• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten dolayi benmi abartiyorum ?

Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.

34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.

Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.

Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.

Belki hamilelikten dolayi abartiyorum ama uzuluyorum bu duruma.

Sizin hamileliginiz nasil gecti ?

Canım erkekler kadınları maalesef hem para kaynağı hem evde işçi olarak görüyor. İzin aldın evdesin diye eşin kendini yorulan Eve gelince dinlenmesi gereken birey olarak görürken seni nasılsa evde bi iş yaptığı yolcu temizliği yemeği yapsın bi zahmet olarak algılıyor.

Eşlerin ailesine gelince.. beni de aramıyorlar ama Zaten normalde de aramazlardı . Samimi olmadıkça durum böyle olacaktır. Sadece yazın kalmaya gidiyoruz. Kendi annemin hevesi araması benim için daha önemli. Onlar mutlu oldukça ben daha mutlu oluyorum. Ayrıca. İznim başlayınca ailemin yanına gideceğim eşim 3 ay tek kalacak. Çünkü biliyorum ki destek değil köstek olacak. Ağrım var diyorum çorabımı giyemiyorum diyorum ayakkabı bağlayamıyorum diyorum abartıyorsun diyor. En iyisi uzak durmak

Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.

34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.

Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.

Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.

haklısın canım arayıp sormaları gerekir
lafla sözle zaten herkes yanındadır destektir
bu hayatımızın her döneminde öyle olmaz mı
düşünüp de üzülme
sağlıkla kucagına al inşallah

İlk hamileliğimde bende çalıştım son zamana kadar,doğuma kadarda kimseden birşey beklemedim,eşimde aşırı yoğun çalışıyordu,ondan da bir beklentim olmadı. Annem hep sordu geleyimmi vs diye,gerek yok doğumda bekliyorum dedim Doğum sonrası annem gelip 1 ay kaldı bizimle. O bir ay bana yetti. Bebeğe alışmama,dinlenmeme çok faydası oldu.
Sonra yine kendi yağımla kavrulmaya devam ettim.
Ağır bir hamilelik geçirmiyorsanız inanın kimseye ihtiyacınız yok.
Olduğu kadarıyla yapın yapabildiğinizi,kendinizi strese sokmayın. Ne kadar az beklenti,o kadar çok huzur,mutluluk inanın.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Zaten oyle olacak, unutulcak. Sorsan yanimda olmus olacaklar. Bende sinir oldugumla kalicam:KK43:
bizim eşimle çocugumuz olmuyor
2 sene evvel çok dolu bir zamanımda bu konuyu ağlayarak kv demle paylaştım
bu aslında onun karakteri ile ilgili emin olmamın son sınavı idi.
zaten 2 sene hıcbırsey bahsetmemıstım ona cocuk bebekle ılgılı, özelimi de hiç açmam.
ben ağlayınca o ara yeni ev almıstık kredi ile
bana dedıkı,
tüp bebek yapın annecim, parası neyse biz verelim dedi
siz üzülmeyin üzülmeye değmez dedi
baska sehırde yasıyoruz biz kv ile
o kadar tatlı konustu ki;
kocanla da konus doktor bulun iyi bir merkez bulun dedi. herseyın çözüömü var dedi
duurmları çok iyi maddi olarak
parayı sakın dert etme dedi.

neyse biz yasadıgımız şehire döndük
ses seda yok ,
ben bunun üzerine iki kere aşılama oldum
olumsuz sonuç aldım
hala ses yok
birgun dayanamadım sordum dedim ki, anne ne düşünüyorsun diye
dedi ki; kendiliğinden olur :D

Yani bu kv deler hep böyleler.
biz ev almak istedik eşimle
peşinat için arabamızı satacaktık
kv arabanın anahtarını ruhsatını sakladı senelerce vermedi sırf evi alamayalım diye

sonra eşim olay çıkardı kadın vermek zorunda kaldı.
biz evi aldık
kv ne dedi biliyor musun
Allah dualarımı kabul etti, siz de ev sahibi oldunuz dedi :D

Hiç takılma , herseye yetişmeye calısma
sen yetiştikçe eşin de yapabildiğini düşünür
ağlan sızlan eşine istediğin seylerı guzellıkle söyle ondan yardım al

kv dene ise hiç takılma, zavallı bir insan oldugunu düşün ben öyle yapıyorum :D

Can'ınızı sıkmayın

Eşimizi yönetin

Şu yapılacak yap şeklinde

Bebek doğunca da bu eğitime ihtiyacı olacak

Kv yardım etmesin daha iyi

Ama ev süpürülecekse asla siz süpürmeyin eşiniz bugün yorgunsa yarın süpürür yarın da yorgunum diyemez

Hanimlar,

Tek başıma mis gibi.
Doğumdan sonrada öyle üstelik 2 yaş yavrum vardı.
Zorlandım ama kendi başıma birşekilde eşiminde fırsat buldukça az çok desteği ile geçiştirdik bitti,Gitti.
Hiç gerekleri yok herkes sağlıklı olsun evinde rahatına baksın.

