- Konu Sahibi Minikoalam
-
Bazısına hiç bir şey olmuyor. Hiç midesi bulanmadan hamilelik geçiren bir çok arkadaşım var. Umarım sizin de bulanmaz.Benim daha midem bulanmıyor.kardeşimde hamile ama hiçbir şey yiyemiyor mide bulantısından kusmaktan üzülüyorum
Evet haklısın midesi bulanmayanlar var.Benim kardeşim aç duruyor o yüzden hep halsiz şu sıralar.Bazısına hiç bir şey olmuyor. Hiç midesi bulanmadan hamilelik geçiren bir çok arkadaşım var. Umarım sizin de bulanmaz.
Ama bulantıları çok aşırı olanlar bayağı zorlanıyor. Canı zaten hiç bir şey yemek istemiyor.
Seni anlayamazlar canim eger kendilerinin basina gelmediyse anlamazlar nazlandigini ve abarttigini dusunurler. Seni en iyi biz anlariz.
Ayy canim ya cok üzüldüm valla yazdıklarını okuyunca. Cekmeyen anlamaz bu sıkıntıyı insanlar sanıyor ki onlar gibi sabah bulantisi yaşıyoruz ama hayatımızı resmen felc ediyor bulanti ve kusma. Kayinvalideni hic takma yokmus gibi davran, yatmaya dinlenmeye çalış, kizina da durumunu anlat eminim anlayacaktir ve seni rahatsiz etmeyecektir. Hastaneye yatman biraz olsun gozunu açtırır aslında. Allah sabir ve kolaylık versin.Ya artik zaten duymaktan bunaldim. biz de kustuk yedik kustuk. Bi defolun gidin diye bagiracagim artik. Serumsuz ayaga kalkamadigim günler oldu, sadece nefes alabiliyordum. annem beni anliyor aynilarini cekmis. Ama cevremde ooo ben de kustum diye süper kahraman gibi dolasan kaynanam var. Bir ben beceremiyormusum gibi. Kalk sofrayi topla düzelirsin bile dedi.
Bugün ilk defa sinir krizi gecirdim hamilelikte. Iki gündür atesliyim. Antibiyotik verdi doktor ama atesim var hala.
Cok bagirdim agladim karnima sanci girdi ama kanamam yok. Cok korktum fakat öleyim de kurtulayim diyorum. Biktim bütün insanlardan. Acliktan, anlayissizliktan.
Dört ay olmus bugün doktora gittim. Bana cok kötü olursan hastanede yat diyor. Kizim iki yasinda onu da yanima almam gerekiyor ama iki yasindaki cocuk ne yapsin hastanede ben baygin yatarken.
Dayanacak gücüm kalmadi. Sabah uyandim ne kadar su ictiysem kustum, dudaklarim yara icinde. Ilk hamileligimde tüm gün yatip dinlenebildigim icin simdikinde daha beter olacagini düsünmedim. Cünkü yatip dinlenemiyorum cocukla. atesim de inmiyor.
Sifiri tükettim su an. Bilet alip türkiyeye dönecegim galiba. Artik katlanamiyorum. Esimle kavga ettim haftasonu beni türkiyeye birak dedim. Ona da is yerinden baski yapiyorlar birakamiyor. Annem buraya gelemiyor. Esimin ailesi ise tatildeler bir ay uzattilar hatta.
Evde ölmeye de razi degilim kizim annesiz büyüsün asla istemem.
Böyle bir durum. 4 aydir kesintisiz bulanti ve kusmadan sabrim da tükendi.
Saolun. Geceleri mide agrisindan bulantidan kalkiyorum hep. Basima da vurdu karnim kasiliyor bir yandan. Midem o kadar kuculdu ki bir dilim ekmegi dinlene dinlene yiyorum. Allahtan sifa diliyorum. En cok da Benim gibi yalnizlar icin uzuluyorumAyy canim ya cok üzüldüm valla yazdıklarını okuyunca. Cekmeyen anlamaz bu sıkıntıyı insanlar sanıyor ki onlar gibi sabah bulantisi yaşıyoruz ama hayatımızı resmen felc ediyor bulanti ve kusma. Kayinvalideni hic takma yokmus gibi davran, yatmaya dinlenmeye çalış, kizina da durumunu anlat eminim anlayacaktir ve seni rahatsiz etmeyecektir. Hastaneye yatman biraz olsun gozunu açtırır aslında. Allah sabir ve kolaylık versin.
