kimide ilk aylarda anneye ihtiyacı yok demiş ..çocuklarımızın ömür boyu bize ihtiyacı var..karnımızdayken de , hayatta iken de ..böyle kulaktan dolma bilgiler aktarmayın lütfen..
arkadaşalar...ben de anne kendini iyi hisederse,sağlık problemi olmazsa falan diye düşünüyordum fakat öyle değilmiş..
bizim dinimiz kolaylık dini...bir bayan hamile olduğunda isterse tutarmış isterse tutmazmış....buna izin varmış...tabi tutmadıkları borç olarak kalıyor e bi ramazan da seneye doğum sonrasına gelicek....o zaman borcum çok tutamam diyenler diyet ödüyorlar yani herbir gün için bir kişinin karnını doyuracak kadara bir miktar parayı ihtiyaç sahibine veriyorlar.
ben bu durumda olunca kimseyokmu'ya vermeyi düşünüyorum mesela..
hepinizin ibadetlerini Allah kabul etsin...
sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza almanızı dilerim..
hamilelikte tutulan orucun sevabı kadar günahıda var ..bebeğiniz size emanet ve ona iyi bakmanız lazım..bence tutulmamalı ..bebeğinizin anne karnına düştüğü andan itibaren anneye ihtiyacı var onun kanına canına herşeyine..o yüzden beslenmeniz gerekiyor..
Arkadaşlar sanırım kimse kesin birşey diyemiyor..
birincisi: ilk 3 içinde ay aç kalmak bebeği tehlikeye atıyor bu sebeple aç kalınmamalı !!!
ikinci olarak ise dini açıdan gönül rahatlığıyla oruç tutmayabilirsiniz çünkü sağlıkla ilgili durumlarda dinimiz bu hakkı bize veriyo (mesela şeker hastaları oruç tutmaz)
Bence oruç tutmayın benimde son ayım ramazana rastgeliyor tutabildiğimi tutucam ama sanırım kazaya bırakırım hepsini... Hepinize kolay gelsin ve Allah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin arkadaşlar..
arkadaslar kafama takılan birsey var.bu y içersinde hamile kalırsam ve oruc tutarsam ilk ayda bi zararı olurmu acaba.bu konuda fikrı olan varmı?:1closedeyes:
iyide bu arkadaş oruç tutmaya başladığında daha hamile olup olmadığının bile fakına varmayacak ramazan 10 günlük olmuşken adet günü geliyomuş zatenkonuyu en başından okursan anlarsın nedemek istediğimi ayrıca o bebek dediğin şey o sıraflarda hücre yığınından başka bişi değil yani annenin yediği içtiyiyle bi alakası olmayacak tamamem annenin vücudunda bulunan vitamin depolarınından yaralanacak. öçnemli olan hamile kaldığını farkettikten sonraki yaşam tarzı e tabi bizde ozamanda oruç tut demiyoruz
canım ence hamile kalırsan inşallah kalırsın oruç tutma çünkü benim doktorum ilk 3 ay çok dikkat edeceksin demişti oruç filn tutma dedi benimle birlikte giren bi tane daha hasta vardı 4 aylıkmış ona tutabilirsin demişti eğer bebişinin sağlıklı doğmasını istiyosan tutma derim ben canım bebeğini sütten kesince veya sene borcunu verirsin olmaz mı tatlıma.sarkadaslar kafama takılan birsey var.bu y içersinde hamile kalırsam ve oruc tutarsam ilk ayda bi zararı olurmu acaba.bu konuda fikrı olan varmı?:1closedeyes:
canım anladıgım kadarıyla henüz hamıel bıle degılsın..birincisi bakalım hamıle kalabılecekmısın bunun vaktı zamanı var..ıkıncısı kaldın dıyelım bakalım yemek yeme düzenın ansıl olacak..hamıle kalamdan orucu düşünüyorsun...sen hamıle kal da gör bakalım oruc tutabılecek ahlin kalıyormu..ben 4. ayıma gırdım hala toparlayamadım kendımı...sen daha dereyi görmeden paçaları sıvamıssın..bakalım hamıle kalman ne zaman olacak..bence önce bunlaar kafa yor..
arkadaşım bu nasıl bir konuşma tarzıdır keşke düşüncelerini daha nazik bir şekilde ifade etseydinbence sen hic hamile falan kalma arkadasim.Orucunu tut ondan sonra kalirsin.Bu basligi acman bile cok yersiz olmus bence.Eger hamile kaldiysanda kusura bakma ama bu yilda oruc tutmayiver .Bebegin dinden imandan herseyden önce gelir
Burda tanidigim bir abla hamileyken doktora sormus, doktor tutabilirsin bir zarari yok demis.
Bence boyle onemli bir konuda yanlis yonlendirmeler yapmayalim, helede gunahida var demek buyuk bir vebal. Hamileykende oruc tutulabilir fakat tabiki doktoruna danismali herkes cunku bazi kisilerin bunyesi zayif olabilri yada acligi kaldiramayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?