Hamilelikte mezarlık ziyareti

eftelyacandan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2025
72
24
3
Arkadaşlar benim dedem vefat etti hemen hemen 1 ay önce onunla büyüdüğüm için çok üzgünüm ve her zaman gidemediğim için cumaları ziyaret etmek istiyorum mezarını ancak hamileyim, etrafımdaki herkes "hamile kadın mezara giderse çocuğu doğduktan sonra sürekli ölmeye kalkar" dediler. Batıl inanç biliyorum olmayacağını ama yazmak istedim çevresinde bu cümleyi duyan veya yaşayan var mı?

Son düzenleme:
hiç bişi olmaz ölüm bu sonuçta herkesın kapısını çalacak her batıl inanca kafayı takarsak kafayı yerız sen gıt dedeciğinin yanına Allah rahmet eylesin bi yasin oku miss

Çocuk yetiştireceksiniz, hurafelere inanmayı bırakın

Ayy sinirlerim bozuluyor böyle laflara ya. Bende hamileyim ve her hafta oğlumun mezarına gitmeyr çalışıyotum

Benim de ama çok baskı kuruyorlar artık dedemin mezarına bile gidemiyorum çok üzülüyorum
Yaşanız çok mu küçük. Doğruyu yanlışı bilmeyecek yaşta mısınız. Ayrıca çıkıp gitseniz dedinize ziyarete kimin nasıl haberi olacak

Yaşanız çok mu küçük. Doğruyu yanlışı bilmeyecek yaşta mısınız. Ayrıca çıkıp gitseniz dedinize ziyarete kimin nasıl haberi olacak
Şekerim var bu yüzden korkuyorlar iki gün sonra birşey olursa bebeğe diye merak ettim sordum neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım? Doğruyu yanlışı bilecek yaştayım ancak bu durumu ilk defa duydum yaşayan elbette olabilir. Bilinçsiz bir anne olmak istemem, bahtıl diyip geçmemek lazım olur mu olur.

Olmaz

Bahtıl değil ablacım batıl.
Yaşın çok küçük kusura bakma üniversite sıralarında dirsek çürüteceğin yerde evlenmiş çocuk yapmışsın. O zaman biraz bilinçlen, doğruyu yanlışı ayırt et, oku araştır. Batıl deyip geçmemek lazım dediğin şey dünyanın en saçma cümlelerinden biri. Şekerin olmasıyla da konunun bir alakası yok onu da doktor takip edecek.

Üniversitemi okumadığımı nerden biliyorsunuz hanım efendi siz kimsiniz de beni tanıyorsunuz 2. senem benim hukukta, ayrıca batıl, veya bahtıl ne fark eder? Yaşım küçük de değil, evlenip çocuk yapabilecek yaştayım demek ki yaptım. Hem okululu hem hamileliğimi sorunsuz bir şekilde bu süreçte yürütebiliyorum. Ben size bunu mu sordum? Sorduğum soruya cevap verin siz? Buna mı dikkat ettiniz gerçekten? Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama gerçekten yaptığınız hem komik hem çok saçma. Hamilelikten kaynaklı olarak hormonlarımdan dolayı korkuyorum, bir hamilelik geçirdiniz mi bilmem ama bunlar çok normal, çevremde de sorabileceğim biri olmayınca buraya sordum. Şekerim ile ilgisi var, çünkü yeni kaybettim dedemi ve çok üzülüyorum, doktor takibindeyim merak etmeyin köylü değilim ben, sadece hurafelerden dolayı yazdım bunu merak ettim bu kadar ciddiye alıp beni eleştirebilecek kapasiteye sahip değilsiniz siz.

Üzüntünün de şekeri çok çok etkilediğini biliyorsunuz o halde. Tepkim size değil evlenip çocuk sahibi olabileceğini düşünüp evlendiren çevrenizin böyke basit bişeyde bile baskı kuruyor olması.
Bişeycik olmaz gönül rahatlığıyla gidin dedenizi ziyaret edin

Bişi olmaz ben gebeyken anneannem vefat etti yıkanırken izledim annemi tuttum cenazeye gittim lohusayken de eşimin babaannesi vefat etti çok severdim onun cenazesine gitmedim ama mezarına defalarca gittim

Teşekkür ederim, evet gerçekten haklısınız sorun bir tık da bende, fazla takıldım bu meseleye bu yüzden yazdım, bir de merak ettim açıkçası gerçekten böyle birşey olabilir mi diye? Olamayacağının bilincindeyim ama bu hayatta neye birşey olmaz dersek oluyor ve çocuğumun benim yaptığım bilinçsiz davranışı çekmesini istemem bu yüzden yazmıştım, teşekkür ederim yine de güzel cevabınız için

Bişi olmaz ben gebeyken anneannem vefat etti yıkanırken izledim annemi tuttum cenazeye gittim lohusayken de eşimin babaannesi vefat etti çok severdim onun cenazesine gitmedim ama mezarına defalarca gittim
Teşekkür ederim başınız sağolsun sizinde bende dedemi yıkandıktan sonra cenazesini görmüştüm hamileyken ama o zaman bilmiyordum tabi

Sağlıkla kucağınıza alın. Hayırlı sağlıklı ve uzun ömürlü olsun inşallah

Hukuk okuyan birisi "batıl,veya bahtıl ne fark eder?" demez.Hukuk okuyan birisi "mezarlığa gidersen bebeğin sürekli ölmeye kalkar." gibi saçma sapan bi cümleye inanmaz.Hem ölmeye kalkmak ne yahu?Adalet falan okuyan da kendinisini hukuk okuyorum diye tanıtmasın artık çok komik oluyor.

Adalet okumuyorum sadece, hakim olmak için okuyorum. Bir hamile kadını bu kadar açıklamaya sürüklediniz ya inanamıyorum gerçekten Kadının en büyük düşmanı kadındır derlerdi de inanmazdım. Peki bana açıklasanıza 40'ı çıkmayan kadına sürekli al basar bana bunu da açıklayın, çünkü ben çevremde buna çok şahit oldum. Bu da mı hurafe? Kendinizi saçma sapan şeylerle çirkin etmeyin lütfen. Ben bu soruyu hamilelik hormonlarına dayanarak yazdım peki siz beni aşağılamak için yanlış yazdığım normal bir kelimeye bakarak mı aşağılayacaksınız? Ben utandım yaptığınız şeye, siz de utanın lütfen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…