• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikten dolayi benmi abartiyorum ?

bana da kimse yardım etmedi canısı ama batıyor biliyorum...pazartesi günü büyük temizlik günümdü e yaptım haliyle o gün de sancılar başladı ve ben doğuma öyle yorgun girdim ki kendime çok kızdım .aynı hatayı sen yapma derim...

Kac kez kanamam oldu su an 10.haftadayiz annem uzakta kv yakin .Annem bir kez geldi dip kose temizledi. Yine gelirim dedi .Esim sabah 8de ise gidiyor aksam 10da geliyor ben de calisiyorum.Esim geldi yemek yedi derken zaten gece yarisi oluyor. Hsonlari supurge aciyoruz yonlendiriyorum yapiyor siliyor .Istediğim gibi olmuyor ama gel yardim et diyemiyorum kimseye zaten riskli olduğunu yatmam gerektiğini biliyorlar isteseler sorarlar yardim edelim mi diye .Demem o ki Allah kimseye muhtac etmesin .Simdi cefasi cocuk dogunca sefasi insallah .Takilma hic oldugu kadar bebek doğunca her sey daha guzel olacak

Yaptır kalk yap yapamıyorum de eşin o oda o evde yaşıyor mecbur yapıcak alışveriş listesi ver alsın yada git o taşısın perdeleri o assın benim eşim yoğundu ilk zamanlar 5 aya kadar çok bulantım vardı üni okuyordum okuldan gelip ağlaya ağlaya yemek yapıp yatardım hiç bişey yapmazdım evde olduğum günler yavaş yavaş yapardım oda derin iş değil hiç kimse yardım etmedi ben de yapamayınca kaldı napayım bulantım bitince de kendim yaptım tehlikeli kimyasallı işleri eşime yaptırdım azcık aş kaygısız baş napalım

Konu sahibi hamiş, bir kadın ayarla canım temizlik için haftada al veya 2haftada.Hem bak çalışıyormuşsunda kendi paran vardır kadına verecek.Çok sorunda çıkmaz sanırım maddi açıdan.
Zaten doğumdan sonra gelen giden olur,lohusalıkda yapamazsın vs. genel temizlik şart gibi bişey doğum öncesi.Ama sen yapamazsın, yapmamalısın o halinde.

Küçük işlerdede eşinden yardım iste çekinme.Gerekirse yemekde yaptır.iyi değilim ayakta duramıyorum de geç yat.Eşine naz yap biraz.

Kv.inde sallama.yardım edecek olan gelip eder.davet beklemez.
Hayırlı doğumlar dilerim.

Neyi nasıl yapacağını bilemeyebilir şunu yapar mısın diye siz dürtün ama bir Yorgun’um deyince hemen siz koşmayın işe bekleyin sonra yine dürtün aynen onun gibi tatlı dille:KK16::KK39:

Canım erkekler kadınları maalesef hem para kaynağı hem evde işçi olarak görüyor. İzin aldın evdesin diye eşin kendini yorulan Eve gelince dinlenmesi gereken birey olarak görürken seni nasılsa evde bi iş yaptığı yolcu temizliği yemeği yapsın bi zahmet olarak algılıyor.

Eşlerin ailesine gelince.. beni de aramıyorlar ama Zaten normalde de aramazlardı . Samimi olmadıkça durum böyle olacaktır. Sadece yazın kalmaya gidiyoruz. Kendi annemin hevesi araması benim için daha önemli. Onlar mutlu oldukça ben daha mutlu oluyorum. Ayrıca. İznim başlayınca ailemin yanına gideceğim eşim 3 ay tek kalacak. Çünkü biliyorum ki destek değil köstek olacak. Ağrım var diyorum çorabımı giyemiyorum diyorum ayakkabı bağlayamıyorum diyorum abartıyorsun diyor. En iyisi uzak durmak

Can'ınızı sıkmayın

Eşimizi yönetin

Şu yapılacak yap şeklinde

Bebek doğunca da bu eğitime ihtiyacı olacak

Kv yardım etmesin daha iyi

Ama ev süpürülecekse asla siz süpürmeyin eşiniz bugün yorgunsa yarın süpürür yarın da yorgunum diyemez

Yardım edeceği diye yanına gelseler daha çok sinir edecekler belki. Aman boşver bir laf var ya herkes yerinde sağolsun . Hiç sıkma canını yapabildiğin kadarını yap gerisini eşine havale et

Haklısın... şimdiden böyleyse, bebeğin doğduğunda herkes arazi olacağa benziyor. Sabır ve güç diliyorum sana. zira bebek bakmak, büyütmek çok yorucu olabiliyor.

