Hamilelikte Sigarayı Bırakamayanlar Doluuşuuunn!!

Bebeğin dığduktan sonra sütüne nikotin alıp koyabilir misin yada mamasına tütün karıştırıp yedirebilir misin ? Eğer buna hayır yapmam diyorsan o sigarayı da hamilelikte ve sonrasında içmezdin .. içtiğine göre de yedirebilirsin arkadasım.. bahanelerin arkasına saklanma bende sigara kullanıyordum çift çizgiyi görünce bıraktım cocuguna ellerinle zehir yedirebilirsem bu sigarayı da içerim dedim ama yapmadım sende boyle düşün bu konuda kendine katı kural koy yazık ya .. eli kolu dili bağlı bi masuma annesi tarafından zehir.. çok üzülüyorum .. bırak lütfen yapabilirsin gerçekten zor değil yapabilirsin .. lütfen bebeğine zarar verme ..

Yok, yanlış antalmışım ben o zaman kusura bakmayın.
Dediğim gibi keşke herkes bırakabilse, bıçak gibi kesebilse şu zıkkımı.
Bir şey olmaz diye içmek çok ama çok yanlış, her şey olabilir.
En basiti benim bebeğim 37 haftalık doğdu, acaba ondan mıydı diye düşünmeden, kendime kızmadan edemiyorum.
Çok şükür Rabbim benim yüzüme gülgü, hiçbir sıkıntımız yok, hatta dediğim gibi yapabildikleriyle hepimizi şaşırtıyor, her şeyi en az 3 ay erken yapabiliyor.
Ama böyle olmayabilirdi, sağlıklı olmayabilirdi de.
Zaten hamile kalmadan en en az 1 yıl önce bile bırakmak gerekiyor, kanımızda oluşan zehirlerden bir nebze de olsa arınmak, bebeğimize sağlıklı bir ortam yaratmak için.
Ama elinde olmadan benim gibi içenleri, ne kadar istese de her gün kendinden nefret etse de ağlama krizlerine girip, aynalara küsüp yine de o zıkkımdan 1-2 tane içene bir şey diyemiyorum, çünkü yaşadım.
Her içtikten sonra, bebeğimin kıyafetlerine sarılıp ağladım, dua ettim bir daha yapmayayım diye ama başaramadım.
Anlatmak istediğim buydu konu sahibine, çok çok yanlış bebeğimize kendi elimizle kötülük yapmak.
Umarım her kadın hatta her insan sizin gibi dirayetli olabilir bu konuda, ben olamadım...

Bu konuyu kesinlikle insanlar birbirlerini yada beni acımasızca eleştirsinler diye açmadım..Elbette ayni goruste yada farkli goruste olanlar olacaktir.ki zaten yapılan eylemin herkes doğru oldugunu dusunse istişare etmeye gerek kalmaz.Kimse hamilelikte sigara kullanmak doğrudur diye bir yargiyla zaten gelemez ama nefs ve dirayet herkeste farklidir.Yapabilmis olanlari takdir ediyorum..Allah bizede nasip etsin.

Bende günde 1 paket iciyodum ictigim sigarayida cok severdim.hamile kaldigimi ogrendigimde zorlancagimi biliyordum.ilk yaptigim sigaramin markasini degistirmek oldu kendimi zorlayarak gunde 5e indirdim sonra 3 e sonra 2 ye bu surecte ictigim her sigara farkli oldu oyuzden zaten hic birini sonuna kadar icemiyordum cok kotu sigaralar var cunku:) Bu surec 2 hafta surdu ve en son sabah kahvaltidan sonra icilen sigarayi icmeyi birakirsan gerisinin gelceginden emin olun,sabahki ilk sigarayi icmedim aksam bi iki cekip sondurdum sonra hic icmedim.2 hafta sinirli bas agrili cekilmez biri olmus olabilirim:) ama gecti.hala canımın istedigi zamanlar oluyo bunu 3 5 sene once birakmis insanada sorun onunda istiyodur canı.zorlanicaksiniz ben nasil birakicam diye agladigimi biliyorum ama oluyo,kendinimi şöyle sartlandırdım ömür boyu birakmiyorum bebegime zarar gelebilecegi dönem icinde icmiycem sonra istersem icerim belkide bukadar zaman icmedigim icin istemem.gebeligimin 4.ayı bitti bile bende yapamam diyodum hala saskinim biraktigima ama birakiliyo kendinize güvenin biraz zorlayın.insallah basarirsiniz sizden güclü bebeginizden onemli degil canlar.