Yardım edeceği diye yanına gelseler daha çok sinir edecekler belki. Aman boşver bir laf var ya herkes yerinde sağolsun . Hiç sıkma canını yapabildiğin kadarını yap gerisini eşine havale et

KV'yi boşver. Akılları çıkar çoğunun bir işe yardımımız dokunur diye. Hamilelikte çocuk küçükken arazi. Çocuk okul çağına gelince yer altından çıkarlar. İstekleri Arzu'ları bitmez. Kendin hallet iyi veya kötü işlerini.
Aynen öyle. Bizimki kucağına bile almaz. Yılda bir gideriz yazın, uzaktan gak guk eder o kadar. Sabah 6 da kalkar oğlum, güne erken başlıyoruz. 7 gibi kahvaltısını eder. Yazın 10 gün boyunca sevgili kv mutfağına başkası dokunsun, düzenini bozsun istemediğinden 8-9 a kadar onun kalkmasını bekledim. Öyle de meymenetsiz oluyorlar. Sorsan çok sever. Sevgisizlik hayat felsefesi olmuş haberi yok.

Haklısın... şimdiden böyleyse, bebeğin doğduğunda herkes arazi olacağa benziyor. Sabır ve güç diliyorum sana. zira bebek bakmak, büyütmek çok yorucu olabiliyor.

Hanimlar,

İlk hamileliğim çok süperdi maşallah, 39. haftaya kadar okula gittim. her işimi kendim yaptım, zaten annemde kvde uzaktaydı. alışverişi eşimle beraber yaptık, yatağı, dolabı bile kendimiz kurduk, çok zevkli ve güzel günlerdi. iki ay yine kendimiz baktık. yemektir temizliktir bir şekilde hallettik, çok temizliği takan insanlar değiliz zaten.
Şimdi ikinciye hamileyim ve yeni şehre alışma, taşınma, iş durumları, atanma atanamama derken hergün stresli geçiyor. Yine her işimi kendim yapıyorum ama 32. haftayı iple çekiyorum hemen izne ayrılıp kafamı dinliycem.
Sen kafanı rahat tut gerisi hiç önemli değil, temizlikmiş yemekmiş olur bir şekilde.

Bence salla gitsin. Böylece kımseye de mınnetın olmaz sonra. Yapabıldıgın kadarını yap zaten bitmiş hamılelıgın az kalmış

Hanimlar,

Slm canm.bu donemde ınsan ılgı alaka yardım ıstıyo ama ınan hepsı bos.bu zamanların en ıyı zamanların cunku asıl mesele dogumdan sonra baslıyo ve cok yorucu surec.banyoya yemek yemege fırsatın dahı olmayacak o yuzden baskalarını takıp da kendını uzme bol bol dınlen enerjı topla.vee tecrube olarak sunu ogrendım kı anne olmak kolay degılmıs fedakarlık ve bol bol sabır ısı o yuzdrn hep kendımı telkın edıyorm artık sen annesın ve guclu sabırlı olmak zorundasın annelık bı yerden sonra bıtmıyo cunku.esıne gelınce suan yardım etmesede dogumdan sonra yardım edıp desteklemelı cunku lohusalık zor bı donem.benm esım yerı geldıgınde bulasık da yıkıyo aksam cocuga bakıyo sallıyo bende kendı ısımı halledıyorm temızlık yemek banyo ıslerımı halledıyorm.bu kanuda esını al karsına konus benm sana ıhtıyacım var bana az da olsa yardm edermısın ıslerımı halledeym dıye.guclu ve sabırlı ol kımseden de bısey bekleme esın harıc.sonra cok uzulursun.

Aksam yemek istemeyen, evden ise yemek tasimayan es gibi nimet mi var hamileyken?
Op basina koy esini.
Var tabii ki. Benim eşim hamile değilken bile bir sürü ev işi yapıyor. Görevi bence, hayat müşterek. Hiç de nimetten görmüyorum kendisini:KK59:

Hanimlar,

tabi ki hamilesin diye çok daha hassassın.bende 31 haftalık hamileyim ve bazen bende ufak şeylere bile sinirleniyorum alınıyorum.benim kayınvalidemde hiç gelmez yardım etmez asla gelim şunu da beraber yapalım kızım demez herşeyi annemden bekler annemle ben hallederim diye düşünür.ne etliye karışır ne sütlüye.bazen işime gelir bu durum bazen neden böyle diye hayıflanırım ama alıştım artık alıştırdı beni bu duruma.hı ama arar sorar nasıl gidiyor doktor ne dedi vs.seninki onu da yapmıyormuş o enteresan.daha önce ilişkiniz nasıldı?
eşine gelince...2 iş yapsalar sanırsın dünyayı kurtarmış gibi davranıyorlar zaten...sende yapma.38 haftalık hamilelik ne demek artık senin tamamen dinlenmen gerekiyor Allah korusun doğumu bile tetikler yorulman filan.eve temizlik için kadın alma durumunuz yok mu hiç?bence ne yap ne et bir şekilde kadın al derim.bundan sonra da sürekli ihtiyacın olacak.
kimseden medet umma kimse insanın annesi gibi olmuyor...ama eşinden bekle bgn evi sen süpür benim hiç halim kalmadı de.nazlan biraz yapamıcam de.sen yaparsan tabi oralı olmaz.

