• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilenin duası ve bedduası kabul olur mu?

Bebek doğduktan sonra maalesef sorunlar artacak, hele bir cinsiyeti belli olsun isim tartışmasından bir başlayacak, torunlarını görecekler deyip eş ailesinin doğumla beraber oğullarının evine yerleşmesiyle devam edecek, gelsin lohusalık travmaları kavgalar gürültüler.
Yani evet bende sonrasında sorunlar olacağını düşünüyorum hatta biliyorum ama şu an gerçekten daha fazla yorulmak istemediğim için ileriye dair o kadar detaylı düşünmek istemiyorum

Yani evet bende sonrasında sorunlar olacağını düşünüyorum hatta biliyorum ama şu an gerçekten daha fazla yorulmak istemediğim için ileriye dair o kadar detaylı düşünmek istemiyorum
Haklısınız, şu an zaten gebeliğinizle ilgili riskler var ama inşallah bebeğiniz de siz de sağlıklı olduğunuz an, evliliğinizi tekrar gözden geçirin, ailesi berbat olabilir ama onlardan yana sorun yaşamanızın tek sebebi eşiniz, güzel örnekler de vardır ama istisnalar kaideyi bozmuyor, armut dibine düşüyor eşiniz de ailesinin yansıması.

Eşiniz hep aynıymış aslında, belki kavga etmediğiniz zamanlar değişti sandınız ama evliliğinizin 3. ayında ne ise şimdi de o.
Bakın şu mesaj evliliğinizle ilgili ilk konunuzdan ve o sırada henüz 3 aylık evliymişsiniz👇

Bu yorumunuzda bu konunuzdan 👇

Sizce değişmiş mi?
Mune ben aslında bu forumda ne keşfettim biliyor musunuz insanlar sevgiyi tanımıyor ve gerçek anlamda çoğu konu sahibinin sevgi ve evli kalma motivasyonuna üzülüyorum içten acıyorum koca bir grup dayak yememeyi aldatılmamayı bir lütuf sanıyor evde iki kelime konuşmadığı oturup uzun uzun sohbet edemediği cilveleşmediği şımarıklıklar yapmadıkları hasta olsa ondan çok üzülüp önüne bir tas çorba koymadan adamları sırf aynı yatakta yatıyorlar bir de soyadını adı diye koca sanıyorlar çok üzücü ama sevgiyi bilmeyince böyle oluyor ben şahsım adına şunu düşünüyorum senin benim bizim hadi kardeşim bak yoluna dediğimiz adamlara bir grup denk gelse ilah falan sancak ama burda sorun konu sahiplerinde de değil ailelerinde ben hastaydım babam benden çok hasta olurdu ilk çiçeğimi babamdan aldım ilk değerli takımı babam aldı babam evin içinde çocuk gibi bir adamdı kendi maddi gücü yettiği yere kadar yaptı ağladım o teselli etti güldürdü 32 yaşında kazık kadar kadınım hala eve gideyim evi balonlarla süslemeye çalışıp hoşgeldin kızım diye karşılar bu adam öz kardeşiyle senelerdir benim yüzümden görüşmez bir gün şikayet etmedi bazen bana wp den benim çocukluk fotoğraflarımı atıyor baba napıyosun diyorum çok güzel çocuktun falan yazar bu adam mesela bunlar en basit zaten olması gereken baba ben en basitlerini yazıyorum bunlar ilgi alaka bile değil babaysan yapcan şimdi ben bunun bir gram altı erkeğe yallah hadi işine der geçerim
Bir erkek dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa alkolü yoksa kendi çapında da iyi bir adamsa bu koca olması için yeterli bir şey değil toplumda böyle çok adam var bunlar yeterli olsa hepimiz birini kolundan tutar evleniriz ne aşk kalır ne aşk acısı kalır ne de bir şey sen sağ ben selamet
Dümdüz insanda olması gereken nitelikler bu forumda evliliğe şükür sebebi her gün şok oluyorum ya hanımlar az kendinize merhamet edin az değerinizi bilin gözünüzü seveyim ya

