- 11 Aralık 2015
- 78
- 50
- 88
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
-
maşallah canım sen sağlıklıysan,bebek de iyiyse ne güzel ben fazla kilo alıcam diye korkuyordum ama yememden kısmadım hiç özellikle meyvemi hiç eksik etmedim vitamin yapan bebeğin gelişimine iyi gelen şeyleri yedim.ekmeği abartmadan yedim hatta bi ara esmer ekmek kepekli ekmek bile yedimBende 56 ile hamile kaldım şu am 76 yım 37. Haftada. Yüzüm falan çok şişmedi ama doğumdan sonra 10 kilon direk gidecek diyorlar. Bu yaşıma kdar hep zayıf olup yediklerimi kısmayıp kilo almaya çalıştığım için hamileliktede yiyeceklerimi kısmadım (abur cubur hariç) hal böyle olunca hızlı aldım tabi :) neyse sağlığımı yerinde çok şükür bebişimde 2900 gr şuanda. Sonrasında illaki verilir kilolar diye düşünüyorum. En sevdiğim kıyafetlere giremesem de yemek yemek özgürlüktür diye düşünenlerdenim :)
sevindim canim:) Dedigim gibi dusuk kilo yazanlara hic takilma sençok açık ve net konuya açık getirdiğin için teşekkür ediyorum,tabi güzel dileklerin için de teşekkürler canım. cuma gunu kanımı almışlardı doktor gizli şeker mi var acaba birde ona bakalım sıkıntı çıkmazsa bebek iyi beslenmiş ondan dedi..bugunde sonucu almaya gittik gösterdik doktora gayet normal değerlerin bi sıkıntı yok dedi içim rahatladı gerçekten seninde yazdıkların harika oldu.bende çok kusuyordum hele o kusmaları hatırlamak dahi istemıyorum ama şükür kilo kaybı yaşamadım sabit aynı kiloda kaldım.daha sonra kusmalar gecmeye basladı iştahım açıldı,bende kilo almaya başladım.kızım olacak Allahın izniyle :)
aynen ya çok haklısın inşallah bebeğimi kucağıma almk nasip olur sabırsızlanıyoruz iyice :) özellikle eşimsevindim canim:) Dedigim gibi dusuk kilo yazanlara hic takilma senhic dogru degil ne onceki ve sonraki kilosu belli, ne seker tiroid gibi hormonel ya da diger saglik durumu belli ne yasi belli ne boyu belli.. insallah biran once de saglikla tamamlarsin bu sureci Az kalmis canim zaten :)
ben 72 ile hamile kaldım ilk 3 ay 4 kilo verdim..68 e indim derkeen tekrar 18 kilo aldımşu an 35. haftam heralde 22 yi bulacak alınan kilo.. bebeğim 32. haftasında 2100 gramdı bakalım kaç kilo alabilmiş o
bu arada 18 kilonun 7 kilosunu geçen ay aldım sadece.. bu ay 2.5 kilo aldım..
omega, kan ilacı ve vitamin vermişti bir anda şişirdi o ilaçlar ve derhal bıraktımbu ay o yüzden az aldım !
canım ben zaten tiroid hastasıyım.. ilaç kullanıyorum. tuzu azaltmışım o ay bi hayli ama ciddi ödemim vardı.. tansiyon protein normaldi.. hepsine de bakıldı ne oldu anlamadım. ilaçları bırakınca durdu o hız. bende ilaca bağladım çünkü bazı tiroid sorunlarında balık hapı vs gelmeyebilir dediler. bende vereceğime inanıyorum umarım inancım doğru çıkarCnm 7 kilo birden aldim dedigun icin soruyorum. yemeklerde tuz cok tuketiyormusun? Tansiyon durumun nasil? Eger tansiyonun ve iyot miktatin cok dusuk degilse tuzu azalta da bilirsin doktorunla konusup. fazla tuz odem yapar ve biriken su ile yaglanmayi kilo artisini hizlandirir aklinda bulunsunbir de tiroid ve gizli seker de kilo da hizli artis yapan faktorler.. Demet sener de 23 kilo almis mesela ve hemen de vermis.Yapiya gore de degisiyor tabi ki.. 30 kilo alip 20sini dogumdan sonraki 2 hafta icinde veren biliyorum diger 10 kiloyu da emzirirken verdi. Senin bebisin kilosu guzel masallah insallah guzel ve saglikli bir sekilde de dogurursun
maşallah canım sen sağlıklıysan,bebek de iyiyse ne güzel ben fazla kilo alıcam diye korkuyordum ama yememden kısmadım hiç özellikle meyvemi hiç eksik etmedim vitamin yapan bebeğin gelişimine iyi gelen şeyleri yedim.ekmeği abartmadan yedim hatta bi ara esmer ekmek kepekli ekmek bile yedimsağlıklı mutlu bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah . çok heyecanlıyım varya doğuma yaklaştıkça tuhaf oluyorum birde bebeğimin hareketleri belirginleşti kafasını filan fena hissediyorum çok şükür Allhıma rabbim olmayanlara da versin inşallah
canım ben zaten tiroid hastasıyım.. ilaç kullanıyorum. tuzu azaltmışım o ay bi hayli ama ciddi ödemim vardı.. tansiyon protein normaldi.. hepsine de bakıldı ne oldu anlamadım. ilaçları bırakınca durdu o hız. bende ilaca bağladım çünkü bazı tiroid sorunlarında balık hapı vs gelmeyebilir dediler. bende vereceğime inanıyorum umarım inancım doğru çıkarbi demet şener gibi vermesemde 40 ım çıkana kadar aldıklarımın 15 kilosunun gitmesini isterim :)
umarım ya normaldede sürekli dikkat ediyorum yoksa hoppp geliyor kilolar ah bu tiroidim ahBen de tiroid hastasiyim cok iyi anliyorum seni bazi vitaminlerin etkilesimleri olabiliyor. Tiroid ilaci etkisini dusurebiliyor. Ozellikle demir ilaci kullaniyorsan tiroid ilacinla arasinda en az 3 saat gecmesini beklemek gerekiyir tabi bir cok doktor demez bunu.. ayrica iyot eksikligi de kilo artisi yapabiliyor ki tiroid hastalarinda cok gozukuyor bu durum. Zaten tiroidler sikintiliysa illa ki gebelikte kilo artisi oluyor yapacak bisey yok ama emzirirken illa ki kaybedersin kilolarin cogunu
vermelisin bence bende hamile kalmadan 68 den 63.5 a düşmüştüm iyiki vermişim ilk 4 ay o kiloyu almış oldum hatta 5 ay. 13 kilo aldım daha 30 haftadayım, 76 oldum eğer kilo vermesem şimdi 81 olacaktımherkese merhaba
ben hamile kalmayı düşünüyorum ancak kilodan dolayı endişeliyim ne olur bana tavsiyelerde bulunun. 29 yaşındayım 172 boy 80 kilo. zayıflamadan hamile kalırsam çok kilo alırım diye korkuyorum ama yazın son aylarımda olmak istemediğim için buaralar allah nasip ederse hamile kalmak istiyorum. Sizce önce kilo mu veriyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?