Tabiki calisiyor. Ben de calisiyordum. Hamilelik boyunca hic supurgeyi elime almadim. Nasıl alisirsa öyle gidiyor. Esinin empati yapmasini sağla. Yasadigin zorlukları anlat.

Bence salla gitsin. Böylece kımseye de mınnetın olmaz sonra. Yapabıldıgın kadarını yap zaten bitmiş hamılelıgın az kalmış

Slm canm.bu donemde ınsan ılgı alaka yardım ıstıyo ama ınan hepsı bos.bu zamanların en ıyı zamanların cunku asıl mesele dogumdan sonra baslıyo ve cok yorucu surec.banyoya yemek yemege fırsatın dahı olmayacak o yuzden baskalarını takıp da kendını uzme bol bol dınlen enerjı topla.vee tecrube olarak sunu ogrendım kı anne olmak kolay degılmıs fedakarlık ve bol bol sabır ısı o yuzdrn hep kendımı telkın edıyorm artık sen annesın ve guclu sabırlı olmak zorundasın annelık bı yerden sonra bıtmıyo cunku.esıne gelınce suan yardım etmesede dogumdan sonra yardım edıp desteklemelı cunku lohusalık zor bı donem.benm esım yerı geldıgınde bulasık da yıkıyo aksam cocuga bakıyo sallıyo bende kendı ısımı halledıyorm temızlık yemek banyo ıslerımı halledıyorm.bu kanuda esını al karsına konus benm sana ıhtıyacım var bana az da olsa yardm edermısın ıslerımı halledeym dıye.guclu ve sabırlı ol kımseden de bısey bekleme esın harıc.sonra cok uzulursun.

tabi ki hamilesin diye çok daha hassassın.bende 31 haftalık hamileyim ve bazen bende ufak şeylere bile sinirleniyorum alınıyorum.benim kayınvalidemde hiç gelmez yardım etmez asla gelim şunu da beraber yapalım kızım demez herşeyi annemden bekler annemle ben hallederim diye düşünür.ne etliye karışır ne sütlüye.bazen işime gelir bu durum bazen neden böyle diye hayıflanırım ama alıştım artık alıştırdı beni bu duruma.hı ama arar sorar nasıl gidiyor doktor ne dedi vs.seninki onu da yapmıyormuş o enteresan.daha önce ilişkiniz nasıldı?
eşine gelince...2 iş yapsalar sanırsın dünyayı kurtarmış gibi davranıyorlar zaten...sende yapma.38 haftalık hamilelik ne demek artık senin tamamen dinlenmen gerekiyor Allah korusun doğumu bile tetikler yorulman filan.eve temizlik için kadın alma durumunuz yok mu hiç?bence ne yap ne et bir şekilde kadın al derim.bundan sonra da sürekli ihtiyacın olacak.
kimseden medet umma kimse insanın annesi gibi olmuyor...ama eşinden bekle bgn evi sen süpür benim hiç halim kalmadı de.nazlan biraz yapamıcam de.sen yaparsan tabi oralı olmaz.

Kv’yi hiç takmayın. Gelip karışmaması bazen daha iyi :) sonrasında ben geldim ben şunu yaptım diyince gerekli cevabı verirsiniz.

Eşiniz için birşey diyemeyeceğim,ya kendi yardım edecek, yardım etmiyorsa da düşünüp bir kadın tutması gerekir ev işleri için.

Benim de son günlerim, eşim çalıştığı için ev işi olarak pek bi yardımı olmadı arada mutfağı toparlamak dışında. Ama araştırıp bir kadın buldu ve devamlı çağırmamı söyledi her iş yaptığımda da kızdı yapma kadını çağır diye. İki kere büyük temizlik için çağırdım, günlük işlerimi yine kendim hallettim.

