hamilelikte maruz kaldığımız ilginç sorular ve yorumlar?

topik canlanmış,ne güzel:)

ben erken doğum yaptım.ikiz olduğu için bu risk hep vardı ve 33.haftada doğum yapmak zorunda kaldım.hamileyken sık sık kayınvalidem arardı ve ben onu hep erken doğum olayına hazırlardım.çünkü çok korkuyordu ve ne olduğunu bilmiyordu.her telde şu konuşma geçerdi aramızda.

Ben: anne biliyorsun ikizler 40 haftayı tamamlayamaz.azıcık erken doğabilirler ama korkma.

Kayınvalidem: yok yok sen erkenden doğurmaya heveslenme yinede,niyetlenme öyle..bırak dursunlar 9 ay 10 gün!

yahu kim niyetlenir ya da heves ederki buna..aklıma geldi yine güldüm şimdi:)

banada bi arkadaşım nohut yutmuş solucana benzemişsin demişti çok bozulmuştum

bi teyzede her gördüğünde bebeğin yokmu senin diyo karnım benden önden gittiği halde :) bende karnımda diyorum cinsiyetini soruyo kız diyorum neyse olsun bi tanede erkek getirirsin diyo :) sanki marketten alıp getiriyorum :) ama her gördüğünde aynı muhabbeti yaşıyoruz :)

al getir sende ne kırıyosun teyzeyi aaa

aa göbeğini sakla,doğumun zor olur demişti kayınvalidem. sebebini sorunca da erkekler görünce çocuğun nasıl yapıldığı akıllarına gelirmiş, günaha girdiğim için zor doğum olurmuş.gayet kolay bir sezaryendi zaten ilk 5 ay göbeğim yoktu, çıkamadı göbek diye kudurmuştumkilo konusuna kayınvalide takıktı yine.vay kilo almadın torunumu besleyemiyorsun vayyy torunum gelişemiyor

verseydin canim kendi besleseydi

Bu topik çok güzel bir topik canlı ve güncel olmalı bence ya hamiş değilim şuan ben bir şey paylaşamıyorum ama yazılanlara çok gülüyorum

kızlar bu aralar herkes karnımı basket topuna benzetir oldubezelye yutmuş tırtıldan basket topluğuna terfi ettim.gülsem mi ağlasam mı bilemedim

hahahaha supersınız hanımlar bayıldım yazılanlara bende 5 aylık olmama ragmen gobegım pek cıkmadı gecen ay kaynanamla sahılede gezerkene kaynanamın arkadası ıle karsılastık. ayyyyy hıc karnı yooookkk dıye tepkı verdı. E dedım 4 aylık ufak hanı??? olsun ama hıc karnı yooookkk dedı gene, allahumme sabırın sıkıvercektım bogazını sen sısmıs davul gıbı olmussan benım gunahım nee?

canım nedense bi çok insanda bu var.millet şu sıralar benim kiloma takmış durumda ..ben zayıf bi hamileyim sadece göbeğim var.bünye meselesi yesemde kilo çok alamıyorum.ama düzenli besleniyorum.karnı yok bunun diyenler yakında da aaa neden kilo almıyosun demeye başlarlar benden söylemesi..banada 15 haftalıkken eşimin bi kaç akrabası aaa neden karnın yok kaç aylık bu falan gibi bişiler söylemişlerdi...artık katlanıyoruz bazı şeylere.

kayınvalideler herşeyi bizden daha iyi bilirler aaaaa onların lafının üstüne laf olurmu hiç, biz hiçbirşey bilmiyoruz onlara göre bnim kayınvalidemde onu ye bunu ye şunu yee aaaaa çocuk beslensin aaa çocuk beselenemedi şaka gibi ya ağlasammı gülsemmi bir rahat bıraksalar olmuyo

bende 26 haftalık gebeyim
göbek deliğim dışarı pırtladı büyük bir et beni gibi
kuzenim karnımı çıplak olarak ilk kez geçenlerde gördü ve kurduğu cümle
" aaa göbeğe bak şekerparenin üstüne fındık gömmüşler gibi """
benzettiği şeye bak

ay çok güldüm yaa.seni yine iyi bişeye benzetmişler.şekerpare işte ne güzel.bana bezelye yutmuş tırtıl aaa basket topu gibi haaha falan dediler. yapılan yorumlar bu (

