• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte Reflü

nobility

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
184
4
96
37
İstanbul
merhaba kızlar. ben iki haftaya yakın bir süredir bu dertten muzdaribim. aynı sorunu yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? siz neler yaptınız? ilaç kullanmadan ne yapabilirim ve en kısa zamanda geçmesini istiyrm. uzun süreli olmayan bir tedavi şekli yok mu :( :sinifsinif:

Oyhh oyyyhhh, benim canimi yakan en büyük sorunlardan biri bu reflü..
Suan 39 haftalik hamileyim ve hamileligim boyunca öldürdü beni bu konu.
Bebegimin ayaklari da uzun oldugundan,direk mideme baski yapiyor, bu baski sonucu mide asid kapagi acilip yemek boruma sicriyor asidi ve ordan da agri teee kulagimdan cikiyor, Allah'im bu kulak agrisi bogazimin yanmasi, mide agrilari, öldürdü beni inan!
Doktorum, Reniie adindaki emme tabletini verdi ama nafile, birazcik dindiriyor ardindan banamasin demiyordu.
Ilik süt, ilk zamanlar iyiydi ama artik oda fayda etmiyor, hatta su son haftalarda onuda kabul etmiyor midem eksitiyor ve istifra ettiriyor..
Ama sana önerecegim sey, tabiki de ilk önce doktorunla konusman ve ardindan süt ve Renie hapi yada surubu..
Allah yardimciniz olsun, ben cok cektim bu acidan insallah sizler daha cekmeyin..

Kızlar maalesef bunun öyle şıp diye bir tedavisi yok.
Ben de 3. aydan beri çekiyorum bu illeti, şu an 27. haftadayım ve iyice tavan yaptı:(

Doktorum Rennie nin şurubunu verdi, o biraz rahatlatıyor. Bunun dışında yanma yapan yiyeceklerden elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum.
Bana özellikle bulgur, turşu, baharat ve tatlı dokunuyor..Aksi gibi hepsi de pek sevdiğim yiyecekler:(

benim hamilelikten önce vardı, hamile kalınca durmuştu ama son iki haftadır hortladı gene:( önceden ılık iki çorba kaşığı içiodum, daha fazla deil, bastırıodu. şimdi gene yapıorum ama eskisi kadar etkili olamıo. istersen dene belki sende işe yarar. bende doktor randevumu bekliorum dört gözle

canım merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum doktorum bı ılac verdı sadece sabah bı tane ıcıyosun ama butun gun etkılı gercekten cok ıyı doktorunu danıs derım baska türlu cözulmuyor bıde bol bol sarı beyaz leblebı bıraz dındırıyorŞeniz

amanın tek dertli bn diilmişim. bnmde 3 gündür boğazım tahriş oldu fena bi şekilde acıo. Reflü yüzünden farenjit olmşum. öksürürken göğsüm yanıo. dün ateşim 38 den aşağı inmedi bugün ateşim normal ama boğazımın acısı iice artı nefes alırken bile zorlanıorum doktor bna gaviscon die bi ilac verdi midemde herhangi bi sorun kalmadı öksürürken göğsümde acımıo rahatım ama boğazım çok acıo senağlama

Ben pulcet, arı sütü ve arı poleni kullandım. Geçti :) Arada bir ekşime, hafif yanma oluyor ama o zamanda gaviscon yutuyorum biraz, çok daha iyiyim. Pulceti 2 hafta kullandım. Arı sütünü bitene kadar. Arı polenini de pulcetle kullandım.

canım yarım havuç ye ağrın olunca bak bana dua edeceksin,yanlız havuç fazla kaçırma a vitamini biliyorsun.birde ekşi yağlı şeyler,tahrişe yol açacak şeyler ,salçalı,soğanlı sarımsaklı şeyler yeme.havuç antiülsere sahiptir.