Benimde doktorum 5 sigaraya kadar izin verenlerden tıpkı E esmeringunlugu nün doktoru gibi dumanın keseye ulaşacağı düşüncesini saçma buluyor içmemek daha iyi tabiki ama ciddi yoksunluk belirtisi yaşıyorsanız yoksunluk belirtisindeki sinir bas ağrısı stres vs daha ciddi zarar verebilir dedi. Günde 1 paket içerdim hamile kaldığımı öğrendikten sonra günde 2-3 taneye düşürdüm

Ben 29 yaşındayım, 11 yaşından beri günde 1 buçuk paket sigara içen biriydim, ve gebe kaldığımdada bırakamayacağıma gayet emindim, bebeğimi öğrendim 4 haftalıktı, günde 7-8 dala düştüm, bikaç gün sonra 4-5 dal oldu, bunları 0.1 nikotin değeri olan sigarayla yapmaya çalıştım ve inanılmaz iradesi zayıf biriyimdir hayatta yapamam yani, çevremdeki herkes bıdı bıdılanmaya başladı, nasıl olurda hala içersin nasıl bebeğini zehirlersin falan filan, ama günde 1 tanede olsa içemeliyim duramıyorum, derken 6.haftamızda sigaradan zevk almamaya başladım, 7. haftada da mide bulantılarım ve kusmalarım başladı ve sigaradan nefret ettim 1 gün içinde, nasıl oldu inanın anlamadım, kokusunu duyunca midem bulanıyor, o gün bugündür 5 aylık olduk, yanımda dahi kimseye 1 dal içirmedim çünki midem bulanıyor kokusudan bile, Allah bana böyle bir durum lutfetti, umarım sizlerede eder, ama tiksinmeseydim bırakamayacağıma eminim, nasipse dahada başlamayı düşünmüyorum, çünkü sigarasızlığın nekadar güzel bişey olduğunu, grip olunca anladım, sigara içerken grip olunca muhakkak bronşite çevirirdi 1 ay iyleşemezdim, geçen grip oldum sadece burnum tıkandı ve 3 gün sonra hiç bişeyim yoktu, Allah herkeze bırakmayı nasip etsin arkadaşlar..

Evet bazilari tiksiniyomus hamilelikte sigaradan..
Amin insallah tum icenlere nasip etsin..

Canim bende 31 yasindayim ücüncü evladimi bibucuk ay önce dünyaya getirdim.
Bende tipki senin gibi cocuk yasta basladim sigaraya ve bi paket iciYodum hemen hemen.
Ilk hamileligimde yasim kücüktü birazda cahillik birakmayi dahi denemedim ictim.
Allaha bin sükür saglikli bi bebek dünyaya getirdim hatta hep etrafdan gelisimi kücük olur vs.. dediler ama kilosu bile normalin üstündeydi.
Ikinci hamileligimde dedim ilkinde ictim nasil olsa bisey olmadi bundada iciyim ama busefer azaltarak ictim yani 5 i gecmedi günde, ve bin sükür gene saglikli tombis bi bebek dünyaya getirdim.
Ücüncü hamileligimde mide bulantisindan dolayi tiksindim nefret ettim sigaradan yaninda icenleeden bile nefret ettim kokusundan herseyden simdiye kadar ben nasil icmisim bu kokuya nasil dayanmisim dedim. Hayattaki en pis kokunun sigara kokusu oldugunu düsündüm. Yani asiri sekilde bi nefret olustu sigaradan. Amaaa bu nefret maalesef 4 bucuk ay sürdüü benim bulantilarim vs. gecince benim canim acayip sigara istedi ve ben tekrar basladim. Tabi cok az ictim. Insallah siz tekrar baslamassiniz birakmisken baslamak cok sacma tabi

Başlamasaydınız iyiymiş ama neyse benim hala bulantılarım azaldı ama devam ediyor ve hala nefret ediyorum sigaradan hiç canım çekmiyor sanırım doğurana kadar böyle olacak, ve kesin doğum sonrası canım çekecek diye düşünüyorum ama direnicem ve başlamayacağım inşallah :)

Merhabalar arkadaşlar...
Hamilelikte sigarayı tamamen bırakamayanlar,doğum yaptıktan sonra neler yaşadınız? Bi konuşalım telkin her zaman iyidir..

