- 24 Ocak 2017
- 103
- 77
- 13
- 36
- Konu Sahibi orkide8835
-
Valla ben bıraktım canım. Eğer içiyorsan sende bırak.ben öğrendiğim. Gün bıraktım.Merhabalar arkadaşlar...
Hamilelikte sigarayı tamamen bırakamayanlar,doğum yaptıktan sonra neler yaşadınız? Bi konuşalım telkin her zaman iyidir..
Valla ben bıraktım canım. Eğer içiyorsan sende bırak.ben öğrendiğim. Gün bıraktım.
Valla ben bıraktım canım. Eğer içiyorsan sende bırak.ben öğrendiğim. Gün bıraktım.
Ama yaaaMerhabalar arkadaşlar...
Hamilelikte sigarayı tamamen bırakamayanlar,doğum yaptıktan sonra neler yaşadınız? Bi konuşalım telkin her zaman iyidir..
Canım. Sigaranın zararlarını oku.ona çok zarar verirsin her yönden.yazik ona daha anne rahmindeyken zehiri tadiyor küçücük ciğeri nefesi.ve bu onun tercihi değil. Yapma ne olur.benimde çok istedi.ben bildiğin keştim.ama bunu yapmaya hakkım. Yok.bunu sürekli düşün ne olur...Bende birakmayi denedim..Sonunda doktorum 5 i gecmicek sekilde ic dedi ama ben kafamda kura kura erken dogurucam.bazi gunler hic icmiyorum ama bazende acaip canim istiyo
Ama yaaa
Keşke bıraksaydın ama artık 35e gelmişsin
Bence herkes doktoru ne diyorsa ona uymalı
Ben de tam bir keştim öğrendiğim gün bıraktım.
Ama doktorum hamile kalmadan önce de gittiğim doktor olduğundan notlarında hala içiyorum olarak kalmış tekrar da konuşmamışız içip içmediğimi.
Ve beni bırak falan diye hiç uyarmadı.
Sonradan ben dedim ikili testte falan forma bir baktım sigaraya evet diyor. Onun riski falan da eklenmiş sonuca :))
İçmemek daha iyi tabi ama bence doktor neye izin veriyosa o.
Canım. Sigaranın zararlarını oku.ona çok zarar verirsin her yönden.yazik ona daha anne rahmindeyken zehiri tadiyor küçücük ciğeri nefesi.ve bu onun tercihi değil. Yapma ne olur.benimde çok istedi.ben bildiğin keştim.ama bunu yapmaya hakkım. Yok.bunu sürekli düşün ne olur...
Canım valla artık bu saatten sonrası sana kalmış.bence çevrendekiler görmek. İstediklerin. Sigaranın bebeğe zararı mutlaka ki oluyor .şimdi olmasa bile ilerde.surekli okuyorum arastiriyorum.cevremde sigara kullandigi halde saglikli bebekler doguranlarda var ama ne yazikki bununla telkin olmak ahmaklik..Hani hem vicdan yapip hem icmekte ahmaklik ama
Kusura bakmayın ama bencede kötü hissetmelisiniz aklım almıyor nasıl yapıyorsunuzo kadar zor geldimki 35.haftaya ozellikle bu konuda..hani bazilari hem vicdan yapiosun hem iciyosun diyebilir ama gercekten kafasal olarak bi turlu yapamadim..ustelik emzirmekte istiyorum..Doktorda sanirim icmezsem stress yapip bebege zararli olucagini dusundugu icin 5 taneyle sinirlandirdi ama ne biliim sanki zaman yaklastikca daha kotu hissediyorum..
Onlardan biri benim.
2 tane hakkım vardı, şu ince 0.1 nikotin olanlardan.
Bebeğim çok şükür sağlıklı hatta becerileri fazlasıyla ileri.
Ama böyle olmayabilirdi de.
Her gün bu son diyerek bir nefes aldım, kendime lanet ede ede ama son hiç görünmedi.
Kendime çok kızmakla beraber, o dönemde bırakma stresiyle, başka sorunlar yaratabilirdim bebeğime, bu da var.
Çok fena bir durum bu, yaşamayan bilmez ancak yargılar...
Bende sigara içiyordum ama öğrendiğim gibi bıraktım. Arkadaşlarım içiyor yanımda çok zorlanıyorum kahvede yasak dediler Onuda içmiyorum resmen boşluktayım ama benim bir sorumluluğum var artık bilmeden yargılamak değil olması gerekeni söylüyorum bana göre. Sigara içtiğinizde başka hiç stres yapacak konunuz yok mu valla benim var ister istemez stres yapıyorum ama bu nasıl sigaradan daha çok zarar verir anlayamıyorumOnlardan biri benim.