Ben pulcet, arı sütü ve arı poleni kullandım. Geçti :) Arada bir ekşime, hafif yanma oluyor ama o zamanda gaviscon yutuyorum biraz, çok daha iyiyim. Pulceti 2 hafta kullandım. Arı sütünü bitene kadar. Arı polenini de pulcetle kullandım.

polen hamilelere zararlı,bebeklerde alerjik bir yapıya sahip,doktora sorup kullanmanı tavsiye ederim.

canım yarım havuç ye ağrın olunca bak bana dua edeceksin,yanlız havuç fazla kaçırma a vitamini biliyorsun.birde ekşi yağlı şeyler,tahrişe yol açacak şeyler ,salçalı,soğanlı sarımsaklı şeyler yeme.havuç antiülsere sahiptir.

fazla havuç yiyip a vitamini alınca ne oluyor yazabilirmisin.ben her sabah elma havuç portakal sıkıp suyunu içiyorum.

reflü benimde başımın belası.birçok gece uykumdan mide yanmasıyla uyanıyorum,antiasit şurup içip tekrar yatıyorum.günde 5kereye kadar kullanabilirsin demişti doktorum.

bence bu illet ilaçsız geçmiyor benim hayatımı kabusa çevirdi resmen boğazım artık tahrişten kanıcak gibi oluyor bende sık sık reny kullanıyorum ama sadece 10 dakika idare ediyor sonrası gene işkence baharat,acı,yağlı,asitli yiyecekler yasak ayrıca yemekleri fazla kaçırmamak lazım ve de mideyi uzun süre boş bırakmamak lazım mış kısaca az az ve sık sık yiyecekmişiz. tabi uygulayabilene.

Hamilelik döneminde reflüden çok çekmiş biri olarak tavsiyem, eğer sadece yemeklerden sonra reflünüz oluyorsa doktorunuza danışarak gaviscon isimli şurubu kullanabilirsiniz.
Ama eğer reflü daha fazlaysa, yatınca artıyorsa, mideniz ağzınıza geliyor ve sürekli yanıyorsa ve gaviscon tarzı ilaçlar sadece anlık rahatlama sağlıyorsa famodin yada lansor gibi mide koruyucu ve mide asidini bertaraf eden ilaçlar alabilirsiniz. Ben hamileliğimin ilk 3 ayında gaviscon kullandım, sonrasında gaviscon işe yaramamaya başladı, lansora geçtim. Bu saydığım ilaçlar hamilelikte kullanılabiliyor,doktorunuza danışın mutlaka. Ben kullandım ve bu ilaçlar sayesinde rahat bir hamilelik geçirdim.

bende 5 aylık hamileyim bende de önceden vardı reflü ve şimdi dhada arttı elma yada portakal yediğimde çok kötü oluyorum bide yedikten sonra uzndımmı zaten mutlaka çıkarıyorum çok zor allah yardımcımız olsun

benimde yemek borusunda tahriş olduğu için hemde reflü olduğu hamileliyim boyunca çok midem yanıyo renni kullanıyorum 1 haftada şişe bitiyo yarıca pulcet kullanıyorum ama bi türlü geçmiyo midem yanmam daha 3 ayım var napıcam bilmiyorum

bende rennie kullanıyorum...küp şeker biraz rahatlatıyor..yüksek yastıkla yatmak rahatlatıyor oturur gibi neredeyse..

bende artık gaviscon olmadan yatağa giremiyorum haftada bir şişe bitiyor. işin kötü yanı akşamları yatmaya yakın çok acıkıyorum yesem midem bin beter yanıyor yemesem açlıktan elim ayağım titriyor. hemen hemen bütün meyveler midemi daha yerken yaktığı için yiyemiyorum. bebişim vitaminsiz kalacak.:ecrin_bebek:

Bana iğne yaptılar hastanede sonra ağır bir grip geçirdim şu an reflüden eser yok. reflüyle gribin alakası var mıydı ama bilmiyorum

Back
X