- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım kimseden birşey bekleme eşin dışında. Nedeni de beklenti içinde olursan üzülürsün.Hanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.
34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.
Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.
Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.
Belki hamilelikten dolayi abartiyorum ama uzuluyorum bu duruma.
Sizin hamileliginiz nasil gecti ?
Evi supurmeye,silmeye yardım iste ,yapmiyorsa da yardımcı bayan ayarla sonuçta bu gün harcamak için çalıştın.Ama çorba yapmak bile seni mahvediyorsa bir sıkıntı var.
Canım kimseden birşey bekleme eşin dışında. Nedeni de beklenti içinde olursan üzülürsün.
Ben ilk 3 ay kusa kusa yenek yaptım. Dışarıdan yemek yiyemem diye bide ev yemeği olsun diye kendim yapıp yemek istedim. Annemler ayrı bir şehirde,yakınlarda kv var ama bikere arayıp canın bişey istiyor mu veya miden bulanıyor bi çorba yapayım demişliği yoktur. eşim sağolsun çok destek oldu. Sende açık açık eşine söyle evi haftasonu o süpürsün.
Ven haftada 1 süpürüyorum eşim de pazar günleri geniş bir temizlik yapıyor. Yemeklerimi yapabiliyorum. Başka da bişey yapmaya gerek yok zaten temizlik diye kendini yıpratma bi süpürge tutsan haftada 1 yeterli olur bence. Ama sen zaten doğurucaksın şimdi fark ettim haftanı :)
Hayırlı doğumlar dilerim kafana takma kimseyi.
Cozulur. Ya benimki?
Esimin beni aldattigini düşünüyorum.
Vurdu brde hamile halimle.
Buyuk konusmak istemedigim icin yorum yapmicam ama Allah kolaylik versin kardesim. Benimde hamileligimin basinda esim ve ailesi yuzunden daha once gecirmedigim sekilde sinir krizi gecirdim yani son iki aydir iyiyim diyebilirim ama aldatma ve dayak ayri bisey..
İşte diğerlerini minimalize edin, illa utulenmesi gerekmeyenleri utulemeyin.Supurgeyi eşinize yaptırın ben yemek yapayım dersiniz o arada bırakırsanız süpürgeyle başbaşa.Utu süpürge hergun olması gereken birşey değil zaten haftada iki gayet yeterli. Siz nasipse 2.cocukta görün ne hale gelindiğini.Sabah kalkıp kahvaltı yaptırıp, akşam ödev yaptırmak ,onun yemeği.....cocuk oyun oynamak istiyor,yere oturunca geri kalkamiyordum. Doğum yaptım 4 saat sonra Watsap görüntülü aramadan ödev yapıyorduk
Normal dogum yapacagim insAllah, dogumdan sonra annemin yanina gidecegim, o calistigi icin gelemiyor ama yaninda olmak bile bana guven verir diye dusunuyorum. Annem sagolsun arada geldi buzlugumu doldurup gitti.Bilmiyorum normal mi sezeryan mi dogumun ama kuru kayısı kaynat biraz şekerle , koy kavanoza (ben yazdan tazeyle yapmistim ) kons
Herşeyin başı ağız tadı,Allah kolaylık versin.Bi de tavsiyem doğum öncesi buzlugunuza pişirmeye hazır boreklerden vs alıp atım.Hatta çevrenizde uygun fiyata kurabiye satan fırın varsa alın atın buzlugunuza.Yoksa yetisemezsiniz doğumdan sonrada gelene gidene
erve yap. Doğumda götüreceklerinle yanina al.Bagirsaklarin için süper ve öyle tok tutuyor ki. Sıkma canını ve kapa kulaklarını herşeye, duyma kimseyi...dunyada en önemli sey bebeğim ve benim de ....Anne olmak o kadar güzel ki hepsini unutacaksiniz inanin
Öncelikle kv detayına çok fazla takılmayin,bakmak zorunda değil ,onlar genelde torun odaklı olduğu için siz ne yaşıyorsunuz çokta umurlarinda değiller o yüzden bunu sorun etmeyin . Şuan yanınızda olması gereken anneciginiz ama ilk sırada eşiniz .. yardım etmiyor ama etmemde demiyor . Benim esimde öyleydi yaparım ederim der icraat gostermezdi, gösteremez di .. her erkek kabiliyetli değil maalesef ,bazı şeyleri kendinize dert etmek yerine ,yakınma ,sızlanma gibi degilde konuşarak asilayin. Örneğin ben ; aşkım lavoboyu temiz kullan , pijamalari yere atma katla koy, vs tarzında hep bilinç altına yapamıyorum sinyali verdim bir noktadan sonra zaten kendiliğinden yapmaya başladı .. anladığım kadarıyla birazda hamileliğin verdiği duygusallık var sizde , yapamiyorsaniz zorlamayı kendinizi,akşam yada hafta sonu esinize söyleyin . Birilerinin birşey yapmasını beklemeyin karninizdayken olan kısmı kolay gunleriniz .. benim annem son haftalarda memlekete gitti ,34. Haftadan sonra kg bız gittik her akşam yemeğe ordaydik ayaklarım 42numara oldu yapamiyodum birşey ben kendim gidiyordum . Bebeğimin herseyini kendim aldım yerleştirdim baskasida karıssin istemezdim açıkçası ,hele doğumda kendi annem ile eşim doğum.yaptigim gece uyudularHanimlar,
38 haftalik hamileyim ve bu benim ilk hamileligim. Ailemden uzaktayim, kvdemlerle ayni sehirdeyiz. 34 haftaya kadar calistim, o zamana kadar kvdemler hic arayip sormadi nasilim bi ihtiyacim varmi, doktor ne dedi felan.
34. haftafan sonra aramaya basladilar nasilsin diye ama o kadar ve bence onuda sadece aramis olmak icin ariyorlar. Evde tek basimayim ve artik ev islerini kaldiramiyorum, her canimin istedigini yapamiyorum (yemek olarak), bebegimin butun alisverisini tek basima yaptim yikadim ve utuledim.
Esimde ben calisirken en azindan supurge yapiyodu simdi sorsan yardim etmek istiyo ama bise yapmiyo.
Kimse bana yardim etmek zorunda degil tamam ama bende kendimi cok yanliz hissediyorum... sorsan hepsi "yanimda" ama aslinda kimse yok. Yinede ne temizligimi birakiyorum ne yemek yapmayi.
Belki hamilelikten dolayi abartiyorum ama uzuluyorum bu duruma.
Sizin hamileliginiz nasil gecti ?
Neyi nasıl yapacağını bilemeyebilir şunu yapar mısın diye siz dürtün ama bir Yorgun’um deyince hemen siz koşmayın işe bekleyin sonra yine dürtün aynen onun gibi tatlı dilleEsim yardim ettigini saniyo kendini vicdanen rahatlatiyor :)