Hamilelikten dolayi benmi abartiyorum ?

CmreKck

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
410
278
103
Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.

34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.

Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.

Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.

Belki hamilelikten dolayi abartiyorum ama uzuluyorum bu duruma.

Sizin hamileliginiz nasil gecti ?

Son düzenleme:
Yardım istiyorsanız bence açıkça söyleyin.
Herşeyi yapamayabilirsiniz.
Zaten 34. Haftaya kadar çalışmışsınız şimdiden sonra dinlenin.
Bebek doğunca zaten yorucu günler başlayacak.

Herkesi bırakın da eşiniz yardım etsin.bebek ikinizin bebeği.kayınvalideye falan ben takılmam.yicek yazmanız da gözlerimi kanattı hayırlı mutlu doğumlar.

Duzenledim :)
Esimi gorsen sanarsin hic biseye dokundurmuyor, dili oyle bi tatli ki biseyde diyemiyorum. Ama biyerim agriyor desem hemen onunkide agrir, hafta sonu hep cok "yorgun" olur supurge yapmaz, ben hafta ici yaparim sonra der "biraksaydin ben yapardim" felan .. tam sinir olurum

Yardım istiyorsanız bence açıkça söyleyin.
Herşeyi yapamayabilirsiniz.
Zaten 34. Haftaya kadar çalışmışsınız şimdiden sonra dinlenin.
Bebek doğunca zaten yorucu günler başlayacak.

Kvdemlere demek istemiyorum cunki mecbur degiller yardim etmeye ama elimde olmadan uzuluyorum cunki ben boyle gormedim ailemden.

Esimede sorsan ediyor, bana kiyamiyor, yuklenmiyor guya ama zaten herseyi yapiyorum ona yuklenecek bise kalmiyor. Yardim etmeside ozel yemek istememesi ve aksam yemekten sonra masa silmesi :)

KV'yi boşver. Akılları çıkar çoğunun bir işe yardımımız dokunur diye. Hamilelikte çocuk küçükken arazi. Çocuk okul çağına gelince yer altından çıkarlar. İstekleri Arzu'ları bitmez. Kendin hallet iyi veya kötü işlerini.

Canım sende bişey yapma. Eşin yemek sorduğunda da yapmak istedim ama yapamadım de..

Ya bende tam oyle olmak istiyorum ama olamiyorum cunki pislikte oturamiyorum, yemek icin yapmicam diyorum aksam oluyor dayanamiyorum en azindan bi corba yapiyorum. Beni sinir eden sanki hepsi yanimdaymis gibi konusuyor ama laflarinin ici bosss

Iki hamileligimde de yalnizdim, lohusaykende yalnizdim.
Hatta kizim 3 hafta erken dogdu, esim bile yoktu yanimda gorevdeydi.
Oglumu kresten arkadasim aldi, evine goturdu vs..
Hamileliklerim boyunca her aksam yemegim oldu, hatta esim evden yemek goturur ise, oyuzden bide ogle yemegi derdi olur bizde.
Aksam yemek istemeyen, evden ise yemek tasimayan es gibi nimet mi var hamileyken?
Op basina koy esini.
Bi tas corba yapinca sende icersin o da icer.
Bu arada bnde tum alisveriste bebek kiyafeti yikama utulemede yalnizdim.
Adam tatli dilliymis, daha nolsun.
Alinganlik etme bunlar hep hormonlardan

Birilerinden birşeyler beklersen çok üzülürsün canım ne kadar az beklenti o kadar çok huzur, ne kadar çok beklenti o kadar çok hayal kırıklığı... Bende herşeyi kendim yaptım biliyorum zor ama inan çok kıymetli geçecek bu günlerde tadını çıkar doya doya

Eşinizden bir iş istediğinizde hadi kalk şunu yap , ben yapamıyorum deyin. Biraz da söylenin. Benim eşim de öyle, bir şeyi söylersem bugün yatın derken erteler. Hadi derim, öyle kalkar.
Hamileyken neredeyse hiç iş yapmadım. Yemek de, çünkü midem çok bulanıyordu. Annem ara ara gelip yardım ediyordu. Bebeğin kıyafetlerini ve Doğum öncesi hazırlığı annem halletti. Diğer günlük işleri de eşim.
Kayınvalide yazlıktaydı bu süreçte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…