Hamilelikte mide bulantısı 2016

Acil yardım edinn lütfen 9 haftalık hamileyim 1 haftadır tek birşey yemedim kusmaktan ne iyi gelir mide bulantısına yardım edin tecrübeli anneler hamişlerr

Mide bulantisinin sebebi açlık. Kokmamasi için beyaz ekmek içine komaya beyaz peynir ile tost yapıp yiyebilirsin. Bence kepek ekmeği gaz yapıyor. Hem mide bulantısı hem gaz sancısı çok fena oluyorum. Ama midem hafif agridiginda bir parça ekmek yiyorum. Dün sadece ızgara kırmızı et yedim. Akşam ne mide bulantısı ne gaz sancısı çektim. Bir kaç gün böyle idare edeceğim bakalım nasıl olacak.

Mide bulantisi ceken arkadaslar, ben 4 uncu kez hamileyim ve malesef tum hamileliklerimde ayni sorunlari yasadim ve su an yasiyorum.
6-16 hafta arasi gece gunduz mide bulantisi. Hersey cok pis kokuyor. Ve dediginiz gibi su icmek lagim icmek gibi geliyor. O kadar asiri bulaniyorki beni depresyona sokuyor. Markete gidip canim belki birseyler ceker diyorum..reyonlardaki yiyecekleri gorunce fenalasiyorum. Evde yemek piserken burun deliklerini peceteyle tikiyorum.
Yinede bunlara ragmen sivi kaybi yasamiyorum ve kilomda dusukluk yok. Ben 1.65 boy ve 50 kiloyum su anda.

Benim isime yarayanlari soylemek istiyorum...belki size faydasi olur.

1. Sabah yataktan cikmadan yatarak kraker yiyorum. Aksamdan hazirliyorum. Bir muddet bekliyorum oyle kalkiyorum.
2. Yagli ve baharatli yiyecekler yemiyorum. Meyveye agirlik veriyorum. Ozellikle suyu cok olan karpuz gibi.
3. Saat basi birseyler atistiriyorum. Midemi aciktirmiyorum. Yedikten sonra hemen su icmiyorum. Ustune su icince direk kusmaya goturuyor. Once biraz uzanip 15 dk. sonra yudum yudum iciyorum. Toprak bardaktan su icmek daha kolay geliyor bana.
4. Eger yemek yerken bile icim kalkiyorsa...ilik cola iciyorum. Yudum yudum cola bulantiyi bastiriyor. Saglikli degil biliyorum ama kusa kusa yemek borusu tahris olmustu neredeyse kanama olacakti. Soguk icmemek lazim.
5. Dusunceler onemli: bebegimi besleyemiyorum diye dusunmeyeceksin. Onemli olan ilk 3 ayda kendi sagligimiz. Zaten sonradan istahimiz acilacak. Hepsinin gecici oldugunu biliyoruz. En zor anlarimda bebegimin kucagima verilecegi ani dusunuyorum yada ultrasyon resimlerine bakiyorum.
6. Ilac kullanimini ben cok denedim. Etkisinden cok yan etkileriyle bogustum. Yan etki olarak benim psikolojimi bozuyorlar. Artik dogal yollari tercih ediyorum.

Mide bulantisinin yani sira daha baska problerimde var arkadaslar ama onlara hic girmeyelim. Hormonlarlimla savasiyorum.
Birde teselli: bulantisi olan hamilelerin dusuk riski cok cok az cunku hormonlari cok aktif.
Bu arada ben Hollanda da yasiyorum.
Buradaki psikologlar beni anlamiyorlar. Din ve kultur farkli oldugu icin anlamalari mumkun degil. Beni en iyi Turk vatandaslarim anlar dedim ve buraya uye oldum.
Yorgunluktan parmagimi kaldirmakta zorlandigim anda medet Allah im diye haykirdim. Arkadasimin tavsiyesi uzerine gunde 500 kere kelimei tevhid soyluyorum ve bir mucize sanki beni o tesbihat ayaga kaldirdi. Cocuklarimin yuzu guldu annemiz canlandi diye. Dil damaga yapisik halde 500 Lailahe illellah. En sonunda Muhammedun Rasulullah. Yoga moga fayda etmedi.

Her kadin farklidir...ama mide bulantisi ceken hamileler en iyi birbirlerini anlarlar.
Inanin dogummu zor bumu zor diye soranlara ben diyorum dogum 1 gun en fazla 2 gun surer. Ama bu haftalarca insani mahvediyor..
Allah hepimize kolayliklar versin.

