Hamilelikte Ölüm Korkusu

Mrb canım benimde 6 aylik bir kızım var bende hamileliğim de senin gibi doğum esnasında ölmekten korkuyordum Allah'ın izni ile hiç birşey olmuyor sen içini rahat tut bol bol dua et Rabbim yardımcın olur bebeğini düşün onunla geçireceğin güzel günleri düşün Allah yar ve yardımcın olsun

Buradaki yorumlar biraz rahatlattı beni. Belki de içimize atıp bunları kendi kendimize düşünmek daha kötü yapıyor. Ben eşime bunu birkac sefer söyledim benden beter oldu çok üzüldü. Erkekler kendiliğinden böyle şeyleri düşünmüyor nasıl oluyorsa akıllarına getirmemeyi basarıyorlar. Aklına getirmemek de daha iyi. Yine kadınlar bu konuda yorum yapıyor umut verici konuşuyor herhalde. Ben de eşime yansıtmamaya karar verdim bu yüzden. Bi teknik düşünce telkin yöntemi falan yok mu bununla ilgili onu arsltıracağım. Evin köşesindeki enerjiyle ilgili milyon tane kaynak bilgi var, bununla ilgili şöyle bir teknik, telkin bi şey bulamadım henüz..
Evet yorumlar motıve edici. Bi de şu sıralar açıkçası çok eve kapandım sıcak falan boşluktan böyle düşünüyorum sanırım.İnşallah sag salim kavuşalım bebişlerimize :)

Canm bende 100 kiloyla hamile kaldım boyum 170 Rabbime emanetiz .
Öncelikle seni bu korkuya iten kişinin yüzde 80 doktorun olduğu kanısındayım. Seni resmen reddedip başka doktora yönlendirmesi kendi iyi doktor olmadığını göstermiş tabi en başta.
Benm doktorum çok iyi bi kadın. Beni asla korkutmaZ ve aksine rahatlatır. Öncesinde de tanışıyoruz zaten . İçimdeki bütün korkuları alır. Çünkü herşeyi Rabbim bilir ve ona emanetiz . Üzme kendini sakın

Her saat her an tüm dünyada kaç kadin dogum yapiyor. Kaçi neden ölüyor.
Dogum yapmak su icmek gibi tabi bir olay. Üstelik inancima göre öyle bir durumda ölmek sehitlik mertebesidir.
Ama iki kuzenim de cok kilolu. Ikisinin de tüm dogumlari cok kolay oldu. Doktor kontrolunde olacaksiniz.hastaneler cok iyi artik. Gebelikte kilo kalay veriliyor bir de:KK66:
Allah bebeginizi size, sizi ona bagislasin
Amin güzel dileğiniz için çok telekkür ederim. Hastaneye doktora biraz daha güvenince daha kolay olacak inşallah :)
Benim de bebegim kücük. Ben de onu onsuz birakmaktan korkarim hep. Erkekler rahat varliklar. Hormonlarimiz oyun oynuyor bize
Evet yani ben demesem bazı şeyleri hiç düşünmez diye tahmin ediyorum :) hormonlar bunun nedeniyse doğum sonrası inanılmaz rahatlama oluyordur eminim.
Mrb canım benimde 6 aylik bir kızım var bende hamileliğim de senin gibi doğum esnasında ölmekten korkuyordum Allah'ın izni ile hiç birşey olmuyor sen içini rahat tut bol bol dua et Rabbim yardımcın olur bebeğini düşün onunla geçireceğin güzel günleri düşün Allah yar ve yardımcın olsun
Amin çok sağolun. Dua etmek her durumda insanı ferahlatıyor. Bu aralar daha fazla ihtiyacım var bunu hissediyorum ben de. Güzel şeyler için içten güzel dualar iyi gelecek bana da inşallah ..:)
Evet yorumlar motıve edici. Bi de şu sıralar açıkçası çok eve kapandım sıcak falan boşluktan böyle düşünüyorum sanırım.İnşallah sag salim kavuşalım bebişlerimize :)
Ben de cok evde vakit geciriyorum kilo da olunca sıcağa çılmak eziyet gibi geliyor. Zaten çok fazka koku alıyorum, dışarıda çok rahatsız oluyorum. İnsanlar çok özensiz. Koku olayını biraz bastırdığımda çıkacağım sık sık. Ev de bunalım yapıyor zaten.