ay çok güldüm yaa.seni yine iyi bişeye benzetmişler.şekerpare işte ne güzel.bana bezelye yutmuş tırtıl aaa basket topu gibi haaha falan dediler. yapılan yorumlar bu (

sizinkini okuyunca aklima geldi gecenlerde cooooooook eski bir arkadasm taaa ilkokuldan arkadasim facebookta resmimi gördü yazdigi yorum su " nohut yutmus solucana benziyorsun " dedi ..........
sokakta görenler gizleyemezler saskinliklarini cok hoslarina gider bazilari konusur sever karnimi .. cünkü uzun boylu, incecik bir kadinim sükür hala öyle.göbegim ok gibi önü isret ediyor , sivri böyle :):)cok sirin..vakit buldukta foto yapiyorum..hamilelik bu kadar yakisacagini düsünmemistim ....görüntümle cok barisigim bu göbisle bile :):)

ne güzel yalnız değilmişim..bende zayıf uzun boyluyum.göbek benden önde gidiyor.insanlarda hep şişman hamilelere alıştıkları için biz biraz tuhaf kaçıyoruz onlarca..ben mutluyum ama kilomdan..oğluşumla geziyoruz işte

en son iki gün önceki bir misafirlikte yaşadığım ilgiiinç bir diyalog

-nasılsın gebelik nasıl geçiyor?
-Allaha şükür iyi ama kasık ,bel ağrılarım çok artık bacaklarımı taşıyamıyorum.
-psikolojiktir

(hönk oldum tabi ama dediğim şey "belki de ama ikiz gebelikte normal olsa gerek.dr. normal dedi.")

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

yine aynı bayanla diyalog

-göbeğin çıkmış geçen gün yoktu 5aylık gibi görünüyor.ben 5 aylıkken vücudumda arıyordum nerede bu bebek diye haha
(geçen gün dediği bayramın 2.günü)

-normal ikiz olunca böyle oluyor demek ki.

siz olsanız ne dersiniz hadi bakalım.bende kalp kırmayı sevmem.aay bi de diyecektim aslında ilk 3 ay mide bulantısı çekmiş seninki de psikolojiktir diye.sus kızım seviyesine düşme dedim. bozuntuya vermedim tuttum kendimi

kaynanama bebeğimizin kız olacağını söylediğimde beni teselli etmeye başladı boşver kızım sende kadınsın olurr olur erkekte olur demesi beni delirtti ilk bebeğim ve ben kız olduğu için çok mutluyum

hala neden kız erkek evlat ayrımı yaparlar ki? çok üzücü çok vahim aslında

Son düzenleme:

Amaaann mıllet kafayı yemıs bayılıyolar hamılelerı korkutmaya, laf soyleyıp morallerını bozmaya... Cunku zamanında onlarada laf soyleyen olmus sımdı bıze geldı sıra acısını cıkarıyolar sınır seyler...

evet canım maalesef aynen öyle.birde şu var herkese yapılıyordur tahminimce.hamileliğin ilk başlarındaki diyalog

kadın:hamileymişsin
ben:evet
kadın:aman dikkat et bu aralar kendine
ben:etmeye çalışıyorum
kadın:düşürürsün bak sonra.senin gibi vardı böyle dikkat etmyen düştü çocuğu
ben:

sonraki aylarda yani 5-6 aylık zamanlardaki diyalog
kadın:kaç aylık oldun şimdi sen
ben:5,5 aylık
kadın:ayyy erken falan doğmasında
ben:Allah korusun doğmaz inşallah
kadın:hiç belli olmuyor benim bilmem kimim vardı böyle senin gibi kilo falanda almıyordu doğuruverdi öyle erkenden
ben:yok ben düzenli besleniyorum
kadın:ben bilemem çocuk kilo alıyormu ki dediğim gibi erken doğmasında
ben:

sonraki aylar artık doğuma az kalmıştır:)) muhtemelen bunları yapan aşağıdaki konuşmayıda yapacaktır arkadaşlarımdan şahidim ben

kadın:az kalmış doğuma
hamile:evet 1-2 hafta kaldı
kadın:sağ salim atlatırsın inlşallah
hamile:inşallah
kadın:ölen çok oluyor doğumlarda
hamile:eskidenmiş o şimdi hastanleler tam donanımlı
kadın:hastaneye bakmıyo o iş öleceksen ölürsün olmadı lohusayken gidersin mazallah lohusanın 40 gün mezarı açık kalırmış bilmiyomusun,
hamile:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…