Yani kısaca, kimse önemli değil ama eşiniz hayat ortağınız, sizi o düşünmezse ailesi zaten düşünmez.

Eşinize artık zorlandığınızı anlatın güzelce, erkekler bu konularda empati yapamayabiliyor.

Allah kolaylık versin gerçekten zor günler ama yakında bitecek evladınızı kucağınıza alacaksınız böyle düşünün :)

Canım yazını okuyunca içim cız etti. Ben de suan hamileyim ve zor bir hamilelik geçiriyorum. artık sonlarindayız zaten. 34. haftalık olmuşsun ve sana süpürge yapmak ağır geliyorsa yapmayacaksın bakma kimseye ben 40 haftalıkken yaptım ettim demesine herkesin bünyesi farklı. Sen kendine bakıcaksin. Madem kimse seni düşünmüyor sende kendi düşün. Öğlenleri ton balık sandviç yap mesela pratik olsun. Akşama da çorbanı ye protein istiyorsan sıradan et kavur biraz kendine kadar ye bir sağlık sorunun yoksa bunları yemekte tabi. Eşinde otursun kendi yemeğini utusunu kendi düşünsün bir zahmet. Bu inatlaşma yolu. Birde uzlaşma yolu deneyebilirsin. Eşine benim ve evladımızın senin yardımına bu aralar çok ihtiyacımız var diyebilirsin. Isten geldiğin de pratik birseyleri beraber hazırlayalım diyip eline verirsin patates soğanı sende bir yandan ufak tefek birşeyler hazırlarsın yavaş yavaş öğrenir o da. Hic birşey yapmıyor mu para ne için kazanılıyor tut haftalık yardımcını..

Kizim iki yasinda hamileligimden bu yana esimin ailesi bir kez dahi olsun arayip nasilsin demedi.halada beni aramazlar esimden sorarlar bende onlari aramam.tabi laf lafa gelince falancanin gelini hergun ariyormus diyolar bende hic tinlamiyorum

bana da kimse yardım etmedi canısı ama batıyor biliyorum...pazartesi günü büyük temizlik günümdü e yaptım haliyle o gün de sancılar başladı ve ben doğuma öyle yorgun girdim ki kendime çok kızdım .aynı hatayı sen yapma derim...

Kac kez kanamam oldu su an 10.haftadayiz annem uzakta kv yakin .Annem bir kez geldi dip kose temizledi. Yine gelirim dedi .Esim sabah 8de ise gidiyor aksam 10da geliyor ben de calisiyorum.Esim geldi yemek yedi derken zaten gece yarisi oluyor. Hsonlari supurge aciyoruz yonlendiriyorum yapiyor siliyor .Istediğim gibi olmuyor ama gel yardim et diyemiyorum kimseye zaten riskli olduğunu yatmam gerektiğini biliyorlar isteseler sorarlar yardim edelim mi diye .Demem o ki Allah kimseye muhtac etmesin .Simdi cefasi cocuk dogunca sefasi insallah .Takilma hic oldugu kadar bebek doğunca her sey daha guzel olacak

Aslinda ben evlenip buraya geldigim zaman anladim kvdemlerden hic bi konuda bisey beklememem gerektigini. Ama insan boyle bi ortamda buyumeyince, hep ilgi alaka gorunce sinir oluyor zaman zaman.

Haklisiniz, yardim gormemem daha iyi aslinda cunki 7.5 ay boyunca hic aramayan, acile gittigimde bile nasil oldun diye sormayan insanlarin samimiyetine inanmam mumkun degil. Simdi bide en ufak biseye yardim edip sonra "yardim ettim" havasina girmesini istemiyorum kimsenin. Bikeresinde ben ev isini bitirdim sonra aradi napiyosun diye, ev isini bitirdigimi soyleyince yapilcak bisey varsa gelebilcegini soyledi, tamam yardima gelme ama bari ben isimi bitirdim dedikten sonra boyle deme karsinda aptal yok dimi ama :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Esimde sanirsam beni hep guclu gayretli gordugu icin (bunu kendi soyler), hastalandigimda bile hic yatmadan calisarak gecirdigimi gordugu icin anlayamiyor su an hassasiyetimi, ama bu onun degil benim sucum cunki ben boyle alistirdim onu, hep basimin caresine bakabilecegimi gosterdim simdide kendi kendine anlamasini bekliyorum .. biraz kendimi rahat birakmayi denicem:rapci::KK59:

Dua edin benim icin lutfen, dogumdan sonra bebisimde bende saglikli olalimda annemin yanina gidebileyim bi sure:KK66:

kv ye yakın oturmama rağmen bana ne yemek yaptı ne temizlik. ben böyle bişeye alınmayı bile düşünmemiştim açıkçası. böyle bir beklentim hiç olmadı.

eşim yaptı ben yaptım olduğu kadar.sonuçta çocuk bizim. bence abartıyorsunuz.

bu arada 34 haftalıkken yemek yapabilirsiniz yani ilk aylar zor oluyor mutfak işleri. anlayamadım bile. ben doğuma giderken bile yapmıştım.

kv nizi savunduğumdan değil yanlış anlamayın tabiki size yardım etse iyi olur ama etmiyorlar işte.yapacak bişey yok.herşey karşılıklı ama. o da sizden bişey beklemesin zor anlarda.

kv ye yakın oturmama rağmen bana ne yemek yaptı ne temizlik. ben böyle bişeye alınmayı bile düşünmemiştim açıkçası. böyle bir beklentim hiç olmadı.

eşim yaptı ben yaptım olduğu kadar.sonuçta çocuk bizim. bence abartıyorsunuz.

bu arada 34 haftalıkken yemek yapabilirsiniz yani ilk aylar zor oluyor mutfak işleri. anlayamadım bile. ben doğuma giderken bile yapmıştım.

kv nizi savunduğumdan değil yanlış anlamayın tabiki size yardım etse iyi olur ama etmiyorlar işte.yapacak bişey yok.herşey karşılıklı ama. o da sizden bişey beklemesin zor anlarda.

Bende abartiyo olabilirim, dedigim gibi buda yetisme tarzimdan kaynaklaniyor sanirim.

Bu arada 34 degil 38 haftaligim, ozellikle son iki haftadir biraz ihtiyac duydum bi anneye. Tabi dediginiz gibi hersey karsilikli (tabi ben ne kadar dayanirim bilmiyorum :) )

Bende abartiyo olabilirim, dedigim gibi buda yetisme tarzimdan kaynaklaniyor sanirim.

Bu arada 34 degil 38 haftaligim, ozellikle son iki haftadir biraz ihtiyac duydum bi anneye. Tabi dediginiz gibi hersey karsilikli (tabi ben ne kadar dayanirim bilmiyorum :) )

34-38 farketmez ki. insan 9-10 haftalıkken de yardıma ihtiyaç duyabiliyor. işte o desteği göremeyince de katılaşıyor. ben öyleyim mesela. ne gördüysem onu yapıyorum

34-38 farketmez ki. insan 9-10 haftalıkken de yardıma ihtiyaç duyabiliyor. işte o desteği göremeyince de katılaşıyor. ben öyleyim mesela. ne gördüysem onu yapıyorum

Ben farki yasiyorum malesef, neyseki iki haftam kaldi. Ben ne gorduysem yapamiyorum genelde vicdanima yenik dusuyorum...

Öncelikle umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Annenizin yanına gelme gibi bi durumu varsa gelsin bence

Kvdemlere demek istemiyorum cunki mecbur degiller yardim etmeye ama elimde olmadan uzuluyorum cunki ben boyle gormedim ailemden.