Canm bende 100 kiloyla hamile kaldım boyum 170 Rabbime emanetiz .
Öncelikle seni bu korkuya iten kişinin yüzde 80 doktorun olduğu kanısındayım. Seni resmen reddedip başka doktora yönlendirmesi kendi iyi doktor olmadığını göstermiş tabi en başta.
Benm doktorum çok iyi bi kadın. Beni asla korkutmaZ ve aksine rahatlatır. Öncesinde de tanışıyoruz zaten . İçimdeki bütün korkuları alır. Çünkü herşeyi Rabbim bilir ve ona emanetiz . Üzme kendini sakın
Doktor konusunda benim de şüphelerim vardı. Elektriğimiz tutmamıştı belki. Yani kilolar yüzünden zaten mahcup gidiyorum çok da soru sormuyordum sorgulamak gibi olmasın diye ama son gidişimizde bebeğin haftasını iki hafta üst üste aynı söyledi. Ben de sordum nasıl olur geçen hafta da aynı haftayı demiştiniz diye. Kesesi farklı hafta ondan dedi. Belki sorumdan rahatsız oldu bilemiyorum. Doktorlar karşısında ezilmekten de bıktım yani. Kiloluyum ve hamileyim ne yapabilirim. Dikkat de ediyorum tiroidim de var kilo vermem zor. Bilmiyorum bi anda kesince böyle çok ağladım çok tehlikede hissettim bunun da etkisi oldu bence de...

Amin güzel dileğiniz için çok telekkür ederim. Hastaneye doktora biraz daha güvenince daha kolay olacak inşallah :)

Evet yani ben demesem bazı şeyleri hiç düşünmez diye tahmin ediyorum :) hormonlar bunun nedeniyse doğum sonrası inanılmaz rahatlama oluyordur eminim.

Amin çok sağolun. Dua etmek her durumda insanı ferahlatıyor. Bu aralar daha fazla ihtiyacım var bunu hissediyorum ben de. Güzel şeyler için içten güzel dualar iyi gelecek bana da inşallah ..:)

Ben de cok evde vakit geciriyorum kilo da olunca sıcağa çılmak eziyet gibi geliyor. Zaten çok fazka koku alıyorum, dışarıda çok rahatsız oluyorum. İnsanlar çok özensiz. Koku olayını biraz bastırdığımda çıkacağım sık sık. Ev de bunalım yapıyor zaten.
Bebek alışverişi ya da planlama çok iyi geliyo mesela ben liste yaptım ihtiyaçları yazdım çıkıp onları alacağım zaten sonra onlara bakıp bakıp hayal kurmak bi hafta kadar sürüyor :KK70:

82yle hamile kaldım 113 le doğuma girdim:olamaz: ben de 10 kg fazlayla hamile kalmıstım..

benzer korkular bende de olmustu zaman zamam o yüzden anlayabiliyorum sizi, fazla düşünmemeye çalışın bu konuda. endokrin uzmanıyla birlikte devam ederseniz az bir kilo alımıyla gecirebilirsiniz hamileliginizi

2. Bebegimi yeni dogum yaptim ayni korkular bende de vardi. Ama sunu demeliyimki o korku cocuklardan sonra daha da artiyor. Cocuklarima ne olur dusuncesi filan. Bende panik atak var ondan bu dusuncelerden kurtulmak icin ilac tedavisi filan gordum. Biraz daha torpuledim kendimi. Rabbim buyuk Allahin izniyle bisey olmaz hormonlardan boyle dusunceler. Eskiden hastane doktor yokmusta insanlar patir patir doguruyormus bisey olmadan simdi Tip cok gelisti sen kafana cok takma risk faktorleri varsa doktorum gereken onlemleri aldirir