Kv’yi hiç takmayın. Gelip karışmaması bazen daha iyi :) sonrasında ben geldim ben şunu yaptım diyince gerekli cevabı verirsiniz.

Eşiniz için birşey diyemeyeceğim,ya kendi yardım edecek, yardım etmiyorsa da düşünüp bir kadın tutması gerekir ev işleri için.

Benim de son günlerim, eşim çalıştığı için ev işi olarak pek bi yardımı olmadı arada mutfağı toparlamak dışında. Ama araştırıp bir kadın buldu ve devamlı çağırmamı söyledi her iş yaptığımda da kızdı yapma kadını çağır diye. İki kere büyük temizlik için çağırdım, günlük işlerimi yine kendim hallettim.

Yani kısaca, kimse önemli değil ama eşiniz hayat ortağınız, sizi o düşünmezse ailesi zaten düşünmez.

Eşinize artık zorlandığınızı anlatın güzelce, erkekler bu konularda empati yapamayabiliyor.

Allah kolaylık versin gerçekten zor günler ama yakında bitecek evladınızı kucağınıza alacaksınız böyle düşünün :)

hamileyken ev isi de yapmadim yemek de yapmadim
yemegi esim yapti
temizligi eve gelen yardimci yapti
maddi durumunuz el veriyorsa bir bayanla anlasin gelsin temizlige

yemek de yapabildiginiz kadar yapin gunduz , aksam da esiniz yapsin

Normal dogum yapacagim insAllah, dogumdan sonra annemin yanina gidecegim, o calistigi icin gelemiyor ama yaninda olmak bile bana guven verir diye dusunuyorum. Annem sagolsun arada geldi buzlugumu doldurup gitti.

Buraya dondukten sonra cok misafirim olacagini dusunmuyorum cunki cok cevremiz yok bu sehirde.

Aslinda beni en cok sinir eden kvdemlerin sahtelikleri ve esimin bi kac guzel lafiyla kendi vicdanini rahatlatmasi. Acikcasi fazla takmiyorum ama konuyu actigimda biraz duygusaldim ve icimi dokmek istedim.

Onu karnimda hissetmek bile o kadar guzelki, dunyaya geldiginde dusunemiyorum:anneadayı::KK200::KK200::KK200::KK200::emir_bebek:
Canım yazını okuyunca içim cız etti. Ben de suan hamileyim ve zor bir hamilelik geçiriyorum. artık sonlarindayız zaten. 34. haftalık olmuşsun ve sana süpürge yapmak ağır geliyorsa yapmayacaksın bakma kimseye ben 40 haftalıkken yaptım ettim demesine herkesin bünyesi farklı. Sen kendine bakıcaksin. Madem kimse seni düşünmüyor sende kendi düşün. Öğlenleri ton balık sandviç yap mesela pratik olsun. Akşama da çorbanı ye protein istiyorsan sıradan et kavur biraz kendine kadar ye bir sağlık sorunun yoksa bunları yemekte tabi. Eşinde otursun kendi yemeğini utusunu kendi düşünsün bir zahmet. Bu inatlaşma yolu. Birde uzlaşma yolu deneyebilirsin. Eşine benim ve evladımızın senin yardımına bu aralar çok ihtiyacımız var diyebilirsin. Isten geldiğin de pratik birseyleri beraber hazırlayalım diyip eline verirsin patates soğanı sende bir yandan ufak tefek birşeyler hazırlarsın yavaş yavaş öğrenir o da. Hic birşey yapmıyor mu para ne için kazanılıyor tut haftalık yardımcını..

Kizim iki yasinda hamileligimden bu yana esimin ailesi bir kez dahi olsun arayip nasilsin demedi.halada beni aramazlar esimden sorarlar bende onlari aramam.tabi laf lafa gelince falancanin gelini hergun ariyormus diyolar bende hic tinlamiyorum

hyamilelikten abartmıyorsun. benimde sözde hepsi arkamda ya ama arkamı dönsem kimse yok.kocam gezinme tozunmadan eve yatıya geliyor ya yanımda. annem 2 sokak ötemde oturur 2 damla yağmur yağınca gelmez yanıma gelmemek için tembellikten bahaneler bulur.hani bana iş yapsın yemek yapsın diye de çağırmıyorum. yanımda dursun bir iki saat ayakları tutuyor.ama gelmez ve yanımdadır sorsan.

Back
X