Kızlar merhaba,
Hafta sonu 16. haftama girmiş olacağım ve pilatese başlamak istiyorum. Doktorum 12. haftadan sonra ağır kaldırmamak şartıyla başlayabileceğimi söylemişti.
Benim merak ettiğim şu: Pilates gerçekten hamilelik sürecinde doğumu etkiliyor mu, yoksa sadece söylenti mi? Pilates yapıp da daha rahat doğum yapan olduysa lütfen paylaşsın.
Normal kilodayım ve her gün düzenli yürüyüş yapıyorum.
Ben yaptım ama 32 gibi bıraktım kafamda normal doğum asla yoktu gerçekten doğumum çok kolaydı ve rahattı ama epidural aldım ben onun da etkisi olabilir haftada 2 kere yapıyordum
Ben yaptım ama 32 gibi bıraktım kafamda normal doğum asla yoktu gerçekten doğumum çok kolaydı ve rahattı ama epidural aldım ben onun da etkisi olabilir haftada 2 kere yapıyordum
Kaçıncı haftada başladınız peki?
O zaman pilates normal doğum yapmaya karar vermenizde önemli etken oldu diye biliriz. Benim konuştuğum yer de haftada 2 gün ve aletli pilates. Sadece bazen duyuyorum ki çoğu kişi boşuna gitmiş, doğum çünkü herkesin bünyesine göre değişiyor ve s.
O zaman pilates normal doğum yapmaya karar vermenizde önemli etken oldu diye biliriz. Benim konuştuğum yer de haftada 2 gün ve aletli pilates. Sadece bazen duyuyorum ki çoğu kişi boşuna gitmiş, doğum çünkü herkesin bünyesine göre değişiyor ve s.
Ben karar vermedim bebeğim 36 haftada kanala gitti 5 cm açıkla hastaneye gittim doktor ikna etti sezeryan günüm de belliydi zaten biz seni sezeryana alana kadar açılman olacak hem açılacaksın hem de ameliyat olacaksın dedi yani ben zaten aktif olarak spor yapan biriydim açıkçası 4 hafta falan ara verdim döndüm. Evet bebeğin canı nasıl isterse öyle oluyor
Yani kimse size normal doğumu garanti edemez ama hareketli olmanın süreci kolaylaştırdığı da bilimsel bir gerçek.
Ek olarak gebelikte ve sonrasında yaşanacak sırt bel ağrılarına da iyi gelir.
Mecburiyet değil elbette.
Evde youtubedan da bir şeyler yapabilirsiniz. Tamamen tercih zevk meselesi bu.
Egzersiz yapmanızın tek amacı vajinal doğumu kolaylaştırmak ise ve bunun için ayıracağınız bütçe sizi zorlayacaksa çok da sevdiğiniz bir aktivite değilse gerek yok.
Evet isterseniz haftada 5 gün pilates yapın vajinal doğum yapamayabilirsiniz
Egzersiz yapmanızın tek amacı vajinal doğumu kolaylaştırmak ise ve bunun için ayıracağınız bütçe sizi zorlayacaksa çok da sevdiğiniz bir aktivite değilse gerek yok.
Evet isterseniz haftada 5 gün pilates yapın vajinal doğum yapamayabilirsiniz
Normalde ben zaten evde surekli egzersiz yapan birisiyim. Ve her gun de net 10.000 adim yururum. Sadece pilates gercekten vajinal dogumu kolaylastirip dediginiz gibi sirt bel agrilarimi ileride hafifletecekse baslamak isterim. Evde acikcasi hamile oldugum icin normalden farkli kendi basima egzersiz yapmaya korkuyorum ondan bi yerlere gitmek istiyorum ve merak ettim bu konuyu da. Ama sonucta bebek tabii kendi yolunu kendisi sececek. Ama ben vaginal dogum isterim
Normalde ben zaten evde surekli egzersiz yapan birisiyim. Ve her gun de net 10.000 adim yururum. Sadece pilates gercekten vajinal dogumu kolaylastirip dediginiz gibi sirt bel agrilarimi ileride hafifletecekse baslamak isterim. Evde acikcasi hamile oldugum icin normalden farkli kendi basima egzersiz yapmaya korkuyorum ondan bi yerlere gitmek istiyorum ve merak ettim bu konuyu da. Ama sonucta bebek tabii kendi yolunu kendisi sececek. Ama ben vaginal dogum isterim
Evde egzersiz yapmaya da korkacak bir şey yok normalde yapıyorsanız. Kendinizi zorlamadan hafif tarzda oluyor genelde hamile başlıklı içerikler. Benim romatizmal rahatsızlığım var bu sebeple sürekli aktif olmaya çalışıyorum. pilatese gidiyorum şu an. pilatesten daha az zorluyor YouTube daki hamile yogası videoları.
Bir de hamile yürüyüş videoları var evin içinde hafif kardiyo yaptırarak yürütüyor. Çıkamadığınız zamanlarda falan bayağı iyi.
Evde pilates topu bulundurun üzerinde zıplama daireler çizme iyi.