Bence sen kizinida al annenin yanina gitYa artik zaten duymaktan bunaldim. biz de kustuk yedik kustuk. Bi defolun gidin diye bagiracagim artik. Serumsuz ayaga kalkamadigim günler oldu, sadece nefes alabiliyordum. annem beni anliyor aynilarini cekmis. Ama cevremde ooo ben de kustum diye süper kahraman gibi dolasan kaynanam var. Bir ben beceremiyormusum gibi. Kalk sofrayi topla düzelirsin bile dedi.
Bugün ilk defa sinir krizi gecirdim hamilelikte. Iki gündür atesliyim. Antibiyotik verdi doktor ama atesim var hala.
Cok bagirdim agladim karnima sanci girdi ama kanamam yok. Cok korktum fakat öleyim de kurtulayim diyorum. Biktim bütün insanlardan. Acliktan, anlayissizliktan.
Dört ay olmus bugün doktora gittim. Bana cok kötü olursan hastanede yat diyor. Kizim iki yasinda onu da yanima almam gerekiyor ama iki yasindaki cocuk ne yapsin hastanede ben baygin yatarken.
Dayanacak gücüm kalmadi. Sabah uyandim ne kadar su ictiysem kustum, dudaklarim yara icinde. Ilk hamileligimde tüm gün yatip dinlenebildigim icin simdikinde daha beter olacagini düsünmedim. Cünkü yatip dinlenemiyorum cocukla. atesim de inmiyor.
Sifiri tükettim su an. Bilet alip türkiyeye dönecegim galiba. Artik katlanamiyorum. Esimle kavga ettim haftasonu beni türkiyeye birak dedim. Ona da is yerinden baski yapiyorlar birakamiyor. Annem buraya gelemiyor. Esimin ailesi ise tatildeler bir ay uzattilar hatta.
Sicak corba(ozellille yogurt corbasi) biraz yatistirabilir midenizi yani en azindan daha uzun sure kaliyor midede. Elmayi da deneyin biraz olsun tutar midenizi. Bir de sicak ve soguk seyler midedeki kasları gevsetir demisti bana doktorum. Bir deneyin isterseniz. Kusma sonrasi kasilma sıkıntısı icin de muz yemeye çalışın.Saolun. Geceleri mide agrisindan bulantidan kalkiyorum hep. Basima da vurdu karnim kasiliyor bir yandan. Midem o kadar kuculdu ki bir dilim ekmegi dinlene dinlene yiyorum. Allahtan sifa diliyorum. En cok da Benim gibi yalnizlar icin uzuluyorum
Allah yardımcın olsun canım yaşadıkların çok zormuş gerçektenYa artik zaten duymaktan bunaldim. biz de kustuk yedik kustuk. Bi defolun gidin diye bagiracagim artik. Serumsuz ayaga kalkamadigim günler oldu, sadece nefes alabiliyordum. annem beni anliyor aynilarini cekmis. Ama cevremde ooo ben de kustum diye süper kahraman gibi dolasan kaynanam var. Bir ben beceremiyormusum gibi. Kalk sofrayi topla düzelirsin bile dedi.
Aslında aç kalmıyorum kraker armut falan yiyorum asıl sorun su içemiyorum bir gudum bile içsem kusuyorum su içmemek zarar verirmi bebeğe
Aynen rezene cayida iyi geliyorEver arkadaşlar sürahinin içine su limon salatalık maydonoz atın ferahlatıcı bi aroma bırakıyor. Dün midem aksama kadar fenaydı bgün çok şükür hiç bi sıkntım yok umarım herkes bu ferahlığı yaşar Allah yardımcımız olsun kızlar
Sicak corba(ozellille yogurt corbasi) biraz yatistirabilir midenizi yani en azindan daha uzun sure kaliyor midede. Elmayi da deneyin biraz olsun tutar midenizi. Bir de sicak ve soguk seyler midedeki kasları gevsetir demisti bana doktorum. Bir deneyin isterseniz. Kusma sonrasi kasilma sıkıntısı icin de muz yemeye çalışın.
Bence sen kizinida al annenin yanina git
Benim kizlarim buyuk 13 14 yasinda ve yardimci oluyorlar. Esimde hic kaldirmiyor beni herseyimi ayagima getiriyorlar. 5 yasindaki oglumada onlar bakiyor. Senin durumunu okuyunca cok uzuldum..ben senin yerindr olsam seni anlayan birinin yanina giderim. Yanlis yonlendirmek istemiyorum ama ruh halimiz bebegimize yansiyor ve 2 yasindaki kizinada yazik.
