Hamilelikte su çiçeği hakkında yardımınıza ihtiyacım var!!!

damla2291

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2016
1
1
1
33
Merhabalar, 13 haftalık hamileyim su çiçeği olan 6 yaşında bir çocukla aynı oda da bulundum kendim daha önce su çiçeği geçirmemişim bağışıklığımında olup olmadığını bilmiyorum . Bulaşma ihtimali nedir. Bulaşırsa tehlikeli oluyor mu ? Tedavisi nasıl gerçekleşiyor . Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi ??

Merhabalar, 13 haftalık hamileyim su çiçeği olan 6 yaşında bir çocukla aynı oda da bulundum kendim daha önce su çiçeği geçirmemişim bağışıklığımında olup olmadığını bilmiyorum . Bulaşma ihtimali nedir. Bulaşırsa tehlikeli oluyor mu ? Tedavisi nasıl gerçekleşiyor . Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi ??
Gebelikte su çiçeği sıkıntılı bir durum hastaneye gidip kanda bağışıklığın var mı diye baktır yoksa immün globulin yapılıyor ama bu ama dört gün içinde yapılabiliyor bilgin olsun

Canim benim bi tanidigimin kizi su cicegi olmuştu.. kendisi 6 aylik gebeydi.. doktoru bi sıkıntı olmaz korkma demisti ona.. ilk 3 ayda tehlikeli oluyormus sanirim.. ama arkadaşım su çiçeği olmadi demek ki cocukken geçirmişim demisti..

Su çiçeği IgG testi isteyin doktorunuzdan.. Negatifse aşı yapabilirler belki

Çok geçmiş olsun. Hamilelikte şu çiçeği gecirirseniz bebek için gelişim problemi yaratma ihtimali var. Ama bir risk sadece. Geçirsen bile kotu bir etkisi olmayabilir. O sebeple strese girme boşuna. Bağışıklığın olabilir veya çocuktan sana bulamayabilir. Sen doktoruna gidip kan testi iste.

Çocuklardan da mümkün mertebe uzak durmaya çalış. Mesela kızamık veya kızamıkçık gibi hastalıklar daha çocukta belirti göstermeden bulasici oluyor. Özellikle okula giden çocuklar her türlü hastalık taşıyabilir.

Geçmiş olsun, su çiçeği lezyonları kabuklandıktan sonra bulaştırıcı değildir. Çocuğun lezyonları ne durumdaydı kabuklanmış mıydı?
Öncelikle yapmanız gereken şey, bağışıklık durumu için VZV İgG baktırmak, İgG pozitifse zaten korkulacak birşey yok. İgG negatifse ve size su çiçeği bulaşırsa hamilelik haftanıza göre çocukta sakatlık vs. olma ihtimali %2'den azdır. Yalnız size ağır seyretme durumu olabiliyor (zatürre vs. gibi) Size bulaşırsa eğer bu yüzden ilaç tedavisi verilebilir. Bebek yakından takip edilir. Bu arada su çiçeğine özel olan immunglobulin Türkiye'de bulunmuyor o yüzden verilemiyor.
Not: Birisi aşı yapılabilir belki demiş, hamilelere su çiçeği aşısı yapılmaz canlı aşı olduğu için.

Back
X