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ama sizler şunu anlamak istemiyorsunuz, dünyanın en kötü kayınvalidesi kayınpederi, eltisi görümcesi kaynına bile sahip olsanız, erkek gerektiğinde ailesine resti çekip kimse eşime gık bile diyemez diyorsa eş ailesi gelinlerin adını dahi besmelesiz ağzına alamaz.
Erkekler çanak tutuyor kayın aileler de oğullarından aldıkları cesaretle ağzına geleni söylüyor, sorunun ana nedeni de temeli de eşleriniz.
Bunu anlatamıyoruz ki o ana baba bilse ki oğlu seni çok seviyor eğer sen üzülürsen oğlu iki katı üzülür cesaret edip zaten ses edemezler oğluşları üzülmesin diye ama bu kocalar da o duruş yok siin üzülüyor olmanız bu adamların umrunda değil bunu kafada oturttuğunuz gün aslında bütün dertleriniz çözülecek

Bebek doğduktan sonra maalesef sorunlar artacak, hele bir cinsiyeti belli olsun isim tartışmasından bir başlayacak, torunlarını görecekler deyip eş ailesinin doğumla beraber oğullarının evine yerleşmesiyle devam edecek, gelsin lohusalık travmaları kavgalar gürültüler.
Ondan sonraki hikaye de şu eşim iyi bir baba hadi ya öyle mi zahmet olmazsa iyi bi baba olacak zaten ama her iyi babadan iyi koca çıkmıyor işte bunları anlamak mı çok zor yoksa işlerine böylesi mi geliyor anlamadım gitti

boyle sacma beddualar etme
onlara birsey olsa kaza gecirseler , kotu hasta olsalar, evleri yansa vs yine maddi destek saglayacak olan esin olacak, onlara bakmak zorunda kalan sen olacaksin , belki hastanede geceler boyu refakat eden sen olacaksin.
yine isin sonu sana cikacak.
annemin bir yengesi vardi dunyanin en sacma adamina desteyle çocuk yapmis, adam yatmis kadin calismis eline vermis, bir de "benj aldattin bu cocuklsr benden degil" iftirasi duymus, yeri gelmiş dayak yemis adama verdigi parayla aldatilmis. hep beddua ederdi "allah seni benim elime düşürsün" diye. sonuc olarak adam 10 sene yatalak oldu kadin mali mülkü satti, adamin altindan aldi o yasta haliyle bebek gibi de bakti. adam nallari dikince tum cocuklari ve kadin adamin 7 gunu mevlut okuttu, kirkinda, senei devriyesinde mutlaka kalabalaik davetler verirler, yasini tutuyorlar.
allah adami onun eline düşürdü ama olan yine ona oldu

Mune ben aslında bu forumda ne keşfettim biliyor musunuz insanlar sevgiyi tanımıyor ve gerçek anlamda çoğu konu sahibinin sevgi ve evli kalma motivasyonuna üzülüyorum içten acıyorum koca bir grup dayak yememeyi aldatılmamayı bir lütuf sanıyor evde iki kelime konuşmadığı oturup uzun uzun sohbet edemediği cilveleşmediği şımarıklıklar yapmadıkları hasta olsa ondan çok üzülüp önüne bir tas çorba koymadan adamları sırf aynı yatakta yatıyorlar bir de soyadını adı diye koca sanıyorlar çok üzücü ama sevgiyi bilmeyince böyle oluyor ben şahsım adına şunu düşünüyorum senin benim bizim hadi kardeşim bak yoluna dediğimiz adamlara bir grup denk gelse ilah falan sancak ama burda sorun konu sahiplerinde de değil ailelerinde ben hastaydım babam benden çok hasta olurdu ilk çiçeğimi babamdan aldım ilk değerli takımı babam aldı babam evin içinde çocuk gibi bir adamdı kendi maddi gücü yettiği yere kadar yaptı ağladım o teselli etti güldürdü 32 yaşında kazık kadar kadınım hala eve gideyim evi balonlarla süslemeye çalışıp hoşgeldin kızım diye karşılar bu adam öz kardeşiyle senelerdir benim yüzümden görüşmez bir gün şikayet etmedi bazen bana wp den benim çocukluk fotoğraflarımı atıyor baba napıyosun diyorum çok güzel çocuktun falan yazar bu adam mesela bunlar en basit zaten olması gereken baba ben en basitlerini yazıyorum bunlar ilgi alaka bile değil babaysan yapcan şimdi ben bunun bir gram altı erkeğe yallah hadi işine der geçerim
Bir erkek dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa alkolü yoksa kendi çapında da iyi bir adamsa bu koca olması için yeterli bir şey değil toplumda böyle çok adam var bunlar yeterli olsa hepimiz birini kolundan tutar evleniriz ne aşk kalır ne aşk acısı kalır ne de bir şey sen sağ ben selamet
Dümdüz insanda olması gereken nitelikler bu forumda evliliğe şükür sebebi her gün şok oluyorum ya hanımlar az kendinize merhamet edin az değerinizi bilin gözünüzü seveyim ya
Yazdıklarınıza katılıyorum, sevilmek veya evlilik yalnızca aldatılmamaktan, şiddet görmemekten ibaret değil, bir erkeğin gerçek sevgisinin tarifi mümkün müdür bilemiyorum 🤷‍♀️ ya da nasıl tarif edilir ? Ve yine katılıyorum, kadınlar eğer ki babalarından gerçek bir sevgi görmüşse daha altına eyvallahları olmamalı.
Bakın ne güzel yazmışsınız babanız hala ruhunuzu okşuyor, evladım yaşındasınız 30 yaşında kızım var biliyorsunuz, kızımın da babasıyla ilişkisi sizinki gibi, biliyor ki babası nefes aldığı sürece kızının yanında, en güvendiği insan, yaralarını saracak, onunla üzülecek onunla sevinecek tek erkek.

