Hamileydim,Boşanıyorum!!!

catlady

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
14
0
86
42
Bilecik
Sonunda bitiyor.Bir sayfa kapanıyor.20 aylık evlilik bitiyor.Üzgünmüsün evet,hayallerim umutlarım yıkıldı çünkü.Artık eski ben yok.Mutlumuyum evet,sıcacık baba evi,ailenin saran sevgisi herşeye değer çünkü.
Evliliğimin ik haftalarında başladı huzursuzluklar.Aşırı titiz (hastalık derecesinde ki bu yüzden kavga çıkarırdı)bencil,eşine karşı hiç bir özeni olmayan,varlık içinde kıt kanaat geçindiren,hava atmaya geldimi ön sıraalarda olan,yapmadığım şeylerden dolayı gece gündüz demeden kavga çıkaran,şiddet uygulayan,hakaretler eden,sosyal çevremi yok etmeye çalışan,son zamanlarda aileme tavırlı davranan,hamile kaldığımda bile (ki çocugu cok istıyordu) kabalıklarından ve bencilliğinden ödün vermeyen,sürekli ağlatan,son zamanlarda sinir krizleri geçirten,anlatsam roman olacak olan ama herşeyin sonunda tek savunması seni seviyorum olan,ama bunu bir türlü hissettirmeyen birinden vazgeçerek kendime iyilik yapıyorum.
Bebeğimin kalp atışlarını duymak için doktora gideceğim gün,ondan vazgeçmek zorund kalıyorum.Bana zehir olan o yuvada onunla mutsuz olmak istemiyorum.Çünkü değişmez kimse değişmez.Günü kurtarır ama yine eski yüzünü gösterir.O huzursuzluğa ben tahammül ettim 20 ay.3 sene flört,1 sene nişanlılık,20 aylık evlilik...ama değişemedi,düzelemedi işte.çok çok şey var söyleyecek aslında.Ama yorgunum.Vazgeçtiğim bebeğimin ruhumdaki ağırlığı daha çok acıtıyor canımı.Yaş 28,ruh 40'larda.Yeni bir hayat başlayacak...Ankara'da he yer bembeyaz kar,hava soğuk.Ama bahar geliyor.Benim ikinci baharım,yeni hayatım...

İnşallah sizin için en doğru karar budur ve inşallah çok daha güzel bir hayatınız olur bundan sonrası için...Çocuğunuzu öyle bir ortamda büyütmek yerine ayrılmayı seçmeniz çok daha mantıklı gibi geliyor.

tesekkur ederim.Hiç cicim ayı yasamadan kavgaların ortasında buldum kendimi.Aşırı öfkeli biriydi.Zaten zamanla annesiyle konuştukca daha da iyi anladım.çocuklugunda baslamıs fevrılıkleri.sonrasıda gelmiş.huzursuz bir aile ortamı ve sonuç bu.O yuzden cocuk yetıstırmek ciddi iş.gecmıste yasanan olaylar cocuklarda gelecege yonelık kapanmayan yaralar olarak kalabiliyor.bizim huzursuzlugumuzda dunyaya gelecek bir cocuk,ilerde ondan farklı olmayacaktı.vicdanımda,ruhumda ve bedenimde yasadıgım acı sonsuz,her hamıle gordugumde,her bebek sevdiğimde içimi sızlatacak bir acı.ama geleceği olmayan bir yuva için verilmesi gereken en dogru karardı.
hayat öyle kısa ki...es geçilmeyecek kadar özenli yasanmalı.sukurler olsun ailem yanımda.yasadıklarımı tahmın bıle edemeyecekleri için duyduklarında şok oldular.cunku onların yanında hep efendıydı.ailem hep cok ama cok mutlu oldugumu sanmıs.onları uzmemek ıcın hep oynadım cunku.ama oyun bitti işte.şimdi ben istesem ailem bırakmaz.hayal kırıklıkları en az benım kadar.
yanımdalar..sevgileiyle sarmaladılar...

Zaten hayal kırıklıkları,umutlar beklemeler .. sende ailene sarıl ben öyle yapıcam .. bebeğin doğduğunda da en büyük desteği onlar verecek sana .. onun yanına uzandığında ve o nefis kokusunu duyduğunda hayal kırıklıklarınıda unutucaksın başka şeyler üzecek belki o zaman ama sende annene sarılacaksın o zaman ...

bebeğinden vazgeçecek olmana üzüldüm.. ama dediğin gibi, baba müsvettesi o adamla da büyüse, babasız da büyüse doğru olmayacak.. en doğru kararı vermişsin.. Allah yardımcın olsun, güç versin.. şükür ki ailen yanında.. inşallah atlatırsın en kısa zamanda bu travmatik olayı..

desteğiniz için tesekkur ederım ama bebeğimi aldırdım. bebeğimle birlikte hayallerim ve bu evliliğe ait umut kırıntılarımda alındı benden.Eşi hamileyken bile hala bencil ve anlayıssız olan bır ınsan,normal zamanda nasıl olabilir ki...

sonuç:boşanma kararıyla evden ayrıldım.ailemin yanındayım.kendıme yeni bir hayat kurmak için toparlanmaya başlıyorum.Beni çalıştırmamasına inat,iş başvuruları yapıyorum.kendi ayaklarımın üstünde durmaya eski ben olmaya hayata gülümsemeye ihtiyacım var çünkü.

canım söylemek istediğim o kadar çok şey var ki, ama nasıl dile getireceğimi toparlayamıyorum bir türlü. yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu inan. Rabbim seni sınamış bu evlilikle. bebeği aldırmak çok zor ama en mantıklı karar. bu duygusal dönemde bu kadarr mantıklı bir karar verebildiğin için de ayrıca tebrik ediyorum seni. Allah'ım bundan sonra bahtını açık etsin. şimdi vazgeçmek zorunda olduğun bebeğini de inşallah ikinci baharında seni çok seven ve çok mutlu eden eşinle, heyecanla ve mutlulukla kucağına almayı nasip eder inşallah. Allah sabır versin. Aileni de tebrik ediyorum ayrıca, helal olsun böyle ailelere. çünkü herkes gitse onlar kalır yanımıza. maalesef birçok kadın bundan bile yoksun.

