merhaba ,
ben eşimin işi ve hamileyken tayin durumlarımız yüzünden 5 aylıktan en son 35 haftalığa kadar bi çok kez uçağa binmek zorunda kaldım.24.haftadan sonra doktor raporu istiyorlar.en son 36 haftalıkken uçabiliyorsunuz.tabi hangi hava yolunu tercih edecekseniz onun şartlarına bakmanız lazım.rapor almakta gayet kolay doktorunuz onay verdikten sonra binebiliyorsunuz.tabi hamilelikte tuvalet ihtiyacı olabiliyor sık sık bence tek sıkıntısı oydu.zaten hostesler biri sırtınıza biri karnınıza kemer altına koymanız için yastık veriyorlar.ben rahattım tabi herkes nasıl olur bilemiyorum.ama şimdi sorsanız 35.haftamda binmezdim ama mecburdum buarada bu uçuşlar sırasında hep yalnızdımumarım yardımcı olabilmişimdir.
canım bende uçağa bineceğim için 2 gün önce aradım ve bana 36. haftaya kadar uçağa binebileceğimi söylediler..Rapor konusunda bişey söylemediler ama sanırsam 27 ve 28. haftadan sonra raporla biniyorsun..sende hangi firmayla gideceksen ara sor istersen bir..
Tesekkür ederim :) Allah bir nefeste kurtarsin insaAllah. Yani doktorun söyledigine bagli olacak kacinci haftaya kadar gidebilecegim.
Anneler ve bilgisi olanlar,
hamile kaldiktan sonra kacinci ay yada kacinci haftaya kadar ucakla ucabiliriz?
Duydugum kadariyla doktorumuzdan belge almamiz gerekiyormus
'su kisi su kadar haftalik / aylik hamile ucmasinda bir sakinca yoktur' diye.
Hamileyken ucanlar var mi aramizda?
Cocuga bir zarari dokundu mu?
Tehlikeleri nelerdir?
Tavsiye edermisiniz etmezmisiniz?
Bilgi verebilecek olanlara simdiden tesekkür ederim
Canım, evet doktordan yazılı bir belge alman gerekli.
Fakat 6 aydan sonra uçaklara almıyorlar erken doğum tehlikesi olur diye.
Bence bi zararı olmaz.Kaç aylık hamilesin?
İyi uçuşlar...
saol bitanem, Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşAllah..ben haftaya gidiceğim doktora, 30unda uçağa bineceğim, bakalım doktor ne diyecek, daha rapora gerak yok sanırsam bendede çünkü 23. haftanın içinde olacam..yine yazarım sana öğrendikten sonra..görüşürüz..
GEBELKTE UAK YOLCULUU - Hera Klinik: (312) 426 85 25
canım öncelikle verdiğim linki tıkla oku derim
ben 25.haftalarda felandı tatile gittim uçağa bindim ama gitmeden önce doktorumdan uçağa binmesinde sakınca yoktur raporu aldım
aslında bana rapor gerekmezdi ama benim göbeğim innaılmaz büyüktü görevliler inanmaz diye doktorumdna rapor aldım
36.haftadan itibaren havayolları kabul etmiyorlar risk almamak için, 28.haftadan sonra doktor raporu istiyorlar
Yolculuk nereye peki? Tamam canim cok sevinirim yazarsan. Tesekkürler.
ben dogumuma 1 ay kala bindim ucaga 5 saat uctum sonrada turkiye ic hatlari kullandim kimse rapor sormadi karnimda bayagi sivriydi raporum vardi ama soran olmadi.
evet 36 haftaliktim kabin gorevlilerine bagli bence bazi arkadaslarimdanda 5 ayinda rapor istemisler.
Anneler ve bilgisi olanlar,
hamile kaldiktan sonra kacinci ay yada kacinci haftaya kadar ucakla ucabiliriz?
Duydugum kadariyla doktorumuzdan belge almamiz gerekiyormus
'su kisi su kadar haftalik / aylik hamile ucmasinda bir sakinca yoktur' diye.
Hamileyken ucanlar var mi aramizda?
Cocuga bir zarari dokundu mu?
Tehlikeleri nelerdir?
Tavsiye edermisiniz etmezmisiniz?
Bilgi verebilecek olanlara simdiden tesekkür ederim
canim hamileleigin 3 ayindan 8.ayina kadar bir sorun olmadigi surece ucabiliyorsun...
ama 8.den sonra istesende almiyorlar ucaga...
bende 3.ayinda ucmustum turkiyeye,havaalninda sordular bana kac aylik diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?