Hamilelikte ziyaret

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
Merhaba arkadaşlar. Ben 26 haftalık hamileyim. Benimde eşimin de ailesi farklı şehirde. Benimkiler 5, eşiminkiler 8 saat uzaklıkta. En son ikisine de kurban bayramında gittik. Üç ay oldu yani. Normalde ailelerimizin yanına üç ayda bir gidiyorduk. Ancak şuan benim sürekli bir rahatsızlığım çıkıyor. Gebelik şekeri çıktı, amniyon suyu fazlalığı çıktı. Hergün ya başım ağrıyor ya belim ağrıyor hep bir şey oluyor. Bundan önce üç hafta boyunca sürekli olarak kalçamdan ayağıma kadar inen bir ağrım vardı kendiliğinden geçti çok şükür. Kısacası çok zorunlu olmadığı sürece yolculuk yapabilecek durumda değilim daha doğrusu yaparım ama çok zor olur mahvolurum. Birde farklı bir şehre taşınma durumumuz var ( o zorunlu yolculuk tabi ) ve şuanki evimizde eşyalarımızı toplamaya başladık yavaş yavaş. Tüm bu durumlar varken sizce aile ziyareti nasıl yapılmalı? Siz hamileliğinizde nasıl yaptınız? Aileleri siz çağırın derseniz benim ailem gelir ancak eşimin anne babası yaşlı yolculuğa pek gelemiyorlar. Doğumada daha uç ay var ne yapılmalı sizce? Birde eşim beni yalnız bırakıp giderse bu ne kadar doğru Eşiniz böyle bir şey söylese ne tepki verirsiniz?

Son düzenleme:
Uçakla gitme durumunuz yok mu? 32 haftalık hamileyken, çok sevdiğim bir arkadaşımın nikahına gittik uçakla. O yolculuk bile pestilimi çıkardı. Öyle 5-8 saat araba yolculuğu bence çekilmez. Bir de fiziksel acıları, ağrıları olan bir insanmışsınız. Ne gerek var maceraya, diye düşünüyorum. Enerjinizi daha zorunlu şeyler için harcayın bir süre bence.

Uçakla gitme durumunuz yok mu? 32 haftalık hamileyken, çok sevdiğim bir arkadaşımın nikahına gittik uçakla. O yolculuk bile pestilimi çıkardı. Öyle 5-8 saat araba yolculuğu bence çekilmez. Bir de fiziksel acıları, ağrıları olan bir insanmışsınız. Ne gerek var maceraya, diye düşünüyorum. Enerjinizi daha zorunlu şeyler için harcayın bir süre bence.
Mesele sadece yolculuk değil ki kaldığımız süre boyunca rahatça uzanıp hareket edemediğim için de zorlanacağım

Mesele sadece yolculuk değil ki kaldığımız süre boyunca rahatça uzanıp hareket edemediğim için de zorlanacağım
Evet, kesinlikle. Hava değişimi bile yaramadı bana mesela. Karnım davul gibi şiş, sırtım belim tutuk, sancılı ağrılı takıldım birkaç gün. Ailelerinizi göremeyeceksiniz tamam da, sizin ve bebeğinizin sağlığı öncelikli değil mi? Bir süre görüntülü konuşma filan idare edeceksiniz mecbur. Doğum olunca zaten ya aileler bebeği görmeye gelir ya da siz biraz toparlayınca kalkar gidersiniz, kavuşursunuz.

Doğum yapınca kalkıp eşinizin ailesinin yanına mi gideceksiniz bebegi görsünler diye? O zaman da en az 3 aydır görüşmemis olacaksiniz.

ben olsam gitmem 6 ay görmeyince özlem olur ama gebeyken gidince daha zor olur.. o kadar yol zaten çekilmez sırt ağrısı başlamıştır artık ben 2 saat sabit oturamıyorum mesela uzanmam gerek 5 saat yolculuğu düşünemiyorum.. aileler doğumda gelsin yada sen 40 ın çıkınca git uzun süre kal onlarda sırayla..

görüntülü konuşun her gün illa tensel temas kurmak zorunda değilsiniz
kendi sağlığınız daha önemli olmalı :kahve:

madem senin ailen gelebiliyo, onlar gelsin. eşinde ailesine tek gitsin, inşallah ailesi anlayışlıdır sorun çıkarmazlar. ayrıca yaşlılar diye bebek görmeyedemi gelmicekler.

Merhaba arkadaşlar. Ben 26 haftalık hamileyim. Benimde eşimin de ailesi farklı şehirde. Benimkiler 5, eşiminkiler 8 saat uzaklıkta. En son ikisine de kurban bayramında gittik. Üç ay oldu yani. Normalde ailelerimizin yanına üç ayda bir gidiyorduk. Ancak şuan benim sürekli bir rahatsızlığım çıkıyor. Gebelik şekeri çıktı, amniyon suyu fazlalığı çıktı. Hergün ya başım ağrıyor ya belim ağrıyor hep bir şey oluyor. Bundan önce üç hafta boyunca sürekli olarak kalçamdan ayağıma kadar inen bir ağrım vardı kendiliğinden geçti çok şükür. Kısacası çok zorunlu olmadığı sürece yolculuk yapabilecek durumda değilim daha doğrusu yaparım ama çok zor olur mahvolurum. Birde farklı bir şehre taşınma durumumuz var ( o zorunlu yolculuk tabi ) ve şuanki evimizde eşyalarımızı toplamaya başladık yavaş yavaş. Tüm bu durumlar varken sizce aile ziyareti nasıl yapılmalı? Siz hamileliğinizde nasıl yaptınız? Aileleri siz çağırın derseniz benim ailem gelir ancak eşimin anne babası yaşlı yolculuğa pek gelemiyorlar. Doğumada daha uç ay var ne yapılmalı sizce?
Bu kadar sıkıntı çekerken neden hala ailelelere siz gidiyorsunuz hamile olduğunuzu doğumun yaklaştığını biliyorlar bence onlar size gelmeli

Ziyareti bir kenara koyun, saglikliysalar aileniz gelip size tasinma konusunda yardimci olsunlar.

Dogumada gelirler artik bebek gormeye.
Saglikla kucaginuza alin yawrunuzu

Back
X