bildiğimiz ama aslında İngilizce İspanyolca vb dillerde kullanılan isimleri koyanları eleştirme hakkımız olmadığı gibi. Öyle bazı isimler var ki dört farklı dilde kullanılıyor. İsimde dikkat edilmesi gereken iki şey var. Fonetik ve mana. İkisi de uygun olduktan sonra hangi dilde olduğunun hiç bir önemi yok. Ki insanlar sevdikleri, hürmet ettikleri kişilerin isimlerini de koysunlar yani istiyorlarsa. Anne babaya sorma sebebi zaten bu adetten geliyor. Hürmet edilen bir aile büyüğünün ismini koyma amacı onu taltif etmektir.

şimdi kp neden hHatice dedi

daha önceden de bir Hatice düşüncesi var mı

akraba vefat eden bir büyük ismi vs mi

yoksa siz HİFA istediniz o da ona benzer Hatice mi aklına geldi

bana Hifa nasıl isim kimse diyemez bari Hatice olsun herkes bilir demiş gibi geldi

yani Kp aslında Hatice yi umursamıyor o Hifa olmasın diyor

şimdi Haticeye değil netice ye bakıyor diyeceğim şık olmayacak cümlem ama kp i böyle vazgeçirebilirsiniz dalga geçerler vs diye

bazı yörelerde bazı isimler duyulur bazıları hiç bilinmez, eskilerin dili dönmez

babaanemin koşusunun torunu vardı adını bir türlü diyemezdi vs vs

sonra bir öğrendik ki kızın adı Hilal miş gayet bilindik isim ama yaşlı kadın eskilerde o isim olmadığı için öğrenememiş

bence eşinizle sakince konuşun Hatice olmamasını sağlayın

aradaki aylarda da başka isimler düşünün

örneğin arkadaşım kızının adını Rana istemişti

eşinin amcasının oğlu varmış onun kızının adı Rana imiş yani ad ve soyad aynı

bir de bu kişi eşinden ayrıymış kızı annesi yetiştiriyormuş nasıl yetiştirildiği bilinmezmiş dediler ve o ismi koydurmadılar

Azra koysaydınız benziyor dedim onun da anlamını beğenmedim dedi

sonuçta Ayşe 10 yaşında şimdi

sağlıkla kucağınıza alın

Eşine dünyayı dar etmişsindir umarım.

Cok sinir bozucu bir durum yaa insanin kendi cocugunun ismine alisamamasi nedir yani neden boyle birseye sebep olunur? Ustelik birde zafer kazandik moduna girilir

şimdi kp neden hHatice dedi

daha önceden de bir Hatice düşüncesi var mı

akraba vefat eden bir büyük ismi vs mi

yoksa siz HİFA istediniz o da ona benzer Hatice mi aklına geldi

bana Hifa nasıl isim kimse diyemez bari Hatice olsun herkes bilir demiş gibi geldi

yani Kp aslında Hatice yi umursamıyor o Hifa olmasın diyor

şimdi Haticeye değil netice ye bakıyor diyeceğim şık olmayacak cümlem ama kp i böyle vazgeçirebilirsiniz dalga geçerler vs diye

bazı yörelerde bazı isimler duyulur bazıları hiç bilinmez, eskilerin dili dönmez

babaanemin koşusunun torunu vardı adını bir türlü diyemezdi vs vs

sonra bir öğrendik ki kızın adı Hilal miş gayet bilindik isim ama yaşlı kadın eskilerde o isim olmadığı için öğrenememiş

bence eşinizle sakince konuşun Hatice olmamasını sağlayın

aradaki aylarda da başka isimler düşünün

örneğin arkadaşım kızının adını Rana istemişti

eşinin amcasının oğlu varmış onun kızının adı Rana imiş yani ad ve soyad aynı

bir de bu kişi eşinden ayrıymış kızı annesi yetiştiriyormuş nasıl yetiştirildiği bilinmezmiş dediler ve o ismi koydurmadılar

Azra koysaydınız benziyor dedim onun da anlamını beğenmedim dedi

sonuçta Ayşe 10 yaşında şimdi

sağlıkla kucağınıza alın
Ayni benim anneannem oda hilal ismine alisamamisti. Hiral diyodu. Hiral ne bicim isim baska isimmi bulamamislar diyede soyleniyordu bi suru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X