hamilelikte maruz kaldığımız ilginç sorular ve yorumlar?

eğlenceli bir konu olmuş:)

ben 12 haftalık hamileyim, 6. haftadan itibaren aşırı mide bulantısı yaşadım, hastahanede yattım falan
uzun süre yemek yiyemedim, sürekli serumla beslendim
o süreçte de çok zayıfladım doğal olarak
kuzenimin görümcesi:
- aaa sen çok zayıflamışsın!
-yiyemiyorum herşeyi çıkartıyorum, ağzımı açamıyorum
-aaa bebeğin çok zayıf doğar ama
-yok, benim vücudumdan besleniyor. ben de sürekli vitamin serumu alıyorum zaten:26:
-aaa o zaman çok kilolu olur, çok vitamin alma, çabucak gelişir erken doğum yaparsın

cahilliğin de ötesinde bişey yani napacaksın

Son düzenleme:
Cok kilo alan biri olarak..
Son gunlerin mi canimmmm
Hayir 7 aydayim!

Hamilesin galiba
Yoo biraz kilo aldimda

Giiii nolmussun sen oyle hahaha sismissin damis gibi olmussun
-------- cvp bile vermedim

Ay ne olmussun sen oyle
Ewt biraz kilo aldim
Yazikkk nasil vercen o kilolariii
Bebek saglikli olsun da !

Aaa fil yutmus gibisin ikiz falan mi
Ya yaa

Ewet 35 kilo alip 98 ile doguma gitmis olabilirim ama suan 63 kiloyum bunuda soyleym dedim

Bebeğim biraz önde gidiyor. Bu arada doktorumun söylediği kadar kilo alıyorum. Bi kısım "Allah Allah hani hiç kilo almadin göbeğinde yok nerde sakliyosun o çocuğu" bi kısmı da "devamli yat yat duba gibi oldun" diyor oğlum olucak bi kısım "hmm kız daha iyi olurdu" bi kısım "oo el üstünde tutulursun şimdi" sanki benim kaynanamlar vahşi yok tuz yeme elin ayağın şişer yok onu bunu yeme şişman olursun veremezsin. Yok ismi bu olsun şu olsun kimsenin yorumu bitmiyor yok bide diyen hiç değilse hamile olsa geneli hamileyi geçtim evli bile değil

Gece gece çok guldum ellerinize saglik.

Bende kayinvalideden bir inci paylasayim dedim. Gayet normal olarak 6. Haftada migde bulantilarim basladi. Bizimkinin yorum " sen psikolojik olarak bilaniyosun "

kadin zaten toruna sevinmedi depresyona girdi o ayri bir konu. 50 yasinda kendini genç saniyor. 2 yillik evliyiz " ne gerek var daha erken degilmi" oldu ilk yorumu. Hala sinirim bozuluyor dudundukce.

keşke azıcıkta olsa tadına baksaydınız bebek için :)

7.5 aylik hamileyim okuduklarimin coguyla bende karsilastim.
Cinsiyetini sorduklarnda erkek deyince ohh ohh cok guzel diyenleri hatirliyorum k.
pedermde kimseye soylemeyin nazar deger demis ti. erkek bebek dogurmak niye bir ayricalik sayilir anlam veremiyorum.
Annem bir gun bana 'otura otura bebek karninda sisecek biraz hareket et doguramazsin'demis ti .
aklima o geldi benim de.. yine annem 'senin karnin simdiden boyle buyuyunce ilerde kocaman olur ' diyor hep...Bir de her hafta gordugum insanlarin her defasinda surekli ne kadar kaldi kac aylik oldu sorularini cevaplamaktan yoruldum.. Ve de karnima dokunulmasindan hic hoslanmiyorum.

Guzel konu olmus acanin ellerne saglik.

en iyisi gülüp geçmek ama bzen insanın bir laf söyleyip bozası geliyor, ya sabır diyorsun. ben de kilo çok zor alan biriyim hala çok belli değil karnım, "senin çocuk nerde?" ""yiyip durcan yiyip durcan" vs. vs şeyler diyorlar. bir gün diycem ki ben kendimi değil bebeği besliyorum... töööbe töööbe... dediğim gibi en iyisi gülüp geçmek, iştahım olsa vallahi yerim kilo almaktan korkum yok ama napıyım canım istemiyor yani, zorla yersem de çıkarıyorum.
kilo almak vermek, karnın büyük küçük olması, hele ki kız veya erkek olması değil önemli olan, annenin ve bebeğin sağlığı iyiyse gerisi boş laaaaaaaaf.

ay ne güzel konu olmuş hamile hamile ne güzel geldi...

