• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilenin duası ve bedduası kabul olur mu?

Ben de esimin annesiyle konusmuyorum yani karsilasinca ya da bir ortamda bulununca tabii ki konusuyoruz ama ziyaret olayi yok muhabbet sınırlı ne o gelir ne ben giderim ancak bayramdan bayrama ama konusmamamiz hic sorun olmadı torunlarini özleyince esim götürüyor 1 saat kalip dönüyorlar orta yolu bulup esiniz de öyle yapabilir.Size zulmeden biriyle sırf cocugunuz oldu diye görüsmek zorunda degilsiniz ki

Eşim hep böyle değildi. Ben ailesiyle yaşanan son olaydan sonra iletişimi kesince böyle oldu. Bana Allah var hiç baskı da yapmadı bende ailesiyle olan iletişimine hiç karışmadım zaten. Çoğu şeyde de yanımda durdu ama son olanlardan sonra bambaşka biri oldu
Baskı yapmamakla sizi arada bırakmak bambaşka şey. Ailesine karşı sizi savunup tavır almamış arada pasifçe keyfine bakmış şimdi çocuk olacağı için ailesinin tarafını tutuyor baskı yapıp görüşün diyecek.

Konfor alanı bozulmasın diye karışmamış iyiliğinden sizi düşündüğünden değil.

Beddua olayında hayatınızı paylaştığınız insanları bedduanız tutsa bunu da siz çekmeyecek misiniz? Yani diyelim tuttu eşiniz ailesi falan hastalıkla, dertle boğuşmaya başladı bunlar sizi ve bebeği etkilemeyecek mi?

Umarım sağlıkla dünyaya getirirsiniz en azından ikinciyi yapmayın.

Dövmüyor belki ama sürekli psikolojik şiddet var.
Eski konularınızda da eşinizin oyun bağımlısı olduğunu yazmışsınız. Şu konu dışında da zaten sizin evliliğiniz oturmamış ki. Sanki tek sorun kayınvalidenizin davranışları gibi yazmışsınız ama pek öyle değil gibi.

Ben de esimin annesiyle konusmuyorum yani karsilasinca ya da bir ortamda bulununca tabii ki konusuyoruz ama ziyaret olayi yok muhabbet sınırlı ne o gelir ne ben giderim ancak bayramdan bayrama ama konusmamamiz hic sorun olmadı torunlarini özleyince esim götürüyor 1 saat kalip dönüyorlar orta yolu bulup esiniz de öyle yapabilir.Size zulmeden biriyle sırf cocugunuz oldu diye görüsmek zorunda degilsiniz ki
Ben bu durumu eşime de söyledim. Torunları olacak sonuçta asla göstermem asla konuşmam gibi bir şey olamaz ama sınırları zamanları olur dedim. Bana tamam dese de kendi içinde aşamadı bunu. En büyük korkusu ben görüşmediğim için çocuğumuzun da görüşmek istemeyebilecek olmasıymış

Eşim hep böyle değildi. Ben ailesiyle yaşanan son olaydan sonra iletişimi kesince böyle oldu. Bana Allah var hiç baskı da yapmadı bende ailesiyle olan iletişimine hiç karışmadım zaten. Çoğu şeyde de yanımda durdu ama son olanlardan sonra bambaşka biri oldu
Eşiniz hep aynıymış aslında, belki kavga etmediğiniz zamanlar değişti sandınız ama evliliğinizin 3. ayında ne ise şimdi de o.
Bakın şu mesaj evliliğinizle ilgili ilk konunuzdan ve o sırada henüz 3 aylık evliymişsiniz👇

kavga anında ben mutsuzum ailemle seninle evlendikten sonra az görüşmeye başladım bu evlilikte de evde de mutlu değilim şeklinde konuştu bende isterse gidebileceğini bir kaç gün ayrı kalıp düşünebileceğimizi söyledim. Görüşmüyor da değil ya da bekarken de bundan daha fazla görüşmüyordu.

Bu yorumunuzda bu konunuzdan 👇
şimdi çocuk olursa ben ailesiyle konuşmuyorum nasıl olacak diye dertlenip bana zulmediyor.

Sizce değişmiş mi?

