• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kahve içen hamişler

LiDla

Ars Longa Vita Brevis 🎭
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
366
324
23
DE 🇩🇪
Hanımlar selam
Ben bir kahve bağımlısıyım ama Türk kahvesine sadece hamile değilken günde 4 bile içtiğim olurdu
Ama şimdi hamileyim tabiki günde 1 fincan içiyorum ama 2.yi içmezsem krize giriyorum akşama kadar ağzımdan su akıyor diyebilirim 2 tabe içsem ne olur ya Almanya’da yaşıyorum doktoruma sormicam ona sorsam asla içme dicek Almanlar bu konularda çok katı sadece kahvede değil her türlü konuda çok katılar oyuzden benim canım memleketimin güzel hamişleri bana akıl verin nolur

Türkiye'deki doktorlarda 1den fazla önermiyor. Bende çok severim günde 1tane içtim hatta 2güne bir çoğu zaman

Ben de günde 1 fincan tükettim (her zaman değil bir ara her gün içiyordum midemi bastırıyordu) çoook nadir günde 2 içmiştim bence 1 i geçmeyin özellikle her gün tüketiyorsanız

Hanımlar selam
Ben bir kahve bağımlısıyım ama Türk kahvesine sadece hamile değilken günde 4 bile içtiğim olurdu
Ama şimdi hamileyim tabiki günde 1 fincan içiyorum ama 2.yi içmezsem krize giriyorum akşama kadar ağzımdan su akıyor diyebilirim 2 tabe içsem ne olur ya Almanya’da yaşıyorum doktoruma sormicam ona sorsam asla içme dicek Almanlar bu konularda çok katı sadece kahvede değil her türlü konuda çok katılar oyuzden benim canım memleketimin güzel hamişleri bana akıl verin nolur
Ben 2015 yılında oğlumu beklerken Türk kahvesini içmiyordum kaşık kaşık yiyordum doktorum yapma etme demesine rağmen bağımlılık gibiydi benim için. Ne alkolüm oldu ne sigaram. Kahveyi de en son hamileyken yemişimdir doğumdan sonra öyle bir soğudum kiiii. Oğlum 39. Haftada 3,5 kg doğmuştu gayet de iyiydi 😂

Sigaradan bile daha çok beni düşündüren bi konu bu. 🤔🤔🤔

Ben 2015 yılında oğlumu beklerken Türk kahvesini içmiyordum kaşık kaşık yiyordum doktorum yapma etme demesine rağmen bağımlılık gibiydi benim için. Ne alkolüm oldu ne sigaram. Kahveyi de en son hamileyken yemişimdir doğumdan sonra öyle bir soğudum kiiii. Oğlum 39. Haftada 3,5 kg doğmuştu gayet de iyiydi 😂
Bende yiyorum 28 haftalık hamileyim yiyorum vicdan azabı çekiyorum yemiyorum aşırı canım istiyor kahve aşeriyorum dediğim de millet anormal bakıyor 😬

Geçecek mi doğumdan sonra benim de oğlum olacak Allah nasip ederse
Bence geçer hamilelikten önce nefret ederdim türk kahvesinden arkadaşlarla falan sırf muhabbet ortamında diye içerdim nasıl olduysa şimdi burnumda tütüyor kokusu Allahtan azaldı şimdi 😂

Bence geçer hamilelikten önce nefret ederdim türk kahvesinden arkadaşlarla falan sırf muhabbet ortamında diye içerdim nasıl olduysa şimdi burnumda tütüyor kokusu Allahtan azaldı şimdi 😂
Gerçi geçmesi hamilelikte daha önemli tabi ama inşallah bebeğe bşey olmaz bu zmana kadar hiçbirşey aşermedim kahvenin dışında gece 12 de komşumun kapısını çaldım kahve için 😂

Gerçi geçmesi hamilelikte daha önemli tabi ama inşallah bebeğe bşey olmaz bu zmana kadar hiçbirşey aşermedim kahvenin dışında gece 12 de komşumun kapısını çaldım kahve için 😂
İnşallah olmaz kuzum korkma ama çok da yeme sende ya da bebekte ritim bozukluğu, çarpıntı yapmasın kafein 😂 1 kaşık ye 😂

Hanımlar selam
Türkiye'deki doktorlarda 1den fazla önermiyor. Bende çok severim günde 1tane içtim hatta 2güne bir çoğu zaman
Ben hergün 1 tane içmesem çıldırıyorum ya ama bu aralar 2 ye çıktım 🥲 çok fena canım çekiyor dayanamıyorum

Sen annem gibisin demekki o da abimde kavanozla kahve yermiş babam kavanozu saklarmış annem kokuyu takip ede ede odunlukta çamaşırlıkta babamın sakladığı yerde bulur yermiş abimde 4 kiloya yakın doğmuş 😁

Geçen instagramda dr Melih erkanın paylasımı vardı bununla ilgili. Önerilen miktar 200-300mg imiş günlük. 1 2 fincan kahveden birsey olmaz demiş. Ama mumkunse kafeinsiz kahve için diyor zararlı olan sey kafein sonucta🙂👌
Screenshot_20230721_235208_Instagram.webp

Eklentiler

• Screenshot_20230721_235218_Instagram.webp
    Screenshot_20230721_235218_Instagram.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20230721_235212_Instagram.webp
    Screenshot_20230721_235212_Instagram.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 39
Ben tere otu limonlamistim o kadar canım çekmişti ki yemek için ama bir bakayım dedim hamilelikte zararliymis asla yemedim kaldırdım süreceğim kremleri bile aratip baktım mesela aynisefa otlu kremler gebelikte zararliymis bebeğe zararının olabileceği en ufak birşey tuketmezdim ben olsam 3. Tüp bebek denememdi çok kıymetlimdi kaybettim kahve kokuyordu burnuma ama kafein zararlı diye hiç içmedim bilmiyorum ben olsam içmezdim dokuz ay sonuçta

Ben tere otu limonlamistim o kadar canım çekmişti ki yemek için ama bir bakayım dedim hamilelikte zararliymis asla yemedim kaldırdım süreceğim kremleri bile aratip baktım mesela aynisefa otlu kremler gebelikte zararliymis bebeğe zararının olabileceği en ufak birşey tuketmezdim ben olsam 3. Tüp bebek denememdi çok kıymetlimdi kaybettim kahve kokuyordu burnuma ama kafein zararlı diye hiç içmedim bilmiyorum ben olsam içmezdim dokuz ay sonuçta
Canım ya .. Allah sana da nasip etmiş sonunda ne güzel sen çok haklısın içmemekte bende senin durumunda olsaydım evden çıkmazdım galiba bebeğime bişey olmasın diye ama bu kahve tutkum isteğimi bir türlü engellemiyorum

Back
X