Esimede sorsan ediyor, bana kiyamiyor, yuklenmiyor guya ama zaten herseyi yapiyorum ona yuklenecek bise kalmiyor. Yardim etmeside ozel yemek istememesi ve aksam yemekten sonra masa silmesi :)
Erkekler bu konularda cok fazla organize olamiyor. Siz yapilacak isi soyleyin yapmazsa konuacarsiniz yardim etmiyor diye. HoppaHerseyi siz yaptiginiz icin neyi ne zaman yapacagini bilemez. Evi cekip ceviren kadinlar...:KK69:

Bence de kimseden birşey beklemeyin çünkü zaten kimse birşey yapmaz. Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın maalesef. Ben 3.ye hamileyim kimse sormadı daha bir işin var mı diye☺️ Beklemiyorum da zaten. Sadece kendinizi çok yormayın. Ev çok kirlendiyse malum son haftalar alın bir yardımcı dip köşe temizletin epey gider o size. Yemek işini de abartmayın kolay şeyler yapın.ben mesela bugün pilav yaptım gibi. Annem şehir dışında burda teyzelerim, yengem, akrabalarım çok saolsunlar gelmezler bile.

Benim annem gil bile yardım etmediler eşimde uzun çalışıyordu lohusayken ailem kvdem bende kaldı kvdem namaz kıldı annem uyudu kızkardeşim gezdi gezdi geldi akşamları babam gelecek yemek yok üstüne yemek yaptım 40 gün misafir ağırladım ne kötü günledi aklıma geldi yine daraldım şükret en azından kendinden sorumlusunun

Duzenledim :)
Esimi gorsen sanarsin hic biseye dokundurmuyor, dili oyle bi tatli ki biseyde diyemiyorum. Ama biyerim agriyor desem hemen onunkide agrir, hafta sonu hep cok "yorgun" olur supurge yapmaz, ben hafta ici yaparim sonra der "biraksaydin ben yapardim" felan .. tam sinir olurum
Yapmasını soyle sende cikar süpürgeyi ordaya hadi supur de

Benim annem gil bile yardım etmediler eşimde uzun çalışıyordu lohusayken ailem kvdem bende kaldı kvdem namaz kıldı annem uyudu kızkardeşim gezdi gezdi geldi akşamları babam gelecek yemek yok üstüne yemek yaptım 40 gün misafir ağırladım ne kötü günledi aklıma geldi yine daraldım şükret en azından kendinden sorumlusunun
:KK57:

:KK14::KK61:
Üf bi de bu lafları var. Kendileri de hamile olmuşta hamile halleriyle son güne kadar ne işler yapmışlar da. Nefret ediyorum bu tarz cümlelerden. Bunları söyleyerek bizim halsizliğimizi yorgunluğumuzu küçümsüyorlar akılları sıra. Yapamadığımız bi şey olduğunda inanmıyorlar yani bunun lafını çarpıyolar.
Bunu yapan malesef cok. benim hamileligimdede yaptilar

Destek değil köstek, bakmaya değil bakılmaya gelmek. Böyle anlayışlar uzak olsun fersah fersah

Torunu icinde cok heveslendigini dusunmuyorum yaparsada ogluna gostermelik yapar diye dusunuyorum :KK12: yani oyle olacagina hic yapmasin cunki sahtelige gercekten gelemiyorum

Yok sahteden degil torun sevgisi baskadir gercekten cok sever sonucta oglununda bi parcasi.tabi sen kv icin dis kapinin dis mandali olursun o ayri.kndimden biliyorum :/

Kvler hep boyle bizimkinin de herseyi lafta dogurdum ona bile gelEmedi(!) Neden cunki mal bakiyo(!) En iyisi kimseden bisey beklememek.. Beklenti icinde olmazsan uzulmezsin de..Ha bu arada sen hamilesin diye ozel bi yemek istemiyomus esin ben dogurdum geldim arti sezaryendim yemek oldugu halde evde esim ona ozel yemekler hazirlanmiyo diye babama sikayete gitmis yemek yapmiyo demis sukret haline.

Yok sahteden degil torun sevgisi baskadir gercekten cok sever sonucta oglununda bi parcasi.tabi sen kv icin dis kapinin dis mandali olursun o ayri.kndimden biliyorum :/

Hamileligimde bi ara acile gittim tehlikeli olabilirdi, esim aradi soyledi o gun sadece nasilsin diye sordu bana geride hic aramadi noldu diye. Canin bisey istiyomuyu gectim, yedigime bile laf sokuyodu bi ara. Beni bu aralar aramasinida bence esim diyodur ara felan diye. Sizce bunlara ragmen seviniyormudur torunu icin ? (Tecrubenizden yararlanayim bari :))

Back
X