Babadan alınan sevgi eş seçimini de etkiliyor çoğunlukla, baba size kendinizi değerli görmeyi kendinizi sevmeyi de öğrettiği için daha azını istemiyorsunuz.

Konu sahibinin babasına Allah’tan şifa diliyorum🙏 hastaymış, babasının hayatındaki rolü nasıldı bilmiyorum ama eş yanlış seçim maalesef :(

Merhaba hanımlar. Ben eşimin ailesi yüzünden zor bir hamilelik yaşıyorum düşük riskli. Eşim de bana onlar yüzünden zulmediyor. Dövmüyor belki ama sürekli psikolojik şiddet var. Artık dayanamıyorum sürekli ağlıyorum zaten düşük riskim ve kanamam var kaldıramıyorum. Hamile olduğumu sadece ben biliyormuşum gibi davranıyor. Rabbimden sadece bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı istiyorum. Ama bana bunları yapanları bu halde ağlatıp üzenleri affedemiyorum. Hep Allah’a havale ediyorum ama artık bugün dayanamayıp beddua ettim bana bu halde bunları yaşatanlar bana merhamet göstermedi sen de onlara merhamet gösterme Allahım dedim. Aranızda benim gibi olan var mı duam kabul olur mu çok çaresizim
Bilemek onu Allah bilir

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza alın inşallah🙏Valla bedduanın kabul olmasını beklerseniz çok beklersiniz. Benim idrak edemediğim bir sistem var bu böyle sürüp gidiyor, herkesin yaptığı yanına kâr bile kalıyor. Biliyorum canınız çok yanıyor ve buna sığınmak istiyorsunuz ama nâfile. Başka adımlar atmalı, başka yollar izlemelisiniz.

Beni hiçbir zaman istemediler. En son telefonda konuşurken eşimin annesi ben evlendiğinden beri oğlumu tanıyamıyorum öpüp koklayamıyorum her gün göremiyorum boşanın diye bağırdı. Hatta yetinmedi gelsin baban seni alsın dedi ki benim babam ileri evre hasta bakıma ihtiyacı var bunu bildiği halde söyledi bunları. Bende bundan sonra görüşmeyi konuşmayı tüm iletişimi kestim. Eşim ağzını açıp bir şey diyemedi o zaman ama şimdi çocuk olursa ben ailesiyle konuşmuyorum nasıl olacak diye dertlenip bana zulmediyor. Tek sebebi oğlunu kıskanması başka hiçbir şey yok gecenin nir yarısı arar mesaj atar. İlk evlendiğimizde 14 şubatta arayıp yanına çağırdı oğlunu nerdesiniz napıyorsunuz buraya gel falan diye

Bedduan kabul olunca ne olacak? Seni isteyecekler mi? Kocan olacak şahıs zülmü mü kesecek?

Bela geliyorum demiş kabul edip evlenip bir de hamile kalmışsın.

Beddua edeceğine kurtulmak için dua et.

Bu aile ve bu koca ile hiç bir şey olmaz.

Hamile iken bunları yaşıyorsun düzelmeyecekler.

Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim. Eşim biz evlenmeden önce de oyun oynuyordu ama sadece haftasonları ya da tatillerde. Evlendiğimizde de böyleydi sonra ailesiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladıkça oyunu kendisine kaçış gördü her akşam haftasonu tüm gün oyunda oluyordu. Çok şükür bir süredir bunu aştık derken bugün bir olay yaşadık canım çok sıkkın kalbim çok kırık. İki ay önce çocuk istediğimize karar verdik. Ben bir kaç gündür çok fena grip oldum eşim de sağolsun elinden geldiğince baktı. Bu sırada bana da yaklaştı ama hasta olduğum için reddettim. Bugün de toparlandığım için hazırlandım yanına gittim oyun oynuyordu. Bana oyunu bırakamayacağını arkadaşlarıyla girdiğini zaten bir kaç eldir kaybettiklerini şimdi çıkarsa küfredeceklerini falan söyledi. Yine de sırnaştım öptüm kokladım falan yok aynı şeyleri söyledi. Ben duşa gireyim o zaman dedim duşa girdim ama canım sıkıldı. Benden sonra da o girdi ben o sırada yemek yaptım. Yemek yaparken yardım lazım mı dedi yok dedim. Bilgisayarını kapatıp salona gelmiş uzanmış bende kitabımı alıp yatak odasına geçtim biraz kitap okudum hiç yanıma falan gelmedi. Yemek yemek için mutfağa gittim yine gelmedi. Onun da bel fıtığı var ilaç içecek ben yemek yedikten sonra onun yanına gittim baktım uzanmış arkası dönük yemek hazır yemeğini ye dedim. Bana istemiyorum git başımdan dedi. Ne demek istiyorsun dedim hem suçlusun hem güçlüsün bu tavırlarını bırakacaksın dedi. Bağırmaya başladı bende bağırdım ne yapmışım ben hem suçluyum hem güçlü dedim. İki dakika bekleyemedin dedi. Ben o halde yanına gelmişim sen kalkamadın karını öyle bıraktın ben mi suçlu oldum dedim biraz tartıştık böyle ne dediğini de hatırlamıyorum ama git o zaman dedim kalktı gitti.
Kendi arabası yok ailesi de burda değil kalacak yeri yok. Benim arabayı da almamış dışarda yağmur yağıyor fena defalarca da aradım mesaj da attım gel eve belin kötü diye açmadı hiç. Kendimi suçlu da hissediyorum artık neden böyle oluyor
Eski konularınıza baktım, hani sanki bu adam bebekten önce melekmiş te, bebekten sonra değişmiş, bütün kabahat ailsindeymiş(!) gibi yazıyorsunuz

Hayır adam oyun bağımlısı, oyunu size tercih ediyor, sonrasında trip atıyor, bir de kendi sucunu örtmek için kabahati size bulmuş.

Ne düşündünüz ki? Bebekten sonra düzelir falan mı?

Merhaba hanımlar. Ben eşimin ailesi yüzünden zor bir hamilelik yaşıyorum düşük riskli. Eşim de bana onlar yüzünden zulmediyor. Dövmüyor belki ama sürekli psikolojik şiddet var. Artık dayanamıyorum sürekli ağlıyorum zaten düşük riskim ve kanamam var kaldıramıyorum. Hamile olduğumu sadece ben biliyormuşum gibi davranıyor. Rabbimden sadece bebeğimi sağlıkla kucağıma almayı istiyorum. Ama bana bunları yapanları bu halde ağlatıp üzenleri affedemiyorum. Hep Allah’a havale ediyorum ama artık bugün dayanamayıp beddua ettim bana bu halde bunları yaşatanlar bana merhamet göstermedi sen de onlara merhamet gösterme Allahım dedim. Aranızda benim gibi olan var mı duam kabul olur mu çok çaresizim
Haksız yere edilen dua da beddua da kabul olmaz.

Kendin etmiş kendin bulmuşsun adamla ilgili konuların ortada, ne mal olduğu da en başından belli gören gözler için. Ama yok zooorrrla ille de inatla o çocuk yapılacak. Allah akıl fikir versin diyelim ne dese insan bazen şaşırıyor.

Hamile birine bile ki bu en yakının sayılır kötülük yapan düşünen biri er yada geç niyetinin karşılığını bulur
Neye niyet edersen o seni bulur
Kötüye niyet kötülük getirir
O yüzden beddua etme derler
Beddua bile kötü niyettir sahibini bulur
Sen havale et o yerini bulur

Kimseye beddua etmemek lazım, döner dolaşır ya sana ya çocuğuna gelir.
Ne yaşadığını Allah görüyor, Rabbim sana teslim ediyorum de geç.

Back
X