bence sen hic hamile falan kalma arkadasim.Orucunu tut ondan sonra kalirsin.Bu basligi acman bile cok yersiz olmus bence.Eger hamile kaldiysanda kusura bakma ama bu yilda oruc tutmayiver .Bebegin dinden imandan herseyden önce gelir
öncelikle şunu bi söyleyeyim içinizden herhangi birini kırmaktan Allah'a sığınırım
ama lütfen dini konularda bilgimiz olmayan şeylerde fetva vermeyelim cidden büyük günah
ayrıca arkadaşım tutmak isteyen arkadaşlar tutsun eğer dayanabiliyorlarsa bi sorun yoksa devam etsin
yok gücünüz yetmiyorsa tutmakla yükümlü değilsiniz zaten daha sonra kazasını yapabilirsiniz
ben ramazanda 6 aylık hamile olucam ve gücüm nisbetince hayatım boyunca hiç aksatmadığım orucumuda tutmaya çalışıcam tutamazsamda dediğim gibi kazasını yapıcam
yok tutsan bebeğe zararlı beslenemez günah gibi şeyler bence çok sakıncalı dinde zorlama yok ki zaten ne diye fetva verelim
ayrıca bebek beslenir beslenmez değil sadece anne adayı zorlanabilir bu açıdan tekrar tekrar söylüyorum din bu konuda rahatlık getirmiştir
hadi herkesi öpmüşüma.s.a.s.a.s.a.s.
bence sen hic hamile falan kalma arkadasim.Orucunu tut ondan sonra kalirsin.Bu basligi acman bile cok yersiz olmus bence.Eger hamile kaldiysanda kusura bakma ama bu yilda oruc tutmayiver .Bebegin dinden imandan herseyden önce gelir
ben oğluma hmile oluğumu öğrendiğimde ramazanın 5. günüydü.tutuyordum ama bende her sene olmayan bi tuhaflık vardı.sürekli gaz midem bi garip tansiyonum sık sık düşüyordu.neticede test yaptım ve hamileydim.druma da sordum kesinlikle tutmuyacaksın dedi.ilk üç ay çok ömnemli.bunda da 8.ayımıza geliyor ramazan ayı.tutmayı değil denemeyi bile düşünmüyorum.çünkü bile bile vücuda zarar vemek de büyük günah.arkadaşımın 9.ayı ramazana gelmişti 1 gün tutup 3 gün komalık yatmıştı.onun için denemeyi düşünmüyorum.
hücre yığını diyen arkadaş merak ettim ANNEMİSİN??:1closedeyes:
hay arkadasım cok sağol ya.en bastada sormak istediğim buydu.yanı senın gıbı durum olursa eger diye yeni o 5 gunluk oruc bıle acaba zarar verırmı dıye.çoook tesekkurler.bencede tutma...bu arada Allah hayırlı sağlıklı evlat versın:CüvCüv:
ben bir belgesel izlemiştim.ve orda şöyle diyordu.bebek anneye anna karnında olduguna dair bir belirti vermediği sürece annenin yaptıgı hiçbir şeyin bebeğe zararı yokmuş.ben öyle duydum dogruluk payını bilmiyorum.3 aylık hamileyim.ve şu anda bile 3 saatte bir acıkıyorum uzun süre aç kalınca başım dönüyor tansiyonum düşüyor.oruç tutamam galiba bu gidişle.çünkü akşamlar da uzadı artık uzun süre dayanamam.allah nasip ederde ömür verirse emzirme dönemi de geçsin sonra kaza yaparım artık öderim kalan oruçlarımı.allahım nasip eder inşallah hepimize.kimse kendini oruç tutmak için zorlamasın aç kalmasın.a.s.
arkadaşım güzel hoş diyorsunda işte ben neye takılıyorum biliyormusun bebek beslenir beslenmez bunla ilgisi yok önemli olan anne diyorsunuz ya ..yaa nasıl bebek için farketmez bunu anlamıyorum..tabi tutan tutar tutmayan kaza yaparda madem bilmediğiniz konuda fetva vermeyin diyorsunuz , o zaman bilmediğiniz konuda da doktorluk yapmayın değilmi..hem diyorsunuz dinimiz kolyalık dini hemde günaha girmemek için zorla da olsa oruç tutmaya çalışıyorsunuz.işte bunu anlayamıyorum..
neyse benim için farketmez tabi fikir veriyoruz soru sorulmuş neticede,herkes hür iradesince hareket etsin ..bizim amacımız sorulan sorulara kendimizce yanıt vermek kimse ilim veya bilim adamı olmadığına göre burada herkes kişisel yorumunu yapabilir..
bi defa arkadaşım malesef herkes hür iradesiyle cevap veremiyor çünkü lafları arkadaşlarımızın boğazına diziyorsunuz
benim yazımda ki nezakete bir bak bi de kendi yazında ki nezakete bak sonra hür irade hakkında yorum yaparsın
ayrıca eğer doktor değilsen benim tıbbi bilgimi sorgulamaya kalkma derim
neyse şimdi kalkıpda altta kalmayayım diye arkadaşın konusunu kapattırmayalım lütfen
Ramazanda oruç tutamayanlar ne yaparlar ?
Oruç tutmayacak kadar hasta olanlar, hastaya bakanlar, Ramazan ayinda yolculuk yapanlar,
gebe veya emzikli olanlar, asiri yaslilar ve düskünler, aybasi hali veya logusalik halinde bulunan
kadinlar Ramazan ayinda oruç tutmazlar.Bunlardan:
a. Aybasi hali veya logusalik halinde olan kadinlar ile emzikli ve gebe olan kadinlar,
bu özürleri sona erdikten sonra ve Ramazan ayi disinda oruçlarini kaza ederler.
b. Yolcular, yolculuklari bitince oruçlarina baslarlar. Ramazan ayinda tutamadiklari
oruçlarini Ramazan ayindan sonra tutarlar.
islamiyet.gen.tr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?