Allah hayirli kararlar vermek nasip etsin..
Allah yardımcın olsun canım yaşadıkların çok zormuş gerçektenGeçecek inşallah bugünler ve sen de bebeğin de sağlıkla hayatınıza devam edeceksiniz.Umarım bir an evvel annenin yanına gidebilirsin ve huzura kavuşursun
Zaten ucakta durabilecek halim olsa ilk aydan atlar giderim. Simdi o kadar uzun yolculuga gelemiyorum yanimda da kizim olacak. düser kalirim bir yerde. Hep sabirli güclü olmaya calisirim ama dün atesle beraber sinir krizi gecirdim. Yavrum benimle bunlari yasiyor diye. Dogunca kaynanam kendi dogurmus gibi davranacak ben bunlari yalniz cekerken.Özelllikle kacti gitti hatta ona sorumluluk düsmesin diye. Hersey birikti üzerime. Aclik, yorgunluk, duygusal olarak yipranma. annem zaten perisan oluyor yanima gelemiyor diye. Vize vermiyorlar yine deneyecegiz. Birkac ay sonra gidecegim yanina, yani iyilesince. Birkac günlük inan. Moral olsun diye raziyiz yine de.
Aslinda biraz destek alsam coktan ayaklanmistim. Yalniz olmam bu süreyi bu kadar uzatti. Ayaga kalkacagim. Hersey yavrularim icin. Herseyi göze aldim ama sabira ve güce cok ihtiyacim var.
Allah büyüktür insallah bu güzel duyguyu yasarsinBurasi hamislerin sayfasi ya belki bi cevap bulurum sizden bsna yardm edin lutfen belirtilerim vardi bat 20 si kahve leke geldi bende erken gebelik testi yaptm ikiside pozitif cikti ama kanamam oldu yogun degil yerlesme olsa kirmizi olmaz dimi bu gun kan verdm sonuc yarn kanama sancisz ve damla damla az yani bilgisi olan lutfn yardm etsin olmayan dua etsn Allah edendende etmeyendende eaxi olsun
Ah canim ya valla fazla fazla yıpranmışsın. Merak etme kızın da anliyordur seni hem ne guzel destek oluyordur kizinin varligi, ona tutun. Benim ilk hamileligim, ilk aylarimda kafami kaldıramıyordum her gun aglamakla gecti kendimi artik olumcul hasta gibi hissetmeye başlamıştım ki sen bu bulantinin sonucunun dünyalar guzeli bir evlat olacağını biliyorsun o duyguyu tatmissin önceden.Corbayi iyiyken yapiyorum. Eger tiksinmezsem yiyebiliyorum. Kendi yaptigimi yiyemiyorum pek zaten yapamiyorum.
soguk salatalik, sert armut falan yatistiriyor. alisverise cikamadigim icin esimde bütün o isler. esim bazen tost yapiyor onu yiyorum. Tencere görmek bile hala midemi bulandiriyor. Bazen güc bulunca giriyorum mutfaga kokmasin artik diye. Camasir suyuyla yapmistim temizlik, hasta etti hemen pesine beni. Kokularla yasamak zaten beni igrendiriyor su dönemde. Türkiyede olsam haftalik temizlikci tutardim zaten. Yasadigim yerde hersey daha farkli.
Zaten bir seyi en fazla iki hafta yiyebiliyorum. sonra tiksinti.
Bebegimin ultrason fotografina baktim az önce parmagini emiyordu. O duygu yasatmasa baska hicbirsey yasatmaz galiba beni su anda.
Rabbim tüm hamilelere kolaylik versin. Hele ki benim gibi yiyemeyenler, olur olmaz kusanlara. Sabir versin. Sayili gün gececektir. Yavrumun beni aglarken görmesi acilarin en büyügüymüs onu anladim.
Ah canim ya valla fazla fazla yıpranmışsın. Merak etme kızın da anliyordur seni hem ne guzel destek oluyordur kizinin varligi, ona tutun. Benim ilk hamileligim, ilk aylarimda kafami kaldıramıyordum her gun aglamakla gecti kendimi artik olumcul hasta gibi hissetmeye başlamıştım ki sen bu bulantinin sonucunun dünyalar guzeli bir evlat olacağını biliyorsun o duyguyu tatmissin önceden.
Gececek bu gunler az kaldi ayrıca bebegin de saglikli. Kusan annelerin bebekleri sağlıklı gelisir diyor doktorlar cunku yenilen icilen seylerdeki toksinleri vucut kusarak atarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?