Bebek alışverişi ya da planlama çok iyi geliyo mesela ben liste yaptım ihtiyaçları yazdım çıkıp onları alacağım zaten sonra onlara bakıp bakıp hayal kurmak bi hafta kadar sürüyor :KK70:
Ben de ufak ufak bi şeyler alayım bari iyi fikir
82yle hamile kaldım 113 le doğuma girdim:olamaz: ben de 10 kg fazlayla hamile kalmıstım..

benzer korkular bende de olmustu zaman zamam o yüzden anlayabiliyorum sizi, fazla düşünmemeye çalışın bu konuda. endokrin uzmanıyla birlikte devam ederseniz az bir kilo alımıyla gecirebilirsiniz hamileliginizi
İnsallah ben de öyle umuyorum tedavi devam ediyor zaten. Fazla düşünmek her türlü zarar veriyor. Kilo almadan devam edip biraz moralle gecirsem cok güzel olacak...

Çocuk asla istemiyorum.Rabbim isteyene versin.
Ben eğer hamile kalırsam,doğurmak zorundayım gibi hissediyorum.
Ve öleceğimden niyeyse eminim.Evlendiğim ilk hafta eşime aynı şeyi söyledim.Doğumda öleceğimden eminim dedim.
Başkasından çocuk yapar gibi geliyor.
:işsiz:
Ben de yavaştan sıyırıyorum sanırım kafayı.
Rabbim sağlık versin hepimize.

Doktor konusunda benim de şüphelerim vardı. Elektriğimiz tutmamıştı belki. Yani kilolar yüzünden zaten mahcup gidiyorum çok da soru sormuyordum sorgulamak gibi olmasın diye ama son gidişimizde bebeğin haftasını iki hafta üst üste aynı söyledi. Ben de sordum nasıl olur geçen hafta da aynı haftayı demiştiniz diye. Kesesi farklı hafta ondan dedi. Belki sorumdan rahatsız oldu bilemiyorum. Doktorlar karşısında ezilmekten de bıktım yani. Kiloluyum ve hamileyim ne yapabilirim. Dikkat de ediyorum tiroidim de var kilo vermem zor. Bilmiyorum bi anda kesince böyle çok ağladım çok tehlikede hissettim bunun da etkisi oldu bence de...
Hayır sakın böyle düşünme. Seni rahatsz eden bu tür şeylerden de hemen uzaklaş lütfen. Niye mahcup oluyorsun ki olma !
Şahsen ben hiç mahcup olmuyorum özel hastaneye gidiyorz bi dünya para ödüyoruz bide beni eziklicek mi ? Alnını karışlarım adamın. Kimse ezikleyemez. Ve herkes zayıf olmak zorunda da değil. Ve bu kimseyi de ilgilendirmez. Ben geçen gece bulantilar için acile özel bi hastaneye gittim kil oldum doktora kadına. Ultrasonla karnıma bakıyor bastıra bastıra sesini çıkarmadım. Kilon var o yüzden net görünmüyor dedi. Bende hiç de bile bütün doktorlar çok net görüyor dedim lafı ağzına tiktim. Kimseye mahcup olma .

Sanirim hepimiz hamileyken bu dusuncelere kapildik Allahin izniyle bisey olmaz kalbini ferah tut.Allah oncelikle bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin.sonra da bebegin ve ailenle huzurlu saglikli bir omur nasip etsin

Ayni ben ! Ben de 4.5 aylik hamileyim ve sizin gibi kilolu hamile kaldim... dogumda kilomdan ya da baska biseyden dolayi terslik olacagindan ve ölecegimden korkuyorum her gece bu aklima geliyor... esimin aglarkenki yuzu gozumun onune geliyor... demekki yalniz degilmisim