Ama konu açmışsınız, aile sebepli büyük kavgalarınızdan dolayı çift terapisi bile almışsınız, eşiniz bırakmış işe yaramıyor diye. Sonra aileyle daha büyük sorunlar yaşamışsınız belli ki.
Evleneli de çok olmamış zaten. Çocuk hayatınızın eksik parçası falan değilmiş aslında bu süreçte.
Eşinizin ailesiyle olan problemlerinizi başka konularda size aşırı tepkiler vererek ortaya çıkardığını da yazmışsınız aslında. Bu adam bu kadar yani, olmamış, kolay kolay olmaz.

Ben bu durumu eşime de söyledim. Torunları olacak sonuçta asla göstermem asla konuşmam gibi bir şey olamaz ama sınırları zamanları olur dedim. Bana tamam dese de kendi içinde aşamadı bunu. En büyük korkusu ben görüşmediğim için çocuğumuzun da görüşmek istemeyebilecek olmasıymış
Yeni kavga ettigimiz zamanlarda esim de arada kalmisti karismam aranizda halledin diyordu sonra bakti ben karsilik vermiyorum kötülemiyorum da zamanla anladı benim tarafimda durdu.Gerekli aciklamayi yapin zamanla anlarsa ne âlâ anlamazsa baska sekilde cözersiniz.Benim cocuklarim babaannelerine aşıklar mesela o kadar görüsmememe ragmen cok severler ona babaannesini kötülemediginiz sürece neden görüsmek istemesin ki cocugunuz ? Benim 5 yasindaki kizim bazen soruyor neden babaannemle konusmuyorsun diye bazen büyükler anlasamayabilirler bu ikimizin arasinda diye aciklama yapiyorum oysa ki babaannen cadaloz beni sevmiyor ben de onu sevmiyorum falan desem tabii ki cocuk gitmek istemez ne aciklama yapildigi da cok önemli

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ama sizler şunu anlamak istemiyorsunuz, dünyanın en kötü kayınvalidesi kayınpederi, eltisi görümcesi kaynına bile sahip olsanız, erkek gerektiğinde ailesine resti çekip kimse eşime gık bile diyemez diyorsa eş ailesi gelinlerin adını dahi besmelesiz ağzına alamaz.
Erkekler çanak tutuyor kayın aileler de oğullarından aldıkları cesaretle ağzına geleni söylüyor, sorunun ana nedeni de temeli de eşleriniz.

Merhaba hanımlar. Ben eşimin ailesi yüzünden zor bir hamilelik yaşıyorum düşük riskli. Eşim de bana onlar yüzünden zulmediyor. Dövmüyor belki ama sürekli psikolojik şiddet var. Artık dayanamıyorum sürekli ağlıyorum zaten düşük riskim ve kanamam var kaldıramıyorum. Hamile olduğumu sadece ben biliyormuşum gibi davranıyor. Rabbimden sadece bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı istiyorum. Ama bana bunları yapanları bu halde ağlatıp üzenleri affedemiyorum. Hep Allah’a havale ediyorum ama artık bugün dayanamayıp beddua ettim bana bu halde bunları yaşatanlar bana merhamet göstermedi sen de onlara merhamet gösterme Allahım dedim. Aranızda benim gibi olan var mı duam kabul olur mu çok çaresizim
Aramızda sizin gibi olan varmı bilmiyorum ama size kötü davranan insanları ağlayarak beddua ederek ah ederekmi cezalandırıyorsunuz,birilerinin size merhamet etmesini neden bekliyorsunuzki?baktınızki bunlar kötü insanlar toplayın bavulunuzu kendinizi güvende hissedeceğiniz yere gidin,kayananam şöyle kocam böyle ama evliliktir sabrederim kafası nedir tam olarak ben anlamıyorum kötülerse bırakın yani sene olmuş kaç gelin kaynana koca zorbalığımı kalmış,siz izin verirseniz yaparlar çünki niye onların hayatında kalmaya ısrar ediyorsunuz,etmeyin...beddua nedir ah nedir allah aşkına o kafalardan çıkın gerçek dünyaya dönün kötü insandan uzak durulur iyi insanlarla kalınır bu kadar basit.

