hamilelikte oruç

bnenim geçen hafta dr. kontrolüm vardı. bende sordum oruç tutayımmı diye... biz son ayında olan gebelere tutturmuyoruz orucu. sen açlık pek hissetme diyorsan tut demişti. ben şuan 3 aylık hamileyim.. normalde 13+6 olmam gerekiyordu doktorum 1 hafta geç gidiyor demişti yani 12+6 yım ve 5 cm miş bebeğim küçük yani... annemler tut diyorlar günlerde uzun zaten kış olsaydı tutardım da gece yediğimle akşam 8 e kadar aç kalmam gerekiyor o yüzden tutmayacağım... üzülüyorum 1 hafta geç gitmesi ve 6-9 cm olması gerekirken 5 cm olması... banada yardımcı olurmusunuz lütfen!!!

Daha önünüzde kaç Ramazan var.Bu yıl Ramazan hamileliğinize denk geliyor.Tutmazsanız büyük günaha mı gireceksiniz.Bebeğin ne suçu var?Sizin yediklerinizle beslenip güç alıyor.Asıl tutarsanız günah bence.Beni öldürseniz tutmam bu halimle.Yine de kendiniz bilirsiniz tabii.

ya hadi yemek yemeyebilirsiniz peki su icmemeye nasil dayanacaksiniz bir hamile bayanin hergun en az 2 litre su icmesi gerekiyor bu yilda tutmayiverin yinede herkesin kendi tercihidir

hamıleyken tutamayanlar daha sonra doğumdan sonra tutup borçlarını öderler.. bu dini bi yükümlülüktürr.. hamile ve hasta ve yolcularr daha sonra tutmakk şartıyla zorlanıyorlarsa tutmazlarr.......herkese hayırlı ramazan........

lütfen bıraz saygı.... özlemyb..... sen nere gidersen git kımse kımseye zorla oruç tut demıyo isteyen tutar hıçbır bebekte anesı oruç tuttu dıye sakat olmadı şimdıye kadarr ...kımse kımseyı zorlamıyor tutulmaz izni zaten verılıyorr Allah senden daha merhametlı...bunu
bıl.....................ve saygı duymayıda bıl........lütfenn. bı kaos oluşturmatya gerek yok............

tamam canım seninle bıyere varılmaz bu kızgınlğinda kıme bılmıyorum ...Allah anlayış versin...ben okudum da sen iyice okumamışsın galıba... zaten oruç tutmama izni varr ..o zaman neye bu hıncınn sakın ol ve ... ..hayırlı akşamlar............

insanlar heryaşta öğrenır....öğrenmemek ayıp değil bılmemek ayıp..... senı nıye yarğilim ki... sadece anlayış dedım buda çok normal....hepimiz farklı insanlarız anlayış olmalıkı burda bışeyleri paylaşalım..ve bu konuda paylaşılıyorr.. herkess fıkrını yazıyorr ama sen ....asıl yarğilıyorsunn........selam.........

bence tutabilenler varsa tutmakta sakınca yok kimse kimseye zorla tut demiyor zaten
tutabilen kendine güvenebilen varsa tutsun bir zararı olmaz ben sadece kendime güvenemiyorum
çünkü çok susuyor ve acıkıyorum ama tutanıda alkışlarım valla

ben de geçen sene ramazan ayında hamile olduğumu öğrendim.yarısını tutmuştum zaten.sonra da iştahım kesildi canım hiçbirşey yemek istemedi.oruç tutmaya da devam ettim.zaten tutmasam da yiyemiyordum hiçbirşeyi.kendimi iyi hissetmesem tutmazdım tabi ama bi sorun yaşamadım..

ben de tutamayacagim galiba cunku cok susuyorum ve cabuk acikiyorum.
bir de ben eger cok ac kalirsam tansiyonum duser..
regaip kandilinde tuttum ama ben benlikten ciktim,az daha bayiliyordum.

hamileleikte oruc tutulurmu allah askina...........sevaba gireyim derken daha cok gunaha girer insan................hem hamileligin ilk 3 ayi yada son 3 ayi ne farkeder bence 9 ayin her dakikasi cok onemli................bi canli tasiyoruz icimizde ona gore ve o bizim yavrumuz:Saruboceq:

Oruç tutmamayı mubah kılan özürlerden biri de, kadının hamile olması veya çocuk emzirmekte bulunmasıdır.