Merhaba hanımlar, şu an 3 aylık hamileyim, ilk hamileliğim ve her gün aklıma doğumda ölebileceğim geliyor. Bundan çok korkuyorum. Çok kilolu hamile kaldığım için de her şeyin daha zor olacağını, doğumda sezeryan veya normal, bir terslik çıkabileceğini düşünüp aşırı bunalım yaşıyorum ve ağlıyorum. Bir tavsiyesi olan, bu duyguları yaşamış olan varsa dinlemek isterim...
Hic korkma dogum yapmsk gayet kolay ve cok normal.ilk oldugu icin korkmsn cok normal.iyi seyler dusun yanliz kalma bol bol muzik dinle sevdigin seyleri yap.korkma ki bebegin etkilenmesin.uyu uyu uyu cok ozleyeceksin uyumayi saglikla al kucagina.Allaha dua et bol bol hicccc korkmaaa

Merhaba hanımlar, şu an 3 aylık hamileyim, ilk hamileliğim ve her gün aklıma doğumda ölebileceğim geliyor. Bundan çok korkuyorum. Çok kilolu hamile kaldığım için de her şeyin daha zor olacağını, doğumda sezeryan veya normal, bir terslik çıkabileceğini düşünüp aşırı bunalım yaşıyorum ve ağlıyorum. Bir tavsiyesi olan, bu duyguları yaşamış olan varsa dinlemek isterim...
Ben iki ay önce doğum yaptım hamilelikte böyle bir şey normal ben de aynı oyleydim artık eşim beni çok sert bir şekilde uyardı onun bile psikolojisini bozmustum ölüm korkusu yüzünden kaç kere ağladığmi bilirim ama geçiyor inşallah sağlıklı bir doğum yaparsın canım böyle şeyleri boş yere sıkıntı yapma sakin hamileliğin tadını çıkar bebis doğunca her şey daha da güzel oluyor

Aaaaaaayyy ben dee :KK43: niye böyle oluyor hakikaten ya. Kızımı doya doya öpüp koklayamamaktan eşimden ayrılmaktan çokk korkuyorum. Ben de hep bu düşünceye kapılıyorum. Hatta ondan gizli eşime bi mektup yazmayı bile düşünüyorum yapmasını istediğim şeyleri sıralamayı düşünüyorum! Evet belki çokk saçma ama hakikaten böyle hissediyorum. Çoook iyi anlıyorum seni biri sılkelesın bizi!
Ayyy Kıyamam ya bende oyleydim benim sancılarım çok hafif başladı ama ben biliyordum doğum yapacağımı video bile çektim bebeğime ağlaya ağlaya eşime vasiyetler bile vermiştim şimdi düşününce gülüyorum bunlar geçecek bu sizin çocuğunuzu çok sevdiğinizi gösteriyor emin olun Bu dahi güzel her ne kadar kötü bir düşünce olsada ama korkmayın dua edin normal doğum istiyorsaniz benim gibi çok yürüyün merdiven çıkın temizlik yapın spor yapın ve Bebeğiniz için bi defter tutun duygularınızi ona anlatın inanin rahatlatacak sizi bu....

Hepimiz benzer endişeler taşıyoruz,taşıdık canım. Ben de hamileyken kaç kere bu düşünceye kapılıp oturup ağladığımı bilirim. Sen gene buraya yazıp itiraf etmişsin. Ben kimseyle konuşamamıştım. Sanki söylersem gerçekleşecekmiş gibi... hatta doğuma gitmeden vasiyetimi yazmıştım. Bide buzluğa çorba atmıştım. Eğer ölürsem çocuğum en azından 1 kere annesinin elinden çorba içmiş olur ek gıdaya geçince diye düşünmüştüm :)

Allah evlatlarımızı da bizleri de korusun. Bu düşünceler geldikçe kendine ve bebeğine bildiğin duaları oku canım. Bizler bu bedeni de, evladımızı da Rabbimizden emanet aldık. Emaneti de vakti geldiğinde sahibine vermek boynumuzun borcu. İnşallah zamanı gelince sağlıkla sıhhatle kavuşun birbirinize :anne:

brnde hamileyken hergün birini öldürüp arkasından ağlıyordum. duygusal oldugun için böyle gecer.

Back
X