• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten dolayi benmi abartiyorum ?

Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.

34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.

Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.

Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.

Belki hamilelikten dolayi abartiyorum ama uzuluyorum bu duruma.

Sizin hamileliginiz nasil gecti ?
Kimse yardima gelmedi ama kimse ne lohusayken ne de doguma az kala bebegim yogun bakimda yattigi halde

Kimse yardım etmek zorunda değil diyorsunuz da, zorundalar. Yani şu tabloda seven, kıymet veren insan kendini, sizi rahat ettirmekle yükümlü hisseder-hissetmeli.
Abartmıyorsunuz. Yardım beklemekte haklısınız. Eşinize söyleyin ve direkt Halsizim, yorgunum"deyip yatın. İster yardımcı tutsun, ister kendi yapsın. Yakında hangi anne varsa o da gelsin eli ayağı tutuyorsa. Yazık yani, ayaklarınız filan nasıl şiştir şimdi.

Kimse yardım etmek zorunda değil diyorsunuz da, zorundalar. Yani şu tabloda seven, kıymet veren insan kendini, sizi rahat ettirmekle yükümlü hisseder-hissetmeli.
Abartmıyorsunuz. Yardım beklemekte haklısınız. Eşinize söyleyin ve direkt Halsizim, yorgunum"deyip yatın. İster yardımcı tutsun, ister kendi yapsın. Yakında hangi anne varsa o da gelsin eli ayağı tutuyorsa. Yazık yani, ayaklarınız filan nasıl şiştir şimdi.
inanin herkes in bi bahanesi var kaynanam ben 9 aylikken nelrr yaptim dedi agzimi bile qcmadim nefret ediyorum annem de bi yere kadar

inanin herkes in bi bahanesi var kaynanam ben 9 aylikken nelrr yaptim dedi agzimi bile qcmadim nefret ediyorum annem de bi yere kadar
Üf bi de bu lafları var. Kendileri de hamile olmuşta hamile halleriyle son güne kadar ne işler yapmışlar da. Nefret ediyorum bu tarz cümlelerden. Bunları söyleyerek bizim halsizliğimizi yorgunluğumuzu küçümsüyorlar akılları sıra. Yapamadığımız bi şey olduğunda inanmıyorlar yani bunun lafını çarpıyolar.

Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.

34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.

Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.

Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.

Hanimlar,

Abartmiyorsun. Hakli oldugunu dusundum şu yazdiklarina bakarak.
Bende ailemden uzaktayim. Gunlerce yemek yapamadim temizlik yapamadim bulantilardan dolayi komsularim ve esim sag olsun yaptilar ettiler. Kayinvalidem yapmadi ama cokta uzulmedim. Annem olsa yapardi..
Banada esim yapti sagolsun.

Tum hazirligimi kendim yaptım. Ailelerden biri de demedi ki biseye ihtiyacin var mi canim bisey istiyor mu. Esim cok yardimci oldu tum ev isini üstlendi her zaman herseyin ustesinden beraber gelmistik yine oyle oldu.
Maddi olarak cok sıkıştık bes kurus yardim gormedik. Insan evladi icin yasamiyor mu ? Simdi bide bebeğimi cok seviyolar ya sinir oluyorum, hak etmediklerini düşünüyorum
Psikolojini dogum sonrasina hazirla sen asıl. Yalniz bebek bakmak cok zor yeni bir hayat buyuk sorumluluklar fiziksel agrilar ustune yalnızlık. Bebeğinin yuzune bak kokusunu icine çek öyle güç topla. Anne olmak cok zor ama cok guzel

Hanimlar,

Bence kendin yapabildiğin için çok şanslısın bende 32 haftalık hamileyim ve yatarak geçirmek zorundayım hamileliğimi bana annem yardım ediyo ara sirada kv geliyo ve evi kendi alıştıkları gibi duzenliyorlar ister istemez evde senin kurduğun düzen tamamen değişiyor bişey diyemiyosun bişey arasan koyduğun yerde bulamiyosun yattığın yerden sinir oluyosun o yüzden hiç takılma rabbim sana o kuvveti vermiş sağlık olsunda varsın kimse yardım etmesin

Allah kolaylik versin üç cocugum var kimse destek olmadi hamilelik lohusalikta dahil eşim ve ben okadar simdi kimsenin hayatimda cocuklarimda soz hakki yok bende ilk zamanlar senin gibi dusunurdum iyikide kimsenin eli degmemis hayatima diyorum simdi