4 yaşında bi oğlum var, tekrar hamileyim 12 haftalık bu hamileliğimde henüz bi inci çıkmadı ama oğlumda cinsiyet le alakalı çok ilginç konuşmalar olmuştu..

kayınvalidem 3 aylıkken ayrıntılıda kız olabilir diyen doktorun dediğini duyunca bana boşver üzülme demişti ne diyeceğimi bilememiştim. bişey de diyememiştim nitekim..

annem üniversite bitirmiş bir kadındır cahil de değil yani, 7-8 haftalıkken bulantılarım yüzünden hep kuru ve karbonhidrat ağırlıklı beslendiğim için, bu kadar karbonhidrat yeme kız olur, biraz da protein tüket demişti. cevap olarak anne cinsiyeti döllenme anında genetik olarak belirleniyor biliyorsun değil mi dedim. biliyorum olsun sen yine de yeme dedi

bir de aklımda eşimin memleketinde hiç tanımadığım bi kadın (o beni düğünden hatırlıyor) kapıda daha ayakkabılarını çıkartmadan beni görür görmez eee şişmiş bu demişti ne mal insanlar var sanki hayvandan falan bahsediyor. kayınvalidem de beni korumaya çalışmıştı hamile o diyerek. kadın hala olsun şişmiş şişmiş diyordu. kadın ayakkabılarını giyip kapıdan tekrar çıkana kadar 1 kelime konuşmadım yüzüne gülmedim bile.. ne kadar üzülmüştüm. sorsan sosyetiğin önde gideni..

bi arkadaşım ben 20li yaşlardayken hamile kalmıştı çevremde o güne kadar pek hamile kadın olmadığı için her aşamasında çok şaşırmıştım. 6 aylıkken felan karnı kocamandı. toplamda 30 kilo almıştı. 9 aylık olup doğum iyice yaklaşınca gerçekten yanındayken korkuyordum patlayıverecek diye oğlu 10 yaşına geldi daha geçenlerde itiraf ettim. çok güldük beraber

Benimde 32hafta oldu bugün. Görenler ne yaptın çocuğu yuttun mu diyorlar. 5 aylık gibiymiş karnım hiç ama hiç kilo almamıştım bi de iddialaşmalar var tabi halbuki 12 kilo aldım bi de cinsiyetini soruyorlar erkek diyorum Hımm neyse sağlıklı olsunda diyorlar, kız kıyafetleri çok tatlı diyenler var napim cinsiyetini mi değiştirim çocuuummuunnn

bu gebeliğimle ilgili bi inci yakaladım hemen yetiştreyim size :)
geçenlerde görümcem geldi, o da gebe ama benden 1 ay geride. bundan yaklaşık 6 ay önce daha gebelikler yokken sen epidural normal doğum yapmıştın değil mi diye sormuştu bana ben de yok canım epidural yoktu direk normaldi benim dedim. bunun üzerine geçen gelişinde bana diyor ki sakın normal doğum yapma ilk doğumunda çok kötüydün bu sefer sezeryan yap. nasıl kötüydüm yani diyorum cevap da veremiyor.. anlam veremedim en sonunda bi sorun çıkmazsa yine normal doğum isterim dedim. kapadı çenesini sanki yaşmış da bana akıl veriyor.

özellikle randevulu sezeryan yapan insanlar bana sakın normal doğum yapma diye akıl veriyorlar yaa.. ne diceğimi şaşırıyorum..

Evet bazı insanlar kendi doğrularını içlerini rahatlatmak için başkalarına empoze etmeye çalışıyorlar maalesef

Merhaba kızlar
Daha cinsiyetimiz net değil doktor kız olabilir dedi eşimle kız bebek isimlerine yoğunlaştık Arya da karar kıldı kendisi ikincide erkek olacak oda aras olur bak ne güzel uydu demi diye beni ikna çabalarında kendisi :) Bende hala ilki netleşmemişken 2.nin erkek olacağından nasıl bukadar emin onu düşünmekteyim:)

Telefonda k.valideme doktor kiza benzetti çok sevindim dedim cevap klasik: olsun bi daha yaparsınız. Biz nasıl bir toplumsak kadınlarımız bile kendi cinsini ikinci sınıf, değersiz sayıyor.

Telefonda k.valideme doktor kiza benzetti çok sevindim dedim cevap klasik: olsun bi daha yaparsınız. Biz nasıl bir toplumsak kadınlarımız bile kendi cinsini ikinci sınıf, değersiz sayıyor.

benim kv de oğluma ilk başta kız dediklerinde bana üzülme demişti sonra erkek diye düzeltince doktor aylarca kimseye söylememişti değişir diye çok ilgiçler.. erkek oldu da ne oldu diceksin hiç birşey

K.valideler hem böyle derler hem isminin konulmasını umarlar.inşaallah değişmez benimki :)

benim kv de oğluma ilk başta kız dediklerinde bana üzülme demişti sonra erkek diye düzeltince doktor aylarca kimseye söylememişti değişir diye çok ilgiçler.. erkek oldu da ne oldu diceksin hiç birşey

Harpy kaçınci haftada kız dedi doktor erkek olduğu ne zaman anlasildi? Doktor nazil sasirir ki anlamadiysan cinsiyet söyleme de mi

12. haftada ayrıntılı bakan doktora sormuştuk o da daha belli olmaz ama bakayım dedi. kıza benziyor ama başlangıçta hepsi kıza bnziyor biliyorsunuz dedi.. :) 2 hafta sonra kendi doktorumla gördük pipişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…