Hamilelikte Ölüm Korkusu

Allah korusun evladınızı size bağışlasın inşallah. Bu his bambaşka bi şeymiş. Hiç tahmin etmezdim ama oldu bende de. Bebek etkileniyor bir de ona üzülüyorum.
Aminn canimm cumlemizinkini.. Anne olmak bambaskaa biseyy.. Sende saglikla kucagina alirsin Allahin izniyle.
Klasik muzik dinlet bebise,konus.. Bnde cok karamsardim ama korkma etkilencek diye simdi cok huzurlu bi oglum var..

Hanımlar o kadar güzel mesajlar yazmışsınız ki uyandım önce mesajlara baktım ve gerçekten mutlu hissediyorum :) ki yazılan bazı mesajlar var ki özellikle buzluğa çorba atan bayan inanılmaz güldüm. Trajikomik ama aynı böyleyiz şu an :) hamile ve endişeli :)) Verdiğiniz bu moral ayrı ayrı o kadar değerli ve güzel ki.. Herkese tek tek teşekkür ediyorum güzel kalpli insanlar... :)

böyle düşünerek kendini daha fazla panik yapma bebeğin de etkileniyor bunu unutma. Hem herkes doğum yapıyor bunu düşün birşey olmaz Allahın izniyle bolca dua et ve güzel şeyler düşün. Benim bayağı kilolu bir arkadaşım sezeryan doğum yaptı gayet iyi sağlıklı şuan doğum sonrasının da çok rahat kolay geçtiğini söyledi.

ayyy bende son ayimda oyle olmustum
yataga girip her aksam agliyodum
cok korkuyodum bebegime bise olursa diye
ya bana olursa bebegim annesiz kalacak diye seni cok iyi anliyorum canim

kilolu hamile kalmışşsın.bu konuda endişelenmekte haklısın.şu an genel sağlık durumun nasıl?herhangi bir belirli rahatsızlığın yok ise kilo kontrollü olarak hamileliğini çok ta rahat
tamamlayabilirsin.
pek çok kadın var seninn kilonun çok çok üzerinde olup ta sağlıklı doğum yapabilen.
bu demek değil ki riski yok.malesef riskleri var.özellikle tansiyon ve şeker kunusunda dikkatli olmalısın.
ben seksenıki filandım hamileliklerimde.ben bile çok endişe ettim.aşırı kilo almaktan, tansiyon ve gebelik şekerinden.ve açıkcası çok dikkatli beslendim.sen de beslenmene çok dikkat et.gereksiz kaloriden kaçın.dr. unun uyarılarını dinle.
haklı olarak kilolu gebelikleri takip etmekten pek hoşnut olmuyorlar.yani benim gözlemim bu.
bende şeker çıkmasını bekliyordu dr. um mesela.ailede olduğu için.
çok şükür her iki hamileliğimde de kilolu olup ta dikkatli beslendiğim için sorun yaşamadım.
sen de bu konularda dikkatli ve bilinçli olursan sağlıkla tamamlarsın inş.hamileliğini.
yürüyüş yap bolca.
zihnindeki kötü düşünceleri de at.

Konu uzerinden gecmis ama bnde.cok skintidaym.23.haftalik hamileym anksiyete hastasiyim normalde de ama bu surecte inanilmaz.derecede atti psikolojim.cok bozuk olucem olucem olucem tek basima disari cikamiorm o hale geldim yada esim.olucek felan ruyalarima.giriyor namaz.kiliorum.ama cok fayda etmiyor gecici sure sadece terapiyede yeni basladm ilacla duzeliorm.ama onu da kullanamiorm dogumdan sonra ins ilaclara basliycm yine

Canım öyle şeyler düşünme. hepimiz öleceğiz biliyorsun Allah hayırlı ölümler nasip etsin inşallah.
Olumlu düşün ki olumlu olsun
Bunlar vesvesedir. üzülmen için.
Dua et kendine. Allah hayırlısını versin. inşallah birşeycikler olmaz sana ve bebişine

Ben de aynı şeyden korkarım o yuzden Allah nasip ederse çocuk dogurmayacagım. Bu korkuyu kaldırabilecek yüreğe sahip değilim ben.

Ben bu korkuyu şu aralar kabullenmiş durumdayım. Panik ve korku halinden kabullenmiş ve depresif bir hale geçiş yaptım. Bence doktor kontrolü şart. Ben de psikiyatriste zor attım kendimi. Şu an daha iyiyim. Depresyon tedavisi görürken daha iyiyim demek nasıl oluyorsa öyleyim diyeyim yani. En azından o panik yok şu an... Doğum sonrası ihmal etmeden devam edersen, şu an terapiyle devam ettiğin gibi belki ilaçsız devam eder ve emzirebilirsin hem...

Konu sahibi nerdesin?

Buradayım :)

Ben de aynı şeyden korkarım o yuzden Allah nasip ederse çocuk dogurmayacagım. Bu korkuyu kaldırabilecek yüreğe sahip değilim ben.

Kabulleniş evresine geçtim ama depresyonu tetikledi bende. Bu yüzden bu psikolojiyi resmen kaldıramamış biri olarak yorumunuzu eleştirmem mümkün değil :) Aylar süren yıpranmışlığın verdiği duygularla hassas bünyelerin en azından bu süreçte mümkünse uzman yardımı almaları gerektiğini düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…