2 tane hakkım vardı, şu ince 0.1 nikotin olanlardan.
Bebeğim çok şükür sağlıklı hatta becerileri fazlasıyla ileri.
Ama böyle olmayabilirdi de.
Her gün bu son diyerek bir nefes aldım, kendime lanet ede ede ama son hiç görünmedi.
Kendime çok kızmakla beraber, o dönemde bırakma stresiyle, başka sorunlar yaratabilirdim bebeğime, bu da var.
Çok fena bir durum bu, yaşamayan bilmez ancak yargılar...
Şimdi şöyle bir durum söz konusu.Bende sigara içiyordum ama öğrendiğim gibi bıraktım. Arkadaşlarım içiyor yanımda çok zorlanıyorum kahvede yasak dediler Onuda içmiyorum resmen boşluktayım ama benim bir sorumluluğum var artık bilmeden yargılamak değil olması gerekeni söylüyorum bana göre. Sigara içtiğinizde başka hiç stres yapacak konunuz yok mu valla benim var ister istemez stres yapıyorum ama bu nasıl sigaradan daha çok zarar verir anlayamıyorum
Doktorum 7yi gecmeyecek sekilde musade ediyor. Sigaraya karsi coook net biri olmasina ragmen bu internette yazan sigara icerseniz keseye duman gider falan bunlara cok guluyor. Sigaranin bebege zarar vermesi icin 1-2paket icilmesi lazimmis. Erken dogum riskide 10 dan sonrasi da basliyor. Bana 7 ye kadar musade etti ben 4-5 iciyorum
Ama genelde soylemeselerde cogunun dusuncesi 5 i gecmemekDoktorlarinda fikirler cok bir olmadigi icin korkuyorum bende..Yoksa bazi doktorlar yogun nikotine maruz kalindiginda bebekte zararlar olabilcegini soylerken bazilari tek bir sigaranin bile zararli olabilcegini soyluyo..Tamamen kafa karisikligi
Ama genelde soylemeselerde cogunun dusuncesi 5 i gecmemek
Tabiki hayatta çocukta sizin benim karşı olduğum konu burada sanki normal gibi yazılması bence bu yanlış. Ben ilk çoçuğumda da bıraktım emzirmeyi kestiğim gün tekrar başladım. Ama en azından ilk üç ay içmemişsiniz o konuda tebrik ederim sizi çünkü en hassas zamanlar o dönem.madem bırakamıyorsunuz yapacak bişey yok tabi elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum ama Benim karşı olduğum konu burada 5 taneden 7 taneden bişey olmaz stres daha zararlı gibi paylaşım yapılması. Zaten bırakmak istemeyen bir kişi kendine bahane arıyor başkalarıda yanlış yönleniyor.Şimdi şöyle bir durum söz konusu.
En başta söylediğim gibi herkes yapabilse ama bunu sizin başarmanız işi kolaylaştırmıyor ve tüm yaşayanlara indirgemiyor durumu.
Bir kere yoksunluk sendromu diye bir şey var, ki ilk haftalarda sizin gibi içmedim ve dayanılmaz başağrıları çektim.
E ilaç da alamıyorum, günlerce karanlık odadan çıkmadan yaşadım, 4.aya kadar durumum böyle devam etti.
Psikolojik olarak fazlasıyla zorlandım, süpriz bir gebelik yaşadığım için.
Ben sigarayı öyle 3-5 tane içen insan değildim, en ağır digaradan günde 2,5 3 paket içerdim.
Ve hayatımın kısıtlanması beni fazlasıyla yordu.
Benim kahve-çay yasağım yoktu ama sigarayı hatırlattığı için içemedim.
Çoğu tanıdığım içtiği için, insanlarla görüşmeyi bıraktım ve kendi içime kapandım.
Bebeğimden uzaklaşmamam adına, doktorum sigara kategorisine bile konmayacak ama psikolojik olarak 'içmekle' beni kandıracak sigaradan verdi.
Evet, bunların hiçbiri sebep değil ve yaptığım şeyi düzeltemiyor.
Sizin gibi bırakabilseydim, her gün bu istekle yaşadım, her gün söz verdim kendime ama başaramadım.
Herkes sizin gibi olmadığı gibi, benim gibi de değil ama örneksiniz, tebrik ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?