Hamilelikte mutsuzluk

Bir fotoğraf gördüm bir bebeğin yüzü doğum lekesiyle kaplıydı sanırım ondan etkilendim en önemlisi sağlıklı doğması tabi ki ama insan etkileniyor ister istemez
Hamileligimde bende görmüştüm o fotoğrafı ınstegramda gezinirken. Doğana kadar da endişe ettim ya aynısı olur diye. Hatta kurban bayramında da ciğere filan dokunmuştum. Vücudu pul pul olan bir de öğrencim vardı deri hastalığı olan.. hepsi beni tedirgin etti. Şükür kızım 10 aylık oldu hiç bir doğum lekesi yok. Gönlümüzü ferah tutun. Bu düşünce insanı yıpratıyor.

Peki ya sonrası nasıl atlattın? Doğumun nasıl geçti mesela
cok korkuyordum normaldende sezeryandanda.en son doktor saglik problemimden dolayi sezeryan onerdi.bir anlamda iyi oldu.yapamazdim o psikolojiyle normal dogumu..simdi bebegim 10 aylik daraldigim gunler oluyor ama ilginctir dogumdan sonra bebekle anne arasinda tuhaf bi baglilik gelisiyor.simdi onu uyurken bile özlüyorum.
Allah veriyor sevgisini.sabrini...değişik farkli birsey.

Doktor mu dedi ? Basks nasıl bir risk var peki?
Ama bu her kilolu bebek yada suyu fazla olan bebek annesi için geçerli değil baştan söyleyeyim ki kafanız karışmasın. Zaten şeker yuklemesinin yapılacağı belli bir zaman dilimi var.
Ben 27+6 haftalikken yaptırdım 50 mg lik o yüksek çıktı yarın sabah aç karnına 100 mg lik yapılacak. Onun sonucunu görmeden doktor birşey söylemek istemedi. O da yüksek çıkarsa bu durumun eksilerini bu süreci tekrar konuşacağız. Yani yarın belli olacak bende çok bilgi sahibi değilim henüz. Inşallah çıkmaz. Eğer aksi bir durum olursa doktorun verdiği bilgileri sizle paylasirim. Sizin böyle bir şüpheniz mi var. Kaç haftalık hamilesiniz.

Ben 15 gün önce gittiğimde doktorum biraz suyun fazla dedi şeker hastası olsn var mı ailede dedi .Bende annemin olduğunu söyledim. Şeker yüklemesi yaptıralım iki hafta sonra gel dedi .Ordan şüphelendim ben .Ben de 27.haftamdayim

Anladım inşallah birşey çıkmaz. Ben biraz internetten baktım da pek iç açıcı bir durum değil. Tabi çözümsüz birşey de değil. Diyetle olmadı insulunle kontrol altına aliniyormus fakat insan yine de endişeleniyor işte hem bebek için hem kendisi için.

İnsansın ve bazı şeyleri bu şekilde hissetmen çok doğal ...ama düşüncelerimiz hislerimizi önemli ölçüde etkiliyor ...lütfen olumlu şeyler düşün ...senin bebeğini kucagina sağlıkla alman için dua edicem.İnan bana ikinci doğumda daha rahat toparlanıliyor çünkü herşeyin er yada geç bir düzene girdiğini biliyorsun deneyimledin.Geceleri sev minik kuzunu üzülmesin sen üzüldüğün ve endişelendigin için... Bizi de mutlaka haberdar et kuzun doğunca
.

Lohusa depresyonuna karşı omega3 tavsiye ediliyor. Doktorunuzla görüşün yazsın bir tane.

Internette çok bilgi kirliliği var ona pek inanma derim .Bi tanıdığım var ona da sordum bir sürü arkadaşı şeker hastasıymus çocuklarında birşey yokmuş. Şeker daha çok çocuğun gelişiminden çok şeker hastası oluo olmadığı ile alkali bir diye biliyorum .işte ben de salı günü tam öğrenicem .Bende sana bilgi veririm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…