Allah sabır versin,dilerim bu yaşadıkların hayatın boyunca yaşadığın en kötü şey olarak kalır ve bunun mukafatını gerı kalan ömründe ççokkk büyük mutluluklar olarak yaaşarsın,bebeğin içinse sen annelik yaptın buyük fedakarlık,o mutsuz olmasın diye ondan vazgeçtin ,eminım cennettedir ve seni hep koruyacaktır,bu bembeyaz karlaar bembeyaz yeni bir hayat getirsin sana

güzel dilekleriniz için cok tesekkur ederim.evet bosanma kararını almak cok kolay olmuyor.üstelikte yeni evliyseniz.Yuvanızı kurma heyecanı,yerleşme ,birlikte yaşamaya alışma,düzeni oturtma ve bunu sürdürme her evlilikte olan ve olağan şeyler ama bunlar karşılıklı anlayış ve sevgiyle yapmak güzzel olanı.ama benim karsımdaki insan bana o anlayısı hiç bir zaman göstermedi.hiçbir konuda.En son artık hamileeyken anladım ki bu adam olmaz.sadece 1 tek olayı örnek vericem size.evden ayrılmadan 1 gun once yasadıgım olayı.5. haftamdaydım,keseyi gormustuk.1 hafta sonra kalp atısı duymaya gıdıcektık.esım o gece benımle bırlıkte olmak ıstedi.ona bebegımızın kalp atıslarını duymadan ılışkıye gırersem huzursuz olacagımı,yanlış bır sey olursa onu kaybederız dıye korktugumu guzelce anlatmaya calıstım.ondan kacmaadıgımı sadece bu haftaanın gecmesını bekledıgımı söyledım.Ne mi yaptı?bagırdı cagırdı,hakaretler etti.olay cıkardı.Ben kötü ne demiştim ki?bebeğimi korumaya calısmıstım.1 haafta daha bekleyelım demiştim.ama o yıne her zaman ki gibi kendını dusundu.İşte ben hamıleyken bıle bunlara maruz kaldım.daha neler neler,dedim ya anlatsam.....sizden ricam bana dua et,güzel enerjilere ihtiyacım var,tanımadıgım yureklerın bıle sevgısıne ıhtıyacım var.bu surecı daha fazla yıpranmadan atlatmak ıstıyorum cunku.

Allah yolunu bahtını açık etsin . .
keşke bebek yapmadan önce bir kez daha düşünseydinde en azından aldırmak gibi bi karar vermezdin . .
Herşeyin hayırlısı

Bebeği aldırmanıza çok üzüldüm. Sizin evliliğiniz en başından beri kötüymüş ki neden hamile kaldınız o zaman. Hani hamile kalsaydınız da bu süreçte birşey olsaydı da boşanmaya karar verseydiniz... O zaman bile nasıl kıydınız derdim. En başında bunu düşünecektiniz ya da başınıza geldiyse bebeğinizle yolunuza devam edecektiniz. Neyse olan olmuş artık bu konuda ne denilebilir ki..İnşallah bunları okuyanlar gerçekten anne olmaya karar verdiklerinde, ne olursa olsun doğurmaya karar verdiklerinde anne olurlar.
Bundan sonraki hayatınız iyi olur umarım.

çok zor bir dönemdesin ama emin ol bugünler geçecek ve hayatın çok çok güzel olacak.. anlattığın kadarıyla çekilir bir hayat değilmiş.. şükürler olsunki ailen destek, arkanda.. bebek için de üzüldüm ama en mantıklısı olmuş.. yoksa bir ömür yine muhatap olacaktın eşinle ve en önemlisi çocuğun problemli olucaktıı..umarım çok daha güzel bir hayata merhaba dersin..

benim yapamadığımı yapmışsın tebrikler hiçbişey düzelmez bebeğimde geç konuşma problemi var zaten erken doğmuştu sizde aynı şeyleri yaşayacaktınız bence en iyisini yapmışsınız

Ben de hamileyim su an belki de o yuzden cok daha duygusalim,bebegin adina cok cok cok uzuldum..yuvalar kurulur, yikilir ama bir bebegi icinde hissetmek yasanan bütün olumsuzluklara degerdi.insallah mutlu bir yuva kurarsin tekrar..

Üzüldüm hemde çok...

Bebeğinizi aldırmakla en doğru kararımı verdiniz bilmiyorum ama

biran bebek için uğraşan Allah'a yalvaran,binbir tedavi gören, acı çeken

anne olmak için yanıp tutuşan,hamile kalmaya çalışan insanlar aklıma geldi.:26:

Hayat çok garip,bazen bu dengeyi anlayamıyorum...

Bizlere hakkınızda hayırlısı buymuş,üzülmeyin güçlü olun demekten başka birşey düşmüyor.

Ne dene bilir ki bu durumda,bundan sonraki hayatınızda inşallah yüzünüz güler

çektiğiniz acıları unutturur zaman size,yep yeni hayatınızda başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

canım rabbim hakkında hayırlısını versin

bebeğini aldırmış olmana çok üzüldüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…