Hamilelikte kilo

selam kızlar. Hamileliği iler haftada olanlar ve daha önce hamilelik geçirmiş olanlar :) kaç kilo aldınız toplam. Ben ilk hamilelikte 25 kilo aldım ve bu sefer baya korkuyorum yine öyle olacak diye
Merhaba ilk hamileliğimi 50 kilo ile başlayıp 65 ile tamamladım. Şimdide 51 ile başladım, hadi hayırlısı artık

Merhaba kızlar benim ilk gebeliğim şuan 13. haftamdayım. 33 yaşındayım.
Şeker hastalığı riskinden ötürü gecen Mayıs ayından Ocak ayına kadar diyet ve ağır spor yaparak 18 kilo vermiştim. Buarada tiroid hastasıyım ve insülin direncim var. O yüzden kilo verebilmek için kuş kadar beslendim aylarca..
Mart başında da 58 kilo ile hamile kaldım. Kan değerlerim düşük olduğu için Dr.umda keşke bir sene bekleseydiniz dedi.Kilo verip hamile kalmamak gerekiyormuş :S
Düşük riskimden ötürü hareketsiz bir 3 ay geçirdim. Hala daha kanama riskim varmış 4. ayın sonunda tekrar bakacağız.
İlk üç ay çok abartı beslenmedim. Gunde 2 3 porsiyon meyve sebze, süt, yoğurt 1 porsiyon et şeklinde beslendim ama gece bulantılarım yüzünden ek olarak ekmek yiyordum sabahları da bulantımı bastırsın diye 3 4 adet fındıklı gofret yedim ara ara, iyot eksikliğinden ötürü de tuza abandım..
Şuan 63 kiloyum Bebiş de bir hafta ileriden gidiyor geçen hafta 12 haftalık beklerken ultrasonda 13 haftalık gözüktü.. Ben de ilerleyen dönemlerde daha hızlı kilo alındığını duydum
İlk hamilelklerinde çok kilo alan arkadaşlar doğumda bir sıkıntı yaşadınız mı? doğumdan sonra kaç kilo verdiniz? Zamanla eski kilolarınıza dönebildiniz mi?

Canım benim de cok şişti ilk üç ay belli olmaz karın diyorlardı benimki de 5 aylık gibi kocaman. Senin gibi bastırmak için yiyiorum ben de sanırım aşırı gaz ve şişkinlik göbeği o Geçen ultrasonda da sırf buyüzden bebiş çok net gözükmedi..

Ayyy inşallah yine doğumdan sonra hızlıca verirsin. Hatta hepimiz veririz:)

İnşallah hamileliğin bundan sonra sorunsuz devam eder. Benim doğum sezeryan ile oldu ayımı doldurdum hiç sancım yoktu ve ilk çocuğum 4 kg dı. Sonrasında kilo verirsin tabi biraz metabolizmayada bağlı. Ayrıca bende hipoglisemi (düşük şeker) ve tansiyon hastasıyım. Hatta günde 3 defa tansiyon hapı kullanıyorum. Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…