Merhaba hanımlar. Ben eşimin ailesi yüzünden zor bir hamilelik yaşıyorum düşük riskli. Eşim de bana onlar yüzünden zulmediyor. Dövmüyor belki ama sürekli psikolojik şiddet var. Artık dayanamıyorum sürekli ağlıyorum zaten düşük riskim ve kanamam var kaldıramıyorum. Hamile olduğumu sadece ben biliyormuşum gibi davranıyor. Rabbimden sadece bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı istiyorum. Ama bana bunları yapanları bu halde ağlatıp üzenleri affedemiyorum. Hep Allah’a havale ediyorum ama artık bugün dayanamayıp beddua ettim bana bu halde bunları yaşatanlar bana merhamet göstermedi sen de onlara merhamet gösterme Allahım dedim. Aranızda benim gibi olan var mı duam kabul olur mu çok çaresizim
Hamileyken ne dua ettiysem oldu Allah’a şükür.Kimseye beddua etmedim ama eşim mesela beni üzse hep başına bir şey geldi.
Sen önlemini al gerisini Allah’a bırak demişler.Kader gayrete aşıktır.Bu zulme bilerek katlanıyorsan ve kendine bunu hak görüyorsan kendi kul hakkına giriyorsun zaten.

Hadi diyelim beddua ettin orası sana kalmış ama sen somut olarak ne yapmayı düşünüyorsun boşanacak mısın? Belli ki sana gün yüzü göstermeyecek bu eş ve ailesi?
Beddualarla mı ilerleyeceksin için rahatlayacaksa et ama çözüm bu değil.

Belli ki sana gün yüzü göstermeyecek bu eş ve ailesi?
Bebek doğduktan sonra maalesef sorunlar artacak, hele bir cinsiyeti belli olsun isim tartışmasından bir başlayacak, torunlarını görecekler deyip eş ailesinin doğumla beraber oğullarının evine yerleşmesiyle devam edecek, gelsin lohusalık travmaları kavgalar gürültüler.

Elimden artık hiçbir şey gelmiyorsa ve gerçekten büyük haksızlığa uğradığımı düşünüyorsam Allah'a havale ederim, ettiğim insanlar da oldu. Ama konu sahibi senin bence beddua edene kadar yapabileceğin şeyler var, bebeğin sağlıkla doğsun da sonra otur bir düşün derim. Ailenden birini yanına çağır bari de destek olsun.

Bebek doğduktan sonra maalesef sorunlar artacak, hele bir cinsiyeti belli olsun isim tartışmasından bir başlayacak, torunlarını görecekler deyip eş ailesinin doğumla beraber oğullarının evine yerleşmesiyle devam edecek, gelsin lohusalık travmaları kavgalar gürültüler.
Oooo hem de nasıl. Hadi beddua etsin ama bu bir çözüm değil ki. Maddi gücü biraz da olsa yerindeyse ayrılmak en sağlıklı çözüm.

Yeni kavga ettigimiz zamanlarda esim de arada kalmisti karismam aranizda halledin diyordu sonra bakti ben karsilik vermiyorum kötülemiyorum da zamanla anladı benim tarafimda durdu.Gerekli aciklamayi yapin zamanla anlarsa ne âlâ anlamazsa baska sekilde cözersiniz.Benim cocuklarim babaannelerine aşıklar mesela o kadar görüsmememe ragmen cok severler ona babaannesini kötülemediginiz sürece neden görüsmek istemesin ki cocugunuz ? Benim 5 yasindaki kizim bazen soruyor neden babaannemle konusmuyorsun diye bazen büyükler anlasamayabilirler bu ikimizin arasinda diye aciklama yapiyorum oysa ki babaannen cadaloz beni sevmiyor ben de onu sevmiyorum falan desem tabii ki cocuk gitmek istemez ne aciklama yapildigi da cok önemli
Öyle bir şey demeyeceğimi o da biliyor bence ama işte gelme gitme olmayacağı için tedirgin. Yoksa ben zaten buna engel olmayacağımı söyledim. Ama benim onlarla görüşmememi kabullenemiyor. Umarım sizin eşiniz gibi durumu kabullenir.
Zaten şimdi bile asla konusunu açmıyorum ama onun söylemlerinde hep bu olayların izi var

Elimden artık hiçbir şey gelmiyorsa ve gerçekten büyük haksızlığa uğradığımı düşünüyorsam Allah'a havale ederim, ettiğim insanlar da oldu. Ama konu sahibi senin bence beddua edene kadar yapabileceğin şeyler var, bebeğin sağlıkla doğsun da sonra otur bir düşün derim. Ailenden birini yanına çağır bari de destek olsun.
Ben gidemiyorum risk durumundan dolayı. Babamın hastalığından dolayı da ailem kıpırdayamıyor. Eşim de bunların farkında olduğu için çok rahat sanırım

Back
X