• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte nasıl besleniyoruz?

tuxgxbaa

elif sena'm hoşgeldin....
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
228
1
96
43
İstanbul
ARKADAŞLAR...hamilelikte nasıl besleniyoruz...neler yemeye özen gösteriyoruz...neler faydalı ...birbirimizle paylaşırsak,bebişlerimiz daha sağlıklı olur dimi....kaydirigubbakcemile2

merhaba tuğbacım
ben brokoli çorbası içiyorum tadıda enfes hatta yapımıda kolay hem vitaminli hemde mide bulandırmıyor

sabahları mutlaka 1 yumurta
ve yatmadan öncede 1 bardak süt
balıkla pek aram yok ama mutlaka yemek gerekiyormuş:(

haftada iki kez balık, sabahları yumurta, günde iki bardak süt, en az iki porsiyon meyve, bol yeşillik, haftada bir kez baklagil, beyaz et ve kırmızı et. Yani mümkün olduğunca abur cuburdan uzak, doğal beslenme. Veeeee en önemlisi günde en az iki litre su çok faydalı. A aaa birde kuruyemiş unutmayalık günde 4-5 tane ceviz, bir avuç fındık ve hurmaa....... hayırlıs olsuni afiyet olsunnn

kızlar bunları yerseeeeeeek.bomba oluruz bomba.bence süt,yumurta olmalı ve gerisi dengeli ve bilinçli beslenme.et yani protein de önemli...

Kızlar dün annem geldi, ve günde en az 3 öğün meyva yediriyor. Özellikle elma, kivi, armut iyiymiş. Ve en az günde bir öğün çerez( ceviz, badem, fındık vs.) abartmamak şartıyla herbirinden 5-6 adet gibi.
Ayrıca Avakado harika arkadaşlar, helede benim gibi yeşillik ( maydonoz, yeşil soğan, dereotu vb...gibi) yiyemiyorsanız. Bunların yerine çok iyi geçiyor. Ben öncedende yiyordum ve yemediğim yeşillikleri bu şekilde vitaminlerini kapatıyordum.

ben her sabah ve akşam süt içmeye dikkat ediyorum...yanında yumurta,peynir sabahları....sebze yiyorum genelde kızartma yemiyorum....portakal ve elma suyu içmeye çalışıyorum...kuruyemişe bayılırım...balık yemeyede çalışıyorum...bulgur pilavı çok yararlıymış arkadaşlar...(özlenözlem söyledi)
sanırım bebişin zekasını açıyomuş....

arkadaslar peki hangi balıgı daha cok tüketmeliyiz ya ben yemek hiç yiyemiyorum canım bişey istemiyo ya cok üzülüyorum hani dip balık felan bişeyler duydum nedir bu ya

arkadaslar peki hangi balıgı daha cok tüketmeliyiz ya ben yemek hiç yiyemiyorum canım bişey istemiyo ya cok üzülüyorum hani dip balık felan bişeyler duydum nedir bu ya

benimde en çok kafamı karıstıran konu bu.asağıdaki sözler bebeğinizi beklerken nasıl beslenmelisiniz kitaptan alıntı.faydalı bir kitap gibi bende yeni aldım.

cocuk doğurma yasındaki herkadının göl ve nehirlerde yasayan yada yumurtlayan balıkları yememeleri gerekir.(bunlar alabalık,tatlı su levreği,sazan som balığı)ancak tutuldukları sularda cevre kirliliği olmadığından eminseniz yiyebilirsiniz. en doğrusu deniz balıklarının(ton balığı deniz alası,lüfer mezgit vb.tercih edilmesi olacaktır.bunlarında bir istisnası var.yüksek düzeyde metil civa ihtiva edebilen kılıc balığı bu balığı yenmeniz önerilmiyor.

balıklar bile karıstı en iyisi dr sormak demi ama ben alabalıkgı cok seviyorum mesela hamsi somon ne yapmalı yaa

yaa ben balıktan nefret ediyorum hani bazıları der ya denizden babam çıksa yerim ,ben babam çıksa geri atarım o derece yani:)
acaba balık yerine ne yiyebilirim???

benim duyduğum kadarıyla yağlı balık en iyisiymiş. Balık yiyemeyenlerede balık yağı hapı varmış(aktarlarda) onu öneriyorlar

arkadaşlar günde en az 2 bardak süt en az 2 litre su, 100 gr kadar et ( beyaz yada kırmızı, balık da olabilir) bol meyve ve sebze yemelisiniz. balık meselesi de dip balıklarında civa düzeyi yüksek olduğu için önerilmiyor. dip balığı da orfoz lagos gibi balıklarmış ( eşimden aldığım bilgi) yani en çok bulunan hamsiler mezgitler çipuralar gönül rahatlığıyla yenilebilir.

bu arada kahve ,çay,sigara,kola tüketimini azaltmak lazım kızlar...ben hiç birini kullanmıyorum...kullanmıyodumda zaten...bebeişlerimizi zor kazandık...bu uğurda her şeyi yapalım canlarım...

ya bu yemek içmek olayı beni çok sıkıo aslına bakarsanız benim canım ne isterse onu yemek istitorum kendimi şartlarsam onu yemeliyim bunu yemeliyim die yiyemiyorum malesef..tek dikkat ettiğim maydonoz kekik dereotu ve nane yemiyorum duyduğum kadarıyla düşüğe sebep oluyormuş.aslında emin değilim ama öle duyduğum için risk etmek istemedim.....siz duydunuzmu böyle bişi...?

ben sabah mutlaka 1 bardak süt, peynir, ekmek ve yumurta yiyorum.
işe geldiğimde de saat 10.00 gibi badem, fındık, ceviz ve kuru kayısı yiyorum ama az az.
saat 12.00 ztn yemek çıkıyor, artık ne çıkarsa, çorba, sulu yemek, salata vb.
sonrası kötü oluyor ne yazıkki çünkü akşama kadar acıkıyorum haliyle, arada meyve yiyorum ama kesmiyor. 19.00da çıkıyorum ve o saate kdr ne yiyeceğimi bilemiyorum :çok üzgünüm:
akşamda evde gidiyorum ve yaptığım yemek ne varsa. genelde bulgur pilavı yapmaya çalışıyorum bu ara, bir de mevsim sebzeleri...haftada bir iki kez et,tavuk yemeye çalışıyorum ve yatmadan 1 bardak süt. ben şimdilik bu şekilde besleniyorum.

Back
X