Aaahhh ah iki çocuğum var ve ikisindede mide bulantılarım olduğu için ilk 5 ay falan günde bir iki tane içiyodum. Sonra bulantılarım geçti ve brn devam. 5 aylık bi oğlum var emziriyorum hala içiyorum. Tabi bu günde 10 taneyi falan bulmuyo.

Bana sorarsan hiç kasma derim. Annem beni doğurmadan önce son sigarasını içmiş doğurmuş çıkmış

Zaten hamilelik zor bi süreç koskoca 9 ay morele ihtiyacımız var bide sigarayı bırakarak kendimi iyice strese sokmadım.

Üstelik anne sütünü azalttığınıda düşğnmüyorum. Hiç sigara içmeyen arkadaşlarım var ve sütleri yok. Bu annenin yapısından kaynaklanıyo.

Dumanın bebeğe ulaşma fikri komik zaten...sıkıntı sizin dolayısıyla bebeğin kanı da dolaşan nikotin...

Dilerim o 2 3 de biter...sigara vb alışkanlıklar kararlı olma isteme ve irade ile ilgili...bunu yıllar önce kurtulmuş birisi olarak söyleyebilirim...zaman zaman hala aklıma gelir ama söylediğim gibi kararlılık....bir de etrafınızda sigara içmeyen sizi motive edecek birileri olmalı...eşinizin de varsa alışkanlığı zordur örneğin benim en büyük şansım eşimin sigara içmemesi

Benimde eşim içmiyor hamilelikten önce içmemide istemezdi 2 gündür mide bulantılarım başladı bununla birlikte sigaradan tiksinmeye başladım

tüm zararlı seyler neden güzel ben de çok çok çok zorlandım. bi sigara yakıp ıkı uç fırt alıp atıyordum. gunde en fazla 3-4 kere yapıyordum bunu. yani toplasan 1 sigara etmez ama yine de vicdan yapıyordum.Feci sinirli oldum. Sonra aman 2 fırt icin degmez icmeye dedım ve 10 gundur hıc ıcmedım. Ama Suan bana sigara verseniz o sigarayı içmem yerim vallahi.. öyle ki canım istiyor

surekli okuyorum arastiriyorum.cevremde sigara kullandigi halde saglikli bebekler doguranlarda var ama ne yazikki bununla telkin olmak ahmaklik..Hani hem vicdan yapip hem icmekte ahmaklik ama
böyle birşey yok ufacik beebge ben yediğim ete içtiğim suya bile dikkat ediyorum sigara içen bi kadinin çocuklarni biliyorum.hepsi eli yuzu duzgun dogdu ama astim.kalp hastaliği bari sifali bi sütün olsun hamilelilk gecmiş.

Hiç içmiyorsan ne güzel senin 10 gün önceki halin gibiyim doktor 0 yada 1 dedi sinirliyim sürekli basım ağrıyor keske hamilelikten önce bırakabilseydim

Cift cizgiyi gordugum an gidip keyiften iki tane yaktim:) ve son oldular:) bazen cok canim cekiyo yalan yok ama icemem vicdan yaparim... Ben hamile kaldigimi ogrenmeden once ictiklerim icin bile uzgunum aslinda yumurta kalitem iyimidir acaba diye...

Selam kızlar, sigara kullanan biri değilim. hamile bir bayanın sigara içtiğini gördüğüm an içim yanar eririm. Nasıl bebeğinizin o pis dumanı solumasına izin veriyorsunuz. Nolur içmeyin kimse içmesin hamileyken. Canınızın canını düşünün kendinizden önce. Benim de yakın bir arkadaşım içerdi hamileyken neler derdim ama yokk anlatabilmek ne mümkün. Benim içim gidiyor bebeği düşündükçe içen arkadaşlar nolursunuz bırakın

Cok haklisiniz fakat cidden icmeyen iceni anlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…