Birilerinden birşeyler beklersen çok üzülürsün canım ne kadar az beklenti o kadar çok huzur, ne kadar çok beklenti o kadar çok hayal kırıklığı... Bende herşeyi kendim yaptım biliyorum zor ama inan çok kıymetli geçecek bu günlerde tadını çıkar doya doya

Kesinlikle cok kiymetli, belimde agrisa bacagimda tutmasa bebisimi karnimda hissetmem yetiyor

Belim tutmaya tutmaya yemek yapiyorum gelmis sonunda diyor bisey yapilcaksa soyle, bende yok bise kalmadi deyip suratimi astim :kızgın: sorup kendini rahatlatti bu seferde sen bana soguk davraniyosun deyip soguk duruyo bebegimi germemek icin bagirmaktan kaciyorum hamileligin basindan beri ama ne kadar iyi ediyorum bilmiyorum

benim kv bize 100 km uzaklıkta bir şehirdeydi 36 cı hafta geldi evime sabah kahvaltıısnı yaptı öğlen de gitti
laf olsun diye temizlik yapayım mı sana dedi, bende yok ya hallederim dedim uzatmadı :KK70:

aman boşver iş ev yemek dursun sen yat anacım zaten geveleri uyutmuyordur bebe sende gündüz acısını cıkar

Tum hazirligimi kendim yaptım. Ailelerden biri de demedi ki biseye ihtiyacin var mi canim bisey istiyor mu. Esim cok yardimci oldu tum ev isini üstlendi her zaman herseyin ustesinden beraber gelmistik yine oyle oldu.
Maddi olarak cok sıkıştık bes kurus yardim gormedik. Insan evladi icin yasamiyor mu ? Simdi bide bebeğimi cok seviyolar ya sinir oluyorum, hak etmediklerini düşünüyorum
Psikolojini dogum sonrasina hazirla sen asıl. Yalniz bebek bakmak cok zor yeni bir hayat buyuk sorumluluklar fiziksel agrilar ustune yalnızlık. Bebeğinin yuzune bak kokusunu icine çek öyle güç topla. Anne olmak cok zor ama cok guzel

Peki esin calisiyomuydu ? Benki calisiyor diye bisey diyemiyorum

Neden bu kadar yoruyorsunuz ki kendinizi evde 2 kişisiniz ne yemeği yapıyorsunuz da bu kadar yoruluyorsunuz. Eşinizden yardım isteyin çocuk tek sizin değil ya.

benim kv bize 100 km uzaklıkta bir şehirdeydi 36 cı hafta geldi evime sabah kahvaltıısnı yaptı öğlen de gitti
laf olsun diye temizlik yapayım mı sana dedi, bende yok ya hallederim dedim uzatmadı :KK70:

aman boşver iş ev yemek dursun sen yat anacım zaten geveleri uyutmuyordur bebe sende gündüz acısını cıkar

Benki 20 dakkalik yerde ama ona ragmen bikez gelipte sormadi :)

Bir hafta dokunmicam eve, tutucam kendimi bakalim ne dicek esim

Abartmiyorsun. Hakli oldugunu dusundum şu yazdiklarina bakarak.
Bende ailemden uzaktayim. Gunlerce yemek yapamadim temizlik yapamadim bulantilardan dolayi komsularim ve esim sag olsun yaptilar ettiler. Kayinvalidem yapmadi ama cokta uzulmedim. Annem olsa yapardi..
Banada esim yapti sagolsun.

Ah annem olsaydi ..

Benki 20 dakkalik yerde ama ona ragmen bikez gelipte sormadi :)

Bir hafta dokunmicam eve, tutucam kendimi bakalim ne dicek esim

amaaann bırak gelmemesi her zaman daha iyi , dert ettiğin bu olsun
ye iç yat keyfine bak , gece yemeleri süperdir birde film açtın mı oh :D

kadın güçlü bir varlıktır kimseye ihtiyacı yoktur, sadece can sıkıntısından insanşara sarar
kv yerinde dursun sen içindekini bekle

Evi supurmeye,silmeye yardım iste ,yapmiyorsa da yardımcı bayan ayarla sonuçta bu gün harcamak için çalıştın.Ama çorba yapmak bile seni mahvediyorsa bir sıkıntı var.

Back
X