Hamilelikte Ölüm Korkusu

Canim benim sakin ol.hem kendini hem bebeği strese sokuyorsun.ecelimiz ne zaman gelirse o zaman ölecegiz onu aklinda at.kiloya gelirsek bende 90 la hamile kaldim 107 ile dogum yaptim 2 gunde ayaga kalktim masallah hic takma kafana
Maşallah Allah sağlık versin size ve evladınıza. Kilo yüzünden bir sürü risk olduğunu ileride şeker tansiyon çıkacagını söyledi doktorumuz, tiroid de var dedi ve perinatoloğa yönlendirip bizi bırakmak durumunda kaldı. Doktor ararken üzüntü de eklendi bi boşluğa düştüm açıkçası..
Vr benimde panik atagim var biraz resmi olmasada :) kac kilosun ki
97 kiloyum şu an. Daha da kiloluydum verme döneminde hamile kaldım.. Panik atak mı acaba bu?

Merhaba hanımlar, şu an 3 aylık hamileyim, ilk hamileliğim ve her gün aklıma doğumda ölebileceğim geliyor. Bundan çok korkuyorum. Çok kilolu hamile kaldığım için de her şeyin daha zor olacağını, doğumda sezeryan veya normal, bir terslik çıkabileceğini düşünüp aşırı bunalım yaşıyorum ve ağlıyorum. Bir tavsiyesi olan, bu duyguları yaşamış olan varsa dinlemek isterim...
Canım sen daha üc aylıkken böyleysen ilerisini düşünemiyorum. Ölürsende ölürsün herkes bir gün yaşayacak bunu. Bende sezeryandan biraz tırsıyorum ama cevrende bak herkes dogum yapıyor. Bu kadar zor bir sey olsa kimse yapmaz elbet vardır bir zorluğu ama asıkmayacak bir sey degil bence. Hamileligin tadını cıkarsana böyle sacma düşüncelere gireceğine. Bence bu durum ilerlerse bi psikologa falan git.

Canım sen daha üc aylıkken böyleysen ilerisini düşünemiyorum. Ölürsende ölürsün herkes bir gün yaşayacak bunu. Bende sezeryandan biraz tırsıyorum ama cevrende bak herkes dogum yapıyor. Bu kadar zor bir sey olsa kimse yapmaz elbet vardır bir zorluğu ama asıkmayacak bir sey degil bence. Hamileligin tadını cıkarsana böyle sacma düşüncelere gireceğine. Bence bu durum ilerlerse bi psikologa falan git.
Teşekkürler yorumunuz için. Size de sağ salim doğum diliyorum.

Teşekkürler yorumunuz için. Size de sağ salim doğum diliyorum.
Canim Allahin izniyle saglikla alirsin insallah bebegini kucagina. Dogumumuz ayni gunlere gelecek sanirim seninle. Bende de bebegimi kaybetme korkusu var. Ilk cocugum 2 yildir evliyiz bu yil yeni dusunduk cocugu ve denememizin 2. ayinda hamile kaldim son gittigimde dr sorun yok dedi ama Allah korusun bebegime bisey olur diye cok korkuyorum :KK43:

Aaaaaaayyy ben dee :KK43: niye böyle oluyor hakikaten ya. Kızımı doya doya öpüp koklayamamaktan eşimden ayrılmaktan çokk korkuyorum. Ben de hep bu düşünceye kapılıyorum. Hatta ondan gizli eşime bi mektup yazmayı bile düşünüyorum yapmasını istediğim şeyleri sıralamayı düşünüyorum! Evet belki çokk saçma ama hakikaten böyle hissediyorum. Çoook iyi anlıyorum seni biri sılkelesın bizi!
Valla al bendende okadar.demekki çoğu hamile böyle.kızımla ilgili hayaller kurarken ,ya bişey olursa diyip hayallerimi sonlandırıyorum.Allahım yardım etsin bütün hamilelereee

Maşallah Allah sağlık versin size ve evladınıza. Kilo yüzünden bir sürü risk olduğunu ileride şeker tansiyon çıkacagını söyledi doktorumuz, tiroid de var dedi ve perinatoloğa yönlendirip bizi bırakmak durumunda kaldı. Doktor ararken üzüntü de eklendi bi boşluğa düştüm açıkçası..