Hamile olan veya çocuk emziren kadınlar, kendi sağlıklarından ya da çocuklarının sağlığından korkarlarsa, oruç tutmayabilirler veya iftar edebilirler. Bu durumdaki kadınlara keffâret gerekmez; oruçlarını kaza ederler. (Fetava-i Hindiyye)

Merhaba,
lütfen polemiğe girmeyiniz...Yasaktır,kavga edip birbirinize cevap vermek yerine bu tür mesajları bize KÖTÜ İÇERİK butonuna basarak bildiriniz.Kavganın devamı halinde topik kilitlenecektir.

Saygılarımla...

Allah razi olsun kardesim. En sonunda akli basinda dinimizi bilen bir kisiden bir yazi...

Yani suraya gelip oruc tutan kadin ancak gunah kazanir yazmiyorlar mi... Inanin cok kiziyorum. Bilip bilmeden yorum yapmayin kardesim.

kardesim isteyen oruc tutar istemeyen tutmaz ama oruc tutan kisi muhakkak ve muhakkak sevap kazanir. Gunah degil. Bunu acikliga kavusturmak istedim.

Son düzenleme:

Kardesim gunah degil. Hele hele bu tur hassas dini konularda "Bence" kelimesi hic kullanilmaz. Kurandan cevap verilir ki bu Allahin sozudur. Bizce yada sizcelerle ne oruc tutulur ne namaz kilinir.

ARKADASLAR, HAMILE IKEN ORUC TUTABILIRSINIZ, BU SIZE ANCAK VE ANCAK "SEVAP" KAZANDIRIR, GUNAH DEGIL!!!

AMA ISTEMEZSENIZ TUTMAZSINIZ BUDA GUNAH DEGIL FAKAT ORUC HER MUSLUMANIN BOYNUNUN BORCUDUR BUNU ODEMENIZ GEREKIR. UYGUN BIR VAKTINIZDE TUTAR TAMAMLARSINIZ.

BAKIN ALLAH NE DIYOR:

“Sayılı günlerde olmak üzere(oruç size farz kılındı). Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. Oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır. Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur. Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır.”(Bakara,2/184)

BAKIN RABBIMIZ ORUCA GUC YETIREMEYENLERE RUHSAT VERMIS. AMMA ORUC TUTMANIN BILIRSEK BIZIM ICIN DAHA HAYIRLI OLDUGUNUDA AYRICA BELIRTMIS. YANI ARKADASLAR ORUCA GUC YETIRIPTE TUTARSANIZ BU SIZIN ICIN DAHA HAYIRLI AMA YOK GUC YETIREMEM DERSENIZ SONRA TUTAR TAMAMLARSINIZ.

BASKA BIR AYETTE ISE:

“Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin. Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylık ister; O sizin için zorluk istemez. Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için Allah'ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.” (Bakara,2/185)

BIZIM DINIMIZ KOLAYLIK DINI, ALLAH BIZLER ICIN ZORLUK ISTEMIYOR BAKIN AYETTE RABBIMIZ SOYLEMIS BUNU.

LUTFEN BILMEDIGIMIZ KONULAR HAKKINDA YORUM YAPMAYALIM. BURDAN BILMEYEN KISILER SIZIN YAZDIGINIZA UYUP HAREKET EDER VE BUNUN VEBALI SIZIN BOYNUNUZA OLUR.

BU ACIKLAMAYI YAPMA IHTIYACI HISSETIM CUNKU BURDA BIRKAC KISININ "SEVAP KAZANICAM DERKEN GUNAH KAZANIRSINIZ" YORUMU BENI GERCEKTEN ENDISELENDIRDI VE UZDU. NE YAZIKKI DINIMIZI BILMIYORUZ.

BU ACIKLAMALARDAN SONRA HERHALDE BU KONU ACIKLIGA KAVUMUSTUR DIYE UMIT EDIYORUM.

BAKI SELAM...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…