hamilelikte oruç

canim benim bak bebeginin senin yediklerine ihtiyaci var en azindan gunde icecegin 2lt siviya sen zaten dunyaya bir lutuf Allahin bir emanetini getiriyorsun bu yil tutmayi ver acliktan tansiyonun duser belki cikar cikmasi bebegi kaybetmene neden olabilir (Allah esirgesin)bence tutma daha sonra eksiklerini tutarsin

kimide ilk aylarda anneye ihtiyacı yok demiş ..çocuklarımızın ömür boyu bize ihtiyacı var..karnımızdayken de , hayatta iken de ..böyle kulaktan dolma bilgiler aktarmayın lütfen..

ben ilk aylarda anneye ihtiyacı yok demedim canım annenin beslenmesiyle çok fazla alakası yok dedim ama ben 2 aylık hamileyim tutabilirsem tutacagım mesela örnegin buğün öğlen yemege gidemedim ve çok kötü oldum eger böyle etkiler yaparsa istesemde tutamam zaten biraz bünyeye bagı diye düşünüyorum ve en önemlisi bir uzmandan net bir bilgi almanın gerektiği

kızlar ilk 3 ay ve son 3 ay tutulmaz diyolar.Sakıncalıymış.Ben tutmicam ne olur ne olmaz.Tansiyonum çok düşüyo hamilelikte.Dikkat etmek lazım.

....................................................................................

benım bıldıgım oruc tutmamak gerekirmiş.ilk aylarda cok onemlıymiş.aynı zamanda hamıleyken tutulmayan orucu arkadasım dıyanete sormustu orucu kaza yapman gerekırmıs.kefaretı parayla odenmezmıs.

Burda tanidigim bir abla hamileyken doktora sormus, doktor tutabilirsin bir zarari yok demis.

Bence boyle onemli bir konuda yanlis yonlendirmeler yapmayalim, helede gunahida var demek buyuk bir vebal. Hamileykende oruc tutulabilir fakat tabiki doktoruna danismali herkes cunku bazi kisilerin bunyesi zayif olabilri yada acligi kaldiramayabilir.

Iste bu dogru. Dinimiz bir hastalik yada kisiye agir gelecegi durumlarda izin veriyor sonra kaza etmek yada keffaretini odemek sarti ile.

Ama oruc tutmanin gunahida var demek, kendinden bilmeden yorum yapmak olur ki, bunun kisiye vebali buyuk olur cunku bilmeyen bir kisi bunu dikkate alarak hareket edebilir.

benım 7 aylık oluyor bebegım tutmayı dusunmuyorum sımdı bıle aclıga dayanamıyorum bebegıme kıyamamkı

arkadaslar ilk konuyu actığımda trakyalo arkadasım doğru soyluyor.ben eger kalırsam ilk 10 gun bilmeden tutarsam acaba bır zararı olurmu diye sormustum.zaten hamıle olduğumu oğrendiğim an tutmam.boyle bır rıske gıremem.

Merhaba Ayvalık ,
bazen, insan sağlığı ve extrem durumlar maneviyatın önüne geçmeli.
Bence oruç tutmayı hiç düşünme tek başına değilsinki sadece kendini zorlayasın bir can daha taşıyorsun.
İyi düşün

merhaba belkide aaa diyeceksin ama yazımın en basında yazmıstım ben hamıle değilim kalmayı dusunuyorum 2 aydır eger kalırsam dedim ilk on gun oğrenene kadar tutmus olucam acaba bi 10 gunluk sure bıle zarar verırmı dıye dusundum.yoksa hamıle olduğumu oğrensem zaten tutmam

arkadaslar kafama takılan birsey var.bu y içersinde hamile kalırsam ve oruc tutarsam ilk ayda bi zararı olurmu acaba.bu konuda fikrı olan varmı?:1closedeyes:

canım anladıgım kadarıyla henüz hamıel bıle degılsın..birincisi bakalım hamıle kalabılecekmısın bunun vaktı zamanı var..ıkıncısı kaldın dıyelım bakalım yemek yeme düzenın ansıl olacak..hamıle kalamdan orucu düşünüyorsun...sen hamıle kal da gör bakalım oruc tutabılecek ahlin kalıyormu..ben 4. ayıma gırdım hala toparlayamadım kendımı...sen daha dereyi görmeden paçaları sıvamıssın..bakalım hamıle kalman ne zaman olacak..bence önce bunlaar kafa yor..

ben gayet iyi anladım canım
.birincisi hamile kalınmaya karar verildiği hatta öncesinde anne adayı folik asit kullanmalı ilk aylarda beslenmenin önemi olmasaydı doktorlar bunu önerömezlerdi.
ikinciside o hücre yığınından baska bişey değil dediğin se sürekli gelişim gösteren bir canlı
üçüncüsüde anne bu vitaminleri kendi üretemez beslenme yoluyla vucut bu vitaminleri depolar...:1closedeyes:
vay be doktor olmalıymışım.....:icecream:

slm kizlar gecen ay regaip kandilinde ben oruc tuttum aksam 21.45 te orucumu actim .10.haftamdaydim...tansiyonum dustu ve ayakta durmakta zorlandim...bence oruc tutmamaliyiz ya da ara ara tutalim...sevgiler.

arkadaslar kafama takılan birsey var.bu y içersinde hamile kalırsam ve oruc tutarsam ilk ayda bi zararı olurmu acaba.bu konuda fikrı olan varmı?:1closedeyes:
canım ence hamile kalırsan inşallah kalırsın oruç tutma çünkü benim doktorum ilk 3 ay çok dikkat edeceksin demişti oruç filn tutma dedi benimle birlikte giren bi tane daha hasta vardı 4 aylıkmış ona tutabilirsin demişti eğer bebişinin sağlıklı doğmasını istiyosan tutma derim ben canım bebeğini sütten kesince veya sene borcunu verirsin olmaz mı tatlıma.s

arkadaş çok güzel açıklamış aynen katılıorum insan bi can taşıyınca anlar ancak

bence sen hic hamile falan kalma arkadasim.Orucunu tut ondan sonra kalirsin.Bu basligi acman bile cok yersiz olmus bence.Eger hamile kaldiysanda kusura bakma ama bu yilda oruc tutmayiver .Bebegin dinden imandan herseyden önce gelir

bence sen hic hamile falan kalma arkadasim.Orucunu tut ondan sonra kalirsin.Bu basligi acman bile cok yersiz olmus bence.Eger hamile kaldiysanda kusura bakma ama bu yilda oruc tutmayiver .Bebegin dinden imandan herseyden önce gelir
arkadaşım bu nasıl bir konuşma tarzıdır keşke düşüncelerini daha nazik bir şekilde ifade etseydin

arkadaşım günahı şöyle var; allah sana bir can daha vermiş ,bu sana emanet demiş senden beslenecek yediğini yiyecek içtiğini içecek ona dokuz ay karnında hayat verecek onu besleyeceksin..ama sen bunu yapmayıp oruç tutuyorsun eeee ne anladım sevap işleyeyim derken günaha girmek değilde ne bu..

ayrıca bu hanım henüz hamile kalmamış bile ; kalsa da kendi tercihi ister tutar ister tutmaz bize bir soru sormuş bizde kendimizce cevaplıyoruz..siz kendi istedğiniz gibi cevaplayınız..

ayrıca allahın verdiği bu lütufa hücre yığını diyen arkadaşı da kınıyorum..o bir kan pıhtısıyken bile senin yavrun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…