Hamilelikte Tiksinti

lafebesii

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
82
8
298
Kızlar merhaba. Ben 10 haftalık hamileyim. 5.haftamdan beri aşırı mide bulantısı çekiyorum. Evimden, eşimin ailesinin yaptığı yemeklerden ve evlerinden inanılmaz derecede tiksindim. Kayınvalidemle, gorumcelerimle, eltilerimle birbirimizi severiz, anlasırız. Ama hic birinin evine gidemiyorum. Bu duruma cok uzuluyorum kızlar. Sizce psikolojik bir durum mudur? Daha önce buna benzer şeyler yaşayan oldu mu?

Canım iyi de bu dert sayılmaz, çok normal bir durum bu. Bir kaç aya geçecek merak etme.

canım geçmiş olsun
bilirim o tiksintiyi ama geçiyor 4 aydan sonra.merak etme..ben uzun zaman yemek yapamadım yiyemedim inşallah senin de geçer sevgiler

Teyzem de mis gibi deterjan kokusundan tiksinmisti. Oluyor boyle seyler duyuyoruz. Yanlis anlamamalari icin onlara gitmemek yerine evden cikamadiginizi soylerseniz sorun olmaz. Ben simdi bile yiyemiyorum herkesin yaaptigi yemegi. Kolayliklar versin Allah.

Sagolun kızlar. Biliyorum geçecek ama ben sadece esimin ailesinin evlerinden tiksiniyorum. Temiz, duzenli insanlar. Kendi aileme karsı boyle bir sorunum yok. Dogup buyudugum semte 45 dk uzaklıktayım. Esimin akrabaları ile aynı semtteyim. Bu semtin marketinden, fırınından, pastanesinden falan da tiksindim. Kendi ailemin evinde boyle bir sorunum yok. Kayınvalidem, gorumcelerim gelip gitmiyorum diye kırılıyorlar. Ama gercekten elimde olan birsey degil. Midem kesinlikle almıyor.

Deterjan, yumusatıcı, şampuan.. Bunların hepsinden tiksindim. Oturdugum semtin evleri bana kokuyor. Annem evime geliyor, kokmuyor mu diyorum. Kokmuyor diyor. Ama bana kendi evimde, esimin diger akrabalarının evide kokuyor. Cok kotu bir durum.

iyi ki eşinden ve kendi evinden de tiksinmemişsin

bende kendi evimden tum yemeklerden ve esimden tiksinmistim.9 ay ayri yattik biz.gayet normal uzulme gecer cnm

Yakin bir arkadasim ellerinden tiksinmisti hamileligin ilk aylarinda. Elleriyle hicbir sey yapip yiyememisti.gormeye bile tahammul edemiyordu. Birkac ay sonra gecmisti ama.saniyorum normal bir durum birseylerden tiksinmek

Ben de çok tiksindim. Yiyeceğim şeyler çok kısıtlı. Evde yemek yapasım yok. Dışarıda veya başka birinde yesem kıl dökülmüş müdür, yapanın elleri temiz miydi, malzemeler taze miydi gibi bir dünya soru uçuşuyor aklımda. Yemekten soğudum resmen. Hazır makarnalarla çorbalarla idare ediyorum şimdilik.

Kendi evimdende tiksindim. Eşimdende tiksindim. Ama ayrı yatmayı teklif edemiyorum. Her gece eziyet oluyor. Kendi tenimin kokusundan dahi tiksindim. Elim kolum burnuma degse öğürmekten bir hal oluyorum. Telefonumdan, kıyafetlerimden de tiksindim. Anneme gidip kalınca rahat ediyorum ama o zamanda kayınvalidem kırılıyor. Bize gelmiyosun oraya gidiyorsun diye.

iyi ki eşinden ve kendi evinden de tiksinmemişsin
Ya ben 6 aylık hamileyim ama kendi evimden bile midem bulanıyor bütün kokular hersey fena yapıyor beni insanların arasına hiç giremiyorum zaten devamli istifra halindeyim

Sugarpare canım, doktorum 12 haftadan sonra gecer demisti. Senin hala devam ediyor mu?

bende ayniyim 2.hamilelik ilki de böyleydi 9 ay sürdü benim buda geçmek bilmiyor 6 aylikim ama buda bitmiyor yaşamak zor oluyor bu tiksinmeyle

Ya ben 6 aylık hamileyim ama kendi evimden bile midem bulanıyor bütün kokular hersey fena yapıyor beni insanların arasına hiç giremiyorum zaten devamli istifra halindeyim
olabiliyor canım,hatta daha önce birisi konu açmıştı,evinden tiksindiği için evine gidememiş ailesinde kalmıştı.

Sugarpare canım, doktorum 12 haftadan sonra gecer demisti. Senin hala devam ediyor mu?
8. Haftaya kadar maşallahım vardı. Ondan sonra ne olduysa oldu. Haftanın üç günü sabah öğürmeyle ve gün içinde ne yesem ne yesem diye düşünmekle geçiyorsa iki gün daha iyiyim azar azar yiyebiliyorum. Bilmiyorum biraz karışık işte. 12. Haftaya kadar bitiyor diye okuduğum için ben de zaman zaman endişeleniyordum ama bakıyorum etrafımda yok benimki 5 aya kadar sürdü yok benimki doğuma kadar devam etti diyenler de var. Belli olmuyor.

Kızlar ben umutla önümdeki iki haftayı bekliyorum. Bulantısız, öğürtüsüz sabahları iple cekiyorum.

ilk gebeligimde tam 20.haftama kadar surdu
doguma kadar ara ara her gin muhakkak istifra ettim
bu gebeligimde daha iyiyim ama bulantilarim yeni hafifledi ve cocuguma yemek yapmak zorundayim kimsem yok

hersey kokuyor caydan tiksindim caydanligima bile dayanamadim cope attim

ama 10.hafta epey kotu gecer
azalicak ama bitmiyor
tiksintiler devam ediyor maalesef keske bitse
ama yemek yapmaya yemeye baslicaksin doymayacaksin
dogum yaptigin an tum kokular bicak gibi kesilcek canim sabir sabir sabir

Biyolog86 canım, dogumdan sonra geçecegine inanamaz oldum. Mesela dolmadan, sarmadan aşırı tiksindim. Doğumdan sonrada artık yiyemem gibi geliyo.

ben hastayken veya hamileyken tiksindigim seyden iyilesince de tiksiniyorum.
tavuk eti, mango ve ananastan tiksindim. bulantim gecse de tiksintim gecmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…