Hamilelikte kilo alımı...

Canım bazı insanlar sadece konusmus olmak için konuşuyor.. Sen kafana takma ye iç gönlünce.. Doğumdan sonra verebildiğini verirsin, o zaman diyet de yapabilirsin.. Bende ilk haftalarda ramazanın da etkisiyle hızlıca aldım.. Bana da aa çok alıyosunn normal değil diyenler oldu.. Neye göre kime göre normal değil? Bunu o azmanlar anlayamadım kafama taktım ve buraya da yazdım.. Ama şimdi ne saçmalık diyorumm.. Her bünye farklı, herkes aynı olacak diye birşey yok.. Bir de uyuz olduğum bişy var.. Hamilelikte kilo almamayı hatta vermeyi marifet görenler var.. Normalde kilolu olup, veremeyip hamilelik bulantısıyla kilo verenlerin sevinmesi ve övünmesi çok saçma geliyor.. Hamilelik öncesi fiziğim mankenlere taş çıkarır bunu bilen biliyor şimdi de kilo alımım durdu buraya yazdığım 3 kilodan başka kilo almadım.. Ne oldu? Bebeğim sağlıklı olsun da ben kilo almaya razıyım.. Yediğim içtiğim hep aynı.. Hamilelik öncesi ne yiyorsam yine aynı yiyorum.. Hiç bi fark yok.. Canım birşey çekerse de yiyorum.. Sağlıklı bir anne olmak için ne gerekiyorsa yapıyorum sen de öyle yap.. Sadece abur cubura dikkat et.. Onun yerine yoğurt ye, içine meyve doğra.. Meyve ye.. Salata yap öğün aralarına.. Ya da en basiti öğle ya da akşam yemeğin çorba salata yoğurt olsun bu bile etkiliyor.. Ama lütfen kafana takma.. İnşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza.. Gerisini sonra hallederiz.. :)

ben kilo almadım da ne oldu? 32. haftamı 5.4 kg alarak bitirdim. 28. haftamda doktorumu değiştirdim, gittim doktor bana "şikayetiniz nedir" dedi, hamile olduğumu bile farketmedi siz düşünün. şuan kilomdan ötürü doktor fenalıklar geçiriyor. pekmezi kuru üzümü eti dayıyorlar ağzıma. beni zinde tutan şey yoğurttu. demir emilimini azalttığı için ayrı düştük
beslenme alışkanlığım değişmek zorunda kalınca şuan ben de hızlıca kilo alıyorum.

bebeğim sağlıklı ama ilerde süt olması için, kemik erimesi, kansızlık, diş kayıpları vs önlensin diye çok dikkat etmem gerekiyormuş. sağlıksız şeyler yemediğin sürece kendine de bebeğe de zarar vermezsin, kg ne ki, alınır verilir. sağlık olsun yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…