- 13 Aralık 2016
- 723
- 847
- 53
- 37
- Konu Sahibi orkide8835
-
Yok, yanlış antalmışım ben o zaman kusura bakmayın.Tabiki hayatta çocukta sizin benim karşı olduğum konu burada sanki normal gibi yazılması bence bu yanlış. Ben ilk çoçuğumda da bıraktım emzirmeyi kestiğim gün tekrar başladım. Ama en azından ilk üç ay içmemişsiniz o konuda tebrik ederim sizi çünkü en hassas zamanlar o dönem.madem bırakamıyorsunuz yapacak bişey yok tabi elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum ama Benim karşı olduğum konu burada 5 taneden 7 taneden bişey olmaz stres daha zararlı gibi paylaşım yapılması. Zaten bırakmak istemeyen bir kişi kendine bahane arıyor başkalarıda yanlış yönleniyor.
Ben 29 yaşındayım, 11 yaşından beri günde 1 buçuk paket sigara içen biriydim, ve gebe kaldığımdada bırakamayacağıma gayet emindim, bebeğimi öğrendim 4 haftalıktı, günde 7-8 dala düştüm, bikaç gün sonra 4-5 dal oldu, bunları 0.1 nikotin değeri olan sigarayla yapmaya çalıştım ve inanılmaz iradesi zayıf biriyimdir hayatta yapamam yani, çevremdeki herkes bıdı bıdılanmaya başladı, nasıl olurda hala içersin nasıl bebeğini zehirlersin falan filan, ama günde 1 tanede olsa içemeliyim duramıyorum, derken 6.haftamızda sigaradan zevk almamaya başladım, 7. haftada da mide bulantılarım ve kusmalarım başladı ve sigaradan nefret ettim 1 gün içinde, nasıl oldu inanın anlamadım, kokusunu duyunca midem bulanıyor, o gün bugündür 5 aylık olduk, yanımda dahi kimseye 1 dal içirmedim çünki midem bulanıyor kokusudan bile, Allah bana böyle bir durum lutfetti, umarım sizlerede eder, ama tiksinmeseydim bırakamayacağıma eminim, nasipse dahada başlamayı düşünmüyorum, çünkü sigarasızlığın nekadar güzel bişey olduğunu, grip olunca anladım, sigara içerken grip olunca muhakkak bronşite çevirirdi 1 ay iyleşemezdim, geçen grip oldum sadece burnum tıkandı ve 3 gün sonra hiç bişeyim yoktu, Allah herkeze bırakmayı nasip etsin arkadaşlar..
Canim bende 31 yasindayim ücüncü evladimi bibucuk ay önce dünyaya getirdim.Ben 29 yaşındayım, 11 yaşından beri günde 1 buçuk paket sigara içen biriydim, ve gebe kaldığımdada bırakamayacağıma gayet emindim, bebeğimi öğrendim 4 haftalıktı, günde 7-8 dala düştüm, bikaç gün sonra 4-5 dal oldu, bunları 0.1 nikotin değeri olan sigarayla yapmaya çalıştım ve inanılmaz iradesi zayıf biriyimdir hayatta yapamam yani, çevremdeki herkes bıdı bıdılanmaya başladı, nasıl olurda hala içersin nasıl bebeğini zehirlersin falan filan, ama günde 1 tanede olsa içemeliyim duramıyorum, derken 6.haftamızda sigaradan zevk almamaya başladım, 7. haftada da mide bulantılarım ve kusmalarım başladı ve sigaradan nefret ettim 1 gün içinde, nasıl oldu inanın anlamadım, kokusunu duyunca midem bulanıyor, o gün bugündür 5 aylık olduk, yanımda dahi kimseye 1 dal içirmedim çünki midem bulanıyor kokusudan bile, Allah bana böyle bir durum lutfetti, umarım sizlerede eder, ama tiksinmeseydim bırakamayacağıma eminim, nasipse dahada başlamayı düşünmüyorum, çünkü sigarasızlığın nekadar güzel bişey olduğunu, grip olunca anladım, sigara içerken grip olunca muhakkak bronşite çevirirdi 1 ay iyleşemezdim, geçen grip oldum sadece burnum tıkandı ve 3 gün sonra hiç bişeyim yoktu, Allah herkeze bırakmayı nasip etsin arkadaşlar..
Başlamasaydınız iyiymiş ama neyseCanim bende 31 yasindayim ücüncü evladimi bibucuk ay önce dünyaya getirdim.
Bende tipki senin gibi cocuk yasta basladim sigaraya ve bi paket iciYodum hemen hemen.
Ilk hamileligimde yasim kücüktü birazda cahillik birakmayi dahi denemedim ictim.
Allaha bin sükür saglikli bi bebek dünyaya getirdim hatta hep etrafdan gelisimi kücük olur vs.. dediler ama kilosu bile normalin üstündeydi.