Aslında aç kalmıyorum kraker armut falan yiyorum asıl sorun su içemiyorum bir gudum bile içsem kusuyorum su içmemek zarar verirmi bebeğe
Bebegin içinde bulunduğu aminyon sivisi işçin su önemli canim bana doktor bol bol su iç dedi limon falan çok suya hem faydali hem de limon mide bulantini onler

Oy oy çok fena o mide bulantıları Allah yardımcınız olsun bende 6 ve 14 haftalar arası yaşadım akşamları sadece salata yiyebiliyodum ekmekle.Sonra geçince herşeyden bol bol yemeye başladım gördüğüm herşeyi yiyesim gelmeye başladı daha da enerjik oldum oh be dedim gebelik ne güzel şeymiş ama su içmek çok önemli bardağı doldurun yudum yudumda olsa için hanımlar inşallah çabuk geçer

Uc bucuk aydir bulantilarim var. Ayakta bir Saat zor duruyorum. Hersey ama hersey cok zor. Yasamak zor. Sukur ki ilk iki ay kadar kotu degilim. Ama bu derdi kimse ceksin istemem. Ikinci hamileligim. Bir daha cocuk yapak istemiyorum. Daha fazla gucum kalmadi. Yalnizim. Aylarca aclik cekmek cok zor. Cocugumu dahi besleyemiyorum. Simdi midem cocuk midesi kadar kaldi. Agrilar da cabasi. Dua edelim birbirimize. Yalniz olmak da boynumu buktu. Hicbirsey fayda etmiyor. Uc bucuk ay oldu gecmesini bekliyorum

Neden yalnızsın arkadaşım eşin uzaktamı açlık çok zor hiç enerjisi olmaz insanın.Üzüldüm size inşallah geçer bi an önce

Neden yalnızsın arkadaşım eşin uzaktamı açlık çok zor hiç enerjisi olmaz insanın.Üzüldüm size inşallah geçer bi an önce
Esim hep iste. Yani cok calisiyor. Yurt disindayim anneme Vize vermediler gelemiyor. Kimse de yardim etmiyor cevrede. Esimin ailesi de oyle. Kimse Boyle bulantilarim cekmemis. Bana kusup ayaga kalktiklarini anlatiyorlar. Cekmeyen anlamiyor bunu. Ayaga kalkacak halim bile yok.

Yurt disinda neredesin
Bende Hollanda dayim

Yazınız için teşekkür ederim allah hepimize kolaylık versin benim ilk hamileliğim hiç bişey bilmiyorum

Çok zor su içiyorum kusuyorum çok kustugum zaman doktorum çağırıyor serum takıyor haftada 2 kere hastanede kalıyorum malesef

Doktorumu bilgisi var zaten çok kustugu günlerde çağırıypr serum takıyor haftada 2 kere gidiyorum yorulfum gidip gelmekten valla çok xormuş

Doktorumu bilgisi var zaten çok kustugu günlerde çağırıypr serum takıyor haftada 2 kere gidiyorum yorulfum gidip gelmekten valla çok xormuş
Ben de sizin gibiydim psikolojim bile bozulmuştu baya. Hele bu sicakta sizin icin daha bir zor oluyordur ama bebeginizle konusmak biraz olsun moral gucu sagliyor tavsiye ederim. Doktorunuzdan rica etseniz aslinda bulanti hapi yazsa cunku gercekten cekmeyen bilemez çoğu zaman katlanilmaz oluyor bulanti ve kusma. Hos benim hala gecmis degil kusmam hala ilac kullaniyorum kullanmadigimda sonuc yine ayni yedigim ictigim en fazla 15 dk duruyor o yuzden hala seker yuklemesi yaptiramadim. Ac karnina icmem gerektigi icin o igrenc glikozlu sıvıyı her defasinda son yudumu alir almaz kusuyorum

Benimde bulantılarım 7 haftada başladı. Şuan 12. haftadayız hala aynı. 2 kere hastanede yattık 3 günde bir serum takılıyor ama fayda etmiyor. 4 kilo verdim. bulantılı hamilelik gerçekten çok zor . Ye ama kus lafı ayrı bir sinir bozuyor. Olmuyor yani öyle kimseye anlatamıyorsun.
Günde 1 litre su zor içiyorum onu da yanıma su şişesi koydum yudum yudum 1 lt yi bulamıyoruz. 12. haftada azılır dediler daha değişiklik yok ne zaman geçecek bekliyorum

16 haftada geciyor canim

Benim daha midem bulanmıyor.kardeşimde hamile ama hiçbir şey yiyemiyor mide bulantısından kusmaktan üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…