97 kiloyum şu an. Daha da kiloluydum verme döneminde hamile kaldım.. Panik atak mı acaba bu?
Canim bir psikologa gorun aslinda tam panik atak degil ama baslangici ola bilir bir git.kilolu insanlar hamilelikte cok aşırı kilo almaz saglikli beslen.bolca dua et saglikla kucagina al bebegini

Bu arada doktorunda kotu haber tellalı mubarek benmdr ld kolestrolum yuksek ve suan baya kiloluyum dogumdan sonra guzel bir diyet yaparsin .

Canim Allahin izniyle saglikla alirsin insallah bebegini kucagina. Dogumumuz ayni gunlere gelecek sanirim seninle. Bende de bebegimi kaybetme korkusu var. Ilk cocugum 2 yildir evliyiz bu yil yeni dusunduk cocugu ve denememizin 2. ayinda hamile kaldim son gittigimde dr sorun yok dedi ama Allah korusun bebegime bisey olur diye cok korkuyorum :KK43:
Çok iyi anlıyorum insanın kafasına takılıyor ve hep bu tür bir olumsuzluk olacakmış gibi geliyor. İlk çocuk acemiliği değil bu daha farklı bir şey. Ben çok daha cesur oldugumu düşünürdüm şimdi her şey tehlikeli geliyor. O binde bir olasılık beni korkutuyor işte
Valla al bendende okadar.demekki çoğu hamile böyle.kızımla ilgili hayaller kurarken ,ya bişey olursa diyip hayallerimi sonlandırıyorum.Allahım yardım etsin bütün hamilelereee

Canim bir psikologa gorun aslinda tam panik atak degil ama baslangici ola bilir bir git.kilolu insanlar hamilelikte cok aşırı kilo almaz saglikli beslen.bolca dua et saglikla kucagina al bebegini

Haftaya doğuracağım ama bende de var bu tip korkular. Belki senin kadar değil ama var.
Bence tüm bunları düşünmek yerine hamileliğin keyfini çıkarmaya ve sağlıklı yaşamaya bak. Eminim hiçbir sorun çıkmayacak.

Bu arada doktorunda kotu haber tellalı mubarek benmdr ld kolestrolum yuksek ve suan baya kiloluyum dogumdan sonra guzel bir diyet yaparsin .
Doktor evet bizi korkuttu ana hani insan bi şey de diyemiyor zaten kilolu olunca doktorlar için tehlikesin. Bir de doktor aradık perinatolog çok fazla yok. Ararken de bunaldım. Doktorla iyi iletişim olup düzenli takip daha rahatlatıcı olur diye umuyorum. Yeni doktora iki gun sonra gideceğiz heyecanlıyım.

Haftaya doğuracağım ama bende de var bu tip korkular. Belki senin kadar değil ama var.
Bence tüm bunları düşünmek yerine hamileliğin keyfini çıkarmaya ve sağlıklı yaşamaya bak. Eminim hiçbir sorun çıkmayacak.
Sağlıklı bi doğum diliyorum size de. İnşallah biz de bugunlere gelip daha az korkuyla doğumu atlatırız. :) belki hazırlıllara başlamak daha olumlu hissettirir krndimi de bebeğimi de germeye bi son veririm..

Kesinlikle seni çok iyi anliyorum...
Özellikle hamileligimin ilk aylarinda, sağlık sorunları bir yana psikolojik bunalımlar yaşadım bende...
Herşeye kötü, olumsuz tarafından bakmak gibi...
Kendimin, sevdiklerimin ölüm korkusu... çok kötüydü... Şuan 7. Ayima girdim, arada yine geliyorlar ama eskisi gibi değil. ..
İzin vermiyorum kendime olumsuz düşünmeyi. .. geçici olduğunu düşün ve rahatlamaya calis

:anne:Cnm yaa bende dogumda olursem oglum sana emanet diye yuzbinkere soylemisimdir esime. Hala daha anneme falan, bana bisey olursa diye baslayan cumlelerim oluyor.
Bi de oglum sarilik oldugunda Rabbim korusun soylemeye dilim varmiyor, bisi olucak sanmistim.
Halen de nefesini kontrol ederim oglumun uyurken durterim. Bi ben degilmisim, bi sen degilsin :anne:

Kesinlikle seni çok iyi anliyorum...
Özellikle hamileligimin ilk aylarinda, sağlık sorunları bir yana psikolojik bunalımlar yaşadım bende...
Herşeye kötü, olumsuz tarafından bakmak gibi...
Kendimin, sevdiklerimin ölüm korkusu... çok kötüydü... Şuan 7. Ayima girdim, arada yine geliyorlar ama eskisi gibi değil. ..
İzin vermiyorum kendime olumsuz düşünmeyi. .. geçici olduğunu düşün ve rahatlamaya calis
Bu biraz da yapı meselesi sanırım. Nen hiç böyle olacağımı düşünmemiştim ama olumsuz düşünmek çok yıpratıyormuş. Kendimi de daha iyi tanıdım. Stres ve risk altında kontrol edemedim korkularımı ama dediğiniz gibi bunu da kendi kendine aşmak zorunda insan. Buradaki yorumlar tahmin ettiğimden daha rahatlatıcı oldu teşekkür ederim sizlere :)
Fazla Türk filmi seyretmekten benim gibi rahat bi hatunun aklına bile gelmişti hamileyken, eşim ve çocuğum yalnız kalırsa ben ölürsem diye...
Hassaslık üstüne değişim falan derken ben ucunu kaçırdım sürekli tekrar eden bi düşünce oldu. Ama katılıyorum doğumda ölüm en çok türk filmlerinde gördüğümüz bi şey, bilinçaltımıza işlendi yani..

Doktor evet bizi korkuttu ana hani insan bi şey de diyemiyor zaten kilolu olunca doktorlar için tehlikesin. Bir de doktor aradık perinatolog çok fazla yok. Ararken de bunaldım. Doktorla iyi iletişim olup düzenli takip daha rahatlatıcı olur diye umuyorum. Yeni doktora iki gun sonra gideceğiz heyecanlıyım.
Herşey guzel gider allahin izniyle stres yapma kendine hamilelik cok guzel birşey keyfini cikar.allah herkese nasip etsin

Ayn hisler sanırım hormonlardan ama çok yıpratıcı. Ben de eşime bunları söyleyip bunaltmak istemiyorum. Birkaç kez söyledim benden çok üzüldü. En iyisi içinde tutmak diyorum onda da ben çok bunalıyorum. Acaba yardımcı olacak bir şey var mı bu duruma.
Hiç bilmiyorum ama bazen bunlar aklıma gelip ağlıyorum dakikalarca eşim de anlam veremıyor beni anlamasını beklemiyorum zaten ama hakikaten saçma ve yıpratıcı bi durum :(

:anne:Cnm yaa bende dogumda olursem oglum sana emanet diye yuzbinkere soylemisimdir esime. Hala daha anneme falan, bana bisey olursa diye baslayan cumlelerim oluyor.
Bi de oglum sarilik oldugunda Rabbim korusun soylemeye dilim varmiyor, bisi olucak sanmistim.
Halen de nefesini kontrol ederim oglumun uyurken durterim. Bi ben degilmisim, bi sen degilsin :anne:
Allah korusun evladınızı size bağışlasın inşallah. Bu his bambaşka bi şeymiş. Hiç tahmin etmezdim ama oldu bende de. Bebek etkileniyor bir de ona üzülüyorum.

Hiç bilmiyorum ama bazen bunlar aklıma gelip ağlıyorum dakikalarca eşim de anlam veremıyor beni anlamasını beklemiyorum zaten ama hakikaten saçma ve yıpratıcı bi durum :KK43:
Buradaki yorumlar biraz rahatlattı beni. Belki de içimize atıp bunları kendi kendimize düşünmek daha kötü yapıyor. Ben eşime bunu birkac sefer söyledim benden beter oldu çok üzüldü. Erkekler kendiliğinden böyle şeyleri düşünmüyor nasıl oluyorsa akıllarına getirmemeyi basarıyorlar. Aklına getirmemek de daha iyi. Yine kadınlar bu konuda yorum yapıyor umut verici konuşuyor herhalde. Ben de eşime yansıtmamaya karar verdim bu yüzden. Bi teknik düşünce telkin yöntemi falan yok mu bununla ilgili onu arsltıracağım. Evin köşesindeki enerjiyle ilgili milyon tane kaynak bilgi var, bununla ilgili şöyle bir teknik, telkin bi şey bulamadım henüz..

Her saat her an tüm dünyada kaç kadin dogum yapiyor. Kaçi neden ölüyor.
Dogum yapmak su icmek gibi tabi bir olay. Üstelik inancima göre öyle bir durumda ölmek sehitlik mertebesidir.
Ama iki kuzenim de cok kilolu. Ikisinin de tüm dogumlari cok kolay oldu. Doktor kontrolunde olacaksiniz.hastaneler cok iyi artik. Gebelikte kilo kalay veriliyor bir de:KK66:
Allah bebeginizi size, sizi ona bagislasin

Back
X