Ikinci hamileligimde dedim ilkinde ictim nasil olsa bisey olmadi bundada iciyim ama busefer azaltarak ictim yani 5 i gecmedi günde, ve bin sükür gene saglikli tombis bi bebek dünyaya getirdim.
Ücüncü hamileligimde mide bulantisindan dolayi tiksindim nefret ettim sigaradan yaninda icenleeden bile nefret ettim kokusundan herseyden simdiye kadar ben nasil icmisim bu kokuya nasil dayanmisim dedim. Hayattaki en pis kokunun sigara kokusu oldugunu düsündüm. Yani asiri sekilde bi nefret olustu sigaradan. Amaaa bu nefret maalesef 4 bucuk ay sürdüü benim bulantilarim vs. gecince benim canim acayip sigara istedi ve ben tekrar basladim. Tabi cok az ictim. Insallah siz tekrar baslamassiniz birakmisken baslamak cok sacma tabi
Merhabalar arkadaşlar...
Hamilelikte sigarayı tamamen bırakamayanlar,doğum yaptıktan sonra neler yaşadınız? Bi konuşalım telkin her zaman iyidir..
Dumanın bebeğe ulaşma fikri komik zaten...sıkıntı sizin dolayısıyla bebeğin kanı da dolaşan nikotin...Benimde doktorum 5 sigaraya kadar izin verenlerden tıpkı E esmeringunlugu nün doktoru gibi dumanın keseye ulaşacağı düşüncesini saçma buluyor içmemek daha iyi tabiki ama ciddi yoksunluk belirtisi yaşıyorsanız yoksunluk belirtisindeki sinir bas ağrısı stres vs daha ciddi zarar verebilir dedi. Günde 1 paket içerdim hamile kaldığımı öğrendikten sonra günde 2-3 taneye düşürdüm
Benimde eşim içmiyor hamilelikten önce içmemide istemezdi 2 gündür mide bulantılarım başladı bununla birlikte sigaradan tiksinmeye başladımDumanın bebeğe ulaşma fikri komik zaten...sıkıntı sizin dolayısıyla bebeğin kanı da dolaşan nikotin...
Dilerim o 2 3 de biter...sigara vb alışkanlıklar kararlı olma isteme ve irade ile ilgili...bunu yıllar önce kurtulmuş birisi olarak söyleyebilirim...zaman zaman hala aklıma gelir ama söylediğim gibi kararlılık....bir de etrafınızda sigara içmeyen sizi motive edecek birileri olmalı...eşinizin de varsa alışkanlığı zordur örneğin benim en büyük şansım eşimin sigara içmemesi
Bende 22 haftalığım hala bırakamadım.Merhabalar arkadaşlar...
Hamilelikte sigarayı tamamen bırakamayanlar,doğum yaptıktan sonra neler yaşadınız? Bi konuşalım telkin her zaman iyidir..
böyle birşey yok ufacik beebge ben yediğim ete içtiğim suya bile dikkat ediyorum sigara içen bi kadinin çocuklarni biliyorum.hepsi eli yuzu duzgun dogdu ama astim.kalp hastaliği bari sifali bi sütün olsun hamilelilk gecmiş.surekli okuyorum arastiriyorum.cevremde sigara kullandigi halde saglikli bebekler doguranlarda var ama ne yazikki bununla telkin olmak ahmaklik..Hani hem vicdan yapip hem icmekte ahmaklik ama
Hiç içmiyorsan ne güzel senin 10 gün önceki halin gibiyim doktor 0 yada 1 dedi sinirliyim sürekli basım ağrıyor keske hamilelikten önce bırakabilseydimtüm zararlı seyler neden güzelben de çok çok çok zorlandım. bi sigara yakıp ıkı uç fırt alıp atıyordum. gunde en fazla 3-4 kere yapıyordum bunu. yani toplasan 1 sigara etmez ama yine de vicdan yapıyordum.Feci sinirli oldum. Sonra aman 2 fırt icin degmez icmeye dedım ve 10 gundur hıc ıcmedım. Ama Suan bana sigara verseniz o sigarayı içmem yerim vallahi.. öyle ki canım istiyor
Selam kızlar, sigara kullanan biri değilim. hamile bir bayanın sigara içtiğini gördüğüm an içim yanar eririm. Nasıl bebeğinizin o pis dumanı solumasına izin veriyorsunuz. Nolur içmeyin kimse içmesin hamileyken. Canınızın canını düşünün kendinizden önce. Benim de yakın bir arkadaşım içerdi hamileyken neler derdim ama yokk anlatabilmek ne mümkün. Benim içim gidiyor bebeği düşündükçe içen arkadaşlar nolursunuz bırakın
Sen içmeye devam ediyor musun canım?Cok haklisiniz fakat cidden icmeyen iceni anlayamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?